Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 42.127 | 11,670 | 3,56 | 3,62 | -3,78% |
Ono sta je najzanimljivije meni procitat iz tih izvjesca predstecajne nagodbe je ukratko :
1. Na temelju provedene analize vrijednost dionickog kapitala drustva u trenutnim okolnostima je negativna zbog nastalih blokada, nelikvidnosti i gubitaka u proteklom razdoblju
2. Nakon ciscenja bilance od trenutno nenaplativih potrazivanja vrijednost dionickog kapitala tj.book value je na 30.9.2012 je 70 kn po dionici s tim da ce do kraja godine bit i manji cca 60 kn(eventualna naplata tih potrazivanja ce utjecat na povecanje tog kapitala al to je pitanje kad i koliko ce se naplatit tj kupovanje macka u vreci i eventualno moze znacit kao mala premija na cijenu dionice tko je hoce platit, a sumnjam da takvih ima puno)
Samo po tome ne vidim kako postojeci dionicari mogu proc puno bolje od sadasnje cijene i tko bi placao skuplje od trenutnog book valua moze bit jedino jeftinje jer ovakve projekcije su samo projekcije stvarnost je uvjek daleko teza i kompliciranija
Što je onda? Negativna ili 60-70 kuna po dionici?
Isto tako vidljivo je da su banke uglavnom slabo osigurane. Cak i tamo gdje imaju hipoteke zalozene nekretnine imaju procijenjenu trzisnu vrijednost nekoliko puta manju od uzetih kredita.
Da, gledam i ne vjerujem. Prvo sam mislio da sam nešto krivo pročitao. Kakva su to osiguranja gdje je obveza 5 puta veća od osiguranja? Ako netko zna, jel to i inače praksa kod hrvatskih banaka ili što?
Isto tako vidljivo je da su banke uglavnom slabo osigurane. Cak i tamo gdje imaju hipoteke zalozene nekretnine imaju procijenjenu trzisnu vrijednost nekoliko puta manju od uzetih kredita.
Da, gledam i ne vjerujem. Prvo sam mislio da sam nešto krivo pročitao. Kakva su to osiguranja gdje je obveza 5 puta veća od osiguranja? Ako netko zna, jel to i inače praksa kod hrvatskih banaka ili što?
[/quote]
Bit će da je to dosta raširena pojava gdje se itekako gleda kroz prste – dakle politička sprega i interes banaka i mirovinskih fondova je bio da se Dalekovod izvuče iz problema pa se nije gledalo na adekvatnost osiguranja tražbine.
Izuzetak je bio Dioki – vlasnik je oko 2,8 milijuna m2 zemljišta i desetke kilometara cesta puteva cjevovoda trafostanica pruga luka etc i to nije bilo dovoljno da se dobije jedan kreditić – ko da su banke dajući kredite Dalekovodu u zalog dobivale hipoteke na Diokijevoj imovini!
Može biti svašta – isporučite nam Dioki za bagatelu ( banke ) a mi ćemo davati kredite – samo uprite prstom ( Čačić ) kome!
Dragi moji dioničari Dalekovoda,
još jedna godina je pri kraju,došlo je vrijeme da napravimo i godišnju bilancu.
Puno je toga iza nas,i dionica i plača i suza i svađa i radosti…,a najviše druženja i prijateljstva.
Želim vam svima,da i slijedeće godine nastavimo tako,al da bar za mrvicu budemo bolji,da budemo razumniji ,ljudskiji,tolerantniji…,a dionica da poleti do neba…
U vašim privatnim životima želim vam puno radnih uspjeha,da budete ponosni što ste i Vi makar i mali kotačić ove civilizacije ,kojoj doprinosimo svojim znanjem i radom…
Družite se,putujte,upoznajite nove krajeve i ljude,bolje ćete razumijeti svijet koji vas okružuje…
I na kraju želim Vam ono što je najvažnije …sreću u obitelji…
Neka Vas kroz cijelu godinu prati toplina doma,dječjih zagrljaja i ljubav osobe koju volite…
Ništa na svijetu nije vrijednije od toga.
Čestit Božić i sretnu Novu 2013.godinu svima Vama želi
Vaša Bakicaaa.
…naravno,da sam to imala u planu,samo da promiješam bakalar…[emo_smijeh][emo_smijesak]
…već mi je luk jutros zagorio…[emo_smijesak][emo_namigusa][emo_namigusa]
Dragi moji dioničari Dalekovoda,
još jedna godina je pri kraju,došlo je vrijeme da napravimo i godišnju bilancu.
Puno je toga iza nas,i dionica i plača i suza i svađa i radosti…,a najviše druženja i prijateljstva.
Želim vam svima,da i slijedeće godine nastavimo tako,al da bar za mrvicu budemo bolji,da budemo razumniji ,ljudskiji,tolerantniji…,a dionica da poleti do neba…
Hvala na iskrenom i srdačnom komentaru ! Također, svima želim sve najbolje za nadolazeće blagdane. Prvenstveno zdravlja i ljubavi, a dionica će već doći na svoje… Sretan Vam Božić i sve najbolje u Novoj Godini !
U vašim privatnim životima želim vam puno radnih uspjeha,da budete ponosni što ste i Vi makar i mali kotačić ove civilizacije ,kojoj doprinosimo svojim znanjem i radom…
Družite se,putujte,upoznajite nove krajeve i ljude,bolje ćete razumijeti svijet koji vas okružuje…
I na kraju želim Vam ono što je najvažnije …sreću u obitelji…
Neka Vas kroz cijelu godinu prati toplina doma,dječjih zagrljaja i ljubav osobe koju volite…
Ništa na svijetu nije vrijednije od toga.
Čestit Božić i sretnu Novu 2013.godinu svima Vama želi
Vaša Bakicaaa.
Brži su mi prsti nego pamet u svezi prijašnjeg posta !
Bakice hvala na iskrenom i srdačnom komentaru ! Također, svima želim sve najbolje za nadolazeće blagdane. Prvenstveno zdravlja i ljubavi, a dionica će već doći na svoje… Sretan Vam Božić i sve najbolje u Novoj Godini !
Svim DALEKOVODAŠIMA OD 1949 do beskraja želim da manje surfaju po internetu A VIŠE PO VIKENDICAMA. U moje vrijeme nismo znali za JANJETINU, INTERNET I DIONICE.
ALI tada smo se družili po izletima i po vikendicama, Danas ljudi pjevaju remetinec remetinec selo pokraj zagreba , vu njemu jesu pravi dećki v remetinec pem i ja. Nekada nismo znali za remetinec , nnije stvar u penezima već u pravom društvu. EVO DALEKOVOD je ponovo na nogama .
SRETAN I BLAGOSLOVLJE BOŽIĆ SVIMA
čestit božić dalekovodašima i nemojte mi igrat dalmatinski rulet -tj stavljat prst u šteker(poznata igra za vrime redukcija u ratu)
točnije, ušao novi PBZ račun, doduše izašao ERSTE ali je TOP 10 ukupno jači… ako mi podaci štimaju
To su vjerojatno ovi veliki paketi što se već danima prebacuju.
U svakom slučaju je odlična vijest !
Hvala na informaciji !