DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 22:34
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,61
42.127
11,670
3,56
3,62
-3,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ono sta je najzanimljivije meni procitat iz tih izvjesca predstecajne nagodbe je ukratko :

1. Na temelju provedene analize vrijednost dionickog kapitala drustva u trenutnim okolnostima je negativna zbog nastalih blokada, nelikvidnosti i gubitaka u proteklom razdoblju

2. Nakon ciscenja bilance od trenutno nenaplativih potrazivanja vrijednost dionickog kapitala tj.book value je na 30.9.2012 je 70 kn po dionici s tim da ce do kraja godine bit i manji cca 60 kn(eventualna naplata tih potrazivanja ce utjecat na povecanje tog kapitala al to je pitanje kad i koliko ce se naplatit tj kupovanje macka u vreci i eventualno moze znacit kao mala premija na cijenu dionice tko je hoce platit, a sumnjam da takvih ima puno)

Samo po tome ne vidim kako postojeci dionicari mogu proc puno bolje od sadasnje cijene i tko bi placao skuplje od trenutnog book valua moze bit jedino jeftinje jer ovakve projekcije su samo projekcije stvarnost je uvjek daleko teza i kompliciranija

Što je onda? Negativna ili 60-70 kuna po dionici?

Isto tako vidljivo je da su banke uglavnom slabo osigurane. Cak i tamo gdje imaju hipoteke zalozene nekretnine imaju procijenjenu trzisnu vrijednost nekoliko puta manju od uzetih kredita.

Da, gledam i ne vjerujem. Prvo sam mislio da sam nešto krivo pročitao. Kakva su to osiguranja gdje je obveza 5 puta veća od osiguranja? Ako netko zna, jel to i inače praksa kod hrvatskih banaka ili što?

Isto tako vidljivo je da su banke uglavnom slabo osigurane. Cak i tamo gdje imaju hipoteke zalozene nekretnine imaju procijenjenu trzisnu vrijednost nekoliko puta manju od uzetih kredita.

Da, gledam i ne vjerujem. Prvo sam mislio da sam nešto krivo pročitao. Kakva su to osiguranja gdje je obveza 5 puta veća od osiguranja? Ako netko zna, jel to i inače praksa kod hrvatskih banaka ili što?
[/quote]

Bit će da je to dosta raširena pojava gdje se itekako gleda kroz prste – dakle politička sprega i interes banaka i mirovinskih fondova je bio da se Dalekovod izvuče iz problema pa se nije gledalo na adekvatnost osiguranja tražbine.

Izuzetak je bio Dioki – vlasnik je oko 2,8 milijuna m2 zemljišta i desetke kilometara cesta puteva cjevovoda trafostanica pruga luka etc i to nije bilo dovoljno da se dobije jedan kreditić – ko da su banke dajući kredite Dalekovodu u zalog dobivale hipoteke na Diokijevoj imovini!
Može biti svašta – isporučite nam Dioki za bagatelu ( banke ) a mi ćemo davati kredite – samo uprite prstom ( Čačić ) kome!

Dragi moji dioničari Dalekovoda,

još jedna godina je pri kraju,došlo je vrijeme da napravimo i godišnju bilancu.
Puno je toga iza nas,i dionica i plača i suza i svađa i radosti…,a najviše druženja i prijateljstva.

Želim vam svima,da i slijedeće godine nastavimo tako,al da bar za mrvicu budemo bolji,da budemo razumniji ,ljudskiji,tolerantniji…,a dionica da poleti do neba…

U vašim privatnim životima želim vam puno radnih uspjeha,da budete ponosni što ste i Vi makar i mali kotačić ove civilizacije ,kojoj doprinosimo svojim znanjem i radom…

Družite se,putujte,upoznajite nove krajeve i ljude,bolje ćete razumijeti svijet koji vas okružuje…

I na kraju želim Vam ono što je najvažnije …sreću u obitelji…

Neka Vas kroz cijelu godinu prati toplina doma,dječjih zagrljaja i ljubav osobe koju volite…

Ništa na svijetu nije vrijednije od toga.

Čestit Božić i sretnu Novu 2013.godinu svima Vama želi

Vaša Bakicaaa.

…naravno,da sam to imala u planu,samo da promiješam bakalar…[emo_smijeh][emo_smijesak]

…već mi je luk jutros zagorio…[emo_smijesak][emo_namigusa][emo_namigusa]

Dragi moji dioničari Dalekovoda,

još jedna godina je pri kraju,došlo je vrijeme da napravimo i godišnju bilancu.
Puno je toga iza nas,i dionica i plača i suza i svađa i radosti…,a najviše druženja i prijateljstva.

Želim vam svima,da i slijedeće godine nastavimo tako,al da bar za mrvicu budemo bolji,da budemo razumniji ,ljudskiji,tolerantniji…,a dionica da poleti do neba…

Hvala na iskrenom i srdačnom komentaru ! Također, svima želim sve najbolje za nadolazeće blagdane. Prvenstveno zdravlja i ljubavi, a dionica će već doći na svoje… Sretan Vam Božić i sve najbolje u Novoj Godini !

U vašim privatnim životima želim vam puno radnih uspjeha,da budete ponosni što ste i Vi makar i mali kotačić ove civilizacije ,kojoj doprinosimo svojim znanjem i radom…

Družite se,putujte,upoznajite nove krajeve i ljude,bolje ćete razumijeti svijet koji vas okružuje…

I na kraju želim Vam ono što je najvažnije …sreću u obitelji…

Neka Vas kroz cijelu godinu prati toplina doma,dječjih zagrljaja i ljubav osobe koju volite…

Ništa na svijetu nije vrijednije od toga.

Čestit Božić i sretnu Novu 2013.godinu svima Vama želi

Vaša Bakicaaa.

Brži su mi prsti nego pamet u svezi prijašnjeg posta !
Bakice hvala na iskrenom i srdačnom komentaru ! Također, svima želim sve najbolje za nadolazeće blagdane. Prvenstveno zdravlja i ljubavi, a dionica će već doći na svoje… Sretan Vam Božić i sve najbolje u Novoj Godini !

Svim DALEKOVODAŠIMA OD 1949 do beskraja želim da manje surfaju po internetu A VIŠE PO VIKENDICAMA. U moje vrijeme nismo znali za JANJETINU, INTERNET I DIONICE.
ALI tada smo se družili po izletima i po vikendicama, Danas ljudi pjevaju remetinec remetinec selo pokraj zagreba , vu njemu jesu pravi dećki v remetinec pem i ja. Nekada nismo znali za remetinec , nnije stvar u penezima već u pravom društvu. EVO DALEKOVOD je ponovo na nogama .
SRETAN I BLAGOSLOVLJE BOŽIĆ SVIMA

čestit božić dalekovodašima i nemojte mi igrat dalmatinski rulet -tj stavljat prst u šteker(poznata igra za vrime redukcija u ratu)

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

TOP 10 povećao udjel…

točnije, ušao novi PBZ račun, doduše izašao ERSTE ali je TOP 10 ukupno jači… ako mi podaci štimaju

točnije, ušao novi PBZ račun, doduše izašao ERSTE ali je TOP 10 ukupno jači… ako mi podaci štimaju

To su vjerojatno ovi veliki paketi što se već danima prebacuju.
U svakom slučaju je odlična vijest !
Hvala na informaciji !

New Report

Close