Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 7.233 | 1,981 | 3,64 | 3,66 | 1,67% |
Ima li promjena u top 10 ili treba sačekati danas na večer? Mislim na neki dan kad je kupljeno 10.500 komada na 60 kn u jednoj transakciji
… Spominje se i dokapitalizacija i u novcu (vrijednosno puno vise od pretvaranja duga u kapital), i za to je potrebna suglasnost Skupstine, i kako stvari sa dionicarima stoje glavnu rijec ce imati Fondovi. Budu li stititili svoje interese (a ne tudje) onda bi i ostali (mali) dionicari mogli relativno dobro proci.
Fondovi su krcati keša, njima nije problem ubaciti 100-200 milja kuna u DLKV kad se i ostali slože s restrukturiranjem.
Drago mi je da će DLKV biti spašen, ipak je to 1700 radnih mjesta + bar još toliko kooperanata. [emo_smijesak]
@gismund
odi na stranice FINE…
http://predstecajnenagodbe.fina.hr/pn-public-web/predmet/87
pročitaj si cijelo revizorsko izvješće…. od početka do kraja… tj. BVPS je na dan 30.09. bio cca 70 Kn… no, od 01.10. pa do nanas nisu poznati prihodi ni rashodi… ali su na dnu izvješća navedeni prosječni mjesečni rashodi a isti iznose skoro 116.000.000 kn…. što misliš jeli Dalekovod nakon 30.09.2012 pa do danas imao mjesečne prihode od cca 116.000.000 kn… ?
Mislim da navedeni mjesecni rashodi navedeni u revizorskom izvjescu nisu mjerodavni za buduce razdoblje jer prikazuju distorzirano stanje, odnosno ukljucuje vrijednosna uskladjenja i ostale poslovne rashode iz Q4 2011g i ove nove po revizorskom izvjescu za 3Q 2012g.
Po meni mjerodavniji su za predikciju buducih prihoda oni za 3Q 2012g po Redovitom Izvjescu, a ti podaci su slijedeci:
Prosjecni mjesecni poslovni prihodi cca 80-90M kuna
Prosjecni mjesecni poslovni rashodi cca 75-85M kuna (ukljucivo cca 3,3M amortizacije)
Zato i Gorjup kaze da Dlkv d.d. ima pozitivan Cash Flow iz redovitog poslovanja.
Cak ni ovaj Q4 vjerojatno nece biti bas najbolji pokazatelj zbog svih ovih dogadjanja koji su zasigurno utjecali na Prihode i poslovne Rashode.
bit će tu još svega do 05 veljače, evo vidim preživili smo smak svita
a izgleda i dlkv,samo je pitanje oće li dionićari preživit
mislim prvenstveno na pozitivan scenarij
sad me je jedino buni a i vas čiji će biti sky office, vjetrenjaće
i kako će to utjecati na aktivu,pasivu,kapital i rezerve,nominalnu vrijednost,bvps,roe roa,npm i ine pizdarije
jel to netko zna a da ne trkelja napamet??
ja samo znam da je veljača prevrtljiva ka i žena 😉
Istina za veljacu,ali zato u po marca sipa i komarca.Pa aj ti to sad propusti.
haha frenkie dobar ti je avatar,lud si ko kupus;)
bit će tu još svega do 05 veljače,
ti čekaj 05. veljače, a ja čekam dan objave da je račun deblokiran, a onda ćeš o ovoj cijeni dionice moći samo sanjati i lupati glavom u zid jer nisi kupovao sad na dnu nego ćeš plaćati +30% do +50% [emo_cool]
bit će tu još svega do 05 veljače, evo vidim preživili smo smak svita
a izgleda i dlkv,samo je pitanje oće li dionićari preživit
mislim prvenstveno na pozitivan scenarij
sad me je jedino buni a i vas čiji će biti sky office, vjetrenjaće
i kako će to utjecati na aktivu,pasivu,kapital i rezerve,nominalnu vrijednost,bvps,roe roa,npm i ine pizdarije
jel to netko zna a da ne trkelja napamet??
sky office ide hypo leasingu koliko sam ja shvatio.
Za jednu dionicu nominalne vrijednosti 380 kn i book value od cca. 4500 kn ?? investitori su iskrcali 8000 kn po dionici, a 70 % su uzeli mirovinci.
Dokapitalizacija leda po tom book value je iz jednostavnog razloga sta ledo ima povrat na kapital po toj cijeni veci od 10 % isto kao sta je cijena kodt veca od book value jer daje povrat na kapital veci od 10 %….kad netko nesto ulaze negdi onda ocekuje odredjeni povrat na taj svoj kapital……koliki je povrat dalekovoda na dionicki kapital sad vidimo da je zasad u debelom minusu, a znamo i zasto nije dionicarima zaradio.Kad se pretvori dug u kapital sigurno nece vrijednost tog duga pretvorenog u kapital bit na burzi tada jednaka cijeni dionice jer blago njima sta bi lako onda izvukli svoja potrazivanja mogu odma prodat pa je pitanje po kojoj cijeni ce bit taj kapitala,nakon toga tek slijedi dokapitalizacija gdje ce netko po normalnim trzisnim uvjetima ocekivat i povrat na svoj kapital u danasnje vrijeme sigurno veci povrat jer je takav i rizik pa ajde ti budi pametan koja bi cijena dionice mogla bit daleko je do toga.
[/quote]
Ne mogu a da ne odgovorim na ovo. Što se tiče povrata na kapital Leda i vrapcima na grani je jasno da je friziran i nategnut do bola Konzumovim bildanjem cijena sladoleda, smrznutog povrća itd. Pogledajte cijene kvalitetnog sladoleda i smrznutog povrća u Lidlu, više nego duplo su manje, a to su cijene sa EU tržišta. U zamrzivačima drugih trgovaca imate smrznuto povrće također po 80 % manjim cijenama od leda. Ivica i njegovo kartelno društvo drmaju cijelim tržištem, pljačkaju narod i određuju cijene, a onaj tko neće slušati ne može biti na Konzumovim i inim policama. Ovo je pljačka pred ulazak u EU kada će prihodi Leda krenuti u negativnom smjeru, a ove što su platili 8000 kn za dionicu i to našim novcem baš boli briga, ionako su dobili nalog da to naprave sa vrha.
Ako je Ledo sa bookom od nekih 4500 kn dokapitaliziran po 8000 kn što je skoro book x 2, ne bi se čudio da pretvaranje potraživanja u kapital bude po 120-150 kn a dokap u novcu minimalno po nominali pa do nekih 120 – 130 kn. ako je sadašnji book Dlkv nakon čišćenja bilance cca. 70 kn , ne vidim problem da se firma sa hrpom ugovorenih poslova i dugoročnom perspektivom u energetskom sektoru, financijski stabilno restrukturirana, ne dokapitalzira po book x 1,7 – 1,8 cijeni što bi bilo cca. 120 kn po dionici jer smo svjedoci da su se OMF nakrcali Leda po 1,8 booka. Nakon ovoga popuštiti će samo oni dioničari koji ne budu imali novaca za dokapitalizaciju i oni koji ne smiju kupovati, a OMF će smanjiti svoju ulaznu cijenu za koju znamo da je bila "fer i jako povoljna". Ispričavam se poštovanom kolegi lezbowskom na neznanju, ali morao sam pokazati koliko sam neuk.
Ja ovo jednostavno ne razumijem.Znaci da sutra ide dokapitalizacija po 120,a sadasnja cijena je oko 60 kako mogu na tome izgubit oni koji nece sudjelovat?Evo ja prvi u tome ne bi sudjelovao ne zato sto nemam lovu nego mi je to jos gluplje nego kupit LEDO po 8000 kuna,a cijena na burzi je 7500,pa me interesira koliko bi mogao izgubit po dionici dalekovoda onako odokativno.