DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 14:50
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,65
7.197
1,971
3,64
3,66
1,67%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kako to da Vlada ako je postena i zeli pomoci Dlkv-u putem garancija Bankama za nove kredite ne postavlja pitanja:
1) Tko su najveci dionicari.
Tada bi vidjela da cca 20% dionica posjeduje Ekipa muljatora. Pored nabrojanih Milicica, Kraljevica, Skansija, Belamarica (svi iz Dlkv-a), vanjskog clana Tipurica, tu je i Telegra (Glad) kao koopernt Dlkv-a.
2) Tko je u Nadzornom odboru, koji su trebali nadzirati rad Uprave.
Tada bi vidjela da su to Ljudi Ekipe muljatora, koji i dan danas sjede u Nadzornom odboru iako po vazecem Rjesenju Hanfe Ekipa muljatora nema pravo glasa.
3) Jeli jos uvijek ima nezakonitih radnji u Dlkv-u
Tada bi vidjeli da je jos uvijek na snazi Ugovor o poslovnoj suradnji Dlkv-a i obitelji Curkovic (ciji Pater sjedi u NO ) napravljen na stetu Dlkv-a, i da nova Uprava nista ne poduzima da ga raskine, kao ni clanovi NO iz redova Fondasa.

Kako to da Vlada ne uvjetuje svoju pomoc rasciscavanhem kriminalnih radnji koje su se dogadjale i sada se dogadjaju u Dlkv-u.

Da se razumijemo, mislim da je pomoc Vlade u rjesavanhu problema Dlkv-a dobra stvar, ali ne rjesavanje sustinskog problema mita i korupcije u Dlkv-u bit ce samo privremena mjera.
Mozda je to i namjera, da se krucijalni problemi sakriju i puste u zaborav vremena. Zasto? Zato jer he i sadasnha Vlast umrezena u kriminalne radnje.

Zasto jedan Bajic ne reagira u ovom slucaju gdje je golim okom vidljivo da se radi o organiziranoj skupini koja je nelegalnim poslovima dosla do bogatstva.
Zato jer ceka Nalog od Linica. A naloga nema, a on ionako ne radi samostalno nego po nalogu politike.

…Zasto jedan Bajic ne reagira u ovom slucaju gdje je golim okom vidljivo da se radi o organiziranoj skupini koja je nelegalnim poslovima dosla do bogatstva…

Pa jasno da nece reagirat. Tu je spona kosarkaska linija i PŠD Zenta. Pa ili nije nas poznati bacac trica Rato Tvrdic ujedno i najbolji proizvodjac transparentnih bukobrana u svijetu i sire zakucavao i na dalekovodu(dodavao mu je Skansi). Sve za Hrvatsku,Hrvatsku za nista.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Kako-je-rijecka-zaobilaznica-pojeftinila-u-20-mjeseci-Bukobrani-napuhani-za-45-milijuna?articlesrclink=related

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Ali situacija nije nista bolja sada nego prije mjesec dana.
Blokada i dalje traje. Place niste dobili. ….

Kako možeš reći da je situacija ista?!? Kreću hitne izmjene Zakona o predstečajnoj nagodbi nakon čega će biti deblokiran račun i nastavljeno poslovanje!
[/quote]

Ovo jedva čekam. Ako izmjena predstečajnog zakona stvori novac koji treba ovoj državi onda od sutra mi više nemamo nikakvih problema. Sutra će država imati na računu 30 mlrd. eura i moći će pokriti sve koji su zaglibili. A svi mi čohaćemo .aru i živjeti na Bahamima. Samo na proljeće ćemo jednom doći doma proluftati kuću da se ne usmrdi. Čak niti ministar poljoprivrede neće morati vratiti dugove svoje firme. Ma kakav komunizam to će biti sistem, svakom prema potrebama, a ne moramo raditi.
[/quote]

Ne znam kakve smislene veze ima tvoj komentar s mojim postom, ali hitne izmjene Zakona kojima će se omogućiti deblokada račua i nastavak poslovanja tvrtki u problemima je za svakog dobronamjernog odlična vijest….

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ali situacija nije nista bolja sada nego prije mjesec dana.
Blokada i dalje traje. Place niste dobili. ….

Kako možeš reći da je situacija ista?!? Kreću hitne izmjene Zakona o predstečajnoj nagodbi nakon čega će biti deblokiran račun i nastavljeno poslovanje!
[/quote]

Ovo jedva čekam. Ako izmjena predstečajnog zakona stvori novac koji treba ovoj državi onda od sutra mi više nemamo nikakvih problema. Sutra će država imati na računu 30 mlrd. eura i moći će pokriti sve koji su zaglibili. A svi mi čohaćemo .aru i živjeti na Bahamima. Samo na proljeće ćemo jednom doći doma proluftati kuću da se ne usmrdi. Čak niti ministar poljoprivrede neće morati vratiti dugove svoje firme. Ma kakav komunizam to će biti sistem, svakom prema potrebama, a ne moramo raditi.
[/quote]

Ne znam kakve smislene veze ima tvoj komentar s mojim postom, ali hitne izmjene Zakona kojima će se omogućiti deblokada račua i nastavak poslovanja tvrtki u problemima je za svakog dobronamjernog odlična vijest….
[/quote]

Vijest je sigurno odlična ukoliko se plan realizira… no, pitanje je za koga je ista odlična…? za postoječe dioničare…? ili za banke/vjerovnike i radnike…?
Naime… ukoliko je doista “Vrijednost imovine dužnika/Dalekovod ne pokriva postojeće obveze… “
http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/trziste-kapitala/dalekovod-u-slobodnom-padu/

koliko imovine ostaje postojećim/sadašnjim dioničarima na dan swap-a … naravno slučaju da do swap-a ili sl. dođe… ?

Zanimljivo je uočiti što se dešava s obveznicama jedne druge velike građevinske kompanije, koja će se “rješavati” po istom modelu:

Upravo primjer našičke kompanije jedan je od onih kod kojih se odavno propituje koliko su pojedine investicijske odluke fondovskih ulaganja bile doista samostalne ulagačke procjene, a koliko su fondovi bili u funkciji (smanjenja) izloženosti njihovih banaka osnivača i tzv. prepakiravanja plasmana. S tim u vezi zanimljivo je na stranicama Hanfe primijetiti da odnedavno u Upravi Raiffeisen Investa stoji novo ime – umjesto donedavne predsjednice Renate Gecan Milek, upravu tog investa sada čini samo Goran Nušinović. Ima li možda ta promjena veze s prekoračenjima RBA fondova na pozicijama Nexea, zasad se ipak može samo nagađati. U svakom slučaju, odgovornost u smislu investicijskih odluka ne može biti samo na čelnicima investa.[emo_bijesan]

Drugovi i drugarice, dame i gospodo, Dalekovod je trenutno lakmus papir ogromne korupcije koja nas je dovela tu gdje jesmo – na prosjački štap! [emo_palacd][emo_palacd]

Da li će se ovo istražiti ?![emo_naivan]

Zato treba pisati na ovoj temi, čim više tim bolje, jer ovo čitaju mnogi radni ljudi i građani te poštena inteligencija [emo_bijesan][emo_bijesan][emo_bijesan]

Jer neke ljude možeš obmanjivati cijelo vrijeme, sve ljude možeš lagati neko vrijeme, ali ne možeš varati sve ljude cijelo vrijeme [emo_mrgud]

Ovo nije nagovor na kupnju/prodaju. Pravda i poštenje!

@zuzu
vidi: Vrijednost imovine dužnika ne pokriva postojeće obveze, i dužnik smatra da u predstojećem razdoblju neće moći uredno ispunjavati svoje dospjele obveze – navodi se u Dalekovodovom prijedlogu za pokretanje postupka predstečajne nagodbe. Račun Dalekovoda d.d. u blokadi je od 29. listopada ove godine.

ti si jos na ksst-na drugom “natjecaju” pokazao pronicljivost,a i na dr temama,nakon one katastrofe s vlds postao si mudriji..
ali ovdje trebas iscitati stvari iz teksta za koje ipaktreba poznavanja ekonomije,racunovodtva,citanja bilanci i pokazatelja…
tu je navedeno vise razlicitih stvari,ispremjesano..jer je bit predat zahtjev prema zakonu i otici u nagodbu
a uopce ih nije briga kako se moze time manpulirati i dovesti dionicare dlkv u zabludu i paniku na temelju zbrckano prenesenog teksta u novinama
pisao sam neki dan pa mi se neda ponavljati..

samo cu dodati:u blokadi su jer nemaju tekucih prihoda kojima bi vracali kredite,zato zele u nagodbu-jer ni u buducem,kratkorocnom razdoblju nece moc dok ne naplate poslove
u tom smislu su ,kako i pise obveze(TEKUCE) koje imaju vece od imovine iz koje bi trebaliplacati tekuce obveze
swapovi i udjeli,to je za sada iza nas…mozda u buducnosti kad se rijesi blokada
ako ce trebati dokap ili sl…
ja ne kuzim kako ljudi ne vide,nakon onog objavljenog u ponedjeljak, da cak i ona strahovanja o niskoj cijeni dionice u dokapu ,sto bi po dionicare bilo kakti lose,su iza nas jer se ne ide na to nego drzava garantira bankama za buduce kredite-a to je upravo ono sto je dlkv trebao-svjeze kredite da pokrije trenutnu poteskocu s likvidnoscu-kao naj rjesenje za dionicare tj za vrijednost dionice
ha mozda kad se nakrcaju ce narucit clanak da vam jos par puta pojasne sto niste shvatili u ponedjeljak[emo_ooooo]

Kada će ići nova emisija dionica i koliko će ih biti molim tko zna ?

Nova emisija dionica iči će 29.2.2013., a cijena će biti između 8 kuna i 8,30 kuna uz pravo prvenstva za rođene na taj dan…

Oko količine novih dionica još se nismo uspjeli dogovoriti, ali razmišljamo da istovremeno sve stare poništimo sa istim datumom… [emo_smijeh]

'ko zadnji, magarac...[img]http://www.pic4ever.com/images/www_MyEmoticons_com__fishing.gif[/img]

Vijesti za sada pozitivne,na "dalekovodu se poznaju junaci" ova vlada će dobiti povjerenje od poslodavaca ako spasi dlkv ili u suprotnom će izgubiti sav kredibilitet ako propusti dlkv da ode u stečaj!Nadamo se da će razum pobijediti.Pratimo dalje…

razum ?? … pa DLKV je monopolist koji je dobivao poslove od države šakom i kapom i to naplaćivao pet puta više od realne cijene i sad da ga spašavamo, .. ko ih hebe, nek crknu … nek si nabiju zlatnu kunu u šupak

Cookie Monster

a kako će se nagoditi dioničari oko cijene dionice vidim nije neka navala

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

@saladin Da li su za to krivi obični radnici koji su cijeli život dali za tu kompaniju i sad ispaštaju??????????????????

New Report

Close