DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 09.11.2024. u 16:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,71
29.749
8,013
3,70
3,76
3,87%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kada je Dalekovod izdavao komercijalne prije 3-4 mjeseca PBZ je naveo dug od cca 1.050.000.000 – kako je to tako brzo naraslo?
Nahebo je onaj tko je čito prospekt i kupio.

Taj podatak je i sada u izvjescu za 3Q 2012g i odnosi se na neto dug Dlkv Grupe.

Matjaz Gorjup u Zahtjevu za predstecajnu nagodbu predanu Fini navodi podatak o ukupnim dugovanjima (banke, dobavljaci i sl) za Dlkv d.d. u iznosu od cca 1.500M kuna. Znaci ne spominje neto dug.

Inace u opticaju se u zadnje vrijeme iz raznih razloga namjerno pustaju cudni i kontradiktorni podaci.

[/quote]naravno da neće.pa to svi znaju sam drukaju.

s obzirom na sve,mislim da je sada pravo vrijeme za kupnju dionica dalekovoda.kad je linić odlučio da dalekovod neće dat u propast onda će on tako i postupit.ipak je to firma od strateškog značaja za rh..jedina takva u JI europi.

deblokada je najavljena do kraja idućeg tjedna pa ćemo vidjeti, pogotovo ako Linić izmjeni zakon o čemu se jučer pisalo…a znamo što će deblokada donijeti za cijenu dionice DLKV na burzi-rast prema 100 kn

Vidim proziva se Tipurića (za pišljivih 7 milijuna) i sve ostale ali nikako da se plaćenički novinarčići i institucije pozabave mirovinskim fondovima koji su ulupali stotine milijune kuna mirovina u perjanice ulaganja koje su sad sve pred stečajem. Ali sjetit će se navedeni toga kad budu obilazili kontejnere za smeće.[emo_namigusa]

@veki1
Pa dobro vidis druze.Mozda ne skroz cisto vise nekako mutno ali 8 stanova,15% dalokovoda i udjeli u drugim firmama,a sve to steceno na racun profesorske place u Rvata.Pa ne bi da radi na Harvardu,a ne na ekonomskom fakultetu u Zagrebu.Cudna je ta ekonomija u Rvata,a i pravosudje npr. ukradi ti 100 kuna iz trafike pa cu te pitat koliko ces robije dobit.I jos kazes pisljivih 7 milja kuna. Ima bit sve Rockfelleri i Onasisi u ovoj nasoj Hrvatskoj kad je 7 milja kuna pisljivo. Ja se zalazem da se sav kriminal procesuira,a i da svatko tko ne moze dokazat porijeklo imovine da mu se ista oduzme.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Uprave. U NO-u su predstavnici mirovinskih društava (AZ obvezni mirovinski fond – član uprave Davor Doko, PBZ CO – predsjednik Uprave Dubravko Štimac, Erste Plavi – članica Uprave Nataša Ivanović), ali i Petar Đukan, bivši čelnik IGH. Hoće li oni Gorjupovu Upravu mijenjati ili nismo uspjeli saznati.

Sve ih smijeniti, pod hitno, a D Štimca posebno jer je u debelom sukobu interesa, pa to svi znamo.(L Miličić)
I kako on može biti u NO -i to predsjednik- majko bistrička???????????

Za spas Dalekovoda Linić preko noći mijenja zakon
Zakon bi se promijenio kako bi Fina uzela u zaštitu Dalekovod prije formalnog pokretanja postupka predstečajne nagodbe.
Nadzorni odbor, doznajemo, nije zadovoljan Matjažom Gorjupom, predsjednikom Uprave, koji je, kažu, povukao loš potez
Nadzorni odbor, doznajemo, nije zadovoljan Matjažom Gorjupom, predsjednikom Uprave, koji je, kažu, povukao loš potez

U rješavanje sudbine Dalekovoda uključit će se država koja će, najvjerojatnije, pomoći tvrtki novim pravilima! Razlog je što Dalekovodu gori pod nogama zbog prijetnje gubitka velikih izvoznih poslova. Rizik je sve veći, pa je to Ministarstvo financija odlučilo presjeći.

Potvrđeno nam je da će se u petak u Ministarstvu …

Već su prošle i dve noči a nikakve informacije nema ni za lijek……….

s obzirom na sve,mislim da je sada pravo vrijeme za kupnju dionica dalekovoda.kad je linić odlučio da dalekovod neće dat u propast onda će on tako i postupit.ipak je to firma od strateškog značaja za rh..jedina takva u JI europi.

deblokada je najavljena do kraja idućeg tjedna pa ćemo vidjeti, pogotovo ako Linić izmjeni zakon o čemu se jučer pisalo…a znamo što će deblokada donijeti za cijenu dionice DLKV na burzi-rast prema 100 kn
[/quote]

Ovo je vec trci ili cetvrti put da najavljuju deblokadu do kraja tjedna.
Za sada je jedino sigurno da koriste psihologiju Petka, te da su i nadalje netransparentni.

Lako je vama špekulantima pisati na ovoj temi.
Pokušavate navlačiti prema gore ili prema dolje, kako vam trenutno odgovara. Negdje malo izgubite, negdje dobijete, igrate dalje. Ljutite se na glasnogovornicu jer vam ne da informacije.
Pogledajte moju situaciju (a čini mi se da nisam usamljen):
1. zaposlenik sam Dalekovoda,
2. imam dionice Dalekovoda (nešto malo, ali nije zanemarivo),
3. osim obaveznog uplaćujem i u dobrovoljno mirovinsko osiguranje (AZ).
Imam osjećaj da ću izgubiti po sve tri stavke.
Država u kojoj živim i koju volim prevarila me je i pokrala. Ne znam što učiniti u ovakvoj situaciji i kako dalje.

Vidim proziva se Tipurića (za pišljivih 7 milijuna) i sve ostale ali nikako da se plaćenički novinarčići i institucije pozabave mirovinskim fondovima koji su ulupali stotine milijune kuna mirovina u perjanice ulaganja koje su sad sve pred stečajem. Ali sjetit će se navedeni toga kad budu obilazili kontejnere za smeće.[emo_namigusa]

Kako uopce dodjete do iznosa od pisljivih 7 milijuna kuna.
7 milijuna kuna je ogroman iznos, pogotovo ako je stecen ilegalnim aktivnostima.

Nazalost, u pravu si glede Fondova. Njih nitko ne kontrolira, a preko njih se dogadja jedna velika pljacka buducih umirovljenika.
Politicari, jadni kakvi su, prodat ce sve umirovljenike samo ako im majke Banke tih istih Fondova dadnu njima osobno povoljnije kredite.

Bajicu je bitno da je procesuirao jednog kapitalca, po nalogu, a za ostalo ga nije briga, sve dok ne dobije nalog.

@veki1

Pa dobro vidis druze.Mozda ne skroz cisto vise nekako mutno ali 8 stanova,15% dalokovoda i udjeli u drugim firmama,a sve to steceno na racun profesorske place u Rvata.Pa ne bi da radi na Harvardu,a ne na ekonomskom fakultetu u Zagrebu.Cudna je ta ekonomija u Rvata,a i pravosudje npr. ukradi ti 100 kuna iz trafike pa cu te pitat koliko ces robije dobit.I jos kazes pisljivih 7 milja kuna. Ima bit sve Rockfelleri i Onasisi u ovoj nasoj Hrvatskoj kad je 7 milja kuna pisljivo. Ja se zalazem da se sav kriminal procesuira,a i da svatko tko ne moze dokazat porijeklo imovine da mu se ista oduzme.

Dajte vi druže pročitajte još jednom post pa razmislite. Usput pročitajte ponovno post od kolege “proljeće” pa ponovno razmislite.Uz sve to još jednom razmislite o čemu vas spinaju plaćenički novinarčići u RH.

Uprave. U NO-u su predstavnici mirovinskih društava (AZ obvezni mirovinski fond – član uprave Davor Doko, PBZ CO – predsjednik Uprave Dubravko Štimac, Erste Plavi – članica Uprave Nataša Ivanović), ali i Petar Đukan, bivši čelnik IGH. Hoće li oni Gorjupovu Upravu mijenjati ili nismo uspjeli saznati.

Sve ih smijeniti, pod hitno, a D Štimca posebno jer je u debelom sukobu interesa, pa to svi znamo.(L Miličić)
I kako on može biti u NO -i to predsjednik- majko bistrička???????????

Mislim da je predsjednik NO-a Petar Djukan, inace covjek Ekipe Muljatora
Pored tri Fondasa, koji su ili nesposobni ili umjesani u prljave igre radi svoje osobne koristi, a na stetu udjelinicara Fondova
imamo jos i:
Antu Curkovica, tajnog partnera (po Upravi i NO) u poslu sa vjetroelektranama, takodjer covjek Ekipe muljatora
Marijana Pavlovica, covjeja koji ima kontinuitet od pamtivijeka, takodjer covjek Ekipe muljatora
i Viktora Miletica, predstavnika radnika.

Po svemu sudeci Ekipa muljatora, ako pretpstavimo da Fondasi igraju za sebe a ne Ekipu),jos uvijek imaju prevladavajucu kontrolu u Nadzotnom odboru.
Znaci Ekipa muljatora sa svojih 15-20% vlasnistva i bez prava glasa imaju min 45% Nadzornog odbora, Fondasi sa otprilike isto vlasnistva isto cca 45% NO-a, a mali dionicari (ako se izuzme predstavnik radnika koji bi trebao po naravi stititi radnike) sa 50% vlasnistva nemaju uopce svog predstavnika u Nadzornom Odboru.

I sad u cijem interesu ce raditi Nadzorni Odbor, ocito u interesu Ekipe Muljatora.

@proljece
Radnici Dlkv-a koji su ujedno i dionicari su stvarno najvise pogodjeni ovim stanjem u Dlkv-u.

Ali isto tako najvise mogu pridonijeti rasviscavanju situacije:
Preko sindikata, stiteci radnicke interese
Kao insajderi sa puno informacija, traziti kaznjavanje onih koji su pokrali Dlkv-od
Kao mali dionicari, a ujedno i zaposlenici, najbrze se i najefikasnije mogu organizirati te zahtjevati vlanove u NO i tako otjerati predstavnike Ekipe muljatora.

New Report

Close