Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,59 | 31.781 | 8,841 | 3,54 | 3,60 | -1,10% |
dobro kolega nabrojao si dugove a koliko su dužni dalekovodu autoceste hep i ini
da država plača navrime svoje obaveze građevinari ne bi bili toj poziciji
da ne kažem da bi tribali plačati unaprid
Neto dug Dlkv-a je cca milijardu kuna. Godisnje na otplatu kredita odlazi cca 70M kuna. Neplacanje drzavnih tvrtki jeste veliki problem sto u kombinaciji sa velikim opterecenjem duga stvara tesku financijsku sitauaciju.
Neto dug od cca jedne milijarde je ogroman na ocekivani prihod od 1,5 milijarde.
Doduse Dlkv je i prije znao imati veliki dug, ali je tada prihod bio oko 2 milijarde.
Najvaznije je za sto se uzeti dug koristi, jeli u svrhu osnovnig poslovanja ili za nesto drugo.
Gotovo sam siguran (bez dokaza, samo po inuiciji) da je blokada racuna dosla ili po osnovi Sky Offic-a ili po janstvima za VE gdje je Dlkv davao jamstva i za partnerov dio.
Re BigBoss:
Bojim se da je tu potrebno puno vise od 200M kuna, prije bih rekao u rangu nekih 400-500M kuna.
DLKV čekaju odlični dani,sve kako smo pisali “mi” koji smo vjerovali u ovu firmu i dionicu…….sve ide prema planu,čekaju nas puno više razine…samo me zanima šta sad kažu one kolege koji su nemilosrdno drukali na pad cijene i pričali o stečaju,evo još jednog dokaza da sve ide prema planu…http://hr.seebiz.eu/infrastruktura/linic-vlada-priprema-rjesenje-za-dalekovod/ar-50537/
p.s.molim stričeka moderatora da mi objavi komentar,unaprijed zavaljujem[emo_cool][emo_novac][emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg]
Da vidimo sta ce to Linic smisliti, predstecajnu nagodbu ili nesto drugo.
Dok se on smisli, blokada vjerojatno ostaje.
Sanse da to bude u ovom tjednu su vrlo male.
[/quote]
Evo ti imaš neke informacije, ja druge kako sam i ranije rekao da će se neki ministri uključiti u rješavanje problema s bankama eto sada se ostvaruje, a što ako se još uključi u rješavanje problema u dalekovodu jedna velika firma koja je poznata i želi kupiti mnogo toga na ovome prostoru, zovu je cash firma, posebno je interesira energetski sektor 🙂
[/quote]
Već i bilo vrijeme da Adris kupi Dalekovod. Taman mu paše pored Uljanika, CROS-a, Podravke, Triglava…
Nego, sve vas koje zanima što će biti s Dalekovodom, pregledajte presicu vlade današnju. Linić vam je izrijekom kazao što će bit s Dalekovodom. Nije rekao traže se rješenja, već je rekao što je rješenje.
Evo ti imaš neke informacije, kako sam i ranije rekao da će se neki ministri uključiti u rješavanje problema s bankama eto sada se ostvaruje, a što ako se još uključi u rješavanje problema u dalekovodu jedna velika firma koja je poznata i želi kupiti mnogo toga na ovome prostoru, zovu je cash firma, posebno je interesira energetski sektor 🙂
[/quote]
Ministar financija napomenuo je kako pripremaju i rješenja za tvrtku “Dalekovod” kojoj je ove godine HBOR izdao mnoga jamstva za radove u inozemstvu.
http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/194209/Default.aspx
Riješenje još nije kompletirano ali vidi se put jer je dalekovod specifičan slučaj dok ostali će biti regulirani po prvotnoj izjavi:) koja je na linku
[/quote]
Evo ti imaš neke informacije, ja druge kako sam i ranije rekao da će se neki ministri uključiti u rješavanje problema s bankama eto sada se ostvaruje, a što ako se još uključi u rješavanje problema u dalekovodu jedna velika firma koja je poznata i želi kupiti mnogo toga na ovome prostoru, zovu je cash firma, posebno je interesira energetski sektor 🙂
[/quote]
jel to možda neka ruska Petrokemijska firma ili… mislim na onu ili neke vaše s tzv. informacijskim iskustvom iz travnja ove godine…?
Već i bilo vrijeme da Adris kupi Dalekovod. Taman mu paše pored Uljanika, CROS-a, Podravke, Triglava…
Ne mora kupiti cijeli dalekovod već može uložiti oko 200 milijuna Kn umjesto HBOR kredita u vidu dokapitalizacije , to je samo prijedlog…..
Zato se danas skidalo dionice Dalekovoda s aska kao da nema sutra. Ima sutra ali malo bude poskupila roba. [emo_ooooo]
Država može dozvoliti i velika prebijanje duga u obliku cesija
cesus cedent cesionar
……Pa se prebije dug u iznosu od 150 milijuna Kn
sve je lako samo mora postojati volja
@ffffffff…
“je golube mozda vec sutra budu mogli mirovinci uskočit ako probije 105 ako ne u petak najkasnije sutra ovo leti
nije nagovor na kupnju i prodaju”
Dobro to za sutra. Sutra može i preko 120, zašto ne!? Nema više hoće – neće…Dalekovod ide dalje.
Ali ovo danas što je bilo to je tipično za ZSE…leti a neznaš zašto….a netko zna….a nebi trebao znati[emo_ljut]