Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Kazala je da radnici imaju pravo tražiti svoje plaće, a da uprava vodi razgovore s najvećim vjerovnicima, bankama, i nadaju se riješit situaciju u kojoj se tvrtka našla pa i isplatiti plaće.
Na pitanje o kojim se bankama radi, i je li istina da je račun prvo blokirala Zagrebačka banka, a potom i Hrvatska poštanska banka, kako se čulo od radnika, Radić je kazala da ne želi to komentirati te da je proces pregovora u tijeku.
Vjeruje da će do kraja ovog tjedna moći isplatiti obje plaće i da to ne bi trebalo doći u pitanje, dok je za spomenute iznose dugovanja i zašto su nastali rekla da je to stvar njihove uprave, da su oni stručni i da će to riješiti.
Budućnost tvrtke nije upitna jer imaju dosta dogovorenog posla s čvrstim rokovima koje treba ispuniti.
‘Banke igraju igrice s Dalekovodom, ne želimo plaćati tuđe propuste!’
Upravo plaće se mogu isplatiti kada se odblokiraju računi, a kako sam rekao to je kroz 2 dana ili do kraja tjedna, uprava dalekovoda gleda da se i dugoročno osigura o budućih problema pa traže povoljne kredite recimo 200 milijuna Kn iz HBOR-a???
mislim da bih u zadnjim minutama utakmice moglo ovo otići na 85,00 kn, ako će doći ovih dana do deblokade računa, znaju da će sutra trebati više para dati za dionicu.
mislim da bih u zadnjim minutama utakmice moglo ovo otići na 85,00 kn, ako će doći ovih dana do deblokade računa, znaju da će sutra trebati više para dati za dionicu.
..to će sutra doć..a do petka odblokiranje vrtit će se oko 90…
Dalekovod: Radnici prosvjeduju, plaće do kraja tjedna
Autor/izvor: SEEbiz / Lider
Datum objave: 19.11.2012. – 13:26:00
Zadnja izmjena: 19.11.2012. – 13:34:43
ZAGREB – Problemi u Dalekovodu zbog dugova, trotjedna blokada računa zbog kojeg se ne mogu poštivati kolektivni ugovori i isplatiti sada već dvije plaće, za rujan i listopad, za 1700 zaposlenika, pa ni realizirati ugovoreni poslovi, kulminirali su prosvjedom radnika ispred sjedišta Dalekovoda.
'Hoćemo plaće', 'Institucije pokrenite se, imamo posla, pustite nas da radimo', vikali su radnici Dalekovoda, poručivši da će morati ići u štrajkove ukoliko se trenutna situacija uskoro ne riješi.
– Ako se plaće ne isplate, poduzet ćemo sve dozvoljene sindikalne akcije. To su zarađene plaće, a blokada je iz prošlosti. Nova uprava nije ništa kriva, ali očekujemo od njih brza rješenja. Nećemo dozvoliti da se Dalekovod zatvori – poručio je Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat koji je inicirao susret.
Smatra da država ne može dopustiti da 1700 radnika gladuje kako bi se riješili neki drugi problemi te da padaju industrijska poduzeća zato što država nije odredila smjernice razvoja industrije u Hrvatskoj:
– Deindustrijalizaciju Hrvatske treba prekinuti odmah – naglasio je.
Zaposlenici podupiru svaka nastojanja uprave, nadovezao se i povjerenik sindikata metalaca u Dalekovod Proizvodnji Danijel Hus, te pozivaju sve relevantne institucije koje su uključene na hitno rješavanje problem. Ali ne dozvoljavaju da se problem rješava preko leđa radnika.
U upravi podupiru radnike jer, kako je rekla glasnogovornica i voditeljica marketinga Ivana Radić, to je njihovo pravo. Nadaju se da će se vrlo brzo riješiti situaciji i vjeruju da bi se obje plaće mogle isplatiti do kraja ovog tjedna.
Odblokirati više računa nije baš jednostavno. Jeli netko zna koliko sada iznosi ukupna blokada računa.
Još uvijek se nezna tko je izvršio prvu blokadu računa i na koliki iznos, te kako je do toga zaduženja uopće došlo.
Deblokada računa u osnovi ne rješava osnovni fundamentalni problem, a to je ogroman dug Dlkv-a.
Najgore bi bilo ako se izvrši deblokada računa samo da se omogući isplata plaće (ili plaća), znači jednokratno i onda za par dana ponovi opet blokada.
Bez kompletnog financijskog restrukturiranja nema ovdje dugoročno nikakve budućnosti, a o tome zasada nitko ništa ne govori. Kakvi su planovi Uprave po tom pitanju – to nitko ne zna.
Svi pričaju o deblokadi računa i isplatama plaća za radnike.
Zaboravlja se da troškovi osoblja u ukupnim troškovima poslovanja Dlkv-a iznose oko 17% dok materijalni troškovi iznose oko 70%.
Kako se nemože poslovati bez ljudi tako se isto nemože poslovati ni bez materijalnih resursa.
Je jednostavno je, sve banke će kolektivno povući zadužnice, u međuvremenu dalekovod će dignuti kredit od recimo 200 milijuna Kn od HBOR-a i riješiti problem s tim zadužnicama, ali i dobiti još dodatnu likvidnost, nadalje tražiti će bolju naplatu potraživanja smanjiti će se cjelokupni kratkoročni dug…………. a s poslovima će otplaćivati dugoročne dugove 🙂 i naravno stvarati profit za kompaniju
Je jednostavno je, sve banke će kolektivno povući zadužnice, u međuvremenu dalekovod će dignuti kredit od recimo 200 milijuna Kn od HBOR-a i riješiti dugoročno problem s tim zadužnicama, ali i dobiti još dodatnu likvidnost, nadalje bolju naplatu potraživanja smanjiti će se cjelokupni kratkoročni dug………….
ima li kraja tvojim lažima? kolike si samo ulagače uništio kad si ih navukao u DLKV od 200-120 kn!
Na pitanje o kojim se bankama radi, i je li istina da je račun prvo blokirala Zagrebačka banka, a potom i Hrvatska poštanska banka, kako se čulo od radnika, Radić je kazala da ne želi to komentirati te da je proces pregovora u tijeku.
Kakva je to velika poslovna tajna tko je prvi blokirao račun Dlkv-a.
Mislim da se ovdje nekoga štiti u prljavim nakanama i poslovima.
Znači da Dlkv još nije sazrio u transparentnosti poslovanja, te kriju podatke od svojih vlasnika i zaposlenika.
To me podsjeća na netransparentnost rada bivše Uprave.
Na primjer kad je držala u tajnosti svoga partnera u poslu sa vjetroelektranama (bdw ni nova Uprava nije obznanila tko su joj ti famozni partneri i kakve pogodbe ispod stola postoje) da bi Forumaši uz pomoć novinara to otkrili.
Ta njihova tradicionalna netransparentnost (kako bivše tako i sadašnje Uprave) ukazuje na postojanje daleko većih kriminalnih radnji u Dlkv-u nego što se i pretpostavlja.
E sad mi recite zašto bi neki pošteni dobavljač (ne neka Telegra) omogućio Dlkv-u deblokadu računa za svoj odrađeni rad ili isporučenu robu, a ionako ga je morao čekati mjesecima za legalnu naplatu, i sebe dovesti u situaciju da njega odvode u blokadu i možebitni stečaj. Pa on je državi već platio 1/4 od ispostavljenog računa na ime PDV-a.
Zato da Dlkv-ovi radnici dobiju plaće, pa ni njegovi zaposlenici ne dobivaju plaće zbog Dlkv-a i sličnih.
Znači da Dlkv još nije sazrio u transparentnosti poslovanja, te kriju podatke od svojih vlasnika i zaposlenika.
[/quote]
Ne ne krije uprava dalekovoda već su svjesni da je ta banka najveći partner dalekovoda, pa su dali priliku da svoj stav ispravi, i ta banka će ispraviti svoj stav jer ne žele negativan publicitet….u početku je ta banka počela ucjenjivati ali iz te banke su uvidjeli da se ucjenama ne posluje….. upravo jer se dalekovod otvorio svojim radnicima i tržištu komunikacijski ucjene su prestale
http://teletekst.hrt.hr/?str=123-01
blokada je već na 150 milijuna kuna???? [emo_vrtimise]
tang@ koga je navukao…[emo_beztona] cim je poceo ubijati temu sa 300 postova dnevno…isao mi je na ignore..a ja sam poceo trazit puno nize targete..[emo_plazi]
To je riješeno 🙂 dalje ………..[emo_smijeh]
Ne ne krije uprava dalekovoda već su svjesni da je ta banka najveći partner dalekovoda, pa su dali priliku da svoj stav ispravi, i ta banka će ispraviti svoj stav jer ne žele negativan publicitet….u početku je ta banka počela ucjenjivati ali iz te banke su uvidjeli da se ucjenama ne posluje….. upravo jer se dalekovod otvorio svojim radnicima i tržištu komunikacijski ucjene su prestale
[/quote]
Ako su banke prve blokirale (ili netko drugi) dobro su znale koje su posljedice toga – nisu bas one tako nesposobne kako ti veliš.
Moje mišljenje je da se tu radi o nečasnim radnjama u dogovoru sa starom Upravom.
Zašto nisu ucjenjivale staru Upravu mjesec dana prije. U tih mjesec dana ništa se bitno nije promijenilo osim smjene stare i dolazak nove Uprave.
Ako su novu Upravu postavili Fondovi, nije valjda da Majke Banke ne vjeruju u sposobnost svojih kćerki Fondova da izaberu najbolju Upravu.
Po čemu je stara uprava bolja od nove, koja je svega nepuna 2 mjeseca na čelu, možda u kriminalnim radnjama i vjerojatno u dogovoru sa tim istim bankama.