Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Evo malo i grafa za dugoročnije razdoblje.
Moram priznati nisam se ni nadao kupovati ovako jeftino
ovaj divni biser od Dalekovoda.
Hvala Bogu uvijek ima paničara. Sva sreća za nas koji se ne bojimo.
Čačić prije ostavke dogovorio posao u Kataru vrijedan 100 mil. eura?
Nema natječaja, izravna pogodba!
Poslove gradnje vrijedne 100 milijuna eura Radimir Čačić dogovorio je s katarskim premijerom Hamadom bin Jassem Al Thanijem, a važno je napomenuti da će sve ugovore s katarskom vladom hrvatske tvrtke potpisivati izravnom pogodbom, bez natječaja.
Dalekovod se spominje
http://www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-cacic-u-kataru-hrvatskim-tvrtkama-dogovorio-posao-vrijedan-100-milijuna-eura/646835.aspx
Kolega DŽABA drukate kako se prodavalo tako će se i kupovati.Izazvala se panika a da se nisu sagledale sve činjenice.
Meni ovo izgleda efekt praćke ali vi ionako neznate što je to.
post nije poziv na kupnju ni na prodaju dlkv-r-a
to je moje skromno mišljenje
[/quote]
Ne druka on dzabe, zamisli kad se udje u predstecajnu nagodbu i obustavi trgovina dionicama kao sto je slucaj sa Magmom. Da li biste vi htjeli u tom periodu da ne mozete trgovati dionicom. I da jos jedna informacija je ta da od danas i slijedecih 6 mjeseci nece moci sklopiti niti jedan ugovor u RH. Treba prezivit to! Nece biti nimalo lako!
[/quote]
bas sam pregledao grafove magme-kakvi prekidi trgovine,O CEMU TI PRICAS???
osim toga mgma nije ulazila u predstecajne nagodbe to je tek doneseno
mora da si istrejdao ,prodao,ha?[emo_plazi]
lijepa stvar je da svi trejdercici i amoralni drukeri koji likuju na svojih par posto zarade,prije ili poslje fulaju porast..obicno takvi opet udju na vrhu…poetic justice [emo_smijeh]
tak da se sve to iznivelira na kraju..
dajte ljudi..mi neznamo koje ce bit rjesenje ali mozemo upotrijebit mozak…
evo npr ingr NEMA i dalje poslova koji bi ju doveli bar na nulu..i u par jos ovakvih godina ce pojest cijeli kapital
a dlkv moze izdat obveznice,kom.zapise,nove dionice,pretvotir dug banaka u kapital
ili mogu uci FGS ili netko drugi..
i elegantno rijese nelikvidnost a samo sa sadasnjom razinom poslovanbja su u plusu ,da ne govorimo o potencijalu..sve je tu pisno
a uz sve BV je i dalje oko 200kn!
Je je 200 kn ako uđu FGS-ovi ili banke po 10 kn par miliona dionica, pitam te kolika će onda biti knjigovodstvena vrijednost po dionici?
[/quote]
a ako udje drzava s obvezicama ili u vlasnistvo i moratorijem-kao sto su u sad u autoindustriju usli ,oporavili je a dionica otisla visestruko gore ? baj baj..i ode dobit na 100 milja a cijena se multiplicira
AKO,AKO,AKO…blablabla..ovo moje je bar vjerojatnije i isplativije za sve,ne?
Poslove gradnje vrijedne 100 milijuna eura Radimir Čačić dogovorio je s katarskim premijerom Hamadom bin Jassem Al Thanijem, a važno je napomenuti da će sve ugovore s katarskom vladom hrvatske tvrtke potpisivati izravnom pogodbom, bez natječaja.
Dalekovod se spominje
http://www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-cacic-u-kataru-hrvatskim-tvrtkama-dogovorio-posao-vrijedan-100-milijuna-eura/646835.aspx
Sve je to OK.
Ali Dlkv-u nisu trenutno najveci problem poslovi, nego blokada racuna.
Izgleda da se razmatra ulazak FGS-ova!
Dobar primjer je Dalekovod. U tu kompaniju, koja je već dva tjedna u blokadi, ušli su ove godine mirovinski fondovi i napravili veliki iskorak u pozitivnom smjeru. No iz nepoznatih razloga, kompaniju koja ima puno dogovorenih poslova i onih u planu, blokirala je jedna banka, a potom su to učinile i ostale kako bi zaštitile svoja potraživanja. Upravo zato što je riječ o tvrtki koja ima posla, ali joj treba novac, sudionicima na tržištu bilo je logičnije da je podupru FGS-ovi, a što se, kako doznajemo, i razmatra. Za Dalekovod će to biti najbolje rješenje, slažu se investitori.
http://www.vecernji.hr/biznis/maras-vs-fgs-rezu-im-se-naknade-jer-ne-ulazu-dovoljno-clanak-475334
To je znaci jedna od opcija osim predstecajne nagodbe.
Iako u priopcenju dionicarima se da iscitati da je najvjerojatnija opcija predstecajna nagodba.
Buduci model predstecajne nije jos zazivio i nezna se kako bi tocno bio sproveden, eventualni ulazak FGS-ova bio bi cisce rjesenje.
Za sada su sve opcije otvorene. Zivi bili pa vidjeli. A tko prezivi pricat ce.
[/quote]Dakle nakon investicijskog buma u RH, u kojem su DLKV i ekipa imali monopol na tržištu!…treba im sanacija od strane mirovinskih fondova?…godinu dana nakon toga trebali bi ih još jednom sanirati FGS-ovi u kojima su najveći ulagači država i mirovinski fondovi!!!???…pa tko je tu lud!!! Zanimljivije bi bilo pregledati imovinu obveznika preuzimanja, pa vidjeti što se tamo krije???!!!… Ili njihovim dionicama, a ne vašim ili novim namiriti vjerovnike!!!
[/quote]
mora da je lud onaj tko tako pise i nema pojma o nicemu..
sanacijom se bavi drzava a ne fondovi
a ova kriza je u rh uvezena izvana
da je bilo jos par dobrih godina i jedna ingra bi bila superprofitabilna
jedino sto si suvislo napisao je provjera suvlasnika..odakle im novac i dionice itd..
Ajde nađi mi gdje sam ja to govorio da ništa ne valja. Ovo možeš predbacivati teškim drukerima tipa bakica i ekipa.
Uostalom od 60 kuna sam se javio i gle di je cijena sada.
Bilo bi vam pametnije da slušate što bakica prića jer je očito da zna puno više od vas.
dajte ljudi..mi neznamo koje ce bit rjesenje ali mozemo upotrijebit mozak…
evo npr ingr NEMA i dalje poslova koji bi ju doveli bar na nulu..i u par jos ovakvih godina ce pojest cijeli kapital
a dlkv moze izdat obveznice,kom.zapise,nove dionice,pretvotir dug banaka u kapital
ili mogu uci FGS ili netko drugi..
i elegantno rijese nelikvidnost a samo sa sadasnjom razinom poslovanbja su u plusu ,da ne govorimo o potencijalu..sve je tu pisno
a uz sve BV je i dalje oko 200kn!
Je je 200 kn ako uđu FGS-ovi ili banke po 10 kn par miliona dionica, pitam te kolika će onda biti knjigovodstvena vrijednost po dionici?
[/quote]
ma nisu ludi ulaziti po 10 kn, ponuditi će oni 0,10 kn i postati većinski vlasnici sa par miliona kuna.
Dalekovod se spominje
Sve je to OK.
Ali Dlkv-u nisu trenutno najveci problem poslovi, nego blokada racuna.
[/quote]
a i pitanje je tko pominje dalekovod? Novinar koji ima dionice ili katarci
dr.sc. Petar Đukan predsjednik nazornog odbora dalekovoda, ex predsjednik nadzornog odbora zabe.
dok takvi sjede u ovoj firmi nema tu sreće.
Nadzorni odbor je postavila stara Uprava, buduci je zbog didperziranog vlasnistva uzurpirala vlasnistvo nad Dlkv-om.
Prije otprilike godinu dana u NO ulaze 3 clana iz redova Fondova, vjerojatno uvjetovano dokapitalzacijom.
Ocekivam da sada kad je stara Uprava smijenjena, da se slijedecoj skupstini smijene i Milicicevi i Skansijevi ljudi u NO.
Kako Ekipa jos uvijek nema pravo glasa sukladno Rjesenju Hanfe o obvezi preuzimanja, vjerojatno nece uspijeti ni postaviti nikoga od svojih ljudi u NO.
Ajde nađi mi gdje sam ja to govorio da ništa ne valja. Ovo možeš predbacivati teškim drukerima tipa bakica i ekipa.
Uostalom od 60 kuna sam se javio i gle di je cijena sada.
Bilo bi vam pametnije da slušate što bakica prića jer je očito da zna puno više od vas.
[/quote]
bakica pojma nema kao ni mi svi skupa ali kad je nešto pretjeralo šabane moj onda je pretjeralo. A što je to pretjeralo, e pa pad sa 120 na 60. Bakica je utihnula, pitam se zašto hehe. Možda jer je kolega prognozer nešto nacrtao ali neki si ne žele priznati da su propustili dno pa će za mjesec dana ulijetat na vrhu, ko im je kriv. Činjenica je da ne volim pisati negativno ipak su to naše firme i gadi mi se svak koji piše na taj način, karma svakog stigne vjerujte. Sram vas bilo.