DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 03:41
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,61
42.127
11,670
3,56
3,62
-3,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kad se sindikat namiri u dovoljnoj količini, a vjerovatno još koji milijun cijena će ići oštro gore do iznosa gdje mirovinci uskaču i i nastavljaju guranje.
Eto tako ja to vidim.

@sduvnja
Stvarno šteta ovakve firme, mislim da ju samo čudo može spasiti obzirom da imaju mizeriju na računima sa kojom više ne mogu nikakve poslove uzimati.
Jedini način na koji država može da pomogne ovom gigantu da isplati dugovanja državnih firmi prema Dalekovodu. Uskoro će i štrajkovi ali mislim da neće ništa pomoći budući da je i cijela država u sličnom stanju.

Re miki10:

sduvnja1, 14.11.2012. u 21:14
Stvarno šteta ovakve firme, mislim da ju samo čudo može spasiti obzirom da imaju mizeriju na računima sa kojom više ne mogu nikakve poslove uzimati.
Jedini način na koji država može da pomogne ovom gigantu da isplati dugovanja državnih firmi prema Dalekovodu. Uskoro će i štrajkovi ali mislim da neće ništa pomoći budući da je i cijela država u sličnom stanju.

Ako je prva blokada racuna bila od strane HPB, a izgleda da jeste, postavlja se pitanje s kojim ciljem i u cijem interesu. Ako Vlada ne zeli ili ne moze isplatiti dugovanja prema Dlkv-u preko svojih tvrtki, onda je Vlada indirektno odgovorna za sadasnje stanje.
Mozemo ici dalje, a to vrijedi i za mnogo tvrtki, pa reci da je Vlada, kako sadasnja tako i bivsa, odgovorna jer je omogucila Ekipi muljatora da sprovode kriminalne radnje u svoju korist, a na stetu Dlkv-a. Da je samo Uskok na celu sa Bajicem radio svoj posao za koji ih placamo i da je nastavio tamo gdje je Samodol stao steta bi bila daleko manja.
Znajuci u kakvoj drzavi zivimo to se nije ni ocekivalo. Ipak je ovo zemlja na brdovitom Balkanu.

Slazem se da je zemlja u totalnom rasulu. Jos je davno Sanader ba odlasku rekao: U banani smo. Tada je malo tko shvacao o cemu Sanader govori.

S obzirom na učestale upite i mnoštvo špekulacija te netočnih komentara na financijskom tržištu, medijima i forumima koji su utjecali na rušenje dionica Dalekovod d.d., Uprava Dalekovoda d.d. odlučila je pojasniti trenutačno stanje Društva Dalekovod d.d. i Društva Dalekovod Proizvodnja d.o.o. kako slijedi: ……….

Mediji i forumi su glavni krivci?????[emo_beztona] Još samo fali da napišu otvoreno pismo naslovljeno na TB i poslovni.
E moj "Sinko" iz uprave – banke su te koje Vas "gule" – a ne mediji i forumi!

Ako jednoga dana naučiš čitati s razumom
evo ti objašnjenje

1. Glavni krivci za rušenje cijene dionice su špekulanti, mediji i forumaši koji šalju neistinite informacije
2. Glavni krivac za blokadu računa dalekovoda je HPB, a kasnije su i druge banke pratile
sve jasno i temeljito objašnjeno u daljnem tekstu…….
[/quote]

1. lažeš
2. lažeš

1. glavni krivac su ljudi koji imaju nos da će ovdje biti sranja – nemoj zaboraviti da je i dlkv uključen u mučke oko spaladiuma – dlkv – Split – Sanader – svi povezani – ovdje bi moglo i bojim se, će biti krvavih dana

2. ovdje samo ZABA pokazuje moć…i neka pokazuje ..tako i treba pa će se ekipa naučiti pameti

HEP I OVO KAJ TI PIŠEŠ SU PUSTE LAŽI.
Pomiri sa sa činjenicom da si ti predodređen za gubitke. Ingra, Ptkm, Dlkv nastavi niz….

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Mene zanima da li i ovi likovi koji se nazivaju novinari (i još k tome i istraživački) isto uplaćuju u naše mirovinske fondove ili neke druge.[emo_smijeh][emo_namigusa]

ja bi njih oslobodio tih uplata jer ih tak i tak cuga dotuče prije penzije. baš me zanima kaj gospodin tin bašić pije da pozovem rundu. dlkv je već pokopao koliko sam skužio a certifikati su in ko da se tamo ne može izgubiti.

who dares, wins

http://www.cei.hr/registar/registar-investicija

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Može li tko objasniti, zašto su mirovinski fondovi kupovali ovu dionicu na 250 kuna???
Jesu li fondovski stručnjaci za ulaganje bili samo poslovično neupućeni ili je to bilo standardno punjenje privatnih džepova novcem od mirovina.
Može li ta HANFA istražiti tko je to prodavao na 250, pa da bar jednom vidimo koja je njena funkcija?
Koja lakrdija…

U Hanfi sjedi grupa tipicnih nesposobnih birokrata.
Ponasaju su kao ona dvojica sta su upala u septicku jamu (kako je to nedavno ispricao Trener svih trenera):
Pita jedan drugoga sta im je sada ciniti. A ovaj kaze: Ne talasaj!

Mirovinski fondovi su totalno nesposobni ili ono drugo.
Glavna im je funkcija pomoci Majkama bankama da dodju do svog novca kad odredjene tvrtke upadnu u probleme. Interes tvrtki u ciji kapital usle im je na drugom mjestu, dok im je interes njihovih udjelinicara (buducih umirovljenika) na trecem odnosno zadnjem mjestu.

Sada im Vlada zeli omoguciti da mogu ulaziti u kapital tvrtki i do 20% kako bi mogli igrati aktivnu ulogu u upravljanjima tih tvrtki.
Kako to izgleda najbolji je primjer Dalekovoda gdje u NO sjede tri toboze vrsna financijska strucnjaka iz redova Fondova. Toliko su strucni da su ih Skansi i Milicic izvozali ko malu djecu.

U danasnjem clanku Poslovnog dnevnika, pored ponavljanja cinjenica koje se vec znaju, saznajemo slijedece:
Zagrebacka banka je najvjerojatnije prva blokirala racun Dlkv d.d. i to oko 1.11.2012. i tako pokrenula lavinu. Sa kojim ciljem i za koga? Interesantno je da je nova Uprava pocela sa radom 1.10.2012. godine. Sta je se promijenilo u tih nekoliko mjeseci od stare Uprave, kad nije bilo blokade, do nove Uprave, kad je aktivirana blokada. Ama bas nista. To sve upucuje da je Zaba prva pokrenula zaduznicu sa odredjenim ciljem i u necijem interesu. Mozda je bas Zaba ona Banka koja je surovala sa Ekipom muljatora u pokusaju tajnog preuzimanja Dlkv-a, te je svjesno krsila zakon i bila suucesnik u kriminalnim radnhama Ekipe muljatora. Cisto sumnjam da se radi o koincidenciji.

Prozivani HPB kaze da nije prvi aktivirao zaduznicu, ali jeste prvi aktivirao kod Dalekovod Proizvodnje po osnovi suduznistva.
Tako, kako stvari sada stoje imamo blokadu racuna Dlkv d.d. i Dlkv Proizvodnje.

U NO Dlkv-a sjedi predstavnik AZ OMF gosp Davor Doko, cija je Majka Banka izgleda pokrenula lavinu blokade racuna.
Taj isti AZ OMF je prije godinu dana usao u Dlkv sa nemalim sredsvima kroz dokap po cijeni od 245 kuna po dionici. Jednim dijelom prikupljena sredstva su koristena i za vracanje dugovanja Zabi.
Sta sada radi AZ OMF kad ga je njegova banka Majka iskoristila i odbacila kao isluzenu krpu.
Kako se ponasaju Fondovi u ovakvim situacijama izgleda ne interesira nikoga pa ni medije.
Sta kaze na ovo Vlada kad im Fondovi unistavaju novce buducih umirovljenika, a sadasnjih glasaca.

Dobro kaze Ciro, u Hrvatskoj vrijedi pravilo: Ne talasaj.

Odlazak Čačića je za firme poput DLKV nesumnjivo loša vijest, sad će sve ići još sporije i kilavije.
Ono što se može shvatiti iz priopćenja uprave je da su se fokusirali na predstečajnu nagodbu kao zadnji izlaz za spas firme.
Loše je to što u ovoj varijanti svi gube, možda će čak i banke morati pristati na smanjenje potraživanja i uzimanje novih dionica DLKV na ime duga. Upravo ovdje je realna opasnost za male dioničare jer banke sigurno neće pristati da im se nove dionice obračunaju po tržnoj cijeni na ZSE nego će tražiti poveći diskont, tako da očekujem da će nove dionice ići po oko 40-50 kn.
To sve nastavit će raditi pritisak na cijenu dionice prema dolje. Ako pod hitno ne dođe neka jako pozitivna vijest, ubrzo možemo očekivati DLKV na 5x kuna.

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Odlazak Čačića je za firme poput DLKV nesumnjivo loša vijest, sad će sve ići još sporije i kilavije.
Ono što se može shvatiti iz priopćenja uprave je da su se fokusirali na predstečajnu nagodbu kao zadnji izlaz za spas firme.
Loše je to što u ovoj varijanti svi gube, možda će čak i banke morati pristati na smanjenje potraživanja i uzimanje novih dionica DLKV na ime duga. Upravo ovdje je realna opasnost za male dioničare jer banke sigurno neće pristati da im se nove dionice obračunaju po tržnoj cijeni na ZSE nego će tražiti poveći diskont, tako da očekujem da će nove dionice ići po oko 40-50 kn.
To sve nastavit će raditi pritisak na cijenu dionice prema dolje. Ako pod hitno ne dođe neka jako pozitivna vijest, ubrzo možemo očekivati DLKV na 5x kuna.

Ti si stvarno zalutao ovdje što je i razumljivo jer farmacija je sasvim druga branša. U pred-stečajnoj nagodbi vjerovnici tj. banke zamjenjuju svoja potraživanja za vlasničke udjele na osnovu vjerodostojnih fin. izvješća ( revizija ) i nakon toga sudjeluju u upravljanju tvrtkom na osnovu svojih prava iz vlasništva. U slučaju da banke zamjene 50 % potraživanja za udjele tada DLKV ima godišnje cca. 35 mil. kn manje obveze za kamate što odmah utječe na rezultat poslovanja, naravno pozitivno. Također nema tu cjenkanja o cijeni dionice već se razmjena potraživanja za udjele vrši prema fin. izvješćima. Banka prestaje zarađivati na kamati i na dalje zarađuje na porastu vrijednosti dionice firme i naknadnoj prodaji istih. Prema tome očekujem rast cijene dionice Dalekovoda pogotovo ako se i država odrekne nešto malo potraživanja.

zb aktiv je 12. rastao onih 9,87% jer fondovi kasne jedan dan sa izvještajima. certifikata šort dlkv nema tako da to nije moguće.

who dares, wins

ja samo znam da na ovoj dionici skupina od 10 ljudi zaslužila doživotnu robiju

a imena se spominju a i spominjat će se dok god se čika bajić ne probudi

New Report

Close