Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 32.796 | 9,073 | 3,58 | 3,62 | -3,24% |
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/inPnTMAsM29an4y4xvpcKw==.pdf
Može li mi neko pojasniti da li je Dalekovod dobio na račun tih 90,9 mil kuna iz nagodbe s Autocestom Rijeka-Zagreb d.d. od prije 3 mjeseca ?
Piše da citat *isplata navedenih sredstava uslijediti će u najkraćem
mogućem roku sukladno mogućnostima Naručitelja*
E sad ne znam da li se to u izvješću traži pod *potraživanja* ?
Vidim da su potraživanja od kupaca za zadnje razdoblje bila 643.774.741 kn, od države i drugih institucija 50.714.086 kn i ostala potraživanja 172.022.214
ali nigdje ne vidim da je razlika za prethodno razdoblje smanjena za minimalno 90 mil. pa prepostavljam da taj novac još nije dobiven.
Zna li neko više ?
Nija to ne mogu odgonetnuti.
Nova Uprava u svom Izvjescu taj dogadjaj uopce ne spominje, a radi se od 90M kuna ili cca 25% prihoda jednog kvartala.
Ako Linic nije ispunio obecanje pa 90M nije doznaceno Dlkv-u onda je prakticki Drzava (Linic) izvrsila indirektno blokadu Dlkv-a.
Ako su pak sredstva doznacena onda je Uprava trebala to reci u svom izvjescu.
Ali nova Uprava nastavlja tradicijom stare Uprave – biti netransparentna.
Minimalna transparentnost jedne kompanije (cak i u Hrvatskoj) bi bilo iznosenje podataka o poslovnim odnosima sa povezanim osobama, kao sto su:
Poslovi sa Telegrom, jednim od vecih dionicara Dlkv-a
Poslovi sa Curkovicem, jednim od clanova Nadzornog Odbora Dlkv-a
Tu se vidi potpuna nesposobnost Fondova u upravljanju tvrtkama.
Ovakvi kakvi su jadni i nesposobni, ne da im se ne smije dopustiti da ulazu do 20% kapitala tvrtke, nego bi im trebalo zabraniti da uopce smiju biti u Nadzornim odborima, nesto slicno kao sto je zabranjeno ministrima.
Možda prije ovo https://eojn.nn.hr/SPIN/application/ipn/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=277968
[/quote]
A kako će se DLKV javiti kad ima blokiran račun…
[/quote]
onak kak su dobili sve poslove dosad, ispod stola.
[/quote]
Siguran sam da poslove izvan Hrvatske nisu dobivali ispod stola.
Kad su u pitanju veliki poslovi u njegovoj bransi Dlkv-od gotovo da nije imao i jos uvijek nema pravu konkurenciju.
Medutim koruptivna vlada je tako poslovala i stvorila koruptivna poduzeca. Jedno od njih je i Dlkv. Kad su vidjeli sta sve radi Vlada onda su vidjeli da su vrata sirom otvorena i za njih. Za sada bez sankcija, jer sankcije su samo za njihove ali ne i za nase.
E moj Bajicu sa brdovitog Balkana.
Mislim da ste oblikovani od medija, nije problem u ljudima da su oni uhljebi već u tome da im se ne nalazi posao, što je stvar uprave. Recimo, u dosta državnih kompanija(ne sve ali dosta) od ukupnih prihoda na plaće radne snage odlazi 17% dok ekvivalentnim u EU(koje posluju dobro) odlazi 25-30%. U EU su optimizirani dok kod nas ima viška 40-70% ali s obzirom na udio u trošku moglo bi ih biti još toliko, no lova curi drugdje. S druge strane ako nekome ne das posao neće ga tražiti no ukoliko mu ga i daš napravit će ga za tu plaću no treba mu ga dati
Cuj sa 40 u gujci i 17 godina na svjetskom trzistu rada,a kroz sve te godine u konstantnom doticaju sa hrvatskim sudstvom i administacijom moram reci da u nasoj drzavnoj upravi radi najgori moguci kadar.Jedna totalna negativna selekcija kadrova je dovela do toga da oni najg luplji,a pored toga bolesno ambiciozni(sto je najgora moguca kombinacija) vladaju sustavom. Oni u tom sustavu imaju podrsku jednako tako g lupih,a jos ambicioznijih i zato smo tu gdje je smo. Cinjenica da na place odlazi samo 17% kao sto kazes,a curi na sve strane je samo dokaz da ostatkom novca jednostavno ne znaju ili ne zele raspolagat.Ako je u pitanju prvo znaci potvrdjuje se moje misljenje da su nesposobni i krivo odabrani za pozicije koje obnasaju,a ako je u pitanju drugo onda se radi o kaznenim djelima. S obzirom da znam kako se radi vani kazem ti da 90% ovih iz drzavne uprave bi vani bili gladni kruha jer ni kontejnere za smece ne bi znali prekopavat.
Recimo da ide predstecajna nagodba i recimo da je dogovoreno da vjerovnici ulaze u kapital Dlkv-a na osnovu svojih potrazivanja.
Jeli Telegra koja je po Rjesenju Hanfe u obvezi davanja ponude za preuzimanje moze sudjelovati u takvoj dokapitalizaciji?
Pa znas da je u nas svaki zakon nedorecen i u koliziji sa bar druga tri zakona i 10 pravilnika.S drugu stranu sasvim svejedno hoce li Telegra sudjelovat ili ne. Na kraju dana za dionicare bi bilo bolje da ima pravo sudjelovanja jer bi im to pokazalo vridi li ova firma sada ili ne. Drzim da Telegra zna bolje od mirovinaca kolika je vrijednost dalekovoda.Mirovinci se bar do sada nisu bas pokazali.
Mirovinski Fondovi, kao vrsni znalci, uspjeli su u manje od godinu dana na Dlkv-u izgubiti preko 70% svog ulaganja, a ErstePlavi jos i vise, oko 75%, pomazuci Telegri (u kojoj navodno nema nikakav interes) da sacuva svoj % udjela u Dlkv-u prilikom prosle dokapitalizacije.
Zanima me hoce li i sada ErstePlavi sa novcem buducih umirovljenika pomagati nekoj Telegri.
Re frankie:
Bitno je ukoliko je dug prema Telegri napuhan, a iza Telegre stoji Ekipa u vidu Milicica, Skansija, Tipurica. Ukoliko njihov utjecaj u vlasnistvu Dlkv-a ostane i nadalje visok, sada drze oko 20%, onda opet nema cistog pocetka bez obzira na dokap. Vuk dlaku mijenja, ali cud nikako.
Slazem se da Telegra, odnosno Ekipa muljatora, zna bolje od Fondova koliko Dlkv-od vrijedi.
Ali negativne posljedice njihovog velikog prisustva u kapitalu nadaleko nadmasuju eventualnu potvrdu vrijednosti Dlkv-a.
Siguran sam da poslove izvan Hrvatske nisu dobivali ispod stola.
vjerojatno nisu…međutim, gubici iz poslovanja i velika zaduženost pokazuju da su vjerojatno išli s damping cijenama da dobiju poslove, a to ih je vjerojatno dobrim dijelom i uvalilo u ovu kašu tj. blokadu računa….problem je što to sve sad vide i znaju vjerovnici i zato nemaju pretjerano volje za nekakve dogovore, osim ako ne dobiju extra povoljne uvjete….. tako da očekujem, ako se ipak postigne nekakav dogovor o zamjeni duga za nove dionice, da bi to moglo ići po dosta nižoj cijeni od trenutne, npr. 40-50 kuna.
Mirovinski Fondovi, kao vrsni znalci, uspjeli su u manje od godinu dana na Dlkv-u izgubiti preko 70% svog ulaganja, a ErstePlavi jos i vise, oko 75%, pomazuci Telegri (u kojoj navodno nema nikakav interes) da sacuva svoj % udjela u Dlkv-u prilikom prosle dokapitalizacije.
Zanima me hoce li i sada ErstePlavi sa novcem buducih umirovljenika pomagati nekoj Telegri.
Kolega, trebali bi znati da su OMF ušli u dokap Dalekovda kako bi Dalekovod tim novcem smanjio dugovanja prema bankama koje kontroliraju te fondove i tako su direktno prelili naš novac na račun banaka kreditora Dalekovoda. Jedino je Erste plavi kupio od Telgre po 275 kn ( nisam siguran ) i tako direktno umočio prste u pekmez, samo imaju sreće da se ovi u Dorh-u razumiju u financije ko mara u krivi k….. inače bi ovi iz Erste plavog već odavno bili u Remetincu. Ali nikad se ne zna možda ovi u Dorh-u konačno progledaju i shvate da su u OMF i njihove mirovine pa se sjete nešto raditi po tom pitanju.
gradjevinarski sektor treba izbjegavati po svaku cijenu tu je svaka analiza naprosto suvisna
Re faust55:
Glede samog poslovanja u ova tri kvartala ove godine, znaci nakon sprovedenog restrukturiranja, poslovanje sa cca 7,5% Ebitda i nije bas lose. Ali primjetite da je Ebitda u Q2 bila cak oko 12% dok je u Q3 bila oko 0%. Ovolika razlika upucuje na to da je Stara UPrava (Milicic) muljala sa prihodima i rashodima. A nova Uprava u zadnjem izvjescu o tome zacudo ni rijeci (ipak je Izvjesce potpisao Gorjup).
Jesu li ugovarali poslove u inozemstvu ispod cijene?
Pa ugovarali su po trzisnim cijenama na europskom trzistu. Koliko znam Dlkv cesto poslove u inozemstvu dobiva kao najpovoljniji i ne nuzno najjeftiniji Ponuditelj.
Sto se ogromnog dugovanja tice tu se u potpunosti slazem.
Vec duze vrijeme Dlkv radi samo za banke.
Ali i ovdje bi trebalo vidjeti koliko zaduzenja uzeta za samo osnovno poslovanje opterecuju isto, a koliko ostala zaduzenja opterecuju osnovno poslovanje.
Jos uvijek mislim da ih je Sky Office dosao glave, uz ostala muljanja Uprave skupa sa Ekipom kao napr jamstva za cjelokupni portfelj vjetroelektrana iako Dlkv ima vlasnistvo samo 50%.
Kolika ce cijena dokapa biti to mislim da nitko nezna jer jednostavno se na osnovu ovako nedorecenog zakona o predstecajnoj nagodbi ne moze procijeniti.
Drzim da su ovakvim zakonom omogucena ogromna muljanja i zlouporabe.
Re superhik9:
Tocno tako. A toboze su neovisni od banaka Majki u svom odlucuvinju.
Vidjet cemo kako ce se Jadnici sada ponijeti kod odlucivanha sa kojom cijenom ide dokap, sta ulazi i sta ne ulazi od potrazivanja.
Bojim se da ce i ovaj put ici u korist Banaka (ipak su oni najveci vjerovnici) a na stetu Fondova i njihovih udjelinicara.
Sto se Erste Plavog tice, doticni je kupio paket dionica od Telegre (Ekipe muljatora) po cijeni od 275 kuna po dionici. Par mjeseci poslije u dokapu ta ista Tekegra ulazi ponovo po cijeni od 245 kuna po dionici. Znaci u par mjeseci Telegra je profitirala 12,2% a Erste Plavi izgubio 12,2%.
Znamo zasto je Ekipa muljatora iz Telegre to radila, ali neznamo zasto je Erste Plavi to radio.
Ako je zbog nesposobnosti, onda trebaju odstupiti i oduzet im licencu.
Ako je dogovoreno, onda se radi o kriminalnom djelu i to je posao za gosp Bajica.
Ali Bajic ima posla hvatati njihove a ne svoje.
Mozda Bajic trazi da mu netko sve pripremi, procesuira, i da on dodje na gotovo.
E moj Bajicu sa brdovitog Balkana!