Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,76 | 11.620 | 3,090 | 3,74 | 3,76 | 0,00% |
Ja uvijek mislim da su banke sklone blokadama i neprijateljskom preuzimanju tvrtke i imovine. Ako Split aktivira jamstva, a hoće 99,9% već danas, neće tu pomoći nikakvi ugovoreni poslovi.
Vlada je nedavno najavila da će se uključiti u rješavanje problema pa je ovo više oblik pritiska na vladu nego nesporedna opasnost, a sastanak uprave s bankarima pokazuje da se uprava svejedno pripremila i za tu mogućnost.
Osim toga, ako Split aktivira zadužnice završit će sigurno u sudskom sporu s IGH, Dalekovodom i Konstruktorom za koji je pitanje kako će završiti. Sjetimo se sporova IGH sa Zagrebom (dobio IGH nekih 18 milijuna nagodbom za Zagrebčanku) pa spor s HAC-om (opet je dobio IGH nekih 24 milijuna kuna itd.). Problem lokalnih sredina je što im ugovore sastavljaju zaposlenici grada koji se ne mogu mjeriti s drugom stranom koja angažira jake odvjetnike pa kad dođu na sud lokalci redovito gube.
Ovdje je očti nastup “više sile” tj. bitno izmijenjenih okolnosti (svjetska kriza koja traje već 4 godine) i koja je izravno onemogućila investicije na koje su bile spremne ove 3 tvrtke. U takvim okolnostima normalan je i fer raskid ugovora uz određena obeštećenja, ali realizacija kompletnih iznosa po zadužnicama uvjeren sam da bi pala na sudu (razgovarao sam o tome s prijateljem pravnikom koji se slaže sa mnom).
Osim toga, i najava iz Splita je da planiraju ići u sudski postupak ako se to ne riješi jer su očito svjesni da bi im aktiviranje zadužnica moglo vratiti kao bumerang i to s kamatama!
Big boss kako ti možeš nešto tvrtditi da znaš 100 %? Odakle tebi takve informacije? Za koje društvo za upravljanje radiš? Ne bi bilo loše da te hanfa malo preispita.
sve je to rekla-kazala i nagađanja medija, ali prave informacije da je bilo tko nešto konkretno poduzeo – nema!
frankie
Ne kuzim nikako kako 14 milja kuna moze biti uteg za firmu kojoj je miljarda najmanja novcana jedinica.
pa realno i nije, stvar je samo forumske psihologije i profi drukera koji žele rušiti cijenu. osim toga to je solidarna obveza sa druge dvije tvrtke što znači da ne tereti cijeli taj iznos samo dalekovod i na kraju-uopće nije sigurno da će biti aktivirano jamstvo, za sad su to samo prijetnje iz Splita prema firmama kao i prema vladi koja još nije donijela nikakvu odluku iako je ministar bio nedavno u splitu vezano uz taj problem i obećao pomoć u rješenju problema i radi sprječavanja bloakde računa jer je interes države da firme nastave normalno raditi dalje i zapošljavati
Kako piše u poslovnom dnevniku da se očekuju poslovi u Velikoj Britaniji a to samo ostavlja mogućnost da se shvati da će imati osigurane ugovore 150 milijuna funti godišnje s partnerima 4+1 godina………
BigBoss svaki dan 300 postova,tako si radio i na diokiju i vidi di je cijena.Da nemaš fondova koji postavljaju leđa kad je frka davno bi bili ispod 100 kuna.
Čovjek brani svoja ulaganja što je normalna stvar.
Imaš kolega BigBoss 100%-nu podršku od mene i večina dioničara.
Samo nastavi![emo_palacg]
Novcem na zse se brane ulaganja, a komentiranjem samo želim doći do bolje komunikacije koja će rezultirati boljim poznavanjem rada dalekovoda ali i što se još može napraviti u vezi public relations između dalekovoda i dioničara, medija i javnosti!
Transparentnostje jedini nacin da se popravi public imiđ kompanije tj fer odnos prema dionicarima . Ugovore na vidjelo dionicarima,kako su odredjeni parkovi,telegrafi,profesuri,cistacice dosli do vlasnistva.Cijim novcem i za koga???