DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 00:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kolega ne brinite, ovo je namjerno inscenirano kako bi se netko ukrcao na 120 jer je krenula prema 130 a to nekima očito ne paše.

[u]If you need a friend, get a dog. [/u]

Dalekovod Grupa je tijekom 2011. godine ostala globalno konkurentna te je uspjela ugovoriti u posljednjih 18 mjeseci inozemne projekte vrijedne ukupno 1,2 milijarde kuna i domaće u vrijednosti 468 milijuna kuna, odnosno tijekom posljednjih 12 mjeseci 367 milijuna kuna vrijedne domaće i 961 milijun kuna vrijedne inozemne projekte.

Tekuća poslovna godina trebala bi, prema očekivanju Uprave, donijeti znatan oporavak poslovanja. Očekuje se poslovni prihod više od 1,7 milijardi kuna, uz EBITDA-u od 128,1 milijun kuna.

I sad mi kolega recite šta znači ovaj dug od 67 miliona oko kojeg je dignuta cijela hajka, ma presmiješno.

[u]If you need a friend, get a dog. [/u]

@Gekko

E, to ni meni nije jasno!Sve sjajno i bajno, a prodaja ne jenjava.
Mislio sam pojačati još malo al ću ipak saćekat 3q jer sam dosta izložen u DLKV i IGH.

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Čitam upravo sad u Slobodnoj dalmaciji da će “možda” za dan/dva raskinuti ugovor u vezi Spaladium arene.
Ide se na sud!

Ova će vijest brujiti većeras po svim portalima i sutra je vrijeme za dokap jer oćekivam malo veći pad dionice.

Sranja se počela dešavat.Ovo je za nevjerovat!
Sve će otići u PM.

To nema nikakve veze sa dalekovodom.Obveze Dalekovoda su samo 14 milja kuna.Je li tako Big Boss???

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

još kad se krene govoriti o ratu izmedju turske i sirije…

OBAMA................SPASITELJ

Smiješno kako par špekulacija o par desetaka milijuna kuna moraju naći većeg odjeka nego sve pozitivno koje se realiziralo ili će se tek realizirati, a što ima realno uporište. Baš jadno.
A što je najsmiješnije, glavni akteri su ovim pričama navodno banke. I to one iste banke koje su nedavno dokapitalizirale ovi firmu sa 240 kn za komad.
Sad bi trebalo kupiti ovu priču da one same sebi uistinu misle staviti soli na rep ? Kako da ne, što se mene tiče.

Ukoliko dode do blokade racuna to nije nimalo naivno. U clanku Poslovnog se spominje puno vise od destak mil kuna.
Kad se aktiviraju zaduznice? Kad se ne ispunjavaju obveze prema vjerovnicima.
Nije bez veze Uprava uputila cirkular za zamolbom strpite se.
Mene zanima ako netko zna za koje poslove su dane zaduznice. Sto se tice redovitog poslovanja one nebi trebale biti problem. Ostaje jedino zaduznice vezano sa problematicne poslove tipa Skyoffice, Spaladium i sl.

Sto se tice Spaladiuma nebih se zakleo da je rijec od samo 14mil kuna (iako je i to veliki novac). Kakvi su, nebi me zacudilo da su svasta potpisali. Ista prica je nedavno i sa vjeloektranama. Tko zna sta su sve ti jazavci potpisivali na stetu Dalekovoda.

Evo, već su počeli!
Grad Split raskida ugovor o JPP-u?

Vaš link …[/url]

Ovo što šikaniraju po novinama a nema se veze s vezom, siguran sam da dalekovod nema nikakav rizik što se tiče arene, još da se netko iz odnosa to potvrdi bilo bi odlično……..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Iako sama vijest ne djeluje bas pozitivno i djelovat ce kao uteg na dionicu neko vrijeme malo je ipak kontradiktorna prvo se kaze “Novi šef Uprave Dalekovoda Matjaž Gorjup koji se na toj fukciji nalazi tek tri dana počeo je brze i, čini se, zasad uspješne pregovore s nizom vjerovnika koji imaju zadužnice Dalekovoda. Ako bi ih oni aktivirali, to bi ugrozilo ozdravljenje tvrtke što se planira učiniti dokapitalizacijom.” naglasak na kaze se ako bi ih aktivirali, a onda malo ispod se kaze se da su aktivirane “PBZ i RBA aktivirale su svoje zadužnice, a riječ je ukupno o 67 milijuna kuna! No, banke su se izgleda odlučile staviti ih u režim zastoja u Fini umjesto za naplatu” pa sad ovakvo pisanje mi nimalo ne daje vjerodostojnost i pravu istinu o cemu se radi i to sve u istom clanku ako bi, a onda jesu aktivirane svasta.

Ako pogledamo s druge strane na stranu ovi clanak pitanje je zasto se aktivacija uopce radi sada kada je dalekovod imao zaradu nakon dugo vremena, uprava je izvijestila o smanjenju duga i uredno servisira kamate kroz cijelu krizu, ceka naplatu od ARZ-a od 80 mil, domace trziste ide na bolje vidi se po ugovaranju i po potezima vlade, dalekovod je poceo radit u ukrajini u 9 mjesecu 400 KV dalekovod i sigurno mu je kao avans trebalo bit uplaceno cca 25 % od ugovorene cijene “sta je s tom lovom ?” tj. bolje receno pitanje je zasto se to nije dogadjalo kad je dalekovod imao gubitak od 275 mil kn i sa manjim prihodima nego sada i s vecim problemima nego sada tj sa crnijim stanjem, a i znamo misljenje vlade oko gradjevine i izvoznicima znaci sve je puno optimisticnije i bolje nego onda.Meni ovo sve lici na nekakve igre s ciljom utjecanja na cijenu dionice ili radi jeftinije cijene u dokapitalizaciji uostalom kad je bilo sve na rubu ponora onda su se krediti davali sakom i kapom da se prezivi nitko nista nije zezao, a sad kad je doveden red i buducnost u nekakve normalne okvire i sa normalnim poslovanjem sad se kao naplacuju zaduznice meni je ovo daleko za neku prosudbu o stvarnom stanju.

jos nesto na kraju teksta se kaze u tom cirkularnom pismu citat:

“te je najavio mogući sporazum s vjerovnicima u srijedu. Iz Dalekovoda nismo dobili odgovor do zaključenja broja.”

Kako mozes u cirkularnom pismu najavit moguci sporazum i datum sastanka, a prakticno si samo poslao pismo o stanju koje se kao dogadja i molbom za sastanak …znaci ti si poslao pismo i odma dogovorio moguci sporazum i datum sastanka joj da je meni ovako komunicitrat jednostrano bez odgovora s druge strane…jos se kaze iz dalekovoda nisu dobili sluzbeni odgovor……ovi s poslovnog su svi u banani otkad su se redizajnirali, a vidimo po forumu prema gore aaaa za poludit.

Ignore : renči

Znači trebaju potvrditi iz dalekovoda kakav je rizik u vezi arene, i da se već jednom očituju na medijske naslove ipak kada se lažne informacije iznose na forumu je jedno
a kada tisak stalno laže to je nešto drugo… I dužni su prema svim dioničarima da se očituju inače bi trebali pisati hanfi, zse, i uskoku, jer ne rade svoj posao…

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

New Report

Close