Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
netko je odlučio pojačati kupnju sa 750 komada na 101 kn [lol]
a kad još prošire kapacitete za vjetroelektrane
praktički po big bossovoj računuici samo iz vjetroelektrana
dalekovod ima da podmiri plače radnicima ,radili ne radili
to se zove "pametna kompanija"
nju sad recesija ne može ništa, jer struja se mora trošiti
Zbog izrazite vjetrosituacije podižem prognozu na prihod od vjetroelektrana na 22 milijuna Kn za 3q inače prihod za 3q je oko 13-15 milijuna, bio sam prognozirao oko 18 milijuna zbog povoljne situacije u 7 mjesecu, 8 mjesec je bio prosječan dok ovaj 9 je izvrstan, to znači više gotovine a odmah i veći profit 🙂
Godisnji prihod od 45MW VE je cca 100-ak milijuna kuna. Sto je prosječno po kvartalu cca 25M kuna.
To je apsolvirano i ne treba ponavljati svakih pet minuta.
Uvijek Zaboravljate reci da je Dlkv-ovih 50%, a da drugih 50% pripada famoznim partnerima (Curkovic, Curic, ???).
Godisnji prihod od 45MW VE je cca 100-ak milijuna kuna. Sto je prosječno po kvartalu cca 25M kuna.
Uvijek Zaboravljate reci da je Dlkv-ovih 50%, a da drugih 50% pripada famoznim partnerima (Curkovic, Curic, ???).
Nije baš tako, ali kada bude raščišćavanje odnosa sve će biti jasno jer ti partneri ne sudjeluju niti sa 4 posto troškova izgradnje, prihod od vjetroelektrana nije fixan već ovisi o stanju na terenu, ako tebi smeta promijeni forum…..
Prije bih rekao da su ti famozni partneri tvrtke kćeri od dalekovoda, a što izgleda da se još netko ubacio to je druga priča……
Nije baš tako, ali kada bude raščišćavanje odnosa sve će biti jasno jer ti partneri ne sudjeluju niti sa 4 posto troškova izgradnje, prihod od vjetroelektrana nije fixan već ovisi o stanju na terenu, ako tebi smeta promijeni forum…..
[/quote]
hehehehe………ili idi na drugu temu
@Big Boss
Drzim da pises poprilicno afirmativno i argumentirano i da si dosta dobro upucen u energetiku i i poslovanje dalekovoda .Medjutim ova firma ima dosta dugova koji su poprilicno netransparentni,sakriveni te se o njima ne zeli pricati. Ja sam se eto uvatio za ovo vezano za Arenu Split jer drzim da je to veliki uteg oko vrata,a i poprilicno nerazjasnjeno koliko taj uteg moze kostati dalekovod s obzirom na solidarnu obvezu. Na zalost nitko od vas se nije potrudio na to tocno odgovorit(je li razlog neznanje ili nesto drugo ne znam). Odgovori po pitanju dugova ove firme su poprilicno sturi i nergumentirani za razliku od odgovora koji idu u korist prihodovne strane.Da je ovo sve tocno sto piset Vi i jos nekolicina onda cijena ne bi bila 120 vec 1200. Unatoc tome cijena je tu gdje je i tesko da ce znacajno gore u skoroj buducnosti.
je BIgboss je stvarno znalac za energetiku. Svako jutro licne kažiprst i digne ruku visoku u zrak za procjenu brzine vjetra. nakon toga korigira projekciju prihoda i eventualno korigira svoju procjenu vrijednosti dionice dalekovoda… [thumbsup]
Prije bih rekao da su ti famozni partneri tvrtke kćeri od dalekovoda, a što izgleda da se još netko ubacio to je druga priča……
Tvrtke kceri su u 50% postotnom vlasnistvu Dlkv-a. Druga polovica je u vlasnistvu famoznih partnera.
To je i Uprava izvjestila, te je vidljivo u javno dostupnim dokumentima.
Ono sto nije javno je to tko su famozni partneri.
Kako su VE projektno financiranje sa vlastitim ucescem od cca 25% i dodatnim jamstvima. Pitanje je ako je
Pitanje je jeli famozni partneri sudjeluju sa 50% ucesce i 50% jamstva vezano za projekte???
Nije mi jasna recenica: Kad se bude rasciscavalo….. Tko, kad, kao, zasto??
Da li su to tvrtke kceri ili bi ti to samo rekao.Nemojmo ovdje gatati na fazol. A ovo sto se netko drugi ubacio nije druga prica vec se to zove vlasnicka struktura i u nju se ne ulazi ubacivanjem nego unosom kapitala.Da se samo tako ubacuje u vlasnicku strukturu neke firme bez kikirikija ubacija bi se ja u puno njih.