DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,60
14.512
4,036
3,60
3,64
-1,10%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

sveps
Onda kolika je stvarno obveza Dalekovoda kod ove Arena u Splitu. Mislim 14 milja kuna je takorekuc nista.Ne kuzim zasto su ih zajedno utiravali u taj ugovor kad je 14 milja nista u odnosu na 500?? Ima li tko kakav konkretan odgovor na ovo??

pojma nemam. Bigbos ti zna, pitaj njega

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

@bigboss

Kolega, volio bi čuti tvoje mišljenje jer sam pun ove dionice.
Čemu voliko pritisak na ask zadnjih 4-5 mjeseci,pa evo i dan danas.
Ako očekivamo pozitivno poslovanje navedene tvrtke nije mi jasno zašto netko po svaku cijenu želi van bila cijena 150 ili 110 kn.

Unaprijed hvala,

lp

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

120-140 milijuna kuna dobiti = 50 kuna svakom dionicaru ~ realna cijena dionice 500-700 kuna
+
na to treba nadodati svu materijalnu imovinu koju Dalekovod d.d. ima

U potpunosti podržavam projekcije BigBossa koje su na pragu istine koja će se obistinit!

da držim do tvog mišljenja ovo bi bila utjeha. Tak je i Kosorica pričala da smo na putu prema oporavku pa smo bili na pragu pa na početku početka oporavka i tak. Tak je i bigbos prvo rekao da ovo s arenom nije problem, da su izvođači svoje napravili da ima neki aneks, onda je kasnije priznao određenu izloženost. Dečki, nemate vi pojma kao niti ostali. Sve se svodi na vjeru, netko vjeruje u svjetlu budućnost, netko u tamnu, netko više netko manje i tak.

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

120-140 milijuna kuna dobiti = 50 kuna svakom dionicaru ~ realna cijena dionice 500-700 kuna
+
na to treba nadodati svu materijalnu imovinu koju Dalekovod d.d. ima

U potpunosti podržavam projekcije BigBossa koje su na pragu istine koja će se obistinit!

Realno jeste jer čisto knjigovodstvo govori da ćemo imati oko 120-140 milijuna dobiti s prihodom od naplate potraživanja za autocestu, a to znači za prvih 9 mjeseci oko 136-156 milijuna Kn dobiti, a od toga sve neoporezivo zbog lanjskog gubitka i već plaćenog poreza kada je izdan račun. i još ćemo imati veliki povrat poreza 🙂 …….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Sve o poslovnom turnaroundu je poznato. Vjerojatno je i odrziv po dostupnim info.
Po svim pokazateljima (P/B, P/S, P/E) osim zaduzenosti cijena je podcijenjena.

Ali isto tako cijena dionice je u nemilosti investitora.
Kad ce joj se investitori smilovati onda ce je poceti i kupovati.

A zasto je u nemilosti i do kada je veliko pitanje.

Dalekovod je za Spaladium potpisao Izjavu o solidarnoj odgovornosti što znači da solidarno odgovara za sve propuste ali samo u onom postotku u kojem je sudjelovao kod izgradnje. Znači da je izloženost Dalekovoda nekim gubicima jako mala.

Danas su u dnevniku bili i Radimir Čačić i potrčko Koračević i uz potpisivanje ugovora s ELKOM vrijednosti 260 milijuna kuna za isporuku kabela najavili da će biti jako puno Investicija. Da li ste vi uopće svjesni za čega HEP-u treba 260 milijuna kuna kabela u slijedeće 2 godine. Toliko ih nije kupio zadnjih 5 godina a sada će okvirnim sporazumom uzeti 260 milijuna kuna kabela. Ljudi moji pa to treba netko i položiti. Uskoro možemo očekivati raspisivanje izgradnje Vjetroelektrana za HEP-ovu firmu Obnovljivi izvori energije! Što mislite tko će iste graditi?

Dalekovod u ovo vrijeme iduće godine će biti preko 700 kuna, a pojedinci će trljati dlanove!

OVDJE NETKO SPOMINJE PRITISAK NA ASK, halo koji Božji pritisak pa tu je dnevna trgovina na bazi 50 do 100 tisuća kuna. U pretkrizno razdoblje s Dalekovodom se trgovalo po 5-10 milijuna kuna na dnevnoj bazi i sada vi spominjete pritisak na ASK kod trgovine od 50 tisuća kuna. Ljudi pa budite ozbiljni.

Eurozona je danas spašena po tko zna koji puta.

Hrvatski ulazak u EU se približava, pa zar mislite da će tržište kapitala roniti to više što je ulazak u uniju to bliži. Baš suprotno, CROBEX će početi to više rasti što se približava ulazak HR u EU.

Da biste ovu dionicu mogli ocjeniti poželjnom morate jako dobro poznavati energetiku i ekonomiju i sustav ugovaranja kroz javnu nabavu u HR i ugovaranje kroz EBRD pa ćete znati koliko Dalekovod vrijedi jer je dobar u svemu tome.

Bit cu Vam iskren i ja trenutno sumnjam u ovu dionicu ali svi pokazatelji u budućnosti bi trebali biti pozitivni. Volio bih da padne na 104 kune pa da mogu dokupiti, ali sumnjam da će se to dogoditi!

OVDJE NETKO SPOMINJE PRITISAK NA ASK, halo koji Božji pritisak pa tu je dnevna trgovina na bazi 50 do 100 tisuća kuna. U pretkrizno razdoblje s Dalekovodom se trgovalo po 5-10 milijuna kuna na dnevnoj bazi i sada vi spominjete pritisak na ASK kod trgovine od 50 tisuća kuna. Ljudi pa budite ozbiljni.

Volio bih da padne na 104 kune pa da mogu dokupiti, ali sumnjam da će se to dogoditi!

Koja je meni utjeha što je promet 50 tisuća kuna kad se moj portfelj topi iz dana u dan.
Alooo kolega, dionica pada svaki dan 3-4% i prevelik je pritisak na ask,a upitaj se zašto nema kupnje na ovim razinama????

Nedaj bože da padne ispod 104 kn jer bi onda bio izložen 100 % u dionici tj.radio bi po 8-mi put dokap.

Samo znam da namjerno ruše sve dionice i da je presmješno da se vrši pritisak na ask ,a bild jednostavno presušiva.

Prije nekoliko mjeseci sam mislio da sam pametni investitor al sad vidim da nemam pojma o investitanju i da ovdje nema nikakve veze sa zdravom pameti već treba prognozirati što će napraviti
ekipa što drma TK.

Treba biti sposoban i čitati njihove misli,a o fundamentima to je SF.

lp

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

…Dalekovod u ovo vrijeme iduće godine će biti preko 700 kuna, a pojedinci će trljati dlanove!..
Anonimno, 13.09.2012. u 04:34

Da je ovo ovako sigurno ja bi bubrig zalozija i kupija sve do 200,a vjerujem i bilo koji drugi investitor/spekulant.To bi bilo 350% u godinu dana je li tako mestre??? Ili 350% ne zadovoljava apetite kako investitora tako ni spekulanata??? Medjutim iz nekog razloga je cijena tamo gdje je. Sto li je tome razlog ne znam.Meni je ovo sa Arenom najsumnjivije,a i nekako najlakse za pohvatat. Kazete tu je samo 14 milijuna kuna DLKV,medjutim kad ljudi koji poznaju materiju(Dean Kruzic) pricaju oni cijelo vrijeme govore o konzorciju. Ugovor nisam vidio kao neki od Vas sto ga ovdje navodno znaju do u detalje,i to svih 238 strana ugovora plus 16 aneksa svaki zarez,svaku tocku i u tom kontekstu meni ugovor vise zvuci kad se nesto naziva konzorcij i u potpisu je konzorcij kao solidarna obveza. Konzultirajte se sa pravnicima pa vidite sto to znaci.Po povratku u domovinu pokusat cu stupi u kontakt sa Kruzicem pa cemo vidit kako stvari stoje u ovome po pitanju Dalekovoda ako se bude bio voljan naci. Ovdje se sad vec spominju i kamate na te iznose,a to je za period od koliko godina??? Zatezna kamata hm!?

http://slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/187199/Default.aspx

Toliko o Areni. Znaci totalno neargumentirano. Po pitanju Sky office pitam se sto Dalekovod ima u Sky officeu???
http://skyoffice.hr/hrv/investitor.asp ja daekovod ne vidim nigdje. Dakle sto je s tim???? Da li je to prodano/iznajmljeno???

Inace po meni poslovi koji su moguci od strane HEPa,inozemstva su neupitni,ali ovdje se radi o repovima iz proslosti koji vise kao mac nad glavom ove firme.

I na kraju da jako bi volio vidit DLKV na 700 i na 1000 i vise,ali da li cemo to gledat i kada to je pitanje.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Bit cu Vam iskren i ja trenutno sumnjam u ovu dionicu ali svi pokazatelji u budućnosti bi trebali biti pozitivni. Volio bih da padne na 104 kune pa da mogu dokupiti, ali sumnjam da će se to dogoditi!

Mnogi ga neće na 120, ali na 104 bi im bio prihvatljiv?
Kakva čuda čini pišljivih 15%, a takva perspektivna dionica.

Dalekovod je za Spaladium potpisao Izjavu o solidarnoj odgovornosti što znači da solidarno odgovara za sve propuste ali samo u onom postotku u kojem je sudjelovao kod izgradnje. Znači da je izloženost Dalekovoda nekim gubicima jako mala.

Danas su u dnevniku bili i Radimir Čačić i potrčko Koračević i uz potpisivanje ugovora s ELKOM vrijednosti 260 milijuna kuna za isporuku kabela najavili da će biti jako puno Investicija. Da li ste vi uopće svjesni za čega HEP-u treba 260 milijuna kuna kabela u slijedeće 2 godine. Toliko ih nije kupio zadnjih 5 godina a sada će okvirnim sporazumom uzeti 260 milijuna kuna kabela. Ljudi moji pa to treba netko i položiti. Uskoro možemo očekivati raspisivanje izgradnje Vjetroelektrana za HEP-ovu firmu Obnovljivi izvori energije! Što mislite tko će iste graditi?

“NOVE investicije koje će omogućiti podizanje konkurentnosti, treba tražiti u elektroenergiji. To je područje kod nas najzapuštenije, ali ima i najveće šanse, a priliku će dobiti domaći proizvođači”,

287 milijuna samo za kablove

Mi ćemo sljedeće godine imati 400 megawatta sagrađenih kapaciteta u vjetru, a svih ovih 10-ak godina od kada je to krenulo u Hrvatskoj ukupno je napravljeno 134 megawatta, samo da vidite red veličina. Realizirane, fakturirane, naplaćene u vjetru sljedeće godine će biti 300 milijuna eura", istaknuo je Čačić.

Neki su ugovori već u realizaciji, neki tek kreću, a jedan je potpisan i danas.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/cacic-groteskno-je-da-smo-medju-najvecim-uvoznicima-struje-na-svijetu/636622.aspx

@dbcoop

Dalekovod je za Spaladium potpisao Izjavu o solidarnoj odgovornosti što znači da solidarno odgovara za sve propuste ali samo u onom postotku u kojem je sudjelovao kod izgradnje. Znači da je izloženost Dalekovoda nekim gubicima jako mala…

Tek sam sad procitao ovo oko solidarne obveze i mogu reci da je napisano glupost nad glupostima.Evo sto kaze zakon o obveznim odnosima o ovome.Nadalje s obzirom na zakon i cinjenicu da Konstruktor,a i IGH jedva disu na skrge evo Vam razlog cijene kakva je.

Sadržaj solidarnosti dužnika

Članak 43.

(1) Svaki dužnik solidarne obveze odgovara vjerovniku za cijeli dug i vjerovnik može zahtijevati njegovo ispunjenje od koga hoće sve dok ne bude potpuno ispunjen, ali kad jedan dužnik ispuni dug, obveza prestaje i svi se dužnici oslobađaju.

(2) Od više solidarnih dužnika svaki može dugovati s drugim rokom ispunjenja, pod drugim uvjetima i uopće s različitim odstupanjima.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

ovo sam jučer napisao 🙂 da ponovimo

Evo što je bitno za dalekovod, ovaj kvartal ima puno lijepih stvari,
prihodi od vjetroelktrana oko 20 milijuna Kn, nadalje doznaka od 90.9 milijuna Kn od strane HAC-a značajno će utjecati na bilancu, dodamo i mnoštvo poslova po svijetu istaknuti Sloveniju, Island, Norvešku i Ukrajinu, te Poljsku, manji poslovi za druge države poput Rusije, Francuske, Njemačke, ali u kontinuitetu proizvode podvozja za renomirane auto tvrtke tipa Mercedes (opa), treba dodati da će prihodi biti drastično veći nego prošle godine dok dobit bez uključivanja prihoda od strane HAC-a mogla bi biti oko 30-50 milijuna Kn, a uključenjem prihoda dobit bi mogla biti oko 120-140 milijuna Kn za 3q, pa neka netko misli……..

knjigovodstveno sigurno nakon uplate od 90.9 milijuna Kn ide dalekovodu na stranu prihoda(opa što znači velika dobit) plus PDV jer taj pdv je plaćen dakle 112 milijuna Kn ide dalekovdu, još je pdv preplaćen ima pravo povrata poreza od oko 6,8 milijuna Kn………. dakle skoro 120 milijuna Kn od autocesta prihoda…….

New Report

Close