Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,60 | 14.512 | 4,036 | 3,60 | 3,64 | -1,10% |
Ma imam dosta ovih dionica,ali kad procitas da je Arena miljardu kuna(cijeli kredit pretpostavljam jer je sama izgradnja kostala 70 milja erla).I onda vidis samo zagrebacka banka 700 milja duga.Nije to bas mala lova. Pa da je 6-7% kamate na te kredite racunaj koliko je to samo kamate. I sto ce onda ostat od profita i da li je takvo poduzece pozitivno i solventno??? Dalekovod sam uzimao na vecim cijenama od trenutne i nisam prodavao,ali sad da li riskirat i uzimat jos nisam pametan. Ako su fondovi uzimali po tko zna koliko ne razumijem zasto danas ne uzimaju ako ovo nije slicno ko i INGRA???
Ingra je nešto 3, svoje poslovanje su bazirali na investiranju države i nekoliko tržišta u Africi, dok dalekovod se probija na sva tržišta po Europi, jedno je stojadin u poslovanju a dalekovod je u odnosu na ingru mercedes…
dalekovod nije bio nosilac za Arenu u Splitu, trošak izgradnje bio je oko 500 milijuna Kn, a nosilac Konstruktor, pa jučer je sve jasno jučer na sastanku u Splitu bio je jedino iz Konzorcija Žderić(Konstruktor) koji je i na HRT-u komentirao, jer je zbog te Arene jedino Konstruktor u problemima dok drugi mogu otpisati ta jamstva bez rizika da će doći u probleme s radom, iliti stečaj
Kad ovih dana raspravljate o Dlkv uzmite u obzir i usmrćivanje svih ostalih dionica na ovoj ”burzi” nevezano u kojem sektoru bile, kakav kredit ili klauzulu u ugovoru imale i što neki vijećnik mislio o njima,
a posebno bi od značaja bilo obratiti pažnju na možda već i pola milijarde otc prometa raznim RHMF proizvodima
Previse dvojbenih radnji i ucinaka sada vec bivse Uprave.
Nabrojimo samo neke:
– kontrola upravljanja Dlkv-a od strane Tipurica, Skansija, Telegre i drugih
– sky office
– famozni partneri u poslu sa VE
– Spaladium Arena
Sve skupa previse muljanja u proslosti, a koji se nastavlja i sada.
Evidentno je da Dlkv ima netransparentno korporativno upravljanje.
Pitanje je zasto Fondovi koji su sada najveci dionicari to dopustaju.
Bojim se da su i oni upetljani u prljave igre.
Doduse smijenili su bivsu Upravu ali su za predsjednika Uprave postavili covjeka od povjerenja bivse Uprave. Ne zaboravite da je istoga u TLM dovela bivsa Uprava i Ekipa.
Ingra je nešto 3, svoje poslovanje su bazirali na investiranju države i nekoliko tržišta u Africi, dok dalekovod se probija na sva tržišta po Europi, jedno je stojadin u poslovanju a dalekovod je u odnosu na ingru mercedes…
dalekovod nije bio nosilac za Arenu u Splitu, trošak izgradnje bio je oko 500 milijuna Kn, a nosilac Konstruktor, pa jučer je sve jasno jučer na sastanku u Splitu bio je jedino iz Konzorcija Žderić(Konstruktor) koji je i na HRT-u komentirao, jer je zbog te Arene jedino Konstruktor u problemima dok drugi mogu otpisati ta jamstva bez rizika da će doći u probleme s radom, iliti stečaj
[/quote]
znači ipak postoji neka izloženost dalekovoda ovdje. Pa nekidan si tvrdio da je sve ok, da nema rizika, da je aneksima regulirano, bla, bla, bla. Taman sam se opustio, kad sad opet stres … miša mu maloga.
Bolje kupi naočale ili nauči čitati, to sam još napisao 05.09.
http://www.poslovni.hr/forum/dlkv-dalekovod-dd-3131-pg1649.aspx
Bolje kupi naočale ili nauči čitati, to sam još napisao 05.09.
http://www.poslovni.hr/forum/dlkv-dalekovod-dd-3131-pg1649.aspx
je .. stranicu prije ove na koju se pozivaš si pisao nešto saaasvim drugo
Previse dvojbenih radnji i ucinaka sada vec bivse Uprave.
Nabrojimo samo neke:
– kontrola upravljanja Dlkv-a od strane Tipurica, Skansija, Telegre i drugih
– sky office
– famozni partneri u poslu sa VE
– Spaladium Arena
Sve skupa previse muljanja u proslosti, a koji se nastavlja i sada.
Doduse smijenili su bivsu Upravu ali su za predsjednika Uprave postavili covjeka od povjerenja bivse Uprave. Ne zaboravite da je istoga u TLM dovela bivsa Uprava i Ekipa.
a koga bi ti postavio? Bigbosa možda? Da imaju kvalitetniju alternativu igrali bi na nju. To što dopuštaju, to znači da nemaju jači potez.
sveps
Onda kolika je stvarno obveza Dalekovoda kod ove Arena u Splitu. Mislim 14 milja kuna je takorekuc nista.Ne kuzim zasto su ih zajedno utiravali u taj ugovor kad je 14 milja nista u odnosu na 500?? Ima li tko kakav konkretan odgovor na ovo??
a koga bi ti postavio? Bigbosa možda? Da imaju kvalitetniju alternativu igrali bi na nju. To što dopuštaju, to znači da nemaju jači potez.
[/quote]
Ako su namjere Fondova rasciscavanje rada Uprave iskrene, onda je logicno da se za novog predsjednika Uprave ne postavlja covjek blizak (postavljen od) bivsoj Upravi i Ekipi.
Nisam siguran da ne mogu naci kvalitetniju alternativu, vec sam misljenja da Fondovi vjerojatno sudjeluju u muljanju sa Ekipom (ili su nedorasli poslu koji obavljaju za koji primaju dobre novce, ne fondovi vec clanovi NO).
Treba znati da su Banke majke Fondova sve znale i drzale ljestve Ekipi kod muljanja godinana, a to i sada rade u poslu sa vjetroelektranama.
Podsjetimo se da je ErstePlavi kupio dionice od Telegre po 275 kn/dionici, da bi par mjeseci poslije Telegra usla u dokapitalizaciji po cijeni od 245kn/dionici. Ovakvom igrom ErstePlavog i Telegre omoguceno je Telegri da prakticki ostane sa istim % dionica u Dlkv-u i nakon razrijedivanja dionice bez ulozenog novog kapitala, sve na stetu udjelinicara ErstePlavog a na korist pojedinaca (Telegra).
Tako prozirno – ali prolazi. Isto kao sto prolazi muljaza sa parterina Dlkv-a u poslu sa VE, uz znanje i blagoslov Fondova i njihovih majki Banka.
Ja sam siguran da biste Vi kao i bilo tko od malih dionicara bolje obavljali posao u NO Dlkv-a od bilo kojeg clana NO iz redova Fondova, jer bi stitili svoje osobne interese a ne interese Tipurica, Skansija, Milicica, Telegre, Curica i dr iz Ekipe.
Evo što je bitno za dalekovod, ovaj kvartal ima puno lijepih stvari,
prihodi od vjetroelktrana oko 20 milijuna Kn, nadalje doznaka od 90.9 milijuna Kn od strane HAC-a značajno će utjecati na bilancu, dodamo i mnoštvo poslova po svijetu istaknuti Sloveniju, Island, Norvešku i Ukrajinu, te Poljsku, manji poslovi za druge države poput Rusije, Francuske, Njemačke, ali u kontinuitetu proizvode podvozja za renomirane auto tvrtke tipa Mercedes (opa), treba dodati da će prihodi biti drastično veći nego prošle godine dok dobit bez uključivanja prihoda od strane HAC-a mogla bi biti oko 30-50 milijuna Kn, a uključenjem prihoda dobit bi mogla biti oko 120-140 milijuna Kn za 3q, pa neka netko misli……..