Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,60 | 14.512 | 4,036 | 3,60 | 3,64 | -1,10% |
Treba dodati info iz revidiranog izvješća iz 2011. gdje sve jasno piše u vezi rizika i da dalekovod nema velike prihode od najmova nekretnina, što znači da je udio u projektu Spaladium arene skoro pa nikakav………
Vaš link
"Drugi je sektor energetika. Hrvatska uvozi 60 posto struje, a to može biti skupo. Energija vam treba i za razvoj industrije. Stoga bi trebalo povećati kapacitete za proizvodnju energije, bilo da je riječ o solarnoj energiji, vjetru, vodi, plinu ili ugljenu. Mi s time imamo iskustva i naše će tvrtke za to biti zainteresirane."
Mogu ih zanimati i partnerski odnosi 🙂
a šta ja znam kakvo jamstvo, vidiš da se pominje nekakvo jamstvo koje navodno grad može aktivirati i to je onda kao opasno, valjda ljudi znaju što pišu … a možda i ne znaju
meni nije jasno kakvo jamstvo kada je dvorana građena na javnoprivatnom partnerstvu-
grad Split duguje rate u iznosu od 22 milijuna Kn, dok država otplaćuje svoj dio
Što znači da se arena izgradila na većinskom privatnom kapitalu, i da grad split zavlači s ispunjavanjem obveza….
niti je zemljište gdje bi se trebao graditi toranj nije u vlasništvu grada a to je minimum za poštivanje nekog dogovora….
[/quote]
Ovdje se može nešto detaljnije pročitati:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/212901/Vlada-Split-nema-plan-Split-Vlada-je-zakazala.html On valjda želi mistificirati ovaj navod iz teksta:
”Splitska gradska vlast imala je korporativno jamstvo triju tvrtaka i mogla im je još 2009. zbog nepoštivanja ugovora prisilno naplatiti minimalno deset milijuna eura, no prethodni i sadašnji splitski gradonačelnici Ivan Kuret i Željko Kerum bili su popustljivi i nisu željeli ugroziti poslovanje građevinskih giganata”
U svakom slučaju zadnja tri odlomka tog teksta sugeriraju da je situacija oko Spaladiuma puno kompliciranija od jeftinog drukanja o tobožnjoj ”aktivaciji jamstava”
Ovdje se može nešto detaljnije pročitati:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/212901/Vlada-Split-nema-plan-Split-Vlada-je-zakazala.html On valjda želi mistificirati ovaj navod iz teksta:
”Splitska gradska vlast imala je korporativno jamstvo triju tvrtaka i mogla im je još 2009. zbog nepoštivanja ugovora prisilno naplatiti minimalno deset milijuna eura, no prethodni i sadašnji splitski gradonačelnici Ivan Kuret i Željko Kerum bili su popustljivi i nisu željeli ugroziti poslovanje građevinskih giganata”
U svakom slučaju zadnja tri odlomka tog teksta sugeriraju da je situacija oko Spaladiuma puno kompliciranija od jeftinog drukanja o tobožnjoj ”aktivaciji jamstava”
eto i sami tekst govori da je moguća šteta oko 74 milijuna Kn dijeli se na 3 dijela, pošto grad nije uplatio oko 22 milijuna Kn, to znači oko 14 milijuna Kn u slučaju aktivacije jamsta.. I to je to……
A danas čitajmo ovo što se tiče jamstva,
Da ne bude tako pobrinula se bivša gradska vlast, na čelu sa Ivanom Kuretom, koja je aneksima originalnom ugovoru građevinski konzorcij Konstruktor-Dalekovod-IGH oslobodila od obaveze nastavka gradnje kompleksa nakon što se dovrši dvorana. Naime, po prvotnom ugovoru konzorcij bi bio plaćen tek po završetku cijelog projekta. HDZ-ovim muljažama ta klauzula je uklonjena i trio se elegantno povukao iz daljnjih radova, pod izgovorom kako ne mogu dobiti kredit od banke.
http://www.split.com.hr/spaladium-kao-spomenik-ljudskoj-gluposti#.UEi1y5bDHPE
upravo zbog aneksa nema nikakve obveze i rizika 🙂
slučaj jasan
ajmo malo o ulogi fondova u ovoj ispaćenoj dionici
tko neda rast fondovi il tipurić
Objavljen tender za VE Krnovo u Crnoj Gori
Projektno financiranje za vjetroelektranu će osigurati Europska banka za obnovu i razvoj.
Za električne radove ugovor će biti predan tvrtki koja će moći obaviti poslove na izgradnje trafostanice 33/110 kV sa dva transformatora snage 60 MVA. U paket radova je uključena i izgradnja dalekovoda dužine 20 km od trafostanice Krnovo do trafostanice Brezna (2×110 kV). Tender dodatno uključuje i radove na samoj trafostanici Brezna, odnosno ugradnju 1 x 20 MVA transformatora, te izgradnju dalekovoda od Brezne do dalekovoda Nikšić-Brezna koji ima 6,85 km, te se planira izvesti sa 1×110 kV vezom.
Sam tender je objavljen u Hrvatskom Jutarnjem listu 10. kolovoza, u Srpskim Vestima, te u Pobjedi Crne Gore na isti datum. Rok isporuke dokumenata za tender je 17. rujna, a sve dodatne informacije možete preuzeti na stranicama tvrtke Ivicom Consulting ili na stranicama tvrtke Akuo Energy.
http://www.vjetroelektrane.com/hrvatska-i-regija/1035-objavljen-tender-za-ve-krnovo-u-crnoj-gori
Psst. 🙂
ajmo malo o ulogi fondova u ovoj ispaćenoj dionici
tko neda rast fondovi il tipurić
Mislim da su fondovi pasivni na TK sve dok je trzisna kapitalizacija Dlkv-a iznad 300-350M.
Vjerojatno su zadovoljni sa drzanjem cca 25% dionica (svi fondovi ukupno).
Tipuric i ostala ekipa ne smiju javno trgovati dionicama. Dali to rade poskrivecki preko rodjaka i prijatelja ili/i skrbnickih racuna je pitanje za Hanfu ili bolje receno za Linica, jer on sve zna.
Jeli cijena visoka ili niska odreduje trziste, uzimajuci u obzir izmedju ostaloga i netransparentnost vlasnicke strukture i igre Ekipe od prije godinu dana. Iste igre se i nadalje nastavljaju u poslu sa VE (tko su famozni partneri u Ostra stina d.o.o.?) pred nosom Fondovima.
Osim osnovnog biznisa koji je sada dobar i drzi cijenu da ne pada postoje ovi gore navedeni razlozi koji je drze da znatno ne raste.
Po meni samo rasciscavanje ovih muljanja (vjerojatno to moze rjesiti Linic, jer on sve zna) ili/i ulazak strateskog partnera bilo dokapitalizacijom ili prodajom udjela Fondova moze prodrmati ovu dionicu.
Eventualna kupnja dionica u zoni rasta od strane Fondova moze biti navjestaj toga.
Objavljen tender za VE Krnovo u Crnoj Gori
Projektno financiranje za vjetroelektranu će osigurati Europska banka za obnovu i razvoj.
Za električne radove ugovor će biti predan tvrtki koja će moći obaviti poslove na izgradnje trafostanice 33/110 kV sa dva transformatora snage 60 MVA. U paket radova je uključena i izgradnja dalekovoda dužine 20 km od trafostanice Krnovo do trafostanice Brezna (2×110 kV). Tender dodatno uključuje i radove na samoj trafostanici Brezna, odnosno ugradnju 1 x 20 MVA transformatora, te izgradnju dalekovoda od Brezne do dalekovoda Nikšić-Brezna koji ima 6,85 km, te se planira izvesti sa 1×110 kV vezom.
Sam tender je objavljen u Hrvatskom Jutarnjem listu 10. kolovoza, u Srpskim Vestima, te u Pobjedi Crne Gore na isti datum. Rok isporuke dokumenata za tender je 17. rujna, a sve dodatne informacije možete preuzeti na stranicama tvrtke Ivicom Consulting ili na stranicama tvrtke Akuo Energy.
http://www.vjetroelektrane.com/hrvatska-i-regija/1035-objavljen-tender-za-ve-krnovo-u-crnoj-gori
Psst. 🙂
Sreca da to financira Europska banka za obnovu i razvoj pa bi trebalo biti transparebtno, sto povecava sabse Dlkv-u ako se javi na nadmetanja. Koliko vodim sada ne uzimaju poslove samo da se radi kao sto cini Energoinvest Sarajevo (ili na pr Ddjh u Hrvatskoj).
Evo da Vam nesto priznam. Trenutno je aktivno 500 milijuna kuna tendera u HEPU, jedan dio uHrvatskim cestama u iznosu 100 milijuna, to ce se sve pougovarati u slijedecih 60 dana. Vecina tih tendera je za Dalekovod. Pise im se blistava buducnost buduci da zdrave konkurencije nema. Nadam se nagodinu u ovo vrijeme da ce cijena dionice biti iznad 1000 kuna, odnosno da ce i druga vjetroelektrana biti u pogonu. Sky office je iznajmljen drzavnoj firmi tako da je priljev novaca zagarantiran!
Svi koji su bili i jesu jos protiv ove dionice ne moraju to biti jer se dogodio jedan veliki turnaround. Kad objave novo izvjesce, biti ce jedan ludi skok od 100%. Samo treba sacekati 10 mjesec!
Evo da Vam nesto priznam. Trenutno je aktivno 500 milijuna kuna tendera u HEPU, jedan dio uHrvatskim cestama u iznosu 100 milijuna, to ce se sve pougovarati u slijedecih 60 dana. Vecina tih tendera je za Dalekovod. Pise im se blistava buducnost buduci da zdrave konkurencije nema. Nadam se nagodinu u ovo vrijeme da ce cijena dionice biti iznad 1000 kuna, odnosno da ce i druga vjetroelektrana biti u pogonu. Sky office je iznajmljen drzavnoj firmi tako da je priljev novaca zagarantiran!
Svi koji su bili i jesu jos protiv ove dionice ne moraju to biti jer se dogodio jedan veliki turnaround. Kad objave novo izvjesce, biti ce jedan ludi skok od 100%. Samo treba sacekati 10 mjesec!
ovo što navodiš su čvrsti fakti iz kojih stojiš čašću svog imena?
Ja sam se nadao LRH na 6200,BELJE na 338 pa sam se razocarao. Cini mi se da bi ovih 1000 kuna moglo biti jos vece razocaranje.