Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,67 | 92.179 | 25,100 | 3,64 | 3,74 | -2,67% |
Bitno je da naše firme izvoze i ugovaraju velike poslove u inozemstvu, i izlaze na tendere i dobijaju ih jer rade s znanjem. Pogledaj sada poljsku tu i Končar ima veliku priliku, kao što znamo dalekovod se tamo natječe na tenderima preko 1,3 milijarde zlota zajedno s Poljskim partnerom 🙂
[/quote]
Kako nebi, kad je DLKV svojim inženjerima skinuo plaće 50 % a kod KOEI to nije slučaj.
Ovo sa Poljacima (a i Britancima) moze biti stvarno jedna velika prica.
Mislim ne samo poslovno.
Kad se sloze slicice sa najavama Uprave o tajmingu izlaska na Varsavsku burzu i velikoj zainterisiranosti potencijalnih strateskih partnera za ulazak kroz dokapitalizaciju onda su ovdje moguca velika dogadanja i to najvjerojatnije sredinom 2013 godine po dobrom zavrsnom izjescu za 2012.
Mislim da se kuva na veliko.
Ovo sa Poljacima (a i Britancima) moze biti stvarno jedna velika prica.
Mislim ne samo poslovno.
Kad se sloze slicice sa najavama Uprave o tajmingu izlaska na Varsavsku burzu i velikoj zainterisiranosti potencijalnih strateskih partnera za ulazak kroz dokapitalizaciju onda su ovdje moguca velika dogadanja i to najvjerojatnije sredinom 2013 godine po dobrom zavrsnom izjescu za 2012.
Mislim da se kuva na veliko.
Inače odlična stvar što je dalekovod na vrijeme prepoznao svoje potencijale i sada ih samo usmjerava na dobivanje poslova, dakle samo od Poljske može biti skoro 100 posto prihoda bez pdv-a kao prošle godine, a još treba dodati da postoje projekti koji su dobiveni na natječaju a odugovlače se od strane albanske strane, to je preko 100 milijuna Eura poslova, nadalje Statnett ima puno novih natječaja isto preko 100 milijuna Eura poslovi, u RH je isto puno poslova preko 400 milijuna Eura koji su vezani za dalekovod srodne djelatnosti, u BIH počinje gradnja najveće termoelektrane pa će biti poslova za izgradnju dalekovoda i dr. vezanih radnji, i još dodamo vjetroelektrane koje su sam bonus u svemu tome…………..
Mene samo zanima koliko još informacija fondovi trebaju da počnu značajnije ulagati u dlkv 🙂
zaboravite, na dalekovod i cijeli sektor, jer se sve investicije odgađaju, ili prolongiraju dok se ne riješi dužnička eu kriza. Ne samo kod nas koji smo direktno izloženi i u prilično jadnom stanju, već i u sad, kini, australiji brazilu i dr. koji nisu u direktnoj vezi, a stoje znatno bolje i imaju gotov novac (na tisuče milijardi $ koje čekaju i jednostavno ne znaju kud s njima). Novac je takav, čim namiriši neki problem, odmah se povuče i čeka iz prikrajka. Nema nikakvog rasta sve dok eu periferija ne riješi problem, koji evo ulazi u treću godinu i počne redovno otplaćivati dug kako i dolazi na naplatu, po primjerenoj kamati. Do tad će svi čekati, čuvati novce i neće ulagati u rast, osim rijetkih primjera koji neće promjeniti opću sliku. da nije tako dlkv i mnogi drugi ne bi i dalje stagnirali cijenom. I daleko propulzivniji sektori jednostavno stoje ili se i dalje trže po povijesno vrlo niskim multiplama (p/e…, a dlkv baš i nema neku snažnu bilancu) pa ne vidim ni jedan razlog zašto bi dlkv trebao rasti.
Kakva kriza kada npr. Poljsko Poland’s economy to grow 3 pct in 2012 – Economy Ministry
http://www.warsawvoice.pl/WVpage/pages/article.php/21825/news
Nadalje Norveška stalno ulaže stavio sam minimalno 100 milijuna Eura koje će dalekovod dobiti, a ti natječaji su preko 3 milijarde Eura…..
Hrvatska mora ulagati da bi napredovala, HEP će ulagati, željeznice, dobiti ćemo iz EU fondova upravo ona sredstva za navodnjavanja, obnova vodne mreže a upravo to je i dlkv dopunio u svoje poslovanje ………………..
Inače ovi nickovi što se ocjenjuju preko 60 posto, većinom su iz fondovske industrije …. kakvi su to ljudi, loša kolektivna svijest koja širi dezinformacije kao peta kolona……..
BigBoss, nema razlike između tvojeg razmišljanja i mojeg osim u tome što ti govoriš o planovima, a ja pokušavam objasniti što se sada događa.
Ali eto jedna mala digresija između onoga što pričaju političari a i ti u svojem postu—-Rumunjska je u zadnjih pet godina od 20 milijardi eura plana sredstava u fondu iskoristila oko 5 %, a bugarska 19%…
ja ne kažem da se ti planovi neće ostvariti, samo sam malo skeptičan zapravo poprilično, takav sam po prirodi pogotovo kad se kod nas govori o planovima–mislim da je to opravdano
Koji planovi nitko ne govori o planovima već o stvarnim stvarima, dalekovod je postao izvozna firma, a što pišeš tako to je u službi 5 kolone……..http://hr.wikipedia.org/wiki/Peta_kolona
ja sam 5 kolona treba odma u zatvor sa mnom, jer imam svoj stav…
pa dobro to su stvarne stvari, nemam ja ništa protiv toga, samo ću povjerovati kad to bude sjelo na račun i to je moje pravo valjda mi to odobravaš??? ili možda ipak ne??
(inače usput I am long in dlkv) -kratkoročno mislim da neće rasti zato sam i to napisao, no dugoročno da, zato i jesam tu
Koji planovi nitko ne govori o planovima već o stvarnim stvarima, dalekovod je postao izvozna firma, a što pišeš tako to je u službi 5 kolone……..http://hr.wikipedia.org/wiki/Peta_kolona
(inače usput I am long in dlkv) -kratkoročno mislim da neće rasti zato sam i to napisao, no dugoročno da, zato i jesam tu
Navodno si long a nisi imao mjesecima ništa za reći ali si se gle čuda danas eto našao javiti, baš kad je ovaj iskopao taj zanimljivi ogromni biznis sa Poljacima kojeg će ovi u Upravi opet prešutiti dok njima ne bude odgovaralo ili ih neko ne pritisne. I dao je konkretan link sa konkretnim iznosima.
A ti piši filozofiju koju hoćeš i ocijenjuj se sa stotinama stotica ali teško da će neko ko imalo racionalno razmišlja podimiti te tvoje iznenadne stavove koji su ništa drugo nego jeftina generalizacija cijele krize iz pera nekog sa vrlo vjerojatnim skrivenim interesima.
Na stranim tržištima špekuliraš sa svim i svačim a ovdje si navodno s kopačkama na klinu u long poziciji, i ti misliš da te fore stvarno neko kupuje ? [wink]
[/quote]
Definitivno da makroekonomski pokazatelji u Hrvatskoj, regiji i EU ne ide na ruku Dlkv-u, isto kao i vecini tvrtki u svijetu.
Ali se mora priznati da Dlkv dobro radi i u ovakvim uvjetima.
– sproveo uspjesno restrukturiranje
– napravio je turnaround u poslovanju
– ugovorio znacajne poslove
– usao u joint venture sa jakim tvrtkama u Britaniji i Poljskoj. U Poljskoj su vec vidljivi rezultati kroz ugovaranje nekoliko manjih poslova i sudjelovanja na nadmetanjima (u tijeku) na nekoliko velikih.
Ovdje treba primijetiti da se poslovanje Dlkv-a upotpunjuje na poslovanje tvrtki s kojim zakednicki djeluje. Stoga u ovim tvrtkama i vidim buduce strateske partnere koji bi mogli uci u Dlkv.