Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 7.233 | 1,981 | 3,64 | 3,66 | 1,67% |
hahahaha
Vi meni pricate o VE Ponikve i Ve Jelinak.
dajte molim Vas, pa bio sam na lokaciji oba vjetroparka i naravno da su u završnoj fazi građenja. Oćete i informaciju koliko srednjenaponskih kabela će biti položeno, koje snage transformatora su?
Sve što na internetu piše su gluposti, kakav bioplin, kakav etanol, šta vam je ljudi. Pa prije nekoliko godina se pričalo i o škrobari u Belom Manastiru pa kad su je napravili nisu mogli skupiti kukuruza za škrobaru tolikog kapaciteta. Etanol u HR ne prolazi, jedna takva tvornica etanola kakvu hoće čermak bi bila prevelika za HR tržiše. Mogli bismo sav urod u tu tvornicu poslati i ne bi bilo dovoljno, a od čega bismo mi onda živjeli?
Kako uopže moeš uspoređivati ACCIONE i Enersys sa dalekovodom. Pa to je neusporedivo i to se zna. Ali ja sam rekao nešto sasvim drugo a to je da Acciona i Enersys imaju daleko lošije lokacije za vjetroelektrane u HR nego što ima Dalekovod i tu je BigBoss u pravu. Dalekovodove vjetroelektrane daju 50% više energije nego od ovih dvoje gore navedenih. To je potkrijepljeno činjenicama o otkupu električne energije od strane HEP-a. A inače sada upravo gledam u tablicu koliko je koji pojedinac od gore navedenih isporučio energije u mrežu HEP-a po jedinici snage.
dečki prebacite se na poljoprivredu jer ovo vaše znanje o energiji i energetskim kompanijama je šturo.
To je tržište za velike igrače tipa Acciona.
Pa ne vjerujem da se ovdje nitko nije informirao o konkurenciji. To je tabula rasa za sve.
Recimo jedna Acciona Energia ima vojsku od 30k ljudi, kontolira instalirane elektrane snage 8000MW.
Eto čak je članak referentan.
O čemu mi pričamo? Tko? Dalekovod? Nemojte me zahebavat! [lol]
Apropo svega: http://www.slobodnadalmacija.hr/Prilozi/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/177165/Default.aspx
Suludo stimuliranje vjetroelektrana
Nije mi jasna politika koja se vodi za vjetroelektrane. Za fotonaponske elektrane ne želi se dozvoliti velike snage i velike poticaje, a za vjetar se čini da će biti drukčiji pristup. Sad se govori o potrebi unapređenje elektroenergetskog sustava na jugu Hrvatske da bi se omogućila izgradnja vjetroelektrana. To je suludo! Ide se, dakle, za uvozom skupog inozemnog sustava za proizvodnju energije koji radi kad hoće, odnosno kad vjetar puše, a za to ćeš se još istrošiti gradnjom distribucijskog sustava.
“Končar” je, istina, razvio vjetroagregat, ali on još nije dovoljno ispitan u radu, nije spreman za upotrebu pa se ugrađuju uvozni. Zašto se ne pričeka malo da se naša industrija osposobi za proizvodnju tih sustava, a u međuvremenu raditi nešto što možemo, kao što je bioplin…"
I sada ono što se zove šlag na kraju:
+
To su igračine! [wink]
ma previše samo pišete a u načelu svi i oni koji su za i protiv >Dalekovoda izvlače članke ili informacije kako bi potkrijepili svoje teze.
no niti jedni niti drugi nisu u pravu, istina je negdje na sredini.
dalekovod-ima šansu, ima mogućnosti, ima tržište, stvar je u tome da li postoji kadar koji to moiže iznijeti. ako ima ljude onda DIONICA IMA VELIKU BUDUĆNOST AKO NE….
dalekovod-ima šansu, ima mogućnosti, ima tržište, stvar je u tome da li postoji kadar koji to moiže iznijeti. ako ima ljude onda DIONICA IMA VELIKU BUDUĆNOST AKO NE….
Pa naravno, to je osnovna stvar u svakom poduzeću. Što se trenutnog kadra tiče:
http://www.poslovni.hr/vijesti/matjaz-gorjup-dolazi-restrukturirati-dalekovod-211513.aspx
Meni osobno je ovo prilično bitan podatak:
Ulazi Marko Jurjević
NO Dalekovoda je Marka Jurkovića, inženjera elektrotehnike, imenovao za člana Uprave za restrukturiranje, strateško pozicioniranje i operativnu izvrsnost grupe. Završio je FER u Zagrebu, školovao se na poslovnim školama NYU Stern i IESE na kojima je stekao MBA stupanj. Radio je u EnergoControlu, Plivi, McKinsey&Co, WorleyParsonsu gdje je vodio velike energetske projekte u Europi i Rusiji, kao i na projektima restrukturiranja velikih korporacija u regiji.
Znate li što u svjetskim omjerima znači ime WorleyParsons?
http://www.worleyparsons.com/Pages/Default.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/WorleyParsons
Kada bi gosp. Jurković uspio uspostaviti poslovnu suradnju između svojeg sadašnjeg i bivšeg poduzeća, da ništa drugo ne napravi, napravio bi ogramnu stvar za Dalekovod.
za proizvodnju etanola bit će godišnje potrebno oko 600.000 kukuruza koji će Crodux otkupljivati
Pa koliko se etanola moze proizvesti od 150 tona kukuruza??? Uzeo sam da idu 4 klipa u kilu pa je 600 tisuca klipova jedv 150 tona. Toliko bi ja mogao obradit u garazi.
Znate li što u svjetskim omjerima znači ime WorleyParsons?
http://www.worleyparsons.com/Pages/Default.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/WorleyParsons
Kada bi gosp. Jurković uspio uspostaviti poslovnu suradnju između svojeg sadašnjeg i bivšeg poduzeća, da ništa drugo ne napravi, napravio bi ogramnu stvar za Dalekovod.
Da to je jako bitan info, ljudi s znanjem su pravo bogatstvo, a i ta firma vrijedi 6.5 milijardi AU dolara, što znači da dalekovod ulaže i u ljudski potencijal
pogledajmo stock info http://investing.businessweek.com/research/stocks/snapshot/snapshot.asp?ticker=WOR:AU
…
za proizvodnju etanola bit će godišnje potrebno oko 600.000 kukuruza koji će Crodux otkupljivati
Pa koliko se etanola moze proizvesti od 150 tona kukuruza??? Uzeo sam da idu 4 klipa u kilu pa je 600 tisuca klipova jedv 150 tona. Toliko bi ja mogao obradit u garazi.
[/quote]
Koliko je sušno mogao bi obraditi i 1,2 milijuna klipova kukuruza u garaži jer kukuruz je izgubio preko 50 posto svoje mase u odnosu na prošlu godinu
Bioetanol nije ustvari bio jer uništavanjem šuma dobiju se extremi, a to su posljedice suše ili poplave…..
hahahaha
Vi meni pricate o VE Ponikve i Ve Jelinak.
dajte molim Vas, pa bio sam na lokaciji oba vjetroparka i naravno da su u završnoj fazi građenja. Oćete i informaciju koliko srednjenaponskih kabela će biti položeno, koje snage transformatora su?
Sve što na internetu piše su gluposti, kakav bioplin, kakav etanol, šta vam je ljudi. Pa prije nekoliko godina se pričalo i o škrobari u Belom Manastiru pa kad su je napravili nisu mogli skupiti kukuruza za škrobaru tolikog kapaciteta. Etanol u HR ne prolazi, jedna takva tvornica etanola kakvu hoće čermak bi bila prevelika za HR tržiše. Mogli bismo sav urod u tu tvornicu poslati i ne bi bilo dovoljno, a od čega bismo mi onda živjeli?
Kako uopže moeš uspoređivati ACCIONE i Enersys sa dalekovodom. Pa to je neusporedivo i to se zna. Ali ja sam rekao nešto sasvim drugo a to je da Acciona i Enersys imaju daleko lošije lokacije za vjetroelektrane u HR nego što ima Dalekovod i tu je BigBoss u pravu. Dalekovodove vjetroelektrane daju 50% više energije nego od ovih dvoje gore navedenih. To je potkrijepljeno činjenicama o otkupu električne energije od strane HEP-a. A inače sada upravo gledam u tablicu koliko je koji pojedinac od gore navedenih isporučio energije u mrežu HEP-a po jedinici snage.
dečki prebacite se na poljoprivredu jer ovo vaše znanje o energiji i energetskim kompanijama je šturo.
Kada si bio onda proslijedi i tu informaciju, ali pazi, da bude točna!
Jedna takva tvornica ne bi uopće bila prevelika za tržište, već bi pokrivala i snabdijevala sve potrebe tržišta, ali i šire. Ponavljam, ne brini za Čermaka, zna on što radi!
Pa priloži tu tablicu, molim te lijepo! [lol]
Krhko je znanje, ali tvojoj gluposti nema kraja!
Nego priloži mi, pa ćemo dalje u diskusiju i analizu ispaltivosti i povrata pojedinih.
Ti matrix trebaš napisati zašto pišeš na ovoj temi i gubiš vrijeme, ja imam interes ja sam dioničar ove kompanije, a ti bi morao napisati koji je tvoj interes u ovoj priči i zašto gubiš vrijeme na ovu temu,
meni nije cilj prikazati da je sve savršeno u dalekovodu, ali imam pozitivan stav i gledam trenutnu situaciju u odnosu na druge firme u RH i zse burzi, i dalekovod ima odlične podatke u prvih 6 mjeseci, a davati će bolje do kraja godine
dok ti ne odgovoriš iskreno na ova pitanja smatram da si prevarant
1. Da li radiš za fondove ili si nekako povezan s njima
2. Jesi li špekulant koji prodaje kada cijena dođe gore, pa onda ponovo pišeš negativno i to s razlogom da bi došao do više dionica
3. Kakav je tvoj doprinos temi s informacijama o poslovanju dalekovoda
4.Želiš li kupiti dosta dionica od dalekovoda ili netko koji je povezan s tobom, bilo poznanstvo ili neki drugi oblik, dakle bilo koji
5. Da li radiš za druge ljude agencije kojima je u interesu obezvrijediti hrvatski kapital, vrijednost imovine i dr.
6. Zašto si na ovoj temi ?
Očekujem esej [thumbsup]
BigBoss@ naporan si strasno…
btw. ovdje je vidljiva akumulacija…
nisam dionicar (jos)
BigBoss@ naporan si strasno…
btw. ovdje je vidljiva akumulacija…
nisam dionicar (jos)
Vrlo jednostavno-ignoriraj ga.
Kao ja tebe!!!!