Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 7.197 | 1,971 | 3,64 | 3,66 | 1,67% |
Što li to znaju prodavatelji ovih 470 komada, a da o tome mi koji smo "in" nemamo pojma?
Znaju da Dalekovod ide ponovno na 105 kuna pa je sad zadnje vrijeme za prodati.
[/quote]
ooooo "šefe", znači napokon si prodao….baš sam se pitao kako to da danima ne drukaš na dolje [lol]
i još tjedan dana do glavne skupštine i ovlašćivanja Uprave da po ”opravdanim” razlozima (ili čitaj bolje ”po želji” i potrebama većinskih dioničara) stječe vlastite dionice [wink]
dolazi siguran kupac u susjedstvo pa treba zato valjda malo stisnut nesigurne [lol]
http://www.dalekovod.hr/
Bez obzira što se trenutno druka prema dolje, uskoro će skupština dioničara, izglasati će se otkup dionica već je osigurano za ovu godinu oko 8 milijuna Kn, uz odlične rezultate ali i cijenu dionice odlična prilika za dalekovod da zaradi i na tome polju 🙂
O toj i slicnoj problematici govorio je shefsale na drugom podforumu.
Citiram ga: "…postoje u velikom broju dioničkih društava i redovito se usvajaju po isteku polugodišnjeg razdoblja nakon prestanka važenja protekle slične odluke.
To je pravo/"obveza" koje proističe iz ZTD-a i uopće ne mora značiti da će se konzumirati. Dapače, većina od tih D.D.-ova koje to usvajaju uglavnom to i ne prakticiraju. Ako prakticiraju – osim ako nemate veze s članovima UO ili NO – nemate pojma u kojoj će situaciji i u kakvoj praksi to uopće koristiti…"
Kolega uzeo na toj temi riječ iz usta, stoga cu je koristiti na ovoj za utvrđivanje i ponavljanje gradiva. [wink]
Pa čak kad malo bolje razmislim vjerovatno je taj Šef sale u pravu.
Bilo bi apsolutno i beskrajno glupo da Dalekovod po ovim cijenama otkupljuje svoje dionice uzimajući u obzir da su raznorazni mirovinski fondovi davali po 290 i više, a onda svi uđuture i dokapitalizirali po 245.
I onda sad da sam Dalekovod puni trezor po ovim cijenama,a nakon dobrog i pozitivnog izvješća i postojanja solidne vizije za budućnost.
I još da tu odluku predlože, izglasaju i što je najbitnije izvrše upravo ovi gore dokaitalizatori odnosno mirovinski fondovi.
To bi definitivno bio vrhunski strateški idiotizam, slažem se sa tobom bar u nečemu [lol] [thumbsup]
Nasla se dvojica koji se slazu u dvije tako bezvezne gluposti. Matrix90 iz dana u dan pise gluposti. On ni sam nije toga svjestan.
Pa Dalekovodu je možda i cilj kupiti sada po ovim cijenama, a u budućnosti kad se ukaže prilika isto prodati po boljim cijenama i možda taj novac iskoristiti u nove vjetroelektrane.
Dalekovod ima najiskoristiviji vjetropark u svijetu. Taj podatak će izaći na kraju ove godine kad objave da ima 35-40 % iskoristivost ukupne snage po jedinici vremena. To nema niti jedan komercijalni vjetropark u svijetu.
BigBoss je u pravu glede svega što se tiče dalekovoda. Ja znam zašto.
Kupovat ćete vi svi od mene i bigbossa dionice Dalekovoda kad budu preko 1000,00 kuna.
Mi se sada krcamo, a poslije ćemo se na vama iskrcavat!!!!
Znate li što su dvije najprimarnije stvari ljudima:
1. HRANA = BELJE
2. ENERGIJA = DALEKOVOD
To će se posebno vidjeti u slijedećoj godini, budući da je cijeli svijet ove godine pogođen sušom. Bit će nestašica hrane i energije.
Nasla se dvojica koji se slazu u dvije tako bezvezne gluposti. Matrix90 iz dana u dan pise gluposti. On ni sam nije toga svjestan.
Pa Dalekovodu je možda i cilj kupiti sada po ovim cijenama, a u budućnosti kad se ukaže prilika isto prodati po boljim cijenama i možda taj novac iskoristiti u nove vjetroelektrane.
Dalekovod ima najiskoristiviji vjetropark u svijetu. Taj podatak će izaći na kraju ove godine kad objave da ima 35-40 % iskoristivost ukupne snage po jedinici vremena. To nema niti jedan komercijalni vjetropark u svijetu.
BigBoss je u pravu glede svega što se tiče dalekovoda. Ja znam zašto.
Kupovat ćete vi svi od mene i bigbossa dionice Dalekovoda kad budu preko 1000,00 kuna.
Mi se sada krcamo, a poslije ćemo se na vama iskrcavat!!!!
Znate li što su dvije najprimarnije stvari ljudima:
1. HRANA = BELJE
2. ENERGIJA = DALEKOVOD
To će se posebno vidjeti u slijedećoj godini, budući da je cijeli svijet ove godine pogođen sušom. Bit će nestašica hrane i energije.
bla, bla, bla, pojma neznaš
Prije bilokakve diskusije, bilo bi dobro dobiti potpunu informaciju o vlasničkoj strukturi vjetroelektrana u samom društvu ili izmedu članova drustva.
Moram ti kazati da živiš u jednoj velikoj zabludi. Zašto – pa prije svega zbog ovakvih stvari:
Vjetroelektrana Ponikve – projekt vrijedan 345 milijuna kuna
Riječ je o vjetroelektrani, snage 34 megavata, koja će na brdu iznad mjesta Ponikve, imati 16 stupova. Investitor u projekt vjetroelektrana Ponikve je njemačka tvrtka wpd.
Od početka realizacije projekta u srpnju prošle godine do sada je postavljeno 10 stupova te su završeni trafo-stanica i dalekovodi, a svih 16 stupova trebalo bi biti postavljeno do početka kolovoza. Vjetroelektrana bi trebala početi s radom do kraja godine.
U trogirskom zaleđu počela izgradnja najveće vjetroelektrane u Hrvatskoj
Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak je na predjelju Blizna-Bristivica u trogirskom zaleđu otvorio radove na izgradnji najveće vjetroelektrane u Hrvatskoj, projekta Jelinak s 30 MW instalirane snage kojega gradi tvrtka EHN iz sastava velike španjolske korporacije Accione Energia.
Osim Jelinka, gradit će i vjetroelektrane Boraja, Opor i Čemernica s oko 140 MW ukupne instalirane snage, a ukupno će u te poslove uložiti oko 180 milijuna eura. Trenutno su sva tri projekta u fazi ishođenja lokacijskih dozvola. Pripremaju slične poslove i u Istarskoj, Šibensko-kninskoj i Ličko-senjskoj županiji.
Dalekovodu bi bilo najbolje napraviti analizu isplativosti daljenjeg sirenja poslovanja u ovom trenu.
Samim ulaskom u EU, polako ce dolaziti strani igrači na trziste. To ce dovesti do postepenog rusenja cijene, troška postavljanja,rada i rentabilnosti svake zasebno. Ukoliko bude inflacija vjetroelektrana, a bit ce ( zbog ovog:http://oie.mingorp.hr/default.aspx?id=52 ), Dalekovod bi se mogao preračunati. Na stranu sve subvencije, ali primarni trošak je bitan.
Može li Dalekovod ići samostalno u investicije toga tipa, uzimajući u obzir da mu je Sky Office najveći uteg kod poslovnih banaka? Još bitnije – kakav je tijek naplate poslova u zemlji, a pogotovo u inozemstvu?
Belje nije tema ovog podforuma.
Prije bilokakve diskusije, bilo bi dobro dobiti potpunu informaciju se o vlasničkoj strukturi vjetroelektrana u samom društvu ili izmedu članova drustva.
Moram ti kazati da živiš u jednoj velikoj zabludi. Zašto – pa prije svega zbog ovakvih stvari:
Vjetroelektrana Ponikve – projekt vrijedan 345 milijuna kuna
Riječ je o vjetroelektrani, snage 34 megavata, koja će na brdu iznad mjesta Ponikve, imati 16 stupova. Investitor u projekt vjetroelektrana Ponikve je njemačka tvrtka wpd.
Od početka realizacije projekta u srpnju prošle godine do sada je postavljeno 10 stupova te su završeni trafo-stanica i dalekovodi, a svih 16 stupova trebalo bi biti postavljeno do početka kolovoza. Vjetroelektrana bi trebala početi s radom do kraja godine.
U trogirskom zaleđu počela izgradnja najveće vjetroelektrane u Hrvatskoj
Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak je na predjelju Blizna-Bristivica u trogirskom zaleđu otvorio radove na izgradnji najveće vjetroelektrane u Hrvatskoj, projekta Jelinak s 30 MW instalirane snage kojega gradi tvrtka EHN iz sastava velike španjolske korporacije Accione Energia.
Osim Jelinka, gradit će i vjetroelektrane Boraja, Opor i Čemernica s oko 140 MW ukupne instalirane snage, a ukupno će u te poslove uložiti oko 180 milijuna eura. Trenutno su sva tri projekta u fazi ishođenja lokacijskih dozvola. Pripremaju slične poslove i u Istarskoj, Šibensko-kninskoj i Ličko-senjskoj županiji.
Dalekovodu bi bilo najbolje napraviti analizu isplativosti daljenjeg sirenja poslovanja u ovom trenu.
Samim ulaskom u EU, polako ce dolaziti strani igrači na trziste. To ce donijeti do postepenog rusenja cijene, troška postavljanja,rada i rentabilnosti svake zasebno. Ukoliko bude inflacija vjetroelektrana, a bit ce ( zbog ovog:http://oie.mingorp.hr/default.aspx?id=52 ), Dalekovod bi se mogao preračunati. Na stranu sve subvencije, ali primarni trošak je bitan.
Može li Dalekovod ići samostalno u investicije toga tipa, uzimajući u obzir da mu je Sky Office uteg kod poslovnih banaka? Još bitnije – kakav je tijek naplate poslova u zemlji, a pogotovo u inozemstvu?
Belje nije tema ovog podforuma.
imho, širenje u tom segmentu nije loš potez, ali nije niti spektakularno dobar. Potrebe za alternativnim izvorima postoje, postoji tržište, znanje, a ulaskom u EU možda i izvori financiranja pojeftine
To je tržište za velike igrače tipa Acciona.
Pa ne vjerujem da se ovdje nitko nije informirao o konkurenciji. To je tabula rasa za sve.
Recimo jedna Acciona Energia ima vojsku od 30k ljudi, kontolira instalirane elektrane snage 8000MW.
Eto čak je članak referentan.
O čemu mi pričamo? Tko? Dalekovod? Nemojte me zahebavat! [lol]
Apropo svega: http://www.slobodnadalmacija.hr/Prilozi/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/177165/Default.aspx
Suludo stimuliranje vjetroelektrana
Nije mi jasna politika koja se vodi za vjetroelektrane. Za fotonaponske elektrane ne želi se dozvoliti velike snage i velike poticaje, a za vjetar se čini da će biti drukčiji pristup. Sad se govori o potrebi unapređenje elektroenergetskog sustava na jugu Hrvatske da bi se omogućila izgradnja vjetroelektrana. To je suludo! Ide se, dakle, za uvozom skupog inozemnog sustava za proizvodnju energije koji radi kad hoće, odnosno kad vjetar puše, a za to ćeš se još istrošiti gradnjom distribucijskog sustava.
“Končar” je, istina, razvio vjetroagregat, ali on još nije dovoljno ispitan u radu, nije spreman za upotrebu pa se ugrađuju uvozni. Zašto se ne pričeka malo da se naša industrija osposobi za proizvodnju tih sustava, a u međuvremenu raditi nešto što možemo, kao što je bioplin…"
I sada ono što se zove šlag na kraju:
+
To su igračine! [wink]
To je tržište za velike igrače tipa Acciona.
Pa ne vjerujem da se ovdje nitko nije informirao o konkurenciji. To je tabula rasa za sve.
Recimo jedna Acciona Energia ima vojsku od 30k ljudi, kontolira instalirane elektrane snage 8000MW.
Eto čak je članak referentan.
O čemu mi pričamo? Tko? Dalekovod? Nemojte me zahebavat! [lol]
Apropo svega: http://www.slobodnadalmacija.hr/Prilozi/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/177165/Default.aspx
Suludo stimuliranje vjetroelektrana
Nije mi jasna politika koja se vodi za vjetroelektrane. Za fotonaponske elektrane ne želi se dozvoliti velike snage i velike poticaje, a za vjetar se čini da će biti drukčiji pristup. Sad se govori o potrebi unapređenje elektroenergetskog sustava na jugu Hrvatske da bi se omogućila izgradnja vjetroelektrana. To je suludo! Ide se, dakle, za uvozom skupog inozemnog sustava za proizvodnju energije koji radi kad hoće, odnosno kad vjetar puše, a za to ćeš se još istrošiti gradnjom distribucijskog sustava.
“Končar” je, istina, razvio vjetroagregat, ali on još nije dovoljno ispitan u radu, nije spreman za upotrebu pa se ugrađuju uvozni. Zašto se ne pričeka malo da se naša industrija osposobi za proizvodnju tih sustava, a u međuvremenu raditi nešto što možemo, kao što je bioplin…"
I sada ono što se zove šlag na kraju:
+
To su igračine! [wink]
za foto sustave ti treba sunce, za bio plin ti treba sranje i trava … no možda si u pravu … barem sunca i sranja imamo. Svaki alternativni izvor ima svoju vrijednost … no ako Acciona Energia vidi prostor u vjetru, zašto ne bi i ostali!? Zašto misliš da u bioplinskom postrojenju nema stranih komponenti ili da ih ima manje nego u foto i vjetro?
Onako kako Acciona Energia svira, tako ce svi ostali plesati. Bitan je uvodan/ni ples, ali pokazi mi da li je na podiju Dalekovod ili stoji u kutu. Da, evo vidim ga, u zakutku. Možda dobije počasan/ni ples, ples na samom zatvaranju. Možda…
To nisu igre lokalnih šerifa, već igre velikih brojaka. Govorimo o jednoj Accioni! [shocked]
Sve o tome sto si pitao imas ovdje (za RH) : http://www.biogasin.org/files/pdf/WP3/D.3.6.2_EIHP_HR.pdf
Pa prije svega zbog oskudne ponude, a sve veće potražnje na tržištu za time. Očito da je veći/viši povrat u krećem roku u odnosu na foto i vjetro.
Čermak je na sve mislio: "…Čermak najavljuje da u projekt ide sa stranim partnerom ili više njih. Iako u Vladi ni u Ministarstvu gospodarstva nije bilo moguće dobiti komentar je li se i na koji način država uključila u projekt, činjenica je da se to ulaganje ‘uklapa’ u Vladinu "investicijsku ofenivu" tešku 2,4 milijarde eura.
Plan je da bi gradnja Čermakovog energetskog kompleksa trebala početi sredinom 2013. godine, a završetak se očekuje tijekom 2016.
Koliko je taj projekt važan, pokazuju procjene da bi se u njemu moglo zaposliti tisuću ljudi izravno u samom pogonu, a još nekoliko tisuća njih posredno. Naime, za proizvodnju etanola bit će godišnje potrebno oko 600.000 kukuruza koji će Crodux otkupljivati s 500 do 1000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
Ruke trljaju i u Lučkoj upravi u Slavonskom Brodu jer se radi o jednoj od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj.