DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 21:44
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Eto primjera radi pogledajte Solaris. Nista spektkularno, ali zato mali free float, veliki BVPS (u odnosu na tržišnu cijenu) i uz to turistički sektor. B. će vjeroajtno tražiti da se dokopa paketa od AUDIO, te ce tako kontrolirati cijenu. S malom količinom i smjesnom cijenom u odnosu na BVPS, pokusat ce na sve nacine dici cijenu. Nema negativne price oko drustva, stoga bi mali mogli ulaziti unutra.

Tako rade profesionalci, iako mi osobno B. nije nimalo simpatičan.

Vidili smo sta se dogodilo s dionicama u vrijeme krize koji su imali mali free float, a neki i dobro osjetili, a osjecaju jos i danas tako da ti je komentar prestrasan lol
[/quote]

Kod dionica sa malim free float-om je moguca manipulacija sa cijenom i sa relativno malo novca. Problem je da ako niste taj koji kontrolira cijenu najcesce ce te izgubiti novce.

Glede nesredene vlasnicke strukture isto tako to moze biti veliki pokretac cijene u slucaju preslagivanja ili preuzimanja, neovisno od fundamenata.
Ako se prihvati da je Dlkv-od napravio ciscenje bilance i turnaround u poslovanju, onda je cijena dionice debelo podcijenjena, cak i za zagrebacku burzu.

Sto se tice OIE, mislim da je postignut konzensus glede poticaja, a tu je i preporuka EU.

Fondovi su vec poceli igrati aktivnu ulogu u upravljanju tvrtkom sto je dobro za Dlkv-od, transparentnost i konacno i za samu cijenu dionice.
Hoce li fondovi kupovati ili prodavati je sada manje vazno. Po meni, dugorocno je bitno da se fundamenti i poslovanje popravljaju, a cijena ce nadoc prije ili kasnije.

Sky office je stvarno bio izlet u nekretninski biznis i zarobljen je kapital. To je uvidjela i Uprava (ili Fondovi) te se problem po svemu sudeci rjesava i privodi kraju.

Upravi se mora priznati da je na vrijeme iskoracila pojacano na inozemna trzista i to priblizno uspjesno. Profitabilnost je na tim trzistima primjerena, daleko veca od napr Ddjh-a.

Moglo se zaradit na takvima i nije da nisam ni sam ali samo spekulativno ali da cu tu ulozit nesto vise kapitala necu jer prvo i ne mogu zbog male likvidnosti kupit, a niti ne zelim jer i da se moze dokupit problem se iskrcat zato i te dionice jesu nize nego likvidnije po fundamentima zbog veceg rizika da ostanes zarobljen, a to ti onda dodje kao gubitak potpuni ako se dogodi netko tko hoce to kupovat u vecem iznosu je samo onaj kojemu to predstavlja mali iznos na ukupni kapital.

Vecina koja je bila u dionicama od pocetka krize je na gubitku tako da nije u redu komentirat samo aludirajuci na dlkv u tom smislu u bilo kojem kontekstu.

Sta ti mislis da se ja brinem ko ce kupovat te dionice mene to niti malo ne zanima, a jos manje fondovi trziste ce odredit cijenu dionice tako je uvjek bilo i ostalo, masa ce rec svoje u zavisnosti o ekonomskim parametrima u drzavi i okruzenju i poslovanju same tvrtke u buducnosti i njene perspektive i drugim parametrima i tako ce se cijena formirat.Zar mislis da su negdje fondovi ista uspili branit ili dizat da im to trziste nije dopustilo jedino sta mogu je prolongirat neizbjezan dogadjaj sa svojim pristupom branjenja tipa ISTT trziste je na kraju reklo svoje ma koliko oni to branili jedno vrijeme.

Sve što si naveo, dvosjekli je mač. Fundamentalno podcijenjene dionice mogu odraditi rast kratkoročno, ali i dugoročno. U suštini nema pravila. Pogledaj ZVZD i AGMM od prije par dana. Svi su se čudili čemu onakav nagli skok ( neki kažu bezrazložno, no kažem ti da nije).

Kod dionica te vrste, tog sentimenta, bitno je prepoznati trend i intrizičnu vrijednost. Krati li netko poziciju ili je to tek puko preslagivanje. Treba se pratiti stanje samog društva i varijable (unutarnje i vanjske) koje mogu kratkoročno utjecati na cijenu. Dobro je poznavati core business samog drustva i ljude koji tamo rade.

Fondovi u padu mogu braniti itekako poziciju i izaci sa extra zaradom, ukoliko, napominjem ukoliko su pravovremeno, na nizim razinama kupovali dionice doticnog drustva. Imas masu primjera, pa i jedan mozda čudan ( 2007.g. iz Ingre su izlazila 2 švedska fonda s kompletnim portfeljem,naravno sa extra zaradom).

Sve u svemu solo igrači ne prolaze, ako nemaju ekipu. Fondovi se trebaju zajednički organizirati i braniti cijenu ukoliko vide da se priča gubi u mutnoj vodi.

Sve se zasniva na razini kupnje i broju slobodnih dionica. To je jednostana matematika. Ostalo je pikulanje.

Vezano za DLKV – da su fondovi htjeli, odavno bi branili/usli na nizim cjenovnim razinama od trenutne. Očito imaju dobar razlog zasto ne kupuju. [wink]

Kod dionica sa malim free float-om je moguca manipulacija sa cijenom i sa relativno malo novca. Problem je da ako niste taj koji kontrolira cijenu najcesce ce te izgubiti novce.

Glede nesredene vlasnicke strukture isto tako to moze biti veliki pokretac cijene u slucaju preslagivanja ili preuzimanja, neovisno od fundamenata.
Ako se prihvati da je Dlkv-od napravio ciscenje bilance i turnaround u poslovanju, onda je cijena dionice debelo podcijenjena, cak i za zagrebacku burzu.

Sto se tice OIE, mislim da je postignut konzensus glede poticaja, a tu je i preporuka EU.

Fondovi su vec poceli igrati aktivnu ulogu u upravljanju tvrtkom sto je dobro za Dlkv-od, transparentnost i konacno i za samu cijenu dionice.
Hoce li fondovi kupovati ili prodavati je sada manje vazno. Po meni, dugorocno je bitno da se fundamenti i poslovanje popravljaju, a cijena ce nadoc prije ili kasnije.

Sky office je stvarno bio izlet u nekretninski biznis i zarobljen je kapital. To je uvidjela i Uprava (ili Fondovi) te se problem po svemu sudeci rjesava i privodi kraju.

Upravi se mora priznati da je na vrijeme iskoracila pojacano na inozemna trzista i to priblizno uspjesno. Profitabilnost je na tim trzistima primjerena, daleko veca od napr Ddjh-a.

Cijelo trziste je jedna velika manipulacija, kako u svijetu, tako i u regiji. Ne znaci da covjek/osoba/drustvo izgubi zivce ako ne kontrolira kretanje cijene. Naprotiv, kretanje cijene radi sigurnosti morali bi u pravilu kontrolirati dobro organizirani pojedinci, sve u skaldu sa zakonom i u interesu opstojnosti drustva.

Naprotiv, kvalitetnija preslagivanja rade se kod manje likvidnih dionica/drustva nego kod blue chipova. Uzmi DLKV u zadnjih godinu dana – jel bilo pomaka cijene na vise razine?!

Pusti SKY Office na miru – kazao sam ti – frula za sada. Kupca nema, jel tako?

Transprentnost nakon dokapitalizacije priziva šum u priopcajnom kanalu mnogih.

Sve je to maskara, prvi i pravi rezultati, ako i dodu, trebaju biti konkretni , napismeno i naplaćeni.

Onda se može razgovarati o pomaku. Do tada – …palme njišu grane…

Matrix je pukao, kolabirao, poćeo je i on drukati na dolje. To je dobro, jer kad ovakvi likovi koji su na 10 000 kn hvalili tehniku, na 60 000 kn ingru, počnu drukati na dolje, možemo biti sigurni da je okret trenda i kraj bear-marketa blizu.

smiješno, najbolje da se market ravna prema neko forumašu [lol]
a najgora godina za nas bit će 2013., to je priznao i ministar financija koji kaže da ćemo živjeti puno teže i siromašnije nego ove godine….to opet znači sve manje uplate OMF-ovima, a s druge strane povećana potreba države da OMF-ovima uvali dodatne državne obveznice

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti investicijski savjet za ulaganje

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Kakvo je poslovanje tvrtke? Sto znaci transparentnost kada je u pitanju DLKV?
U kojem periodu se izvode potpisani poslovi i koliki je udio posla, a koliki udio dobiti DLKV u konzorciju?
Koliki je povrat na ulozeno od/u VE i koliki je stvarno vlasnički udio DLKV u VE?
Subvencionira li Vlada RH izgradnju VE i kakva je konkurencija u Šibeniku, Zadru i na Pelješcu?
Koji su ima najveći konkurenti u poslovanju sVE?

Bitno je koliko ce se toga i kada naplatiti.
Bitno je pod kojim uvjetima i kada dospijevaju rate kredita za Sky Office.
Bitno je pod kojim uvjetima i kome se iznajmljuje Sky Office
Bitan je cash flow.
Bitan je lobij koji zastupa DLKV u inozemstvu.
Bitan je kadar kojim raspolaze DLKV.

Sancho Panza

dečki,ovoj dionici slijedi kvalitetan,konstantan,zdravi rast u nadolazećem periodu,dionica 2007 godine bila 1900kn,sada ima vise poslova nego 2007,a cijena 120 i nesto sitno kuna,meni je tu sve jasno kao 1+1

fulao si temu, kreni od VE, pa do konzorcija, biraj temu, na svakoj falšaš ………….. Ne zagađuj temu svojom frustracijom i neznanjem……

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

fulao si temu, kreni od VE, pa do konzorcija, biraj temu, na svakoj falšaš ………….. Ne zagađuj temu svojom frustracijom i neznanjem……

Naprotiv, pogodio sam tamo, gdje te najvise boli. U sridu! [wink]

Cijelo trziste je jedna velika manipulacija, kako u svijetu, tako i u regiji. Ne znaci da covjek/osoba/drustvo izgubi zivce ako ne kontrolira kretanje cijene. Naprotiv, kretanje cijene radi sigurnosti morali bi u pravilu kontrolirati dobro organizirani pojedinci, sve u skaldu sa zakonom i u interesu opstojnosti drustva.

Naprotiv, kvalitetnija preslagivanja rade se kod manje likvidnih dionica/drustva nego kod blue chipova. Uzmi DLKV u zadnjih godinu dana – jel bilo pomaka cijene na vise razine?!

Pusti SKY Office na miru – kazao sam ti – frula za sada. Kupca nema, jel tako?

Transprentnost nakon dokapitalizacije priziva šum u priopcajnom kanalu mnogih.

Sve je to maskara, prvi i pravi rezultati, ako i dodu, trebaju biti konkretni , napismeno i naplaćeni.

Onda se može razgovarati o pomaku. Do tada – …palme njišu grane…
[/quote]

Sve u redu. Cijenim svacije misljenje pa i Vase.
Sve stoji ako se gleda sa pesimisticne strane (bar sto se tice Dlkv-a).
Ipak mislim da je Dlkv-od napravio turnarond u poslovanju, sto je zasada jedna od rijetkih koja je to ucinila nakon sto je bila u problemima.
Neka Uprava nastavi ispunjavati ciljeve zacrtane u Planovima i za mene je velikim dijelom OK.
Bdw Uprava je po planu trebala imati dobit u 2012g na razini pozitivne nule. Sada u 1H/2012 je to vec prenaseno. Doduse prihodi nisu jos na razini planiranih. Bolje i ovako nego kao kod nekih veci prihodi – manha dobit.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/4gO2G24OMDacQXxdeqdKTA==.pdf

marcello

a kad pallme zanjišu grane , cijena dionice će biti + 400 kuna
ti ćwš je početi hvalit a ja prodavati haha
pa i je cilj kupiti dionicu jeftino, jer s svakim porastom prihoda i dobiti , njoj će u svakom kvartalu skakati cijena knjigovodstvena

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

New Report

Close