DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 06:56
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,61
42.127
11,670
3,56
3,62
-3,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Sve u svemu je dobro,ali napravljeni su neki gapovi,terba to rješiti. [bye] [bye]

a zašto bi uopće kupovali? Samo zato što mogu ili ima neki pametniji razlog za to?

A više je ovo drugo u pitanju dakle postoji pametniji razlog zašto bi kupovali dionice u trezor [thumbsup]
[/quote]

a koji je to tako pametan razlog da kupuju dionice u trezor?

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

Ako se čovjek trudi da ne zna, a sve mu vidljivo, uči na teži način 🙂

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

po običaju, par sekundi prije kraja netko je skinuo par komada s prodaje da zaključna cijena ispadne veća (sumnjam na jednog forumaša, ali neću ga imenovati), a isto radi već duže vrijeme….pa sad javno pitam HANFU zašto dozvoljava ovakvo manipuliranje zaključnom cijenom? provjerite unazad mjesec dana pa ćete vidjeti o čemu govorim!!!!

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

po običaju, par sekundi prije kraja netko je skinuo par komada s prodaje da zaključna cijena ispadne veća (sumnjam na jednog forumaša, ali neću ga imenovati), a isto radi već duže vrijeme….pa sad javno pitam HANFU zašto dozvoljava ovakvo manipuliranje zaključnom cijenom? provjerite unazad mjesec dana pa ćete vidjeti o čemu govorim!!!!

To sam i ja primjetio iako bas jedan dan kad me zanimalo oce li nije hehe nisam bio te srice i ne znam sta moze postic s tih par komada ili mu je to neka strategija kupovanja tako po par komada na kraju pa se istrest kod uleta ne znam ali je primjetno je

Ignore : renči

Ako se čovjek trudi da ne zna, a sve mu vidljivo, uči na teži način 🙂
[/quote]

opak odgovor :-))), dakle nemaš ni ti pojma …

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

ako se nekome da malo pojasniti "staru" temu obveze ponude..ili neki link..
kako to da cijena nije radi toga ni mrdnula..u usp s beljem?

Ukratko: Po rješenju Hanfe iz 2011g Skansi, Tipuric, Telegra, Milicic i dr su obvezi davanja ponude o preuzimanju jer su prije nekoliko godina zajednički djelovali i imali pod upravljanjem vise od 50% dionica.
Kako ekipa sada raspolaže sa max 20% dionica, a nemaju namjeru dati ponudu po cijeni višestruko većoj od sadašnje (nemaju novce ili ih ne smiju pokazati), to su sada prakticne gazde Fondovi.

Cijena nije reagirala jer je svima bilo od prve jasno da Ekipa neće dati ponudu i da gube samo glasacka prava dok i dalje kroz Upravu, NO i sa Fondovima i bankama mogu igrati svoje igre.
Za razliku od Dlkv gdje nema vecinskog vlasnika u Belju postoji većinski vlasnik koji sa suspenzijom glasackih prava daleko vise gubi, odnosno Agrokor svoj problem mora rjesaviti sto prije dok Ekipa iz Dlkv može čekati. Dapače Ekipi to Rjesenje ne smeta da sad ponovo muti sa biznisom sa vjetroelektranama, pa će Hanfa opet sa zadrskom od 4-5 godina donijeti neko veleumno Rjesenje.

dobit u jednom (drugom) kvartalu 30 milijuna a neki i dalje zazivaju nazad na dno? ako bi tako nastavilo…kvartal po kvartal… [shocked] pa ovo je sad prakticki jedina dionica koja moze i mora eksplzivno rasti [shocked]
ajde da su imali mali kvartalni plus i ukupno smanjen gubitak,ali ovo…. [huh]
[bye]
[cool]

Inače ovakav turnaround je već vidljiv, posebno kada se dodaju takvi komentari uprave, ali i odluke za skupštinu dioničara, gdje se predlaže otkup u trezor do 10 posto kompanije, što je odlična vijest, i još se dodaju vijesti da je dlkv profitabilan, inače na početku 2011. dlkv je bio vrijedio 335 Kn a nije bio poslovao profitabilno niti je bila ikakva odluka u vezi otkupa dionica, samo se bilo špekuliralo da će se ići na Varšavsku burzu radi prikupljanja kapitala….

Kapital je prikupljen od strane fondova po 250 Kn po dionici….. a tada je bio u znatnim problemima i još ne rekonstruiran.

Dok dans vrijedi 127 Kn, rekonstruiran, ima puno poslova, vjetroelekrane rade, naplaćuju se potraživanja, sky office će biti prodan ili iznajmljen jer je dovršen, i što je najbitnije posluje profitabilno :)))))
[/quote]

Prema pisanju, pretpostavljam da si cijelu Petrokemiju preselio u Dalekovod.

Ta odluka stoji na snazi vec duzi vremenski period, stoga ne vidim zbog čega bi ju trebalo posebno isticati. Dapače, ako su mislili kupovati za trezor onda su to trebali uciniti prije ovoga rasta, no nebitno.

Restrukturiranje tek slijedi, koliko sam shvatio, kao i pokretanje novogo poslovnog ciklusa s novom upravom. Sky office ce biti prodan tek tada kada se nade kupac za njega po njima prihvatljivoj cijeni. Isto vrijedi i za iznajmljivanje.

A rošade u vl strukturi s vjetroelektranama ne razumijem. Pitanje je kako će se razvijati poslovna klima u inozemstvu.

Sve u svemu – previse if-a

Puno se ovdje spominje ta transparentnost i druge igrice al zar ne mislite da je to vec uracunato u cijenu bas radi toga sta se uglavnom sve zna ko tu koga i na koji nacin uostalom vec se odavno vidi u kojem smjeru ide brod sta se tice garniture i ponasanja kompanije nije to jos to al ogromni su pomaci vec napravljeni pogotovo ova zadnja vijest i sa te strane moze ici samo na bolje, a opet i kad gledam koliko se stvari zna o dalekovodu i kad idem gledat neku drugu firmu mislim da cu tesko nac toliko informacija za vecinu firmi na nas zaostaloj burzi.

Ignore : renči

Prije par mjeseci dok je bio na čelnom mjestu TLM-a, sadašnji predsjednik uprave Dalekovoda je
izjavio:

http://slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Sibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/172791/Na-krovu-TLMa-najvei-solarni-park-u-Hrvatskoj.aspx

Upravo smo pred potpisivanjem ugovora s jednom domaćom tvrtkom s kojom bismo zajednički krenuli u taj posao.
U gradnju elektrane bit će uloženo oko osam milijuna eura, kaže Matjaž Gorjup. On ističe da se radi tek o prvoj fazi u kojoj bi se od nekoliko desetaka hektara krovova “potrošila” tek tri hektara. I to oni krovovi koji su okrenuti jugu i koji su idealni za maksimalno korištenje sunčeve energije.

S kojom bi to domaćom tvrtkom moglo doći do realizacije ovog projekta?
Da li ovo što znači?

http://www.dalekovod-projekt.com/projektirani-objekti-obnovljivih-izvora-energije.aspx

solarni park Čvor Šibenik (200 kW)

Puno se ovdje spominje ta transparentnost i druge igrice al zar ne mislite da je to vec uracunato u cijenu bas radi toga sta se uglavnom sve zna ko tu koga i na koji nacin uostalom vec se odavno vidi u kojem smjeru ide brod sta se tice garniture i ponasanja kompanije nije to jos to al ogromni su pomaci vec napravljeni pogotovo ova zadnja vijest i sa te strane moze ici samo na bolje, a opet i kad gledam koliko se stvari zna o dalekovodu i kad idem gledat neku drugu firmu mislim da cu tesko nac toliko informacija za vecinu firmi na nas zaostaloj burzi.

Meni, a vjerojatno i drugima, transparentnost svake tvrtke pa tako i Dlkv je iznimno vazna. Sigurno da netransparentnost uvelike utjece na cijenu.
Turnaround u poslovanju glede porasta prihoda i profitabilnosti je vidljiv i to je nedvojbeno kod velike vecine sudionika na trzistu kapitala. Usporedite rezultate 1H/2012 drugih kompanija pa ce te vidjeti razliku. Na pr Ddjh ima povecanje prihoda ali mu je profitabilnost losa, druge da ne spominjemo.
Ulaganje u vjetroelektrane ide odlicno i to je veliki plus za dionicu. Kad bude realizirane VE Kamensko-Vostane, Dlkv-ov udio vrijedit ce (usporedbom sa EU tvrtkama koje se bave samo obnovljim izvorom energije) cca 75% sadasnje cijene dionice Dlkva.
Evo kolega Sasha fino zbrojio 2 i 2, te je izgledno da Dlkv ulazi i u biznis sa solarnom energijom.
Izvjesca Uprave su stvarno iscrpna i detaljna, te na ZB je tek nekoliko takve kvalitete (napr Ernt, Adpl, ..).
Sve u svemu mislim da je 90% restruktiranja izvrseno, i ostao je dio financijskog restruktiranja, prvenstveno kroz rjesavanje Skyoffice-a. Imam osjecaj da kad se puno stvari poslozilo da im se ne zuri sa Skyoffice-om kako nebi ispalo da su fulali ulazeci u nekretninski biznis. Mislim da je to krivo, treba stisnuti zube i to konacno presjeci.
I konacno Dlkv se vratio na predkriznu profitabilnost. Koliko je tvrtki u Hrvatskoj to uspjelo. Vrlo malo.

Ulaganje u vjetroelektrane ide odlicno i to je veliki plus za dionicu. Kad bude realizirane VE Kamensko-Vostane, Dlkv-ov udio vrijedit ce (usporedbom sa EU tvrtkama koje se bave samo obnovljim izvorom energije) cca 75% sadasnje cijene dionice Dlkva.
Evo kolega Sasha fino zbrojio 2 i 2, te je izgledno da Dlkv ulazi i u biznis sa solarnom energijom.
Izvjesca Uprave su stvarno iscrpna i detaljna, te na ZB je tek nekoliko takve kvalitete (napr Ernt, Adpl, ..).
Sve u svemu mislim da je 90% restruktiranja izvrseno, i ostao je dio financijskog restruktiranja, prvenstveno kroz rjesavanje Skyoffice-a. Imam osjecaj da kad se puno stvari poslozilo da im se ne zuri sa Skyoffice-om kako nebi ispalo da su fulali ulazeci u nekretninski biznis. Mislim da je to krivo, treba stisnuti zube i to konacno presjeci.
I konacno Dlkv se vratio na predkriznu profitabilnost. Koliko je tvrtki u Hrvatskoj to uspjelo. Vrlo malo.

[/quote]

Ponavaljam svjetska kriza ne garantira nikome ništa.

Pročitaj što si napisao još jednom i zapitaj se da li bi zaista htio biti dioničar društva s toliko if.ova?

Da budemo načisto – da je bilo drukčije upravljanje, ne bi do ovoga doslo, niti bi se trebalo vaditi iz ……

Preporuka – informiraj se kakvu muku muči EU s Kinezima vezano za solarne ćelije.

New Report

Close