DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 20:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Na predstojecoj glavnoj skupstini predlaze se dopuna djelatnosti i to:
1. geodetski poslovi
2. poslovi izgradnje i odrzavanja hidrotehnickih gradevina

Malo mi je nejasan razlog zasto se zeli sprovesti ova nadopuna djelatnosti.
Za registraciju geodetskih poslova pretpostavljam da je iz razloga kako nebi trebali ici na javnim nadmetanjima kao zajednica ponuditelja sa Dlkv – projektom.

Za registraciju poslova hidrogradnje (uglavnom kanali, melioracija i sl), ne znam sta Dlkv tu ima raditi?
Jednostavno to nije njihov osnovni biznis.

1. geodetski poslovi

Za registraciju geodetskih poslova pretpostavljam da je iz razloga kako nebi trebali ici na javnim nadmetanjima kao zajednica ponuditelja sa Dlkv – projektom.

Za registraciju poslova hidrogradnje (uglavnom kanali, melioracija i sl), ne znam sta Dlkv tu ima raditi?

Vjerovatno da mogu dobit natjecaje i te vrste, a onda radove prepustit podizvodjacima i tako nesto zaradit vec poznato kod njih.

Ignore : renči

Zadnjih mjesec dana cijena od 105-109 k , i tako do izvješća za 2Q.
Poslije toga promijena trenda, uskoro ćemo znati više.

U danasnjem Poslovnom Dnevniku u clanku pod naslovom: Dalekovod istiskuje Geofoto s trzista aviosnimanja i izrade karata
(nedostaje jedan veliki ?), dobar komentar novinara, citiram:
Dalekovod svakako jest velik korisnik usluga aviosnimanja i izrade raznih karata, no tesko je povjerovati da bi mu se isplatilo osnovati odjel koji bi se time bavio samo za potrebe poduzeca. Kraj citata.
Naime, ulazenje u ovaj biznis bilo bi za Dlkv avantura kao i ulazak u nekretninski biznis sa Skyoffice-om.
Cak i ulazenje u ovaj segment poslovanja (mislim na samo aerosnimanje) Dlkv-projektu nebi bio pametan potez. Mislim da je za Dlkv-projekt vec registriran za geidetske poslove.
Zakljucno mislim da je izjava Milicica da se radi o uskladivanju vec upisanih djelatnosti drustva sa Zakonom vjerodostojna i najbliza istini.

Dajte vi meni recite dokle će taj nesposobni Miličić voditi Dalekovod?
Jel on doživotno postavljen na to mjesto ko Kim Il Sung? Jel tu glavne dioničare uopće briga što im imovinu vodi penzić koji jedino zna naručiti dobru janjetinu s lukom?

Sada je ostalo 11 dana do izjvešća, ako fondovi odluče da kupuju biti će erupcije na kupnji 🙂

Sada se ne može više naštimavati promet 🙂 jer svaka je dionica bitna……..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

molim za komentar BAKICAAA

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Dajte vi meni recite dokle će taj nesposobni Miličić voditi Dalekovod?
Jel on doživotno postavljen na to mjesto ko Kim Il Sung? Jel tu glavne dioničare uopće briga što im imovinu vodi penzić koji jedino zna naručiti dobru janjetinu s lukom?

Primjetio sam da je danas nestao veliki nalog na kupnju od 1001 dionicu po 97 to je sigurno bila brana koja je popustila sad cijena može niže.

http://www.poslovni.hr/vijesti/dalekovod-istiskuje-geofoto-s-trzista-aviosnimanja-i-izrade-karata-210732.aspx

nije ova kriminalna radnja oko preuzimanja bez razloga a samo na štetu malog ulagača

Sada je ostalo 11 dana do izjvešća, ako fondovi odluče da kupuju biti će erupcije na kupnji 🙂

Sada se ne može više naštimavati promet 🙂 jer svaka je dionica bitna……..

Budimo iskreni kolega, fondovi da su mislili kupovati već bi počeli…
Ništa od toga, nekome je u interesu da cijena bude nisko, očito radi nekakvog tromjesečnog prosjeka.

1. geodetski poslovi

Točno da nije osnovni biznis, ali niti npr.opremanje autocesta ili plinifikacija nisu osnovni biznis, a ipak su tu ugovoreni mnogi poslovi. Vjerojatno se ide na dopunu djelatnosti poslova izgradnje i odrzavanja hidrotehnickih gradevina iz slijedećeg razloga:

http://www.energetika-net.com/vijesti/zastita-okolisa/jakovina-potpisao-ugovor-vrijedan-4-5-milijardi-eura-14863

Velika ulaganja u nadolazećem periodu, baš kao što će biti i u energetiku, željeznice…

Evo mali podsjetnik da Dalekovod i dalje ugovara poslove, samo ne objavljuje sve jer im dobro ide:

http://www.dalekovod-proizvodnja.com/projekti-u-tijeku.aspx

New Report

Close