Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Korporativna transparentnost – netransparentnost Dlkv-a:
Na pr.
Jeli Dlkv-od još uvijek ima partnera u poslovima Telegru i koliko to financijski iznosi?
Telegra je značajan dioničar Dlkvd-a.
Korporativna transparentnost znaci te podatke objaviti.
Jeli Dlkv-od još uvijek naručuje studije od Tipurica, a taj isti je povezana osoba sa Upravom i u isto vrijeme kupuje dionice Dlkv-a.
Jeli još uvijek Dlkv-od surađuje sa tvrtkom brata Skansija, a isti je brat člana Uprave Dlkv-a?
Ima toga još, ali za početak pročitajte Obrazlozenje Hanfe u Rjesenju Hanfe o nastanku obveze preuzimanja povezanih osoba Milicica, Skansija, Tipurica, Telegre i ostalih.
U rješenju je vidljivo i to da su banke sve znale i da su drzale ljestve. Zatim su te iste banke preko tobože neovisnih Fondova ušle u dokapitalizaciju Dlkv-a.
Ne zaboravimo ni dvojbeni potez ErstePlavog o kupnji dionica od Telegre po 275kn po dionici, a zatim nekoliko mjeseci poslije kupnja Telegre dionica Dlkv-a u dokapitalizaciju po 245kn.
U to vrijeme je Telegra bila veliki podizvoditelj Dlkv-u na opremanju autocesta.
E to je moj problem u svezi sa Dlkv-om, i sigurno je problem i samog Dlkv-a kao tvrtke, dok sigurno nije Uprave i povezanih osoba, NO i Fondova jer isti imaju koristi od ovakvog netransparentnog upravljanja i nadziranja rada tvrtkom.
Na pr.
Jeli Dlkv-od još uvijek ima partnera u poslovima Telegru i koliko to financijski iznosi?
Jeli Dlkv-od još uvijek naručuje studije od Tipurica, a taj isti je povezana osoba sa Upravom i u isto vrijeme kupuje dionice Dlkv-a.
Jeli još uvijek Dlkv-od surađuje sa tvrtkom brata Skansija, a isti je brat člana Uprave Dlkv-a?
Ima toga još, ali za početak pročitajte Obrazlozenje Hanfe u Rjesenju Hanfe o nastanku obveze preuzimanja povezanih osoba Milicica, Skansija, Tipurica, Telegre i ostalih.
U rješenju je vidljivo i to da su banke sve znale i da su drzale ljestve. Zatim su te iste banke preko tobože neovisnih Fondova ušle u dokapitalizaciju Dlkv-a.
Ne zaboravimo ni dvojbeni potez ErstePlavog o kupnji dionica od Telegre po 275kn po dionici, a zatim nekoliko mjeseci poslije kupnja Telegre dionica Dlkv-a u dokapitalizaciju po 245kn.
U to vrijeme je Telegra bila veliki podizvoditelj Dlkv-u na opremanju autocesta.
E to je moj problem u svezi sa Dlkv-om, i sigurno je problem i samog Dlkv-a kao tvrtke, dok sigurno nije Uprave i povezanih osoba, NO i Fondova jer isti imaju koristi od ovakvog netransparentnog upravljanja i nadziranja rada tvrtkom.
čudno mi je što si ovdje a imaš toliko problema s dalekovodom. Zašto ne ideš nekud dalje? Na kraju krajeva, zašto ovdje pišeš o svojim problemima?
Na pr.
čudno mi je što si ovdje a imaš toliko problema s dalekovodom. Zašto ne ideš nekud dalje? Na kraju krajeva, zašto ovdje pišeš o svojim problemima?
[/quote]
Hoće reći da kupuje Dalekovod tek po 80 kuna sad samo priprema teren.
Hrvatska je s obzirom na energetske objekte koji izlaze iz funkcije u idućih desetak godina na granici pucanja, kazao je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić na današnjoj konferenciji o energetskoj budućnosti Hrvatske ‘Energetska politika Vlade – provedba’.
Čačić je pritom naglasio kako odugovlačenje s projektima ne dolazi u obzir, pogotovo s dva projekta – Plomin 3 i Ombla.
Govoreći o novom LNG terminalu na Krku kazao je kako je to jedan od najvažnijih projekata za koji je ključno da ostane u državnim rukama.
Investitori su dobrodošli, ali isključivo kao partneri, kazao je Čačić.
Naglasio je i kako su s obzirom na sadašnju proizvodnju od 12 Twh električne energije godišnje, dok potrošnja iznosi 18 Twh godišnje, uvozimo trećinu potrebne električne energije, što nas čini osmim najvećim uvoznikom u svijetu
Otpor javnosti prema termoelektranama ne stoji na čvrstim nogama, kazao je Čačić navevši kako su posljednjih godina nafta i plin rasli i do 250 posto, dok je cijena ugljena rasla osam posto.
Redovna glavna skupstina se i dalje odgada.
Izgleda da se Upravi i pobocnicima tresu gace sad kad su ostali bez prava glasa,
te ostali na milost i nemilost Fondovima i malim dionicarima Dlkv-a koji su umirovljeni te Uprava vise nem kontrolu nad njima.
Daj nemoj biti baš toliko naivan da je bilo tko ostao u milostima ili nemilostima nekog drugoga. Radije graf pogledaj [wink]
Dalekovd se fino vraća na 100 kuna nakon bezuspješnog zaleta naivca koji ga je pokušao dići s premalo keša . A mislio je da će ga ostali sljediti kad ono nitko, jedini naivac bio je on sam.
Za sve one koji ne vjeruju u oporavak Dalekovoda evo Vam fotografija u prilogu koja puno govori o SKY OFFICU, budući je isti isfinanciran iz vlastitih sredstava.
Mislim da će se obistinit potencijalno otvorenje srpanj 2012.
A kad još čujemo rezultate prvog polugodišta, mislim da će biti blagi šok za sve.
A tek kad jave da su im odobrena sredstva za novu vjetroelektranu Voštane.
A možda je sve iluzija, a na fotografiji nije sky office nego je ista montirana.
LP
Za sve one koji ne vjeruju u oporavak Dalekovoda evo Vam fotografija u prilogu koja puno govori o SKY OFFICU, budući je isti isfinanciran iz vlastitih sredstava.
A kad još čujemo rezultate prvog polugodišta, mislim da će biti blagi šok za sve.
A možda je sve iluzija, a na fotografiji nije sky office nego je ista montirana.
LP
iz vlastitih sredstava financirana, a imaju 1,9 mlrd. kuna duga u bilanci? [lol]
kakve su zgrade u dubaiju i kako im je to pomoglo kad su 2010. otišli skoro u stečaj?
Da postoji dug u bilanci, ali s druge strane postoje i materijalna imovina, kratkotrajna i dugotrajna potraživanja, novac u blagajni, postojeći ugovori u iznosu od preko 2 milijarde kuna koji se trebaju odraditi i naplatiti, postoji potencijal za ravoj za vlastita ulaganja u vjetroelektrane, budući razvoj željeznica u Hrvatskoj a to je cca 2000 km elektrificiranih pruga koje treba opremiti novom opremom. Tu će biti ulaganja do milijardu eura u elektrifikaciju u slijedećih deset godina.
Potencijal postoji pa ćemo vidjeti kako će ga tko iskoristiti i naplatiti.
LP
iz vlastitih sredstava financirana, a imaju 1,9 mlrd. kuna duga u bilanci? [lol]
kakve su zgrade u dubaiju i kako im je to pomoglo kad su 2010. otišli skoro u stečaj?
[/quote]
Koliko je poznazo Dlkv-ov dio Sky offica je financiran kroz leasing. Sigurno da postoji financiran i iz vlastitih sredstava. Pretpostavljam 10-20%.
Glede Sky offica je najvaznije da ga poslije toliko odgadanja konacno stave u operativnu funkciju (prodaja, najam, bilo sta), pa da vise ne bude financijski teret.
Da postoji dug u bilanci, ali s druge strane postoje i materijalna imovina, kratkotrajna i dugotrajna potraživanja, novac u blagajni, postojeći ugovori u iznosu od preko 2 milijarde kuna koji se trebaju odraditi i naplatiti, postoji potencijal za ravoj za vlastita ulaganja u vjetroelektrane, budući razvoj željeznica u Hrvatskoj a to je cca 2000 km elektrificiranih pruga koje treba opremiti novom opremom. Tu će biti ulaganja do milijardu eura u elektrifikaciju u slijedećih deset godina.
Potencijal postoji pa ćemo vidjeti kako će ga tko iskoristiti i naplatiti.
Slažem se kolega, sve su to mogućnosti koje (pred)stoje pred Dalekovodom.
No mene bi kao potencijalnog, ali i kao malog dioničara zanimalo, što će sutra biti s Dalekovodom.
Ne za pet, šest ili deset godina, već upravo sutra?!