DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 05:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,65
2.323
636
3,64
3,70
1,09%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

iznos tranše nije uopće prevelik (neki nemogu manje zamijeniti) za kompaniju kao dlkv…

vkessler nemaš razloga napadati bigbossa pisanje mu je u većini slučajeva objektivno, vjerojatno si ušao po 130+ kn pa si malo nastrojen, meni je prosjek 205 a većini forumaša i veći prosjek, vjerujem da ću već do kraja godine biti u plusu a onda ako Bog da nešto lijepo i zaraditi na ovoj dionici, no sikiriki [thumbsup]

Tko ima sreću nije mu potreban razum, tko ima razum potrebna mu je sreća.

Dalekovod stari dug zamijenio novim!

nisu ni za kamate imali!
[thumbsup]

Zamjena starog duga za novi je pozitivna stvar za Dlkv-od.
Banke u ovim vremenima vrlo rijetko i nerado daju kredite.

[/quote]
sve ok kolega nego jeste Vi vidili razliku između stare tranše i nove. To je ukupan trošak stare tranše a taj trošak je šokantan.
bakica je dala link na stranici ispred pa si pogledajte.
[/quote]

Ako je razlika starih i novih transi jednaka vrijednosti kamata (a to neznamo jer je Uprava netransparebtna) onda je kamata cca 10%, sto je sada uobicajena cijena novca.
Podsjetimo se da je nedavno Agrokor izadao obveznice sa kamatom blizu 10%.
Kad se sve zbroji (usporedi) ispada prosjecno zaduzivanje.
Na ukupan prihod, a i dug, ovi komercijalni zapisi i nisu neki veci problem, a i svake godine se ponavljaju uglavnom otkupom pa izdavanjem novih.
Nista novo ni znacajno.
Mene vise brine u kojoj je fazi Sky Office i kako njega misle rjesiti – prodaja ili iznajmljivanje. Bilo bi najbolje ako je moguce prodaja, ali teska su vremena u nekretninskom biznisu.

Najbolja je stvar kupovina u tišini, a što netko piše jer mu ne odgovara što netko stalno dokupljuje tko mu je kriv 🙂

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

O kojem rastu kamate ti govoris kad kamata zadnje dvi godine pada i padat ce i dalje…….jesi ti kad sta pametno i argumentirano ovdje rekla odkad te citam svaki post ti je o kamati i obvezi i crnilu ako mislis sta napisat onda bar to napisi kako treba

http://www.poslovni.hr/vijesti/dalekovod-stari-dug-zamijenio-novim-207438.aspx
…eto na ovakvu vrstu kamatica sam mislila…ima toga još… [wink]
[/quote]

Ja tu ne vidim nikakvu kamaticu jer o njoj nista ne pise samo isti dug koji je bio doduse koji postotak veci :O

Ignore : renči

@StatusQuo

…možda ti ne vidiš nikakvu kamaticu,ali ja ju vidim…i to cca 10 posto…pa tako dug na dug…kamata na kamatu i geomerijska progresija na vrata…

Razmisljam naglas – koji su plusevi i minusi poslovanja Dlkv-a:

Plusevi:
1) Relativno rano krenuli u pojacano poslovanje u inozemstvu (jos u dobrim vremenima)
sto je i izvuklo firmu kad je u Hrvatskoj sve stalo.
2) Ukljucili se pravovremeno u biznis sa OIE (vjetroelektrane)
3) Izvrsili organizacijsko (uglavnom uspjesno) i financijsko (djelomicno uspjesno) restrukturiranje.
4) Vjerojatnost povecanja prihoda u ovoj godini je velika, a posljedicno i profitabilnost.

Neutralno:
Upustili se u nekretninski biznis sa Sky office. Ako izvucu pozitivnu nulu bit ce dobro.

Minusi:
1) Netransparentan pokusaj preuzimanja tvrtke od strane menadzmenta ( u dosluhu sa Tipuricem i Telegrom) i sa njime vjerojatno izvlacenje novaca iz tvrtke
2) Netransparentan rad Uprave i NO, te dvojbeno ponasanje Fondova kao vecih dionicara
3) I nadalje muljanje sa vlasnickim odnosima (i kapitalom) u poslovima sa VE

Po mome poslovanje se definitivno poboljsava i najgore je iza nas, sto se ne moze reci za transparentnost rada Uprave i NO. Fondovi su usli u prljave igre oko vlasnicke strukture zajedno sa ekipom nabrojanom u Rjesenju Hanfe o preuzimanju.
Mozda se novi Samodol na kraju svog mandata odvazi nekim novim Rjesenjem u obrazlozenju kazati kakve su mu se sve mutne igre odigravale pred nosom. Ali sumnjam, Samodol je imao bar malo špirita u sebi, dok je ovaj novi potpuno bezlican (cak mu ni ime neznam).

inače radi se o samo 42 milijuna Kn zapisa, i ne govori se o kojoj je cijeni riječ, agrokor je izdao 300 milijuna Eura po 10 posto kamatna stopa,
pa što tamo ne pišete http://zse.hr/userdocsimages/novosti/4FvAuxfeUTx0iXtNtG2VlQ==.pdf

Većina skreće namjerno temu jer dlkv je bookiran s poslovima, gotovo je s sky officem, vjetroelektrane u pogonu, pregovori oko strateškog partnera u tijeku, nadalje investicije u RH sada se tek trebaju desiti

inače radi se o samo 42 milijuna Kn zapisa, i ne govori se o kojoj je cijeni riječ, agrokor je izdao 300 milijuna Eura po 10 posto kamatna stopa,
pa što tamo ne pišete http://zse.hr/userdocsimages/novosti/4FvAuxfeUTx0iXtNtG2VlQ==.pdf

Većina skreće namjerno temu jer dlkv je bookiran s poslovima, gotovo je s sky officem, vjetroelektrane u pogonu, pregovori oko strateškog partnera u tijeku, nadalje investicije u RH sada se tek trebaju desiti

ova firma ima oko 2 milijarde kuna duga a Vi skrećete sa teme. I da se to sve što ste naveli realizira u nekom srednjem roku što mislite tko će kajmak pokupit?! sve daljnje minuse je sumirao gore u postu kolega sduvnja1 i pluseve naravno.

Malo nauči nešto o dugu pa komentiraj…..

Malo nauči nešto o dugu pa komentiraj…..

…a kaj bi trebao učiti…da kad je tako velik dug onda nije više briga dužnika već vjerovnika…

…a zna se onda kako se pare raspoređuju…

[tongue]

@StatusQuo

…možda ti ne vidiš nikakvu kamaticu,ali ja ju vidim…i to cca 10 posto…pa tako dug na dug…kamata na kamatu i geomerijska progresija na vrata…

Radi se o povecanju od 4 mil mislite da je to trenutno nesto znacajno uostalom ja ne kazem da je dalekovod bajan i krasan samo govorim da je situacija puno bolja i ide na bolje nego sta je to bilo u zadnjem razdoblju, a koliko po vama vrijedi trenutno dionica dalekovoda sada ako se smije znati ?? ……..tj. pretpostavka vjerovatno ne vrijedi nista jer vi to ne bi kupili po nijednoj cijeni cijeni dok firma nije stabilna i sa razinom duga i sa poslovanjem jesam u pravu 🙂

Kriza je i nastala zato sta je cijena kapitala porasla tj. kamata isto tako kriza ce i prestat kad cijena kapitala pojeftini (a to se vec lagano i dogadja) tako da je dug relativna stvar jedni kupuju kad se to dogodi, a drugi prije nego se to dogodi jer su voljni riskirat vise za veci povrat jedno bez drugog ne ide sad je samo pitanje procijene i jedni i drugi mogu falit. Iako se cini da zato sta iman dalekovod da sam takav ulagac druge investicije su u totalnoj suprotnosti nego sta je dalekovod jednostavno negdje treba i riskirat malo vise u zivotu 🙂

Ignore : renči

Minusi:

2) Netransparentan rad Uprave i NO, te dvojbeno ponasanje Fondova kao vecih dionicara

Po mome poslovanje se definitivno poboljsava i najgore je iza nas, sto se ne moze reci za transparentnost rada Uprave i NO. Fondovi su usli u prljave igre oko vlasnicke strukture zajedno sa ekipom nabrojanom u Rjesenju Hanfe o preuzimanju.
Mozda se novi Samodol na kraju svog mandata odvazi nekim novim Rjesenjem u obrazlozenju kazati kakve su mu se sve mutne igre odigravale pred nosom. Ali sumnjam, Samodol je imao bar malo špirita u sebi, dok je ovaj novi potpuno bezlican (cak mu ni ime neznam).

Po meni najveći problem je baš taj da MF-i u kompaniju ubacuju NAŠ novac, a nisam siguran da se tu ne igeaju neke druge igre. Vrlo rizično ulaganje za buduće umirovljenike u kojem sudjeluju mirovinski fondovi. Bojim se da to ne bude još jedna Magma…

Ili MF-i imaju premalo zaposlenih ljudi pa ne mogu detaljno proučiti sve kompanije (što radi regulator?) ili se igraju neke igre (što radi regulator?).

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

New Report

Close