DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 05:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,65
7.233
1,981
3,64
3,66
1,67%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Evo netko me upitao na private u vezi očekivanja rezultata za dalekovod u 1q, po svemu 1q bi mogao biti oko 10-20 milijuna Kn u minusu jer racionalizacija se odrazila na prvi q, a od 2 kvartala do kraja godine svi bi kvartali trebali biti u plusu(pogotovo ako prodaju skyoffice što bi bili izraziti pozitivni rezultati)!

Još da dodam rezultati mogu biti drastično bolji ovisno kako su radovi u RH napredovali, dakle može biti čak i plus, a da dlkv proda zgradu 2q ili 3q po 375-430 milijuna Kn, zbroj dobiti u 2012. bi bio preko 400 milijuna Kn, dakle ovo je sada turn around godina, prošle godine bilančno je otpisano dosta loših pozicija, tržišna kapitalizacija cjelokupne firme 375 milijuna Kn ova dionica je prošla najteži dio svoga puta…

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Hajde još malo samo hrabro dećki na 129 kuna. [thumbsup]

Evo netko me upitao na private u vezi očekivanja rezultata za dalekovod u 1q, po svemu 1q bi mogao biti oko 10-20 milijuna Kn u minusu jer racionalizacija se odrazila na prvi q, a od 2 kvartala do kraja godine svi bi kvartali trebali biti u plusu(pogotovo ako prodaju skyoffice što bi bili izraziti pozitivni rezultati)!

Tako nekako i ja ocekujem mozda jos malo i veci minus pogotovo jer je jos uvjek skyoffice samo trosak poprilicni, a tek bi se taj dio troska trebao stabilizirat za koji misec prodajom ili kroz iznajmljivanje (navodno je vec 70 % iznajmljeno) i jos ocekujem veci trosak zbog vecih promjena u zalihama zbog povecane proizvodnje radi veceg broja ugovorenih poslova i zbog zastoja proizvodnje u zadnjem kvartalu radi rekonstruiranja.

Zanimljivo je kako su se makli sa kupnje vec se samo s malim nalozima skuplja i jos kao malo dodali jedan skiriveni od 530 komada na 135 bas sad kad je na 130 klimavo da uvati panika prodavace heh

Ignore : renči

Još da dodam rezultati mogu biti drastično bolji ovisno kako su radovi u RH napredovali, dakle može biti čak i plus, a da dlkv proda zgradu 2q ili 3q po 375-430 milijuna Kn, zbroj dobiti u 2012. bi bio preko 400 milijuna Kn, dakle ovo je sada turn around godina, prošle godine bilančno je otpisano dosta loših pozicija, tržišna kapitalizacija cjelokupne firme 375 milijuna Kn ova dionica je prošla najteži dio svoga puta…
[/quote]

Još da dodam i da DLKV ima vjetroelektrane koje generiraju visoke prihode i ima ugovore koji mu jamči 12 godina po tarifi koju je sklopio, a sve nove imati će 15 posto manji prihod po kwh ali zato oko 14 godina prihoda po tarifi jer se radi o domaćoj proizvodnji i domaćoj kompaniji…….

Te vjetroelektrane omogućavaju dlkv kao da ima poslove godišnje u iznosu od 1 milijardi Kn, a profit oko 100 milijuna godišnje 🙂

Još da dodam i da DLKV ima vjetroelektrane koje generiraju visoke prihode i ima ugovore koji mu jamči 12 godina po tarifi koju je sklopio, a sve nove imati će 15 posto manji prihod po kwh ali zato oko 14 godina prihoda po tarifi jer se radi o domaćoj proizvodnji i domaćoj kompaniji…….

Mislim da se jos ne zna sta ce bit po novome to cemo tek vidjeti kad usvoje.

Te vjetroelektrane omogućavaju dlkv kao da ima poslove godišnje u iznosu od 1 milijardi Kn, a profit oko 100 milijuna godišnje 🙂

Po kojoj racunici si ti dobio profit 100 miljuna godisnje za dosad instalirane vjetroelektrane ZD 2,3 i 6 ?

Ignore : renči

Mislim da se jos ne zna sta ce bit po novome to cemo tek vidjeti kad usvoje.

Po kojoj racunici si ti dobio profit 100 miljuna godisnje za dosad instalirane vjetroelektrane ZD 2,3 i 6 ?

[/quote]

neovisno o računici, kako na ATPL dnevno postaju BDI, tako ćemo i mi dnevno postati meteo informacije o brzini vjetra [thumbsup]

Blue Horseshoe loves Anacott Steel (moje postove shvatite kao moje osobno razmišljanje, ne kao nagovor na kupnju ili prodaju)

ljudi vi ste smjesni, pricate o pausalnim procjenama….

Dalekovod u Albaniji će dobiti dalekovod, to je skoro pola milijarde kuna posla.

U Hrvatskoj će se 300% skok građevinara dogoditi u slijedećih 3 mjeseca, dogodit će se obrnuti slijed događaja koji se događao posljednjih 4 godine od pada Ive Sanadera. Uslijedit će rast građevinara. Jedan od dokaza je i taj što HBOR spašava Viadukt,

Dalekovod je jedan od Velikih Hrvatskih izvoznika, njega će se malo potpomognut ali neće Dalekovod ni u kakve probleme! LIDER PIŠE GLUPOSTI!

Stručnjaci u Hrvatskoj ekonomiji su kao Modni mačak.

@dcooper25 dobit za 1q, nisam napisao da neće biti sve ovisi o restruriranju ako su proširena na ovaj 1q ali i sky office traži dosta sredstava, ali to su ta očekivanja, inače dlkv ima poslova da će na kraju godine + vjetroelektrane zbroj biti dobit, pogotovo ako se proda skyoffice onda bi pe za dionicu bio ispod 1 pe=0,7- 1 pri ovim cijenama………

Treba dodati da se i država zadužila u SAD-u u iznosu od 1.5 milijarde dolara po kamatnoj stopi od 6.3 posto…..

Mislim da zbog losih uvjeta na trzistu nekretnina vjerojatno nece biti prodaje skyoffic-a.

Predvidam rezultat za 1q u rasponu od
optimisticno = dobit cca 0
pesimisticno = gubitak cca -20M

a do kraja godine dobit od cca 45M
sve vise od toga utjecalo bi na veliki skok cijena.
Ne treba zaboraviti velika zaduzenja tvrtke, a kamate su visoke. Moguce refinanciranje sa nizim kamatama, mozda.
Sto se tice vjetroelektrana za sada je prihod od cca 50M (50% od 45 MW)
tako da ce utjecaj na ukupnu dobit biti u ovoj godini minimalan, a i investiranje u nove VE takoder kosta.

Nešto novo:

http://www.poslovni.hr/vijesti/linic-iz-washingtona-svjetski-ulagaci-su-nam-povjerovali-202473.aspx

On je ponovo izrazio optimizam vlade u rast od 0.8 posto, rekavši kako vjeruje da je moguće "pokrenuti uspavane tvrtke u državnom vlasništvu, otvoriti radna mjesta i radove, te ostvariti gospodarski rast". Obveza vlade nije samo rezanje proračunskih stavaka već i otvaranje investicija, rekao je Linić najavljujući da će "Hrvatska do kraja godine biti značajno gradilište".

i nešto od prije:

http://liderpress.hr/biznis_i_politika/hrvatska/investicijski-plan-puno-malih-umjesto-nekoliko-velikih-investicija/

Jedna od iznimno važnih komponenti novog investicijskog plana je, kažu u Ministarstvu gospodarstva, raditi puno malih umjesto nekoliko velikih investicija. Radi se o stotinama malih projekata koji su u funkciji velikih. Dio tih radova su gradnja velikog broja trafostanica, dalekovoda

Evo novi ugovoreni posao:
Obnova 110kV dalekovoda Delnice-Vinodolski, 5,3km
cijena: nesto iznad 5M
Izvor: NN elektr oglasnik javne nabave

Evo novi ugovoreni posao:
Obnova 110kV dalekovoda Delnice-Vinodolski, 5,3km
cijena: nesto iznad 5M
Izvor: NN elektr oglasnik javne nabave

3,5 km

https://ponuda-jn.nn.hr/etender.aspx?action=SHOW&ID=f3c032e1-4d34-40af-9aa2-9f971c9755e5

New Report

Close