Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,69 | 12.496 | 3,382 | 3,68 | 3,70 | 0,00% |
…da još nešto raščistimo…ne pišem i ne radim ni za čiju stranu…ovdje smo za to da pokušamo raščistiti i izdiskutirati neke stvari…a ne da se utrkujemo tko više zna ili ne zna…
…ali nikad vam niti jedan profesionalan odvjetnik ne može garantirati uspjeh u nekom predmetu,posebice u ovakvom slučaju gdje ima jako puno "ako"…
@brancin i bakicaaa
Mislim da vam je oboma bačena kost i sad se natežete ko dva pseta oko te kosti, a ne razmišljate gdje je šunka. Sad se cijeli ovaj forum sveo na prepucavanje oko tog pamfleta oko obveze preuzimanja. Najednom se i oni stari fundamentalisti pretvorili u protagoniste akcije: izmuzimo najviše šta možemo iz svega ovoga.
Mislim da je svima koji ulažu ovdje pametnije raspravljati o poslovnim aktivnostima i mogućim budućim zaradama ove firme, nego o fantomskom golubu na grani koji bi pečen pao u njihov tanjur. Predviđeni i realizirani projekti će bit ti koji će firmi donosit prihode i eventualnu zaradu, a na osnovu toga će se kreirat cijena dionice, zar ne?
A sad test.
Pitanje za bakicaaa-u, obzirom da voli ovdje puno komentirat, a koja je bila neću reć pobornik već onaj koji je zdušno pozdravljao pad ove dionice s 300 na 150 kuna:
Koliki će bit minimalni prihodi dalekovoda u 2011? Koliki su minimalni prihodi u 2012 na temelju potpisanih ugovora uz pretpostavku izvršavanja istih u roku? Podsjećam, dalekovod je puno u suradnji s drugima radio na popravljanju likvidnosti.
…gosn pero,što se tiče bačene kosti,djelomično se i slažem… [proud]
…što se tiče vaših pitanja,nit vam radim u komercijali,ni u financijama ni u Upravi Dalekovoda…
…a nitko mi ništa niti ne šapuće na jastuku… [rolleyes] [lol]
…ne znam od kud bi ja to mogla znati… [undecid]
…obzirom na ovu pat poziciju u kojoj se našla Uprava,u svakom slučaju bit će problema oko strukturnih i statusnih promjena,a vezanih za restrukturiranje samog poslovanja…
…obzirom na stanje privrede u nas i svijetu ne očekujem značajne pomake… [rolleyes]
…poslovi jesu dobiveni,ali to je još premalo,treba toga puno više…
…gosn pero,što se tiče bačene kosti,djelomično se i slažem… [proud]
…što se tiče vaših pitanja,nit vam radim u komercijali,ni u financijama ni u Upravi Dalekovoda…
…a nitko mi ništa niti ne šapuće na jastuku… [rolleyes] [lol]
…ne znam od kud bi ja to mogla znati… [undecid]
…obzirom na ovu pat poziciju u kojoj se našla Uprava,u svakom slučaju bit će problema oko strukturnih i statusnih promjena,a vezanih za restrukturiranje samog poslovanja…
…obzirom na stanje privrede u nas i svijetu ne očekujem značajne pomake… [rolleyes]
…poslovi jesu dobiveni,ali to je još premalo,treba toga puno više…
Sad logično pitanje, ako ne znate koliki su projicirani prihodi za 2011 i 2012 i ne znate koji su poslovi dobiveni, kako znate da je to još premalo i da treba toga puno više?
Google prevoditelj
Obavijest o dodjeli – Naručite Sektor
II.1.1) Naslov pripisuje ugovora koje ugovorni subjekt
Projektiranje i izgradnja "ključ u ruke" 110/15 kV transformatorske stanice
II.2.1) Ukupna konačna vrijednost ugovora (ugovora)
Vrijednost: 29 238 557,55 PLN
V.1.3) Ime i adresa gospodarskog subjekta s kojim je odluka donesena
Konzorcij – voditelj: WZRT – Sjeverna Sp. z oo, konsorcjant: Dalekovod SA
Dakle ako sam dobro skužio iz ovog Google prevoditelja Dalekovod je u konzorciju sa jednim
Poljskim poduzećem dobio na natječaju gradnju trafostanice. Vrijednost ugovora preračunato
u EUR je cca 6,6 mil. Mislim da je ovo ipak trebalo biti objavljeno na ZSE, ako ni zbog čeg drugog,
onda iz razloga što je to ipak (barem koliko je meni poznato) u ovom poslu ulazak na još jedno novo tržište.
Sad logično pitanje, ako ne znate koliki su projicirani prihodi za 2011 i 2012 i ne znate koji su poslovi dobiveni, kako znate da je to još premalo i da treba toga puno više?
…gosn pero zbrajam u grubo… [lol] i novonastale poslove dijelim u grubo…i stalno mi fali… [proud]
…isto pitanje bi ja mogla postaviti i vama,da mi odgovorite kako vi mislite da su objavljeni poslovi dostatni za bolje poslovne rezultate a u svjetlu svih ovih pravnih,političkih i gospodarstvenih okruženja?
…uostalom,čemu služe fin.izvještaji? a sad očekujemo 9-mjesečni,pa bumo vidjeli… [rolleyes]
…gosn pero zbrajam u grubo… [lol] i novonastale poslove dijelim u grubo…i stalno mi fali… [proud]
…isto pitanje bi ja mogla postaviti i vama,da mi odgovorite kako vi mislite da su objavljeni poslovi dostatni za bolje poslovne rezultate a u svjetlu svih ovih pravnih,političkih i gospodarstvenih okruženja?
…uostalom,čemu služe fin.izvještaji? a sad očekujemo 9-mjesečni,pa bumo vidjeli… [rolleyes]
[/quote]
Za šta vam fali? Jasno sam postavio pitanje, ako ste voljni razgovarat ajmo otvoreno, ako niste recite: ne znam. I dobro.
A ako ne znate onda nemate ni podlogu govorit da nešta fali il da neće bit dostatno.
Pa ponavljam opet, koliki su na temelju dobivenih poslova projicirani prihodi za 2011, a koliki ( za sada ) u 2012? Ako nemate spreman odgovor bar okvirno, onda niste ni kvalificirani davat ikakve relevantne prognoze. Al po vašem pisanju vidim da pokušavate izmigoljit, šatro brojite ugrubo…
…a moj gosn Pero…vi meni o projekcijama…pa jedno su projekcije,a drugo realizacija…
[rolleyes]
…a i ne znam čemu ta pitanja,vide se prihodi prošle godine,prihodi prvog pologodišta ove i napravi se simulacija uz obavijesti Uprave o novim poslovima…
…eto i uz te simulacije meni fali…a da sam u pravu ,vidi se da su po zadnjem izvještaju bili u minusu,oliti gubitku…
…eto pero ja tako računam a situacija mi pokazuje da sam bila u pravu…
…i ništa se ne migoljim,ali zato vi ne možete progutati moj odgovor…i gdje su vama projekcije da je realizacije dovoljno…?
[tongue]
Ok, vidim da svoje gledište i simulacije budućih prihoda temeljite na prethodnim financijskim izviješćima, pa čekate svako iduće izviješće da znate jel firma posluje bolje il lošije u odnosu na prethodno razdoblje i da li je išta zaradila il nije.
Nije loša taktika, takvu obično primjenjuje i preostalih 90 posto ulagača.
Ovime sam dobio sam sve odgovore i potvrdio svoje sumnje koje sam iznio u prethodnim postovima. Lijep vam pozdrav.
Prema rješenju Hanfe zajedničari su stekli dionice Dalekovoda po cijeni od 400 kn ( dokapitalizacija od 12.travnja 2005 ) te prema tome cijena u javnoj ponudi nikako ne može biti niža od nje. Također ukoliko ne objave javnu ponudu cijena koju će utvrditi nadležan trgovački sud ne može biti niža od 400 kn, premda sam siguran da je netko od zajedničara kupovao dionice početkom 2005 kada je cijena bila preko 450 kn. U svakom slučaju zajedničari gube glas na skupštini društva i nebih se čudio da netko od dioničara koji drže više od 5 % ne sazove izvanrednu skupštinu društva u svrhu zaštite imovine svojih udleličara, tj. svih nas koji uplaćujemo u II stup.
@brancin
…pod uvjetom da zanemarimo određene prijepore,koje ti ne spominješ…i da se složim s ovim što si ti rekao…
1.što ukoliko odustaneš jer ti se ne isplati cijena?
2.najvažnije…“zajedničari“uspiju u upravnom sporu?,odnos Upravni sud donese odluku u korist „zajedničara“…? Nigdje rješenje Hanfe nije zacementirano…
…a jel…a koji su to…troškovi vašeg i odvjetnika suprotne strane,a oni papreni…troškove sudskih taksi koje u ovim predmetima nisu male…financijska vještačenja…avaj a tu glava boli…
P.S. živce i izgubljeno vrijeme ne računam…
[tongue]
[/quote]
Da bi neki od eventualnih pokretača tužbe odustao jer mu se ne isplati cijena, vrijednost dionice bi uz očekivano trajanje spora (3-4 godine) i dodatni prinos od kamata, morala prijeći 600 kuna…
Ako u međuvremenu prijeđe 600 kuna vjerujem da im podmiriti sudske troškove neće biti tako veliki problem… [wink]
Treba i spomenuti da do sada još niti jedan obveznik javne ponude po Hanfinom rješenju nije dobio spor na Upravnom sudu, a pokrenuto ih je bilo nekoliko…
Naravno to ništa ne znači, ali u životu ništa nije zicer, a ovo je dijelu dioničara sa kojima sam kontaktirao prihvatljiv rizik za koji smatraju da pruža veću sigurnost prinosa od trejdanja… [smiley]
Sve je to stvar balansiranja rizicima…
Ne znam što ako se naplatiš, a "zajedničari" naknadno uspiju u Upravnom sporu iako to smatram malo vjerojatnim…
Znaš ti…?
Što se tiće živaca, za nervozu je na redu druga strana… [wink]
Što se mene tiće, ja se ne volim povlačiti po sudovima, pa mi ni nagodbe nisu strane…
…e,ovo ti je baš jak argument… [rolleyes] [tongue]
…imaš još i Ustavni sud,a možeš još i na Strazbur…ljudi su i na Strazburu dobijali pozotivne presude… [smiley]
…ako se ti eventualno naplatiš,a "zajedničari" uspiju u sporu onda će te tražiti isto natrag,logično ne?
…da do toga ne bi dolazilo,čitaj ono što sam prije pisala… [wink]