DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 23:17
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,69
12.496
3,382
3,68
3,70
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

bakica jel ti imaš dionice DLKV ili ih želiš imati?

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

…ovdje se postavlja još jedno pravno pitanje… [proud]

…sa kojim to dionicama "zajedničari" nemaju pravo ostvarivanja prava glasa… [rolleyes]

…sa onima koje su stekli do dana nastajanja prvotne obveze ili i poslije,odnosno onima koje trenutno raspolažu… [yawn]

…što ukoliko tužite "zajedničare" i ako nakon x godina dobijete pravomoćnu presudu,shvatite da je cijena dionica višestruko porasla u odnosu na onu koja je u obvezi…

…da li će "zajedničari" imati pravo da vas tuže za štetu u slučaju odustajanja… [wink] [tongue]

Pravo imaju svi koji posjeduju dionice ili će ih tek posjedovati sve do okončanja javne ponude…

Zajedničari su blago rečeno "popušili", ali obzirom da do dionica nisu došli krvlju i znojem ne vidim u tome ništa strašno…

Zakon je tu vrlo jasan i nije mi jasno zašto pokušavate uvjeriti u nešto oko čega nema dvojbe …

Porast cijene dionice iznad vrijednosti koju bi "zajedničari" trebali isplatiti, zanimljiva je opcija i vjerojatno jedina kojom bi se ekipa mogla izvući iz ovog dreka, međutim obzirom da za cijelo vrijeme postupka teće zatezna kamata i iznos koji bi se eventualno dobio po pravomoćnoj presudi će biti to veći što će trebati više vremena da se ona dobije, pa je to dosta nategnuta opcija iako bi meni bila draža od tužbe…

Prema mojim saznanjima iz konzultacija sa stručnim osobama nemaju pravo koje spominjete u slučaju vašeg odustajanja osim što bi vas to koštalo sudskih troškova…

'ko zadnji, magarac...[img]http://www.pic4ever.com/images/www_MyEmoticons_com__fishing.gif[/img]

@brancin

Brancin, 06.10.2011. u 09:01
Zar je tužba na Upravni sud koja čak niti ne odgađa rješenje prigovor…?

…je tužba je…i ti možeš još danas podnijeti tužbu na Trgovački sud,ali će sud zastati sa rješavanjem sve dok se ne riješi tkz prethodno ili prejudicijalno pitanje…

…pogotovo jer će se Uprava svakako braniti privremenom mjerom odgode ovrhe…
[yawn]
[/quote]

Ne nije…tužba je tužba, a prigovor prigovor…

Tužba u ovom slučaju ništa ne odgađa…

Sud može eventualno odbaciti tužbe podnešene prije isteka roka danog rjašenjem Hanfe…

Uprava se može pokušati braniti privremenom mjerom odgode ovrhe, ali je upitno da li bi ju dobili, kao i što bi time dobili ako bi ju dobili obzirom da teće i zatezna kamata…

'ko zadnji, magarac...[img]http://www.pic4ever.com/images/www_MyEmoticons_com__fishing.gif[/img]

…ovdje se postavlja još jedno pravno pitanje… [proud]
…sa kojim to dionicama "zajedničari" nemaju pravo ostvarivanja prava glasa… [rolleyes]

Sa svim koje trenutno posjeduju…

@brancin

BAKICAAA, 06.10.2011. u 09:25

…a da malo pogledate Uputu o pravnom lijeku…

„Protiv ovog rješenja žalba nije dopuštena, ali se može pokrenuti upravni spor podnošenjem
tužbe Upravnom sudu Republike Hrvatske u roku od 30 dana od dana primitka ovog rješenja.“

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/ovx1jxLX3t9Tet7uBdVObQ==.pdf

…a da…još jedan savjet…kao i kod liječničkih dijagnoza i kod pravnih savjeta poželjno je
raspitati se na bar tri mjesta… [cool]

…s tim da vam odvjetnik bude i prijatelj… [cool]

…a da…još jedan savjet…kao i kod liječničkih dijagnoza i kod pravnih savjeta poželjno je

ljudi sa najtežim dijagnozama ponekad uz drugo mišljenje potraže i savjet vidovnjaka, ne znam da li bi ovdje to pomoglo [cool]

@brancin

Brancin, 06.10.2011. u 09:37

…a da malo pogledate Uputu o pravnom lijeku…

„Protiv ovog rješenja žalba nije dopuštena, ali se može pokrenuti upravni spor podnošenjem
tužbe Upravnom sudu Republike Hrvatske u roku od 30 dana od dana primitka ovog rješenja.“

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/ovx1jxLX3t9Tet7uBdVObQ==.pdf

[/quote]

Pa upravo smo o tome i govorili…ali da ponovimo…

Rješenje je konačno i nema nikakvih prepreka za utuženje "zajedničara"…

"Zajedničari" mogu kukati i plakati i podnijeti tužbu Upravnom sudu…

Njihova tužba ne odgađa i ne stavlja van snage donešeno rješenje iz kojeg u daljnjem proizlaze ostala prava za male dioničare…

Mogu zatražiti privremenu mjeru odgode ovrhe, koju mogu i nemoraju dobiti…

Za cijelo vrijeme trajanja postupka oko tužbe malih dioničara obračunava se i zatezna kamata na minimalni iznos koji im je trebao biti ponuđen u javnoj ponudi…

U međuvremenu "zajedničari" nemaju pravo glasa temeljem svojih udjela, sve dok ne podnesu javnu ponudu…

Rezime: "zajedničari" su nagrabusili…

bakica jel ti imaš dionice DLKV ili ih želiš imati?

Možda je bakica glasnogovornik zajedničara? Nešto previše visi na ovoj temi i to konstantno s nacrnjim postovima. [cool]

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Dobro Bakice, vi ste se raspitali na tri mesta, pa ste onda zasigurno bolje informirani obzirom da sam ja to učinio samo na dva, te vas temeljem vaše informiranosti ljubazno molim da nam kažete kako konkretno stvari stoje…

Ja, naime, još ništa konkretno i argumentirano od vas nisam čuo, a rado ću vam pokloniti i vrijeme i pažnju…

Slobodno mi skrenite pažnju na neki od vaših starih postova ako sam nešto slučajno propustio…

Uvjeren sam da ima još forumaša koji će vas rado čitati, a posebito vaše artikulirano i argumentirano razmišljanje…

@brancin

…pod uvjetom da zanemarimo određene prijepore,koje ti ne spominješ…i da se složim s ovim što si ti rekao…

1.što ukoliko odustaneš jer ti se ne isplati cijena?

2.najvažnije…“zajedničari“uspiju u upravnom sporu?,odnos Upravni sud donese odluku u korist „zajedničara“…? Nigdje rješenje Hanfe nije zacementirano…

BAKICAAA, 06.10.2011. u 12:05
i vi sad samo plaćate sudske troškove

…a jel…a koji su to…troškovi vašeg i odvjetnika suprotne strane,a oni papreni…troškove sudskih taksi koje u ovim predmetima nisu male…financijska vještačenja…avaj a tu glava boli…

P.S. živce i izgubljeno vrijeme ne računam…
[tongue]

Ne kužim vas koji govorite da će zajedničari morati dati ponudu ili da bi tužbom morali platiti cijenu iz 2005, zašto ne kupujete dionice sad kad je jeftina pa bi makar to trajalo dvije godine dobili oko 150% na ovu cijenu. Zamisli koja je to zarada………..

New Report

Close