DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 03:36
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dajte malo obrazložite kako bi to eventualno moglu utjecati na trenutnu cijenu dionice sutra i narednih dana.

Hvala,

…ha,ovo bi s jedne strane mogla biti pat pozicija… [huh] oni neće dati ponudu,a dioničari neće moći tražiti nadoknadu…

…vjerojatno nekakvo rješenje već postoji,jer ništa se ovdje ne radi nesmišljeno…naime tko će preuzeti te dionice..?

…mada i loši scenariji nisu isključeni…

…vrijednost dionice ovisit će o daljnjim poslovnim rezultatima,a ne ovakvim situacijama… [rolleyes]

Koliko je to u dolarima ?

…koje? daj počni pisati nešto što ima smisla,a ne samo da ti se nižu postovi…
[/quote]

javio

Dajte malo obrazložite kako bi to eventualno moglu utjecati na trenutnu cijenu dionice sutra i narednih dana.

Hvala,

…ha,ovo bi s jedne strane mogla biti pat pozicija… [huh] oni neće dati ponudu,a dioničari neće moći tražiti nadoknadu…

…vjerojatno nekakvo rješenje već postoji,jer ništa se ovdje ne radi nesmišljeno…naime tko će preuzeti te dionice..?

…mada i loši scenariji nisu isključeni…

…vrijednost dionice ovisit će o daljnjim poslovnim rezultatima,a ne ovakvim situacijama… [rolleyes]
[/quote]

Evo ja ti svoje prodam za 290,pa ti nastavi sa svojim smisljenim pisanjem.

bit će bolje................

Dali cijena ide na 300 kn?
Koliko sam shvatio zastara je samo za prekršajni postupak,a ne odnosi se na obavezu preuzimanja.

IMHO cjena može samo pasti…..

Tko bi lud kupovao dionicu u kojoj je sada očito bilo velikih muljaža od strane same uprave, za koju članovi uprave moraju dati PZP od najmanje preko 800miljuna kuna koje imaju moš si mislit kako…nebi se čudio niti da su te dionice kupovane crnim HDZovim novcem…

Oduzimanje tih 25% i davanje nekom drugom (recimoOMFovima) bi mogao u konačnici biti jako dobar potez dugoročno gledano, no kratkoročno gledano nebi volio biti dioničar u ovako mutnim okolnostima..Bojims e što bi moglo biti i ako neki pravi revizor počnje češljati knjige, ništa me nebi čudilo uz ovakvu upravu

AAutor neMA dionice dalekovoda, niti je ovo nagovor za kupnju/prodaju istih

...

Koliko sam shvatio zastara je samo za prekršajni postupak,a ne odnosi se na obavezu preuzimanja.

Tko bi lud kupovao dionicu u kojoj je sada očito bilo velikih muljaža od strane same uprave, za koju članovi uprave moraju dati PZP od najmanje preko 800miljuna kuna koje imaju moš si mislit kako…nebi se čudio niti da su te dionice kupovane crnim HDZovim novcem…

Oduzimanje tih 25% i davanje nekom drugom (recimoOMFovima) bi mogao u konačnici biti jako dobar potez dugoročno gledano, no kratkoročno gledano nebi volio biti dioničar u ovako mutnim okolnostima

[/quote]
joooj,a koje to dionice nisu mutne kod nas?

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Kod nas se izgleda lagano otvara era kad posrnule privatne il poluprivatne firme na ovaj ili onaj način kreću preuzimat banke i fondovi. Na ovaj il onaj način zapravo financijske institucije su te koje će u dogledno vrijeme imat glavni, rekao bih monopolistički utjecaj u svakoj sferi poslovanja, evo po priloženom se vidi: preuzimaju luke, plinare, prehrambene kompanije, evo sad i firme koje grade dalekovode…šta je iduće?

Ne znam jel sve to u konačnici dobro, al obzirom da nema nikog drugog s toliko novaca ( i želje, vlastite il tuđe ), pretpostavljam da je nužno ako želimo da nam domaće tvrtke i dalje funkcioniraju.

never surrender

Sječate se onih veliki transakcija prije nekih 30-ak dana oko 190 kn [rolleyes]

Kupovalo se sa nekom namjerom ,pa cak i ove dane su prolazile količine koje je bilo teško nezamjetit.
Sad kad malo prevritim film i ovo danas,pa i posao od 81 milju moglo bi lijepo narasti slijedeći dana.

Jedino što je pozitivno tj. što će biti korisno je gubitrak glasačkih prava ako ne objave ponudu. u međuvremenu mnogi su se rješili tih dionica i pri tome još i zaradili.

http://www.vecernji.hr/biznis/skegrinu-quaestus-investu-zabranjen-rad-godinu-dana-clanak-331711

Nema zastare
Čelni ljudi Dalekovoda Luka Miličić, Tomislav Belamarić, Krešo Kraljević, Damir Skansi, Darko Tipurić kao i tvrtke BMK i partneri, KLT i partneri, CTG, Credos i Telegra, odnosno njihovi pravni sljednici, moraju po nalogu Hanfe objaviti ponudu za preuzimanje Dalekovoda. Iako se u jednom trenutku spekuliralo da su se spomenuti akteri “izvukli” jer je nastupila zastara, to na kraju nije ispalo tako jer u pravnoj regulativi objava ponude za preuzimanje ne zastarijeva.

Oduzimanje tih 25% i davanje nekom drugom (recimoOMFovima) bi mogao u konačnici biti jako dobar potez dugoročno gledano, no kratkoročno gledano nebi volio biti dioničar u ovako mutnim okolnostima..Bojims e što bi moglo biti i ako neki pravi revizor počnje češljati knjige, ništa me nebi čudilo uz ovakvu upravu

[/quote]

A čuj, sve je moguće šta pričaš, al baš ne vjerujem da su omf-ovi spavali kad su ulazili nedavno u vlasničku strukturu, sigurno su dobro proučavali u šta ulaze kad su iskrcali čak 245 kuna po dionici.

Samo kad spominješ već te dionice, radije bih da tih 25 posto uvale nekom trećem igraču, bojim se da će nakon tolikog razvodnjavanja firma bit ko bezglava, nitko neće znat ko pije ko plaća, tj. čija će bit zadnja kad se bude trebalo konkretno odlučivat?

Pa jebemu, kako neko iz omf-a može znat koji posao se može napravit, za koje novce, gdje, i na koji način, ako nije bar iz te struke? Pa bar je Miličić dipl.ing. i magistar znanosti, majku mu on je od ove firme napravio pravi brand koji sad dobiva poslove po Norveškoj ( koja će to još naša firma nešta radit na tako zahtjevnom tržištu? ), a šta su ovi likovi iz omf-ova: ekonomisti, matematičari, analitičari, menađerčići, pravnici? Pa nitko od njih ne bi znao nacrtat ni kako dalekovod izgleda, a kamoli nešta drugo..joj, bolje da nađu nekog za tih 25 posto dionica.

never surrender

najbitnija stvar za ulagače na ZSE je to što je hanfa smogla snage i pameti da ZAPOČME odmotavanje jednog od najzamršenijih ili još bolje rećeno najperfidnijih slučajeva kršenja ZPDD-a. Nije mi namjera ulazit u prizemne polemike što će biti sa cijenom u kratkom roku, jer u kratkom roku je sve moguće. Ozbiljnim ulagačima je jasno da od ponude nema ništa, niti će tužbe malih dioničara nešto postić. Ovdje se treba skoncentrirat na pitanje zašto dalekovod nikada nije isporučio povrat kapitala svojim malim dioničarima? i dali je firma u katastrofalnoj financiskoj situaciji jer se u dobrim godinama izvlačio novac za uži krug gospode iz hanfinog rješenja. Nadam se isto tako da ovo neće biti zadnje rješenje državnih tjela. Stariji investitori znaju da velika većina društava koja kotiraju na ZSE imaju slične upravljačke akrobacije a sve u cilju da se manjinski ili mali dioničari pokradu. U ovom slučaju je normalno potkradano i samo društvo i zaposlenici ali moram naglasit da ovaj put stavljam male dioničare i ulagače na prvo mjesto jer u ovoj državi njihovo pravo se manje štiti od radničkog. Možda prekasno ako dalekovod ne preživi u ovom obliku ali siguran sam da osnovna djelatnost neće izumrjet.

i da imam dionice dlkv-r-a

Miličić, Tipurić i ‘ekipa’ moraju preuzeti Dalekovod

Afera koja se dogodila prije pet godina napokon je dobila epilog. Čelni ljudi Dalekovoda Luka Miličić, Tomislav Belamarić, Krešo Kraljević, Damir Skansi, Darko Tipurić kao i tvrtke BMK i partneri, KLT i partneri, CTG, Credos i Telegra, odnosno njihovi pravni sljednici, moraju po nalogu Hanfe objaviti ponudu za preuzimanje Dalekovoda. Iako se u jednom trenutku spekuliralo da su se spomenuti akteri "izvukli" jer je nastupila zastara, to na kraju nije ispalo tako jer u pravnoj regulativi objava ponude za preuzimanje ne zastarijeva.

bit će ovdje dobar relly! [thumbsup]

Koliko je to u dolarima ?

…koje? daj počni pisati nešto što ima smisla,a ne samo da ti se nižu postovi…
[/quote]

Pa, ne mogu te stići po broju postova da i pišem svakih pola sata .

Svaki svoj post pišem samo sa jednom namjerom – da provjerim koliko sam u pravu ili krivu,tako da mi i tvoji komentari daju odgovore na moja pitanja. Taako ja shvačam ovaaj forum.

New Report

Close