DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 00:52
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

HANFA se nakon 6 godina "sjetila" da je 2005. postojala obveza davavanja javne ponude? I onda im ovdje netko čestita na tome? [tongue] Netko je, čini se, zbog nekog svojeg interesa, "podsjetio" HANFA-u, a ne da su oni tako "sposobni" (Da su sposobni, dosljedni i pošteni, svašta bi bili razotkrili…), eto što je!

…sumnjam da je ovako detaljan i iscrpan razvoj stjecanja dionica pojednih sudionika napravljen samo zato da bi im se stavila obveza preuzimanja…

…ima tu debelih razloga i za druge stvari… [tongue]

sve je jasno:

hanfa je odredila obvezu
cijena je po novom zakonu oko 1640
po toj cijeni niti žele niti mogu objaviti ponudu
gube pravo glasa i pravo raspolaganja dionicama
sigurno će pokrenuti tužbu na upravnom ali to ne odgađa hanfino rješenje koje je konačno i izvršno
upravni se čeka preko 3 godine
dioničari mogu tužiti na sklapanje ugovora o kupoprodaji

ali bojim se da je otišlo u zastaru za utuženje jer je prošlo više od 5 godina

(imamo sličnu situaciju na LRH pa znam šta pišem, jedino što tamo još nije otišlo u zastaru)

sve je jasno:

hanfa je odredila obvezu
cijena je po novom zakonu oko 1640
po toj cijeni niti žele niti mogu objaviti ponudu
gube pravo glasa i pravo raspolaganja dionicama
sigurno će pokrenuti tužbu na upravnom ali to ne odgađa hanfino rješenje koje je konačno i izvršno
upravni se čeka preko 3 godine
dioničari mogu tužiti na sklapanje ugovora o kupoprodaji

ali bojim se da je otišlo u zastaru za utuženje jer je prošlo više od 5 godina

(imamo sličnu situaciju na LRH pa znam šta pišem, jedino što tamo još nije otišlo u zastaru)

da, sve je jasno… sve dok sustav ne bude uređen tako da će onome tko ima obvezu davanja javne ponude biti jeftinije i bolje potruditi se snaći novca i isplatiti obvezu nego je ignorirati, nitko te novce neće vidjeti. To je jedina žalosna činjenica u svemu tome. Prošao je točno 2361 dan ob dana nastupanja obveze. Tri puta hura za pravnu državu, institucije države i regulatora. Hura Hura Hura

Koliko sam vidio na ZSE- u u vrijeme kada je nastala ponuda 2005 godine trgovalo se u rasponu od 300 – 400 kuna dionica. Mislim da bi ponuda trebala biti po najvišoj tada trgovanoj ili po nekom prosjeku u to vrijeme. Naravno ako do toga uopće dođe, u što iskreno sumnjam. Slične obveze su i na Magmi, Transadriji i još nekim, sve redom “stečajuše”.

ZASTARA

Članak 60.

(1) Prekršajni postupak za prekršaje predviđene ovim Zakonom ne može se pokrenuti protekom roka od 3 godine od dana saznanja da je prekršaj učinjen.
(2) Zastara nastupa u svakom slučaju kada od dana kad je prekršaj učinjen protekne 6 godina.
(3) Izrečene kazne ne mogu se izvršiti kada od dana pravomoćnosti rješenja o prekršaju istekne 5 godina.

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Sad dođoh kući i vidjeh ovo.

Što mislite kako će ovo utjecat na dionicu sutra bez obzira ako je zastara,a to ćemo saznati za nekoliko dana.

lp

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

dionicari znac nemogu tuziti a oni gube sa obzirom da nemaju novce svoje dionice tako ja to vidim

……evo objašnjenja Agencije

Damir Skansi je istaknuo i prigovor zastare, odnosno, naveo kako je i prije sastavljanja Zapisnika istekao opći petogodišnji zastarni rok unutar kojeg bi svaki dioničar Ciljnog društva, putem mjesno nadležnog trgovačkog suda, mogao zahtijevati obvezno sklapanje ugovora o prodaji dionica pod uvjetima pod kojima je morala biti objavljena ponuda za preuzimanje.

S tim u vezi, Agencija napominje kako sama obveza objavljivanja ponude za preuzimanje ne zastarijeva, niti je ZPDD 2002. ili ZPDD-om predviđen zastarni rok za objavljivanje ponude za preuzimanje.

Potraživanja koja manjinski dioničari Ciljnog društva mogu imati prema ponuditeljima u konkretnom slučaju nisu u nadležnosti Agencije, već spadaju u obveznopravne odnose na koje se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i za koje su nadležni mjesno nadležni trgovački sudovi.

Zastara na koju se poziva Darko Tipurić (članak 60. stavak 2. ZPDD-a) odnosi se na
prekršajni postupak i stoga nije od utjecaja na utvrđivanje obveze objavljivanja ponude za preuzimanje…“

Koliko je to u dolarima ?

Koliko je to u dolarima ?

…koje? daj počni pisati nešto što ima smisla,a ne samo da ti se nižu postovi…

Dajte malo obrazložite kako bi to eventualno moglu utjecati na trenutnu cijenu dionice sutra i narednih dana.

Hvala,

Dali cijena ide na 300 kn?
Koliko sam shvatio zastara je samo za prekršajni postupak,a ne odnosi se na obavezu preuzimanja.

New Report

Close