Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,60 | 14.512 | 4,036 | 3,60 | 3,64 | -1,10% |
Ha čujte, nisam ja kriv za muljaže, samo sam prenio info.
Ali imajte na umu da je Hanfa isto tako bila u Ini u nadzoru i zatim svoje spoznaje proslijedila DORHu.
…u zastari je završila obveza objave preuzimanja,ali nije i zastara za kazneno gonjenje… [tongue]
@gosn Chavez
…ne,zaboga…kaj vam na takvu ličim…[shocked]ali evo linka http://www.poslovni.hr/vijesti/hanfa-bila-u-nadzoru-u-dalekovodu-181003.aspx
…gdje se o tome govori…
…međutim,iako je nastupila zastara objave,nije nastala zastara za kazneno gonjenje [rolleyes] ,ali za slijedeće pitanje ne radim ni u DORH-u… [cool]
Što je Hanfa našla u Dalekovodu?
Pored nadzora u Ini, Hanfa je već mjesecima u nadzoru Dalekovoda.
Dobro, s obzirom na nedavnu dokapitalizaciju MF, naivno vjerujem da su prije nego su ulupali tolike novce snimili situaciju u firmi i bil upoznati s ovim.
Ako nisu netko treba odgovarati radi prikrivanja informacija.
Ako jesu onda pod hitno ukinuti drugi stup pa nek svoje ovce, ovaj novce, stavljaju unuta.
U 21. stoljeću smo, danas se sve radi na gumb, pogledajte smo Kosovo.
[undecid]
Kada su ulupali onolike milione na 245 zdrav razum bi pomislio da će ga braniti na toj razini.
Briga njih za tuđe novce, sjetimo se samo na koliko su nedavno INGR-u dokapitalizirali, a gdje je sada………tako da uopće ne bi trebali uzimati u obzir MF i rad njihovih menadžera.
Što bi njima falilo da ovu godinu DLKV završi i na 150 ? Oni bi se opet imali vremena nakrcati i na toj razini i dignuti ga kud im odgovara….
Što je Hanfa našla u Dalekovodu?
Pored nadzora u Ini, Hanfa je već mjesecima u nadzoru Dalekovoda.
Dobro, s obzirom na nedavnu dokapitalizaciju MF, naivno vjerujem da su prije nego su ulupali tolike novce snimili situaciju u firmi i bil upoznati s ovim.
Ako nisu netko treba odgovarati radi prikrivanja informacija.
Ako jesu onda pod hitno ukinuti drugi stup pa nek svoje ovce, ovaj novce, stavljaju unuta.
U 21. stoljeću smo, danas se sve radi na gumb, pogledajte smo Kosovo.
[undecid]
[/quote]
http://www.poslovni.hr/vijesti/az-fond-u-pola-godine-clanovima-zaradio-745-milijuna-kuna–184388.aspx
U društvo Dalekovod AZ fond je uložio skoro 45 milijuna kuna, postavši time najveći dioničar tvrtke, dok je u dugo odgađanoj dokapitalizaciji Luke Ploče, AZ participirao s više od 23 milijuna kuna
"Uvjereni smo da će uložena sredstva pomoći jačanju navedenih kompanija i njihovom snažnijem iskoraku na inozemna tržišta, te zahvaljujući dobrom poslovanju ovih tvrtki istovremeno doprinijeti višoj mirovini članova AZ fonda u budućnosti", kazao je Novoselec
Ponoviti ću ono što sam napisao prije neki dan. Mirovinci su kupovali ovo na 245,00 kn, i kako kaže Dinko Novoselec u budućnosti planiraju na tome zaraditi, i na taj način "doprinijeti višoj mirovini članova AZ fonda u budućnosti". Trenutna cijena je okruglo 20% niža od one koju su plaćali mirovinci,
a oni planiraju zaraditi. Razmislite o tome. (osim ako nemate bolje informacije od njih, a oni su
razgovarali sa upravom)
…o moj saša…oni su razgovarali sa Upravom i oni znaju… [tongue]
…mislim zašto ne biti realan,mogu oni i mi svi skupa sanjati koliko hoćemo…
…ne bude li posla i rezultata i to vrlo brzo…ode to sve u "bančine" i državne ruke… [tongue]
Dalekovod kreće u dokapitalizaciju za dodatnih oko 100 milijuna kuna, a postignuta cijena po kojoj će se upisivati nove dionice iznosi 245 kuna. Dodatni kapital za Dalekovodovo izvlačenje iz sadašnje otežane situacije u poslovanju dat će u najvećem dijelu mirovinski fondovi, koji će navodno imati i svog predstavnika u Nadzornom odboru društva. To potvrđuje i informacija da su ostavke podnijela četiri dosadašnja člana NO-a Dalekovoda.
Kako doznajemo, zanimanje za ulaganje u Dalekovod izrazili su i strani investitori, ali zbog kratkog roka iznos su upisali samo domaći institucionalni ulagači, u najvećem omjeru mirovinci, a potom investicijski fondovi.
Na taj način, nakon stanke od gotovo dvije godine, jedna je kompanija na tržištu kapitala donijela odluku o povećanju kapitala sekundarnom javnom ponudom, izuzme li se Atlantic grupa, gdje su kapital povećali sami vlasnici. I u izvješću objavljenom na burzi uprava Dalekovoda ističe kako su ulagači utvrdili da je Dalekovodu potrebno restrukturiranje, s naglaskom na smanjenje zaduženosti, optimiranje fiksnih troškova te osiguravanje stabilnog i kontinuiranog novčanog toka ulaganjem u projekte obnovljivih izvora energije koji su neovisni o ekonomskim ciklusima.
Jedan predstavnik domaćih mirovinskih fondova kazao nam je da mirovinci vjeruju da će za već dvije godine, ali i samim ulaskom u EU, Dalekovod imati dobre perspektive na stranom tržištu. Postignuta cijena od 245 kuna iznad je one po kojoj se dionicom Dalekovoda trguje na burzi, što bi također trebalo biti dokaz da ta kompanija ima dobre perspektive, uzme li se u obzir da se cijena u dokapitalizaciji za tvrtke u teškoćama uvijek uzima s diskontom.
Neki su skeptični
Neki analitičari već dulje govore kako mirovinski fondovi moraju ulagati u tvrtke koje omogućavaju rast domaćeg gospodarstva, a to im je neizravno i zadaća jer time stvaraju i zaradu za svoje članove, no ne žele komentirati je li Dalekovod najbolji izbor.
– Mirovinski fondovi moraju ulagati u razvoj domaćih kompanija, to je njihov zadatak, a odgovornost ostaje na menadžmentu fondova koji do sada nisu imali većih promašaja – komentira Dragan Kovačević.
S druge strane, postoje i oni koji smatraju da mirovinci ulaze u nešto što nije sigurno te da našim novcem saniraju kompaniju u problemima.
Jel su se i strani invetitori koju su željeli sudjelovati u dokapitalizaciji Dalekovoda vodili političkim ili
ekonomskim odlukama?
…e,moj saša…a gdje su ti strani fondovi?
…kaj čekaju da to još padne pa da onda uđu…?
…što nisu ušli sad zajedno sa mirovincima?
@sasha
cijena je vec 11 dana ispod 220 kn, a to je vise od 10% nize od 245 kn (vise od 53k kom),
pa ako su zainteresirani inozemni ulagatelji mogu kupovati.ja bi volio da kupuju.