DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 04:36
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,60
14.512
4,036
3,60
3,64
-1,10%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ad1) Monopolist u cemu? Monopolist, a ulazite u EU?! Ad2) Okasnili i debelo zadocnili i skoro nista ne rade, uglavnom, obicna glupost. Ad3) To je prica za lokalne naivce, kupis turbinu od Vestasa ili Siemensa, postavis je u komsijino polje kukuruza i na njoj napises Dalekovod – energija vetra…. Nema kod vas poticaja, ni isplativosti za to jos dosta godina – jos jedan pucanj u prazno. Ad4) Da penzioni nisu nedavno unisli, kompanija bi vec sada mozda bila u bankrotu. Oni su je spasli, a ne vi ovde lokalni dzabalebarosi i balavci. Time su spasli tudjim parama, barem na kraci rok, i vase bedne udele… More, zasluzili su da im podignete spomenik u sredistu grada i svaki dan po bozu na vas racun kod Carlija ili u Gradskoj kafani. I na kraju jedina vasa mana, zapravo je dugo vremena bila najjaci adut kompanije… no ne mores uvek spasti sve utopljenike, iako si spasio vecinu…. Nego gde su nestali glupaci s Warszave u popisu zelja? Oni ludaci sa severa, koji ce od vas pokupiti sve akcije po najmanje hiljadu il dve hiljade dinara? [lol]

Fotije već duže vrijeme ide mi na živce tvoje bahato pisanje na ovom forum, ali ovo jstvarno previše. Vidim da si najpametnij i da iako živiš u srbiji znaš sve šta se dešava u HR.
1. U EU ulazimo tek za dvije godine. Šta misliš da uz sve ove rodjačke veze Hr firme nece raditi barem poslove u Hr? Naravno da ce Europa gurati svoje firme, ali ce i Vlada imati dobar argument da gura naše, jer ce to biti političko pitanje i ptanje opstanka ovih par firmi što su preživijele privatizaciju.
2.Ako su objave na ZSE bile lažne onda povlačim šta sam napisao,ali vidim zi iz Srvije bolje znaš…
3.Nabiješ na komšijinu njivu kažeš…hhaha….vidim i u to se razumiješ…Zakonska podloga nije idealna, ali dešavaju se promjene i to vidljive. Bit ce tu para prije nego što misliš. Tu su Njemci garancija. Već su letile velike face u Hep-u na intervenciju iz Njem. jer je Hep sve projekte koje su dolazili kod njega na potvrdu prisvajao. Ovo znam iz prve ruke jer mi je to struka.

Krasna ti je uprava,uzmi si ih doma. Dok su mogli muljati na natječajima firma je radila. Kompletno snesposobni politčki kadar. Hitno mijenjati.

Kak ono Grašo pjeva:
”Iz godine u godinu sve nas manje ima tu ,,,,,,,”
ajd pozz

hvala na odgovorimaq, ali sve iznad 200 kn je previše za ovog komunustičkog mastodonta, koji je osim toga gubitaš, na jaslama mirovinaca, a takve EU ne trpi

hvala na odgovorimaq, ali sve iznad 200 kn je previše za ovog komunustičkog mastodonta, koji je osim toga gubitaš, na jaslama mirovinaca, a takve EU ne trpi

Nonsens
”Hvala na odgovorima” a tako lako si ovo isukao iz rukava bez da si o bilo čemu raspravio tako da ispada da te odgovori nisu ni zanimali.
Ako stvarno tako misliš onda ti je najbolje sve zaobići u širokom luku a ne još davati novce.
Razmišljam da se ovdje ipak radi o onoj poslovici: Ne laje pas radi sela.
[yawn]

dulcolax - vidi mi ruku

Ja sam Fotija davno stavio na ignore i nemam problema…

Vlasnici dionice DLKV se makar mogu nadati eksplozivnom rastu ukoliko kompanija počne pokazivati znakove oporavka.Volio bih vidjeti prihode od cca 400 mil. u drugom kvartalu,jer ako budu manji to ne sluti na dobro. Tehnički,probila je razinu od 217-220 i sad vjerojatno slijedi korekcija ispod 200 Kn,što će naravno ovisiti i o FI 2Q. Fundamentalno,ukoliko ću vjerovati izvješćima,firma ne izgleda loše,mada ima i podcijenjenijih građevinara. Htio bih samo nadodati da građevinari plaćaju ceh ludilu koje je proizveo Dr. Ivo. Teško da će se u HR ponoviti takav zamah infrastrukturne izgradnje,ostaje nam za moliti se da ćemo dobiti organizaciju svj. nogometnog prvenstva 2026.

Vlasnici dionice DLKV se makar mogu nadati eksplozivnom rastu ukoliko kompanija počne pokazivati znakove oporavka.Volio bih vidjeti prihode od cca 400 mil. u drugom kvartalu,jer ako budu manji to ne sluti na dobro. Tehnički,probila je razinu od 217-220 i sad vjerojatno slijedi korekcija ispod 200 Kn,što će naravno ovisiti i o FI 2Q. Fundamentalno,ukoliko ću vjerovati izvješćima,firma ne izgleda loše,mada ima i podcijenjenijih građevinara. Htio bih samo nadodati da građevinari plaćaju ceh ludilu koje je proizveo Dr. Ivo. Teško da će se u HR ponoviti takav zamah infrastrukturne izgradnje,ostaje nam za moliti se da ćemo dobiti organizaciju svj. nogometnog prvenstva 2026.

Zasad jos uvek nije pouzdan proboj dugorocnog suporta, iako imamo novo dno. Mozda dezurni peglaci potrose jos malo vasih penzionih para za odbranu sopstvenih uverenja na dobrobit ovih "enormno vrednih" hartija. Nego, ako smem da priupitam, sta to fundamentalno ne izgleda lose u izvestajima odnosno sta ima tamo uopste "dobro"? Batali prihode, ako isti nisu dovoljni da pokriju troskove poslovanja, finansiranja i ne generisu positivan operativan kesflou. U izvestaju ce se videti dokap i on ce ponesta da popravi bilans, no na dulji rok jos uvek tu nema znacajnog trnaraunda. No kolega Merdevinar ce vam zasigurno dati preciznije procene glede bilansa, ptofita i kesfloua, kao i kretanja cene akcije. Zapravo, njegov trend kretanja cene vec odavna znamo, samo up ili gore. Sta i nije lose, jer se sve teze pronalaze dudeki za filovanje padajucim secivima.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

I HR na koljenima.

Zasad jos uvek nije pouzdan proboj dugorocnog suporta, iako imamo novo dno. Mozda dezurni peglaci potrose jos malo vasih penzionih para za odbranu sopstvenih uverenja na dobrobit ovih "enormno vrednih" hartija. Nego, ako smem da priupitam, sta to fundamentalno ne izgleda lose u izvestajima odnosno sta ima tamo uopste "dobro"? Batali prihode, ako isti nisu dovoljni da pokriju troskove poslovanja, finansiranja i ne generisu positivan operativan kesflou. U izvestaju ce se videti dokap i on ce ponesta da popravi bilans, no na dulji rok jos uvek tu nema znacajnog trnaraunda.

Da,za proboj dugoročnog suporta ćemo pričekati još ponedjeljak.Ukoliko se u ponedjeljak ne vrati nazad,mislim da je to prilično pouzdan signal za nastavak korekcije. Što se tiče fundamenata i Cashflowa,u osnovi me zanima samo cashflow od poslovnih aktivnosti na godišnjoj razini a taj je pozitivan zadnje dvije godine. Kompanija raspolaže sa cca 80 Kn obrtnog kapitala po dionici što je otprilike trećina vrijednosti dionice i rekao bih sasvim solidan obrtni kapital. Problem je što se ne vide kvalitetni poslovi u koje bi se ulio spomenuti obrtni kapital,neovisno odakle se stvorio.

Zasad jos uvek nije pouzdan proboj dugorocnog suporta, iako imamo novo dno. Mozda dezurni peglaci potrose jos malo vasih penzionih para za odbranu sopstvenih uverenja na dobrobit ovih "enormno vrednih" hartija. Nego, ako smem da priupitam, sta to fundamentalno ne izgleda lose u izvestajima odnosno sta ima tamo uopste "dobro"? Batali prihode, ako isti nisu dovoljni da pokriju troskove poslovanja, finansiranja i ne generisu positivan operativan kesflou. U izvestaju ce se videti dokap i on ce ponesta da popravi bilans, no na dulji rok jos uvek tu nema znacajnog trnaraunda.

Da,za proboj dugoročnog suporta ćemo pričekati još ponedjeljak.Ukoliko se u ponedjeljak ne vrati nazad,mislim da je to prilično pouzdan signal za nastavak korekcije. Što se tiče fundamenata i Cashflowa,u osnovi me zanima samo cashflow od poslovnih aktivnosti na godišnjoj razini a taj je pozitivan zadnje dvije godine. Kompanija raspolaže sa cca 80 Kn obrtnog kapitala po dionici što je otprilike trećina vrijednosti dionice i rekao bih sasvim solidan obrtni kapital. Problem je što se ne vide kvalitetni poslovi u koje bi se ulio spomenuti obrtni kapital,neovisno odakle se stvorio.
[/quote]
E pa drugar, oni su sudeci prema operativnom kesflou ili kako ga ti zoves "od poslovnih aktivnosti" do sledece godine mrtvi. Erozija resultata je toliko brza da bi oni do 2012. bili "mrtvi" da nije bilo dokapa. Baci zato oko umesto na godisnje velicine, na one u poslednja dva kvartala. Isto vredi i za working capital. Daklem, skrati analiticki tajmfrejm jer godina dana je za ovo jada, nazalost cela vecnost.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Mislim da se ovdje gosp. FOTIJE pokazao kao najbolji stručnjak.
Zaključak je da mu analize sa prognozama nisu pesimistične već realne.
Ovo je teška banana.

Dečki jel sad čekat 180 ili 80?

New Report

Close