Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,60 | 14.512 | 4,036 | 3,60 | 3,64 | -1,10% |
ima li kakvih promjena u top 10 zadnjih dana?
nema niti će biti promjena, može samo netko još nadokupiti, pa nije nitko lud ovako dobru dionicu prodavati po ovim cijenama
Onaj skriveni 20H na 215,18 stvarno je bio samo 6 x 20 kako piše u transakcijama ?
zašto mislite da mirovinci nisu na godišnjem, a s druge strane mogu razmišljati na način kako im odgovara veći pad pa će imati veći dokup i na kraju sve skupa nižu srednju ulaznu cijenu ?
[/quote]
Ne mislim ništa u vezi toga, kad raste može se reći da namjerno nabijaju cijenu jer su jeftinije kupovali, kad pada onda spuštaju da dokupe jeftinije. Kad bi znao kako i da namjerno dižu/spuštaju cijenu brzo bih se obogatio. Pošto ne znam, ne opterečujem se time.
Ono što mene zanima je stvarna vrijednost, te potencijal Dalekovoda, a s obzirom da je mirovincima bila dobra po 245-275kn, vjerujem i da vrijedi toliko. Kako je više fondova u igri dogovori su puno teži.
Naj niža cjena od 2004g pa vi vidite što rade mirovinci sa ZSE i koliki je to lopovluk
nema niti će biti promjena, može samo netko još nadokupiti, pa nije nitko lud ovako dobru dionicu prodavati po ovim cijenama
[/quote]
po čemu je ovo dobra dionica, ajmo dva dobra razloga za kupnju
[/quote]
e mogu ti bezbroj načina nabrojiti, ne moraju biti dva prije svega dalekovod je velika kompanija, kompanija koja već sada ima ugovoreno novih poslova, grade obnovljive izvore energije, još kad se sredi situacija u upravi i sa radnicima, mislim da sam previše i rekao, e sad kome se ne sviđa nek ju ne kupuje ja ostajem ovdje i svaki veći pad samo dokupljujem…
[/quote]
[/quote]
1.Zazo što je monopolist u području u kojem RH mora u budućnosti uložiti ogromna fin. sredstva(rekonstrukcija el.energetske mreže, pruge, plinovodi)
2.Jer su se na vrijeme prebacili i na strana tržišta (istina sa upitnom maržom, ali nakon što se pokažu ići će i to gore)
3. Obnovljivi izvori enrgije – na vrijeme su prepoznali i pozicionirali se kao lider u tom području(stranci su jako zainteresirani za ovaj sektor, jer su kod njih podjeljena poticajna sredstva i sada bi pokupili naša+Njemačka je najača u svijetu u tome, uložili su masu love u razvoj i sigurno ce forsirati taj sektor)
4.Kupnja fondova i ulazak u vl. strukturu- u većini slučajeva kupnja MF se nije pokazala kao pozitivni indikator, ali to je i pozitivna stvar, jer su sada pod povećalom javnosti i regulatora i nemogu si više priuštiti velike kikseve.
Minusi:
Najveći minus je uprava, ali sve ima rok trajanja pa tako i ona. I tu očekujem veći utjecaj fondova i postavljanje kompetentnih ljudi koji će donjeti pozitivne pomake.
[/quote]
[/quote]
1 razlog
citat
“Time je nastavljen pad građevinskih radova na godišnjoj razini, dok je na mjesečnoj razini u svibnju prvi put u ovoj godini zabilježen njihov blagi rast. “
http://www.poslovni.hr/vi…isnjoj-razini-183784.aspx
2. razlog
dokapitalizacija je omogućila nastavak sigurnog i stabilnog poslovanja tvrtke
3. ulazak u EU
[/quote]
[/quote]
1.Zazo što je monopolist u području u kojem RH mora u budućnosti uložiti ogromna fin. sredstva(rekonstrukcija el.energetske mreže, pruge, plinovodi)
2.Jer su se na vrijeme prebacili i na strana tržišta (istina sa upitnom maržom, ali nakon što se pokažu ići će i to gore)
3. Obnovljivi izvori enrgije – na vrijeme su prepoznali i pozicionirali se kao lider u tom području(stranci su jako zainteresirani za ovaj sektor, jer su kod njih podjeljena poticajna sredstva i sada bi pokupili naša+Njemačka je najača u svijetu u tome, uložili su masu love u razvoj i sigurno ce forsirati taj sektor)
4.Kupnja fondova i ulazak u vl. strukturu- u većini slučajeva kupnja MF se nije pokazala kao pozitivni indikator, ali to je i pozitivna stvar, jer su sada pod povećalom javnosti i regulatora i nemogu si više priuštiti velike kikseve.
Minusi:
Najveći minus je uprava, ali sve ima rok trajanja pa tako i ona. I tu očekujem veći utjecaj fondova i postavljanje kompetentnih ljudi koji će donjeti pozitivne pomake.
[/quote]
Ad1) Monopolist u cemu? Monopolist, a ulazite u EU?! Ad2) Okasnili i debelo zadocnili i skoro nista ne rade, uglavnom, obicna glupost. Ad3) To je prica za lokalne naivce, kupis turbinu od Vestasa ili Siemensa, postavis je u komsijino polje kukuruza i na njoj napises Dalekovod – energija vetra…. Nema kod vas poticaja, ni isplativosti za to jos dosta godina – jos jedan pucanj u prazno. Ad4) Da penzioni nisu nedavno unisli, kompanija bi vec sada mozda bila u bankrotu. Oni su je spasli, a ne vi ovde lokalni dzabalebarosi i balavci. Time su spasli tudjim parama, barem na kraci rok, i vase bedne udele… More, zasluzili su da im podignete spomenik u sredistu grada i svaki dan po bozu na vas racun kod Carlija ili u Gradskoj kafani. I na kraju jedina vasa mana, zapravo je dugo vremena bila najjaci adut kompanije… no ne mores uvek spasti sve utopljenike, iako si spasio vecinu…. Nego gde su nestali glupaci s Warszave u popisu zelja? Oni ludaci sa severa, koji ce od vas pokupiti sve akcije po najmanje hiljadu il dve hiljade dinara? [lol]
Ad1) Monopolist u cemu? Monopolist, a ulazite u EU?! Ad2) Okasnili i debelo zadocnili i skoro nista ne rade, uglavnom, obicna glupost. Ad3) To je prica za lokalne naivce, kupis turbinu od Vestasa ili Siemensa, postavis je u komsijino polje kukuruza i na njoj napises Dalekovod – energija vetra…. Nema kod vas poticaja, ni isplativosti za to jos dosta godina – jos jedan pucanj u prazno. Ad4) Da penzioni nisu nedavno unisli, kompanija bi vec sada mozda bila u bankrotu. Oni su je spasli, a ne vi ovde lokalni dzabalebarosi i balavci. Time su spasli tudjim parama, barem na kraci rok, i vase bedne udele… More, zasluzili su da im podignete spomenik u sredistu grada i svaki dan po bozu na vas racun kod Carlija ili u Gradskoj kafani. I na kraju jedina vasa mana, zapravo je dugo vremena bila najjaci adut kompanije… no ne mores uvek spasti sve utopljenike, iako si spasio vecinu…. Nego gde su nestali glupaci s Warszave u popisu zelja? Oni ludaci sa severa, koji ce od vas pokupiti sve akcije po najmanje hiljadu il dve hiljade dinara? [lol]
Druže fotije, uz dužno poštovanje određenom znanju koje posjeduješ, te i volji da upozorenjima kako ova firma trenutno i ne stoji najbolje, nekome i pomogneš na način da će taj dobro razmisliti prije nego li kupi DLKV, ipak mislim da pretjeruješ.
A da sam napraviš jednu malu analizu. Naime vrati se oko 500 stranica unatrag, pobroji postove koje si napisao na temi DLKV, pomnoži ih sa određenim brojem minuta koje si potrošio na razmišljanje i pisanje istih. Pa zatim to pomnoži sa brojem drugih dionica i drugih foruma na kojima djeluješ. Mislim da ćeš ako imaš imalo zdravog razuma doći do porazne činjenice da si nekoliko tisuća sati svoga dragocjenoga života potrošio na obezvrijeđivanje a među objektima tvoje mržnje našla se i jedna, ja bih usprkos svemu rekao, pozitivna točke hrvatske ekonomije.
No u trošenju svoje životne energije tamo di misliš da je treba trošiti, nikako nisi propuštao vrijeđati one koji su dionice Dalekovoda kupovali, što je dodatno porazno za tebe…
Pa Srbi su druželjubiva i gostoljubiva čeljad, pa skini se sa tog kompa, izađi u grad popij pivu kavu, porazgovori malo sa ljudima…
Inače u Hrvatskoj je, iako se to nekada ne čini tako, legitimno sredstvo plaćanja, kuna…
Lp
…gosn fotije,moj čisti naklon…
…za razliku od nekih ja čisto uživam u onom što drugi nazivaju "gubljenjem vremena"…
…gosn fotije,moj čisti naklon…
…za razliku od nekih ja čisto uživam u onom što drugi nazivaju "gubljenjem vremena"…
Pa naravno da uživaš kada nemaš šta drugo radit u životu [cry]