DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 20:31
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,62
7.111
1,965
3,58
3,64
1,69%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa pali smo s 1950 kn na 240kn. O čemu vi pričate? Dionica trenutno vrijedi 1000 kn a vi ju samo pljujte i čekate još jeftinije. griješite….gadno….

Tako znači, ni manje ni više nego hiljadu dinara…. da je meni to na čem si ti.
I taj pad, on je kao bio slučajan, ništa se nije promenilo kod njih, u državi, ni u svetu? Kompanija se čupa od bankrota, najbolji inženjeri su već dali petama vetra, uprava diže kredite da bi isplatila plate i šalje ljude na čekanje i berzu…. To su valda neki njihovi hirevi, inače je tamo sve super i čeka se otkup akcija po hiljadu dinara… od strane naivnih Poljaka?

Koliko je bilo samo u poslednje vreme medijskih spinova, te berza u Varšavi, te Ameri ulažu pare, te mirovinci, te kvalifikovani ulagatelji, te ovi te oni… To meni ukazuje na samo jednu stvar, tamo se ne zna ko pije, a ko plaća. Iako obzirom na kratkoću rokova za dokap ili su totalni hazarderi ili je sve već dogovoreno.

Želem im da im dokap uspe, no obzirom na njhove dugove, bojim se da je ovaj tek prvi u nizu. No, poradi vas ovde, naduvanih optimista, nadam se opet da nije…
[/quote]
pliva je bila na 300 kn prije nego je prodana po8xx kn
samo da je 51% na prodaju pa bi ja tebe pitao na čemu si ti?
samo što miličićeva ekipa baš to neda da se dogodi jer bi svi dobili nogom u guzicu
da su sposobni nebi ni došli u ovakvu situaciju
vrijeme će napraviti neizbježno samo će i oni i mi dobiti puno manje nego što bi sad mogli dobiti
to je razlog kratkog roka za ponude jer se želi 25% dati u ruke točno "određenima"
tajnovitom fondu koji će vjerojatno debelo zaraditi a te iste dionice po istom sistemu
ponovo vratitit "ekipi" ispod tržišne cijene u nekoj budućnosti i tako osigurati ponovno stabilnu većinu
nakog raspada iste tipurićevim odlaskom.
ako ih sad na skupštini ne maknemo jer im je većina klimava
ili će dlkv propasti ili će si u budućnosti osigurati većinu
a nijedno nije dobro za male dioničare [angry]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Pa pali smo s 1950 kn na 240kn. O čemu vi pričate? Dionica trenutno vrijedi 1000 kn a vi ju samo pljujte i čekate još jeftinije. griješite….gadno….

Tako znači, ni manje ni više nego hiljadu dinara…. da je meni to na čem si ti.
I taj pad, on je kao bio slučajan, ništa se nije promenilo kod njih, u državi, ni u svetu? Kompanija se čupa od bankrota, najbolji inženjeri su već dali petama vetra, uprava diže kredite da bi isplatila plate i šalje ljude na čekanje i berzu…. To su valda neki njihovi hirevi, inače je tamo sve super i čeka se otkup akcija po hiljadu dinara… od strane naivnih Poljaka?

Koliko je bilo samo u poslednje vreme medijskih spinova, te berza u Varšavi, te Ameri ulažu pare, te mirovinci, te kvalifikovani ulagatelji, te ovi te oni… To meni ukazuje na samo jednu stvar, tamo se ne zna ko pije, a ko plaća. Iako obzirom na kratkoću rokova za dokap ili su totalni hazarderi ili je sve već dogovoreno.

Želem im da im dokap uspe, no obzirom na njhove dugove, bojim se da je ovaj tek prvi u nizu. No, poradi vas ovde, naduvanih optimista, nadam se opet da nije…
[/quote]
samo što miličićeva ekipa baš to neda da se dogodi jer bi svi dobili nogom u guzicu
vrijeme će napraviti neizbježno samo će i oni i mi dobiti puno manje nego što bi sad mogli dobiti
to je razlog kratkog roka za ponude jer se želi 25% dati u ruke točno "određenima"
tajnovitom fondu koji će vjerojatno debelo zaraditi a te iste dionice po istom sistemu
ponovo vratitit "ekipi" ispod tržišne cijene u nekoj budućnosti i tako osigurati ponovno stabilnu većinu
[/quote]

Ajde ne serkaj druškane. Bit će sretni ako uopšte neko pokupuje te akcije…
Pliva je i pred prodaju bila superlikvidna kompanija sa stabilnim kešflouom, iako je izgubila patentna prava na onaj lek, kako se ono zvaše, asitromicin. Medjutoa manja profitabilnosti od regionalne, a posebno svetske konkurensije, nedostatak razvojne visije, loš trek-rekord u akvisicijama kako kompanija tako i potentnih lekova, učinili su svoje i vrednovali je na marketu ispod fer cene. Sem toga, Pliva je kupljena u doba generičkog buma i globalne konsolidacije tog sektora te pre finansijske krize kada su sve akvizovane kompanije iz te branše bile preplaćivane, i to čak i s razlogom. Pliva je bez obzira na loš menadžment i upravljanje njome više od decenije bila malen igrač, no ipak igrač i to u svetskim razmerima. Svaka uporedba te i takve Plive sa ovo jada, potpuno je besmislena jer ne postoje nikake dodirne tačke medju tim dvema kompanijama.

Da skratim, uvek vam je neko drugi kriv, te Milačić, te Tipurić, te Jaca, te sistem, uredjenje, ceo svet… samo nikada vi niste krivi šta ne pratite kompanije, analisujete resultate, pratite trendove, cene ostalih dobara i usluga, konkurentskih kompanija i situasiju u domaćoj, regionalnoj i globalnoj ekonomiji. I onda kada kupite i preplatite glupost onda upirete prstom i zazivate Hanfu. Ovo je ozbiljan i veoma zanimljiv posao, no malo je onih vičnih i doraslih njemu, nažalost to utiče na konačan skor i investicione resultate, promašaje, gubitke i konačno za neke, sopstveni bankrot. Na berzi je sve više manje logično i rasionalno, to šta vi mislite da ste pametniji od većine (trenda) i znate gde je dno, a otamo akcija pane još 50 ili više odsto, to je vaš sopstveni problem, u glavi. Ne kaže zalud narod, da "trend is your friend". Zato pamet u glavu drugari i čuvajte teško zaradjene pare. Prijatno.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

[/quote]

Nije istina da je menadžment kompanije loše radio, osobito u godinama pred krizu. Kompanija je ako me sećanje ne vara kontinuisano rasla u svim segmentima poslovanja, čak se širila i na neke nove. Druga je stvar kako su se osiguravali poslovi i koliko je tu bilo korupsije i nepotisma. Očito su se oni precenili, mnogo toga investirali i akvizovali šta je trenutno neuposleno i generiše samo troškove. Trebali su ranije da započnu sa štednjom, deizinvestisanjem nepotrebnih delova, otkazima i nalaženjem novih poslova u svetu. No, lako je biti general posle bitke…

I da ih se smeni, koga bi ti postavio na čelo kompanije, ko zna od njih u regiji više o ovome poslu od Milačića i ekipe? Sem toga, kojim bi ih ti glasovima smenjivo… šta god ti mislio, pod njihovom je kontrolom barem na skupštini, verovatno više od 25 odsto kompanije.

Ono šta bi najbolje bilo za tebe jest da se ti makneš iz akcionarske strukture kompanije jer očito ne razumeš odnose snaga, trendove i rizike u ovome poslu. Ne zauvek, barem privremeno, dok ne dođe do promene trendova u poslovanju… a onda more da lelečeš kako si bio pametan šta si ušo u pravome trenutku i da si jedne jesenske noći sanjo anđele koji su ti šapćali na uvo, kupi, kupi, kupi… Dalekovod.

[/quote]

Nije istina da je menadžment kompanije loše radio, osobito u godinama pred krizu. Kompanija je ako me sećanje ne vara kontinuisano rasla u svim segmentima poslovanja, čak se širila i na neke nove. Druga je stvar kako su se osiguravali poslovi i koliko je tu bilo korupsije i nepotisma. Očito su se oni precenili, mnogo toga investirali i akvizovali šta je trenutno neuposleno i generiše samo troškove. Trebali su ranije da započnu sa štednjom, deizinvestisanjem nepotrebnih delova, otkazima i nalaženjem novih poslova u svetu. No, lako je biti general posle bitke…

I da ih se smeni, koga bi ti postavio na čelo kompanije, ko zna od njih u regiji više o ovome poslu od Milačića i ekipe? Sem toga, kojim bi ih ti glasovima smenjivo… šta god ti mislio, pod njihovom je kontrolom barem na skupštini, verovatno više od 25 odsto kompanije.

Ono šta bi najbolje bilo za tebe jest da se ti makneš iz akcionarske strukture kompanije jer očito ne razumeš odnose snaga, trendove i rizike u ovome poslu. Ne zauvek, barem privremeno, dok ne dođe do promene trendova u poslovanju… a onda more da lelečeš kako si bio pametan šta si ušo u pravome trenutku i da si jedne jesenske noći sanjo anđele koji su ti šapćali na uvo, kupi, kupi, kupi… Dalekovod.
[/quote]
koji trud za nekog tko uopće nema dionice dlkv
sigurno ti je jako dosadno u životu
slobodno se prijavi za najdobročinitelja balkana [bye]
ako imaju 25% u svojim rukama to znači da ima 75% potencijalno nezadovoljnih
da samo su godinu dana zakasnili sa poduzimanjem nakakvih poteza[pray]
pa da su prodajom 51% sada omogućili kupnju njemcima
siguran sam da bi oni našli sposobnije ljude
prije godinu dana sam miličića usporedio sa čovićem,s tim da je ovaj drugi barem na vrijeme prodao
tako da smo i mi mali dioničari dobro prošli sada tvrdim da je miličić ipak gori jer on
izgleda neće prodati na vrijeme već ovim igricama sa 25%+možda još 25% pokušava izbjeći neizbježno a to je prodaja dok nije potpuno uništeno[angry]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Pa kakve to veze ima imam li ja akcije ili nemam…. tim bolje da ih nemam, barem mi je lakše sagledat celu situasiju.
25 odsto je dovoljno da kontrolišeš kompaniju i da predlažeš (donosiš ili prečiš bitne odluke), pa ne misliš valda da će se baba Slava i đed Meho pojaviti na skupštini…. ako bude više od 50 posto akcija na skupštini od ukupnog broja, to će biti veoma velik odaziv, da ne kažem možda i rekordan.

Koji Nemci, pa šta nisu prodali marsijancima? Mislim da ti ozlojađeno lupetaš ovde bez pokrića i pritom praviš loše uporedbe. Ja bi ovo, ja bi ono… a ja bi mir u svetu i čokoladnih bombona svakome po celo tuce. Da si pre godinu dana prodo akcije, manje bi bio u gubitku možda no sada i zato ti još jednom ponavljam, preispitaj sopstvene stavove i način ulaganja para i pokušaj zauzeti obektivan pogled na situasiju i trendove u samoj kompaniji, ali i okruženju… Lupanjem gluposti na topicu i davanjem izjava: "Ja znam!, Siguran sam!, 100 odsto! i sl.", daklem pametovanjem ništa se ovde neće rešiti, no kvalitetnijim upravljanjem sopstvenim investicijama, možda ćeš uspeti nešta i da zaradiš. Ako ništa drugo, barem nećeš više toliko da gubiš i sačuvat ćeš sopstvene nerve… Ako si baš i toliko siguran u neke stvari kako to ovde tvrdiš, kako to da gubiš na ovoj investiciji kad je ta tvoja sigurnost toliko nepogrešiva? Ispričavam se na maloj digresiji ostalim učesnicima na temi. Prijatno.

njemcima koji bi iz dlkv napravili što su napravili i od ht-a
a da su zainteresirani prouči materijale za zadnjih nekoliko hrvatsko-njemačkih gospodarskih foruma
zovi ti njih marsijancima a da si živio tamo koju godinu kao ja
nabi lupetao takve gluposti,ispred nas su barem 50 godina,ali ne u novcima oni su došli kao posljedica
kulture i marljivosti
nigdje i nikad nisam upotrijebio u postovima Ja znam!, Siguran sam!, 100 odsto! i sl."
to je tvoja čista izmišljotina,možda ti je to posao.
nevjerojatno da netko nema dionice dlkv a da toliko vremena i energije troši na ovu temu.[lol]

Pa kakve to veze ima imam li ja akcije ili nemam…. tim bolje da ih nemam, barem mi je lakše sagledat celu situasiju.

Prika, ruku na srce ko je tebe slušo taj neki dan nije uzo na 227 pa nije mogo ni prodat na 245. To ti je ko dividendo od 18 kuna po deonici.I ti si opet besramno tu i razvlačiš plahte. Tako možemo i do 327 bez da ti i najmanje bude neugodno.

Historia nie jest tylko czarna i nie jest tylko biała. Tak widzę i swój ślad na życiowej drodze.

a da su zainteresirani prouči materijale za zadnjih nekoliko hrvatsko-njemačkih gospodarskih foruma
nabi lupetao takve gluposti,ispred nas su barem 50 godina,ali ne u novcima oni su došli kao posljedica
kulture i marljivosti
nigdje i nikad nisam upotrijebio u postovima Ja znam!, Siguran sam!, 100 odsto! i sl."
nevjerojatno da netko nema dionice dlkv a da toliko vremena i energije troši na ovu temu.[lol]

Da su to Nemci hteli ikad kupiti i da misle da tamo ima vrednosti i velikog potensijala, verovatno bi našli načina da to učine… a ovako, još jedan pucanj u prazno i snovidjenja.
Pa, kolega napisali ste u predprošlom postu da ste sigurni da bi Nemci našli sposobnije ljude da vode kompaniju… eto ja nisam siguran u vašu izjavu da su Nemci ikad bili zainteresovani dca kupe kompaniju, a nekmoli da bi je bolje vodili… pogotovo ne na lokalnom terenu. Kolega, samo vi nastavite hodočastiti i džabalebariti po gospodarskim forumima, tamo ćete najčešće čuti isprazne priče o velikom potensijalu, al pravih para nećete se baš nagledati… ja se dotad još uvek više pouzdam u vlastite analise, praćenje trendova i ulaganja u potentnije priče od ovo jada. Nikada neću da svatim, a to se odnosi i na kolegu koji dao veoma pametne konstatacije na postu odma iza vas… zašto ganjati i pratiti nešta šta je u dugoročnom dauntrendu i u to ulagati pare (osim mozda spekulativvno kao neki oblik swing trejdanja). Kada se situasija promeni onda to ima smisla, a dotad ima na ovome svetu hilajde boljih akcija od ove i u takve treba da ulažemo pare… a kad se i ako se situasija rasčisti oko Dalekovoda i kompanija počme da pravi pare, e onda ćemo da je ozbiljno razmotrimo kao investiciju. Dotad samo posmatramo i komentarišemo svakojake gluposti i snovidjenja koje ovde možemo pročitati. Prijatno.

fotije! lijek se zove azithromycinum ili po narodski sumamed.
u slijedećem razdoblju mali će dioničari poslužiti za potkusurivanje. nelikvidni dalekovod nije prilika za ženidbu. što se više igraju igrice oko dalekovoda ko će ga komu, treba biti na višoj razini pripravnosti.

Osnovno štivo za sve one koje misle uložiti u Dlkv je strategija energetskog razvitka RH (lako dostupna na više mjesta na netu). Ugl. RH da bi postala malo manje ovisna o uvozu struje mora izgraditi 2-3 elektrane(ovdje nebitno na koji energent). Izgradnja tih elektrana nema smisla ukoliko se ne modernizira prijenosna el.energetska mreža koja danas stvara ogromne gubitke pri prijenosu.
Znači treba graditi dalekovode,a za pretpostaviti je da se Dalekovod bavi gradnjom istih.

Također, s obzirom da se time bavim, znam da se stranci raspituju za ulaganja u obnovljive izvore energije. To je tehnologija u koju je EU uložila veliku lovu, kod sebe ispunila poticane kvote i sada traže di dalje. Stanje (propisi i praksa) u hrv. je loše, ali DLkv je na vrijeme ušao u to da se postavi kao lider. Ovdje je totalno nebitna cijena obnovljivih izvora energije, dok god država subvencionira proizvodnju el.energije. (a poticati će je još jako dugo, ne zbog nas nego zbog pritiska EU koji će nam prodavati tu tehnologiju).
Energeika je,za RH, nova cestogradnja i provitirati će tvrtke koje imaju potrebna znanja.

Za tvrtku iz Eu nema lakseg nacina za uci na trziste energetike i obnovljivih izvora od investiranja u tvrtku koja se time već bavi.

kulture i marljivosti

Da su to Nemci hteli ikad kupiti i da misle da tamo ima vrednosti i velikog potensijala, verovatno bi našli načina da to učine… a ovako, još jedan pucanj u prazno i snovidjenja.
Pa, kolega napisali ste u predprošlom postu da ste sigurni da bi Nemci našli sposobnije ljude da vode kompaniju… eto ja nisam siguran u vašu izjavu da su Nemci ikad bili zainteresovani dca kupe kompaniju, a nekmoli da bi je bolje vodili… pogotovo ne na lokalnom terenu. Kolega, samo vi nastavite hodočastiti i džabalebariti po gospodarskim forumima, tamo ćete najčešće čuti isprazne priče o velikom potensijalu, al pravih para nećete se baš nagledati… ja se dotad još uvek više pouzdam u vlastite analise, praćenje trendova i ulaganja u potentnije priče od ovo jada. Nikada neću da svatim, a to se odnosi i na kolegu koji dao veoma pametne konstatacije na postu odma iza vas… zašto ganjati i pratiti nešta šta je u dugoročnom dauntrendu i u to ulagati pare (osim mozda spekulativvno kao neki oblik swing trejdanja). Kada se situasija promeni onda to ima smisla, a dotad ima na ovome svetu hilajde boljih akcija od ove i u takve treba da ulažemo pare… a kad se i ako se situasija rasčisti oko Dalekovoda i kompanija počme da pravi pare, e onda ćemo da je ozbiljno razmotrimo kao investiciju. Dotad samo posmatramo i komentarišemo svakojake gluposti i snovidjenja koje ovde možemo pročitati. Prijatno.

[/quote]

Slažem se kolega sam se nešto priča, kalkulira, nagađa a činjenica je da su radnicima smanjili plaće i da posla baš i nema kao prije.

[u]If you need a friend, get a dog. [/u]

Pa jebo te, fotije, radiš ti išta u životu uz to što pišeš postove na ovioj temi. Mislim ostane li ti vremena za druge stvari [huh]

New Report

Close