DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 21:47
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Americki-fond-ulaze-25-mil.-eura-u-Dalekovod-koji-izlazi-na-strane-burze

Američki fond ulaže 25mil eura

možda i uloži, ali sumnjam da će to pomoći cijeni dionice….dosta je pogledati LKRI gdje je odabran strani partner koji ulaže 70 milja EUR, a cijena dionice LKRI nakon toga pala je u cca mjesec dana sa 250 kn na 180 kn….tako da [embarass]

Neka Ameri dokapitaliziraju po 240, a mi ćemo onda upisivati dionice po 100 kn 🙂

izdajece uvijek dobiju nagradu

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Americki-fond-ulaze-25-mil.-eura-u-Dalekovod-koji-izlazi-na-strane-burze

Američki fond ulaže 25mil eura

možda i uloži, ali sumnjam da će to pomoći cijeni dionice….dosta je pogledati LKRI gdje je odabran strani partner koji ulaže 70 milja EUR, a cijena dionice LKRI nakon toga pala je u cca mjesec dana sa 250 kn na 180 kn….tako da [embarass]
[/quote]

Doduše, najprije je i narasla sa 180 na 250…

2akica
Nemoj se ti naljutiti ali zašto na provokativan i omalovažavajući način postavljaš sva ta podpitanja?Šta ti to treba i jel ne može to na ljepši način?

…može gosn Mrao,ja vas danas vodim na eno Laško,a vi meni objasnite taj vrajži „Equity Credit Line“…kakva je to metoda…
…kako mi se čini da ste vi tako emocionalno vezani uz Dalekovod,sigurno znate tu metodu…

…mislim kaj se tu dela da se to dobije…
[embarass]

a vi meni objasnite taj vrajži „Equity Credit Line“…kakva je to metoda…

Jel čuješ ti sebe? Toliko te frustrira što si neki dan tvrdila kako se ima posla sa ¨točno imenovanim fondom¨ misleći da je ¨Equity Credit Line¨ ime tog fonda da si spremna zatrpavat forum svojim niti duhovitim niti pronicljivim porukama.Ili si to mislila ili si insajder pa znaš ime a tu se praviš grbava.Nema trećeg.

Moj prst nemiran ko tanana bršljenova grana

…DLKV ide u dokap od min 75% temeljnog kapitala s time da najmanje 25% ide nekom fondu po oko 250kn -10% a 50% dokapa će se provesti javnom ponudom na domaćem te na jednom ili više inozemnih tržišta…
Dakle, dioničari koji žele sudjelovati u eventualnom dokapu, na dan odluke će trebati imati 4 ili 5 dionica DLKV da bi imali pravo upisati jednu iz novoga izdanja…bome i nije neki omjer pa taman da nove dionice idu i po manje od 100kn u što ćisto sumnjam pošto će fond dokapitalizirati po oko 200kn. [undecid]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Griješite.
Piše " postojećim i novima dioničarima.. ".
Jedno ne isključuje drugo.

lp

U naslovu piše "bez isključenja prava prvenstva postojećih dioničara". Dakle samo postojeći imaju pravo prvenstva. Dalje u tekstu piše "u svrhu organiziranja i provođenja javne ponude upisa dionica postojećim i novim investitorima". Valjda to znači da mogu upisati dionice i novi i postojeći ali postojeći imaju prvenstvo? Vidi prilog.
[/quote]

Kolega nigdje se ne spominje da postojeći imajmu pravo prvenstva.
Da je tome tako bilo bi explicite tako navedeno
, kao što je to navedeno bilo kod LKPC nedavno ( tamo su 2 kruga dokapitalizacije )

lp
[/quote]

Pa i je navedeno, pročitajte STATUT Dalekovoda Čl. 21

Pravo prvenstva upisa novih dionica
Članak 21.
(1) Kada se temeljni kapital povećava izdavanjem novih dionica, svaki dioničar ima pravo
upisati onaj dio novih dionica koji odgovara njegovu udjelu temeljnom kapitalu Društva.
(2) Rok za ostvarivanje prava prvenstvenog upisa ne može biti kraći od 30 dana, a ne duži
od 60 dana.
(3) Odluku o ograničenju ili isključenju prvenstvenog upisa dionica Glavna skupština može
donijeti glasovima koji predstavljaju najmanje tri četvrtine temeljnog kapitala zastupljenog na
Glavnoj skupštini
.

Ovo bi ipak trebalo značiti da trenutni dioničari će imati pravo prvenstva kod novog dokapa,
ili to mora biti 3/4 većinom osporeno na Glavnoj skupštini. E sad, volio bih vidjeti tko bi
od postojećih trebao biti protiv da ima pravo prvenstva.

Isprika, evo i STAUTA

http://www.dalekovod.com/EasyEdit/UserFiles/pdf/statut-dalekovod-dd.pdf

http://www.zse.hr/default.aspx?id=35412

Pretpostavljam da će taj američki fond zaista platiti manje od 240 kuna, i da će se desiti određeno razvodnjavanje kapitala. No, neće oni ulupat svoje pare da bi uprava mogla raditi po svome. Daklem, znaju da Dlkv ima potencijala te će uvjet za ulaganje biti mnoge promjene koje će dovesti do racionalnijeg poslovanja. I onda će za par godina krknuti svoj dio nekome po 2-3 puta većoj cijeni. Mislim da se ne bi zaj….vali na brdovitom Balkanu sa manjom zaradom, a u pitanju nije sigurna zarada na energetici, telekomunikacijama ili bankarstvu.

Po meni, odlična vijest, usprkos činjenici da će ući u vlasničku strukturu po cijeni manjoj od ove , ali kažem zaštiti će oni svoj kapital, a na taj način i male dioničare.

…sve je to na dugačkom štapu…pa i do sad je Uprava prema Statutu imala pravo povećati temeljni kapital do 50 posto,članak 18/c Statuta pa to nije uradila…

…očito je da ni jednu od ovih Odluka Uprava ne mora izvršiti aka smatra da im nije poslovo opravdana…

Članak 18 c)
(1) Ovlašćuje se Uprava da izdavanjem novih dionica poveća temeljni kapital društva, ali
najviše do polovine iznosa temeljnog kapitala društva kakav je bio u vrijeme davanja ove
ovlasti.
(2) Ovlast Upravi iz prethodnog stavka ovoga članka daje se na razdoblje do najviše pet
godine od kada se izmjena statuta kojom se daje ova ovlast upiše u sudski registar.
(3) Nove dionice mogu se izdati zaposlenima.
(4) Do 50% novih dionica od ukupno odobrenog temeljnog kapitala iz stavka 1. ovoga članka
Uprava može izdavati uz isključenje prava prvenstva pri upisu novih dionica za postojeće
dioničare Društva.
(5) Uprava Društva na temelju ove ovlasti može izdati redovne dionice i povlaštene dionice
bez prava glasa.

…hoću reći,jelte…može kombinirati… [cool]

New Report

Close