Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,67 | 92.179 | 25,100 | 3,64 | 3,74 | -2,67% |
…gospodin plavi,mislim da griješite…
…prijedlog je i Odluke da se izvrši dokapitalizacija i od stane malih dioničara…
…kao što sam već prije rekla ovdje se kumulativno radi o nekoliko Odluka… [smiley]
Nije točno.
Ova druga dokapitalizacija se odnosi na postojeće I NOVE dioničare.
Dakle, nemate nikakvo povlašteno pravo nažalost.
lp
…ne znam u čemu je problem…u prethodnom postu ste ustvrdili …"isključenje postojećih dioničara…"
što nije točno…
…o povlaštenim pravima nismo govorili…
…gosn plavi neki put treba priznati da u žaru borbe znamo zabrzati… [kiss]
Jedna od funkcija tržišta kapitala je određivanje cijene kako bi se po toj cijeni moglo prikupljati dodatni kapital.
Ova odredba je potpuno normalna i nije loša za postojeće dioničare. Tako se radi u cijelom svijetu i jedino cijena koja se referira na tržišnu je logična. Za razliku od raznih diletantskih dokapitalizacija koje se provode po nominali.
Prvi put se konkretno govori.Dakle ako dobro razumijem ovo dole onda je točno da se radi o njima već poznatom fondu
Društvo razmatra ugovaranje dugorocne linije za povecanje temeljnog kapitala s
globalnim investicijskim fondom sa sjedištem u SAD-u kojom bi se omogucilo društvu flekisbilnsot i sigurnost u
kontinuiranom i sukcesivnom povecanju vlastitog temeljnog kapitala kroz odredeno višegodišnje vremensko razdoblje.
…mene brine zbog čega je izabran upravo ovaj fond…„Equity Credit Line“…malo proguglajte,gdje ga nađoše…?
…postavlja se pitanje zbog čega u taj proces nije uključen netko od domaćih fondova koji su i onako već involvirani u vlasništvo?
…sada glasno razmišljam,pa vas pitam da li se ovdje radi o običnoj kreditnoj liniji u kojoj je ovaj "protežirani "fond osiguran "vlasničkim" dionicama,a isto tako i strogo namjenskim korištenjem njegovog kapitala… [rolleyes]
…ako bi tako bilo,što to znači? [rolleyes]
…mene brine zbog čega je izabran upravo ovaj fond…„Equity Credit Line“…malo proguglajte,gdje ga nađoše…?
Proguglo sam.equity credit line – a loan secured by equity value in the borrower’s home
Zašto inzistiraš da se je to fond kad je očigledno da se s te tri riječi opisuje metoda?
…ne znam u čemu je problem…u prethodnom postu ste ustvrdili …"isključenje postojećih dioničara…"
što nije točno…
…o povlaštenim pravima nismo govorili…
…gosn plavi neki put treba priznati da u žaru borbe znamo zabrzati… [kiss]
Kolegice, dajte pročitajte još jednom prijedloge, možda vam bude jasnije.
Ili da vam ja probam pojasniti:
AD. 8 točka 1 :
Povećanje temeljnog kapitala i to do 25 % trenutno temeljnog kapitala uz isključenje prava postojećih dioničara. Taj koji će dokapitalizirati će platiti cijenu do 10 % nižu od one koja je trenutno na burzi. A vi vi po toj cijeni nećete moći dokapitalizirati. Ne samo to, već će ta cijena biti debelo ispod book vrijednosti DLKV tako da vam se to popularno zove RAZVODNJAVANJE KAPITALA na štetu postojećih dioničara. Book vrijednost dionice će pasti poprililino. Ako vam ovi pojmovi nisu jasni, raspitajte se malo.
Što se tiče AD. 9 , druge moguće dokapitalizacije bez isključenja prava postojećih dioničara tu se radi o klasičnoj patki. Naime, istina je da će postojeći dioničari moći dokapitalizirati, ali će moći dokapitalizirati i oni koji nisu dioničari, jer lijepo piše citiram " postojećim i novim dioničarima na domaćem i inozemnom tržištu ". Dakle prodavanje magle, rekao bih.
Nadam se da vam je sada jasnije o ćemu se tu radi.
Rekao bih da je voda došla do grla, pa nema drugog naćina nego ovo.
P.S. Ako želite vidjeti primjer dokapitalizacije gdje se gleda interes postojećih dioničara, prebacite se na temu LKPC.
lp i sretno
…hebote,vidi,stvarno metoda…"Equity Credit Line"…molim gosn Mrao da širokim masama objasni što ovo znači…engleski mi je bio uvijek slabija strana… [rolleyes]
…isto tako molim kako se zove taj vrajži američki fond,jer već sve znamo,al mu ime ne znamo,pa me to valjda zbunilo… [undecid]
…gosn plavom šaljem,pusu,niš više od tog jer odjurih….
Taj koji će dokapitalizirati će platiti cijenu do 10 % nižu od one koja je trenutno na burzi.
Neće baš biti da se radi o trenutnoj cijeni.
Cijena dionice po kojoj će institucionalni investitor
uplaćivati dionice odgovarati će prosječnoj tržišnoj cijeni dionice ostvarenoj na Zagrebačkoj
burzi, umanjenoj za odgovarajući cjenovni diskont
…gosn plavom šaljem,pusu,niš više od tog jer odjurih….
Sve ok, neki put treba priznati da u žaru borbe znamo zabrzati…
lp
Taj koji će dokapitalizirati će platiti cijenu do 10 % nižu od one koja je trenutno na burzi.
Neće baš biti da se radi o trenutnoj cijeni.
Cijena dionice po kojoj će institucionalni investitor
uplaćivati dionice odgovarati će prosječnoj tržišnoj cijeni dionice ostvarenoj na Zagrebačkoj
burzi, umanjenoj za odgovarajući cjenovni diskont
[/quote]
Pa pod " trenutnu " sam mislio na tu prosječnu.. ok .. prosječnu trenutnu..
lp
Ali to ni iz aviona nije isto.
Trenutna je sadašnja a prosječna može zadirati u tri mjeseca unazad od dana potpisivanja Ugovora s potencijalnim investitorom.
Tko može tvrditi da prosječna cijena neće biti recimo 300? Nitko.Kao što se ne može tvrditi da neće biti 200.