Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
U fokusu će vjerojatno danas biti Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) nakon odluke Nadzornog odbora da pristupi dokapitalizaciji od strane međunarodnog institucionalnog investitora u iznosu do najviše 25 posto od ukupnog broja izdanih dionica društva. Odluka je doduše vremenski limitirana na razdoblje od pet godina što može značiti da nikakav aranžman još nije sklopljen. Istodobno, NO je dao ovlasti Upravi da izadavanjem novih dionica poveća temeljni kapital, u iznosu doi najviše 50 posto i to po modeu javne ponude dionica. Tu je i najava o listanju dionica na nekom od stranih tržišta. Ranije se spominjalo kako Dalekovod ima ambicije listati dionice na Varšavskoj burzi.
što stručnjaci misle o ovome … kako to tumače
hvala Vam na komentarima
ovako ja to tumačim:
A) PRIJEDLOG ODLUKE
o davanju ovlaštenja Upravi za povecanje temeljnog kapitala
uz iskljucenje prava prvenstva postojecih dionicara
[undecid] [shocked] [cry]
aha ima i B
B) PRIJEDLOG ODLUKE
o davanju ovlaštenja Upravi za povecanje temeljnog kapitala
bez iskljucenja prava prvenstva postojecih dionicara
a ništa sad treba pričekat 5 godina [wink]
1.Ma super dokap od strateškog partnera (25%) svi dosadašnji vlasnici ko vas šiša ( mali dioničari )
2. Emitirat će mo dionice gdje nas je volja sazivat će mo SPO-ove gdje nam najviše odgovara (mali dioničari i u ovoj opciji možda vas zaboravimo)
Ok firmi je poterbno financijsko restruktuiranje ali ovakvo potencijalno zaobilaženje postojećih vlasnika evo vam dva srednjaka od mene.
Provedba jedne od ovih dviju dokapitalizacija u idućih 5 g.ne mora nužno značit loše po postojeće dioničare meni na prvu loptu ne izgleda neka super opcija. Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.
…malo šarcu,malo malim dioničarima…
…još da su donijeli i Odluku kad će sazvati Skupštinu dioničara
i tromjesečno izvješće… [rolleyes]
…inače iz šturih prijedloga Odluka Uprave mogu se izvesti samo načelni zaključci…i tako načelne zaključke Uprava je još učinila neodređenijim jer im je dala određene rokove 5 i 3 godina…
…to znači da ih može provesti sutra ili za tri ili 5 godina…od čega odluku b prije odluke a…
…ovakovo šturo birokratsko saopćenje nudi nam cijeli spektar nagađanja…ovo je bila prilika Upravi da pred dioničare izađe sa jasnim smjernicama…
…šteta,jer takvo ponašanje je izuzetno nekorektno prema ovim poštenim dioničarima…
Prilično hladna reakcija publike…
Nikad mi nije bila jasna ekipa koja kupuje karte, a ne gleda film…
…inače iz šturih prijedloga Odluka Uprave mogu se izvesti samo načelni zaključci…i tako načelne zaključke Uprava je još učinila neodređenijim jer im je dala određene rokove 5 i 3 godina…
…to znači da ih može provesti sutra ili za tri ili 5 godina…od čega odluku b prije odluke a…
…ovakovo šturo birokratsko saopćenje nudi nam cijeli spektar nagađanja…ovo je bila prilika Upravi da pred dioničare izađe sa jasnim smjernicama…
…šteta,jer takvo ponašanje je izuzetno nekorektno prema ovim poštenim dioničarima…
Biti će jasnije nakon saziva skupštine dioničara. U svakom slučaju biti će dokapitalizacije, samo nije jasno po kojem modelu. Ne vjerujem da će u objavi saziva skupštine biti prijedlozi A i B već će se odlučiti za jedan od ta dva. [thumbsup]
…usput želim još reći da sam rijetko kad vidjela ovako zbrda zdola napisano izvješće…
…lijepo molim Upravu da nađe nekog tko će jasno i sistematično napisati ono što ste predložili…
…pa bar smo toliko zaslužili… [pray]
…pa bar smo toliko zaslužili… [pray]
Tko to mi? Jel to želiš reći da si se konačno nakupovala nakon svih onih gledanja iz isključivo negativnih uglova?