Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=19cb4250-7dca-4ef1-b9d3-03a75881a3c5
S obzirom na praksu poslovanja tog tipa fondova, možemo pretpostaviti da im Dalekovod namjerava predstaviti prospekt svoje dionice
Zato se nameće zaključak da su najavljeni sastanci priprema tvrtke za kotaciju na Varšavskoj burzi.
Oni koji nisu u DLKV ili nisu nigdje , e takvi likuju na bilo koju lošu vijest, a njihovoj sreći nema kraja kad DLKV zabrazdi prema dolje.Neka samo uživaju , daju savjete , predviđanja, uglavnom takvi i na ostalim dionicama pametuju.Barem LEGA Sasha objektivno i argumertirano piše,al kad krene DLKV, a krenut če kat tad, mogu ovi katasrofičari svoja pisanja objesiti mačku o rep.
S obzirom na praksu poslovanja tog tipa fondova, možemo pretpostaviti da im Dalekovod namjerava predstaviti prospekt svoje dionice
Zato se nameće zaključak da su najavljeni sastanci priprema tvrtke za kotaciju na Varšavskoj burzi.
U Norveškoj još dva velika dalekovoda u fazi planiranja.
Sa stranica Statnett-a (google prevoditelj)
Statnett planiranje novog 420 kV dalekovoda od Ofoten do Balsfjord za održavanje i poboljšanje sigurnosti opskrbe u regiji. Ožičenja će se početi ponovno može biti ograničenja tijekom razdoblja od sjeverne Norveške nije samodostatna u vlasti. Povećana potrošnja podiže ovaj kabel, i to je bitno da je planirani lednignen između Balsfjord i Hammerfest raditi ispravno.
1)
150 – 180 km dug i 40 m širok (jasno pojas)
420 kV (visoki napon razini u Norveškoj)
utječu na sedam općina u Nordland županije i Troms
Licence aplikacije je poslana NVE proljeće 2010.
Licenciranje odluka očekuje se u zimi / proljeće 2011.
Pravno obvezujuće rezolucije od naših 2012
Puštanje u jesen 2014
2)
Središnje rešetke u Troms i Finnmark nisu dizajnirani za značajan porast u potrošnji u regiji. Statnett planiranje novog 420 kV dalekovoda od Balsfjord u Hammerfest koje će poboljšati sigurnost opskrbe, omogućuju prijenos novih energije (vjetroelektrane) i osigurati veću potrošnju, na primjer u vezi s povećanom aktivnošću u naftnoj industriji.
420 kV
Oko 360 km Ca 40 m bred (ryddebelte)
Oko 40 m širok (jasno pojas)
Dodirivanje 8 općina
Dozvola zahtjev podnesen NVE svibanj 2009
Licenciranje Odluke očekuje polovici 2010
Konačnu odluku u drugoj polovici 2011
Dovesti staviti u redoviti rad u 2016.
Evo još jednom izjave koju su ljudi iz Statnett-a dali nakon što je Dalekovod izabran da radi
projekt Sima-Samnanger
"We have had very good experience with Dalekovod and are looking forward to more cooperation. There has been a great deal of interest and stiff competition among the qualified European companies. Dalekovod won the contract on the basis of an overall evaluation of both financial and non-financial criteria. Examples include the assessment of the plan and programme for work on health, safety and the environment," says project manager Steinar Bygdås.
Počeli radovi na montaži stakala na Sky Office Tower. Zgrada će biti prava ljepotica, a i novac koji će se dobiti od najma nije za podcjenit.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=575656&page=188
Počeli radovi na montaži stakala na Sky Office Tower. Zgrada će biti prava ljepotica, a i novac koji će se dobiti od najma nije za podcjenit.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=575656&page=188%5B/quote%5D
…a je,tržište kapitala je tako procvjetalo da će sve iznajmiti burzovnim mešetarima…
[lol]
…e,moj Saša,pa pol poslovnih prostora u Zg vam je prazno…onog trenutka kad to i izgrade,kome će ga iznajmiti…
…usput kad već nabrajate možebitne poslove Dalekovoda,bilo bi korektno da navedete i izvor,jer u suprotnom priznaćete bit ćemo neinformirani ili mi ili oni…
…apsolutno ste u pravu ,naravno naglasak je na…“kad krene DLKV”…
…još kad bi smo to “kat tad” definirali…gdje bi sreći bio kraj… [rolleyes]
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=575656&page=188%5B/quote%5D
…a je,tržište kapitala je tako procvjetalo da će sve iznajmiti burzovnim mešetarima…
[lol]
…e,moj Saša,pa pol poslovnih prostora u Zg vam je prazno…onog trenutka kad to i izgrade,kome će ga iznajmiti…
…usput kad već nabrajate možebitne poslove Dalekovoda,bilo bi korektno da navedete i izvor,jer u suprotnom priznaćete bit ćemo neinformirani ili mi ili oni…
1)
onog trenutka kad to i izgrade,kome će ga iznajmiti…
http://www.ingenieurpress.com/arhitektura/28-cro-skycrapers.html
Prema idejnom projektu, svaki toranj je trebao imati 22 etaže, ali su investitori, zbog velikog interesa za zakup poslovnog prostora, pokrenuli proceduru za povećanje katnosti građevine. Prema novo usvojenom urbanističko-arhitektonskom programu odabrano je idejno rješenje koje predviđa da tornjevi mogu biti visoki više od 100 m, s 29 nadzemnih i 4 podzemne etaže.
2)
E moja bako, pa samo treba pažljivije čitati. Napisao sam da je taj podatak sa stranica Statnett-a, na koju svatko može otići i provjeritit. Pa zar je to problem otići na stranice poduzeća sa kojima je Dalekovod do sada sklapao ugovore (Statnett -Norveška, Ukrenergo-Ukrajina, Kegoc-Kazahstan) i vidjeti tamo kakvi su njihovi planovi za budućnost. Bako, pod hitno na tečaj za korištenje računala.
@PILAPILA
…apsolutno ste u pravu ,naravno naglasak je na…"kad krene DLKV"…
…još kad bi smo to "kat tad" definirali…gdje bi sreći bio kraj… [rolleyes]
[/quote]
Nebrinite Bakice , 1-2 mjeseca , 1 god , pa ja sam mlad vrijeme je na mojoj strani, strpljen-spašen , i drago mi je što ima toliko dobronamjernih ljudi, pa treba nas mlade usmjeriti.A bogme ima tu i bankara i predsjednika mirovinskih fondova, znam neke, i oni prosipaju pamet , al na svoju stranu, jedni ljevo drugi desno, jedni ravno , pa kao u politici.E sad koju stranu odabrat, vrag bi ga znao.J asam strpljiv , vremena imam, debelo sam zabrazdio u DLKV, vaš stil je klasičan , prepoznatljiv.Udri po svemu , bilo dobro ili loše , nebih vam volio biti ni suradnik , al ni susjed .Svako dobro, i dobar tek , i odmorite malo , pa nedjelja je ,i nije sve u dionicama, malo vanka mešu ljude , šetnja , unuci, malo opuštanja.
…ah,dragi moji,za mene je ipak novo da se Dalekovod kani baviti najmom poslvnog prostora,naravno kad zgrada bude gotova i kad nađe najmoprimce…čudi me da to nisu objavili na ZSE…
…to im nekako i nije glavna djelatnost,znam da Ingra iznajmljuje Arenu,a tu ima kao nekih problema…,al dobro,novac mi je mio,ma odakle bio… [proud]
…ja ne znam zakaj se toliko ljutite na baku…neki put i starije treba poslušati,a pomislite samo kako bi bilo grozno da svi imamo identična mišljenja…
…Pila ja mislim da bi ste se vi ugodno iznenadili,evo upravo radim krumpir salatu,a ovdje se zabavljam…
…ja vam toplo savjetujem,da ovo sve skupa ne uzimate ozbiljno,jer dionice su samo papir,a mi smo ljudi,a to je puno ljepše…
Oni koji nisu u DLKV ili nisu nigdje , e takvi likuju na bilo koju lošu vijest, a njihovoj sreći nema kraja kad DLKV zabrazdi prema dolje.Neka samo uživaju , daju savjete , predviđanja, uglavnom takvi i na ostalim dionicama pametuju.Barem LEGA Sasha objektivno i argumertirano piše,al kad krene DLKV, a krenut če kat tad, mogu ovi katasrofičari svoja pisanja objesiti mačku o rep.
[/quote]
Kolega , ja posjedujem dionice DLKV,več dugo vremena. Ako vam se sviđaju ušminkani postovi tipa up up slobodno se njima zavaravajte.Naši postevi ne određuju kretanje cijene na burzi! DLKV će ići up up. Kada? Kada to pokažu poslovni rezutati a za sada ih nema! [thumbsup]
[/quote]
Kolega , ja posjedujem dionice DLKV,več dugo vremena. Ako vam se sviđaju ušminkani postovi tipa up up slobodno se njima zavaravajte.Naši postevi ne određuju kretanje cijene na burzi! DLKV će ići up up. Kada? Kada to pokažu poslovni rezutati a za sada ih nema! [thumbsup]
[/quote]
Moram se sloziti s vama kolega, ugovaranje novih profitabilnih poslova, prodaja i/ili gasenje neprofitabilnih poslova ili proizvodnih celina, smanjenje opstih troskova poslovanja, uz rast prihoda, uticat ce na rast marzi, ostvarenje profita i nesmetano sevisiranje poprilicno visokih dugova. To je ukratko ono sta akcionari i investitori zele da vide i sta bi znacajno moglo da podigne celu stvar na cenovnim merdevinama.
Traže lovu po bijelom svijetu , jer neće ubrzo imati ni za plaće radnicima. Ugovore koje su skolopili tek su u realizaciji 2012. Treba do tada preživjeti.Oslanjaju se na poslove u RH. Ko će to platit? Jedino možda EU? Prošlo je vrijeme velike pljačke u građevinarstvu. EU drži kontrolu. Nema više SKLAD gradnje , HDLE i sl…. [angry]
[/quote]
Ugovore koje su skolopili tek su u realizaciji 2012
Kolega odakle Vam ovaj podatak? Nema potrebe na silu kolega gurati neistine. Pa na nekim Norveškim stranicama su objavljene fotografije sa kamionima koji su dovezi opremu za dalekovod Sima-Samnanger, i radnicima koji čekaju na istovar te opreme. Uostalom evo i predsjednik uprave
tvrdi suprotno od Vas:
http://www.vecernji.hr/biznis/cekamo-dozvole-ulaganje-1-5-mlrd-kuna-vjetroelektrane-clanak-255014
Trenutačno smo u fazi pripreme proizvoda, strojeva i radnika za radove u Norveškoj koji počinju 1. travnja ove godine, a mjesec dana kasnije i na Grenlandu. …te pripreme za realizaciju netom dobivenih poslova u Ukrajini
To je što se tiče Norveške i Grenladna, a što se tiče Ukrajine piše Vam ovdje:
http://www.dalekovod.com/dalekovodu-posao-vrijednosti-71-mileur-u-ukrajini.aspx
Očekivano trajanje radova je 20 mjeseci od potpisivanja ugovora
Ugovor su potpisali, što znači da ako bi tek 2012. god. krenuli sa realizacijom tog projekta morali bi ga završiti u roku od 8 mjeseci. Zar Vi stvarno mislite da se dalekovod od 135 km može završtiti u
roku od 8 mjeseci? Sve to ide ove godine kolega, a nastvalja se u 2012.