Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,68 | 14.852 | 4,036 | 3,68 | 3,74 | 1,66% |
točno kako sam sam napisao prosli petak na temi tehnicka analiza…pad do cca. 242 kn a onda nagli zaokret prema gore… ali eto moja objava bila je ocijenjena sa jedinicom…
pad je bio do 235 kn, a išlo bi i niže da nije cijela burza okrenula u zeleno, tako da ti prognoza i nije nešto
btw. ja sam danas kupio i prodao DLKV, bit će ovdje još puuuno velikih valova [wink]
[/quote]
a strasan je bio volumen trgovanja na tih famoznih 235… nekome trebalo za kruh pa prodao dvije dionice po 235…svasta cu dozivjet na ovom forumu
pad je bio do 235 kn, a išlo bi i niže da nije cijela burza okrenula u zeleno, tako da ti prognoza i nije nešto
btw. ja sam danas kupio i prodao DLKV, bit će ovdje još puuuno velikih valova [wink]
[/quote]
a strasan je bio volumen trgovanja na tih famoznih 235… nekome trebalo za kruh pa prodao dvije dionice po 235…svasta cu dozivjet na ovom forumu
[/quote]
Na 235-236 prodano je preko 500 komada, čisto za informaciju.
po meni je ovdje dosta neizvjesna situacija; kao što se vidi na slici moglo bi i gore i dole. Dugoročno trend je padajući , bit će zanimljivo promatrat idućih dana- puno toga ovisi kamo će CROBEX.
u svakoj slici se može naći razloga i za gore i za dolje :-)))
po meni je ovdje dosta neizvjesna situacija; kao što se vidi na slici moglo bi i gore i dole. Dugoročno trend je padajući , bit će zanimljivo promatrat idućih dana- puno toga ovisi kamo će CROBEX.
u svakoj slici se može naći razloga i za gore i za dolje :-)))
[/quote]
Da, da… al neko ce da uzme profit ili umanji gubitak, a neko ce da bulji u nju i tuzno bleji osisan ko ofca. Lepo je krenulo up, taman da na 260-265 nacrtamo drugo rame, a nakon toga mozda za svaki slucaj ipak jos jednom da proverimo snagu suporta na donjoj bandi padajuceg kanala…
Fotije nemaš ti pojma o ničemu, ti si običan druker. Pokrij se ušima.
A ti imas…. kad kupujes padajuce secivo i snivas o eksoloziji cene. Umesto da se bavis mojom licnosti, pozabavi se malo sopstvenom investicionom strategijom, cistam da ubuduce ne radis greske na razini deteta iz obdanista. Zapocetak, bilo bi lepo da nam das ovde sopstveno vidjenje grafa i opises sta ti ocekujes i zasta?
Tišnjak…, bikovi i međedi u svojim rovovima…
Eto vam solidne potpore na 250,64…, da vidmo sad kako se slažu nalozi iznad…hmmmm….
DLKV-moje mišljenje.
Ovo je dionica meni srcu prirasla. Prateći nju učio fundamente, pa poslije TA, a kad je počela kriza i psihologiju masa u onim ratnim danima na burzi kad se gubilo po 10% u 10 minuta.
DLKV je u "problemima" zbog visoke razine duga ,a kako se vidi iz izvještaja prihodi su im zveknuli pošteno (kako su i najavljivali) nastavili se ovakav trend pada prihoda usljed velikh financijskih obveza i troškova mogli bi se pojaviti i minusi u RDG. Firma najavljiva restrukuiranje a dobro bolje ikad nego nikad premda nam restruktuiranje govori da se firma i nije baš najbolje snašla novonastalim uvjetima na tržištu. Kako vidimo iz firme se žale da fali domaćih poslova sa velikim profitnim maržama osobno smatram da će mo sigurno par godina morati zaboraviti veća i masovna držvna ulaganja u infrastrukturu ,dok DLKV-u ostaje da iskopa svaki posao koji može vani sa minimalnim maržama. Moramo imati u vidu da je ovo jedna od firmi koje su značajne svima nama
tako da u slučaju većih problema i država bi mogla uskočit i dat ruke al nadam se da do toga uopće neće doći. Sa druge strane opet postoji rizik da bi i DLKV-u mogao ispast kakav kostur iz ormara u vidu preplaćenih poslova po autoputu al ovo je trenutno imaginaran rizik al nikad ne znaš što se sve krije u ormaru.
TA
DLKV je još uvijek u padajućoj liniji trenda prije dva tjedna je bila probijena u očekivanju dobrog GFI
al slab izvještaj vratio je dionicu ispod padajuće linije. Dionica je vrlo vrlo brzo zakucana u pre-pre prodano područje i pitanje vremena je bilo kad će u odbijanac. Jučer sam se mislio ćoknut nešto za trejdanje al šta ćeš stah je vrag i evo danas dionica vrti 10-ak kn skuplje a ja bez dionica DLKV.
Mogući razvoj po TA da cijena ponovno dođe do padajuće linije trenda te se odbije od nje te nastavi po starom sa novim nižim vrhovima. Moguće je da cijena i probije padajući liniju (cca 280 kn) ako bi se par dana zadržala iznad nje konačno bi se otarasili padajućeg trenda na ovoj dionici. Sile koje utječu na svaki graf uključuju i samo poslovanje firme. Ja ću sačekati prvi kvartal da vidim šta se zbiva, pa i drugi ako treba.
I odlepršao…, sa svih 1356 komada…, kakvu sad strategiju sprema…
vratiti će se popodne na 260… [cry]