Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 42.127 | 11,670 | 3,56 | 3,62 | -3,78% |
Neočekivano loš zadnji kvartal, raspad cash flow-a,ako ovako nastave i slijedecih par kvartala ne pise im se dobro, Sigurno je i da marza na poslovima dobivenim vani nece i ne moze biti ista kao kad se radilo za HEP i ceste. Brzi izlazak iz problema trenutno vidim jedino u skorom pocetku radova na Ombli i Buzinu ( iskreno ocekujem da ce se po tom pitanju pokrenuti nesto jer je ipak predizborna godina). Najavljeno restrukturiranje mora u sebi sadrzavati otpustanja, na stranu socijalne politika,ali dlkv je jedini građevinac u kojem niti je bilo otpustanja ni smanjenja placa, te po odnosu sa radnicima se ugleda na velikog bracu HEP,ali jbg-a HEP si to moze i priustiti. Generalno u banani su kao i cijela drzava, medutim zato je i cijena na 27x.
Fotije nemaš pojima kao što ni nemaš dionicu građevinara
da imaš znao bi dobro o ćemu ja pričam…
Ne znam što ste stvarno oćekivali rast prihoda u najtežoj godini za građevinare od poćetka krize
Al što neki fond menadžerčići mlate pare na ovoj dionici pa to je strašno. Ponekad imam osjećaj da se svaki dan nađu ujutro na kavici i dogovore. Amo sad ovu amo, onu tamo i tako to.
Kolega, osnovno je da li vjerujte u kompaniju i koliko procjenjujete da je vrijedno platiti ovu dionicu.
Meni se dugoročno gledano cijena od 265-275kn čini jako dobrom cijenom, jer znam što Dalekovod radi i poznajem dosta ljudi koji tu rade, odreda svi vrijedni stručnjaci i marljivi i pošteni ljudi.
Da je izvješće lošije nego se očekivalo to je istina, al mislim da je to odavno u cijeni. Očekujem povrat preko 300kn u idućih 7 dana.
jedan kvartal ne znaći ništa za građevinara sklopljeni su novi poslovi koji će tek donjesti zaradu
Najbolje da si svi ljepo kupe onaj napuhani IGH jer je to jedina dionica koja među građevinarima zna ponekad i narast…
DLKV je po meni najbolji građevinar kolićina sklopljenih poslova to pokazuje jedno tromjesjećje ne znaći apsolutno ništa …
Bojim se da ovo ide jako dolje…
Nakon svih ovih događanja, teško je imat vjere u ovu dionicu.
Koji su to igrači s ovim igrama totalo su uništili i ono malo vjere koju su ulagači imali.
Donekle će veći igrači koji su zapeli u ovoj dionici držat cijenu, samo pitanje je dokad.
Svim onima koji su maštali o zarađenim tisućama na ovoj dionici samo ću reći ovo:”Ode zec u prndec”.
Craig….nemoj se bojati. Korekcija gotova. Sutra još ti margin pozivi i gotovo……….nema više ko prodavati.. pa znaš, da je ostala na kraju tvrda kora kruha ….
Mene nebrine loši 4Q, nego je i plan za sljedeću godinu ništa posebno.
Book je oko 300 i za građevinsku firmu koja posluje oko nule je book maksimum koji se može dobiti.
Znači kupiti sada po 280 da bi na kraju godine eventualno prodao za 290 baš i nije ništa posebno.
Da će dionica nazad na 230kn, neće. Vrtit će se od 260 do 280 i to je to.
Ako ima netko neke druge argumenete, rado poslušam.
Fotije nemaš pojima kao što ni nemaš dionicu građevinara
da imaš znao bi dobro o ćemu ja pričam…
Ne znam što ste stvarno oćekivali rast prihoda u najtežoj godini za građevinare od poćetka krize
pa nego kako nego povecanje dobiti…pogledaj IGH i njihov FI za 2009 i 2010..to ti ja kazem..
Znate li sto je najveci problem kod investitora…othrvati se emocionalnoj vezanosti za dionicu i priznati da si pogrijesio te pobjeci iz nje na vrijeme odnosno sa sto manje gubitaka,
lp
Izvijesca iz prošlosti krizne 2010. su proslost.
Poslovalo se bez gubitka pod teškim pritiskom.
Vještina je poslovanje bez gubitka.
Zanimaju nas ugovoreni poslovi..operativa je na terenu,
poslovi se ugovaraju
poslovi se ugovaraju
pa nije cilj firme ugovoriti poslove, nego zaraditi od tog posla novac dioničarima!!! DLKV je lani još imao isplate od HAC-a i "sanaderovskih" poslova, ali ove toga više nema, bojim se da će sljedeća izvješća biti 0 ili gubitak jer su jako skidali vani gaće da dobiju poslove [embarass]
poslovi se ugovaraju
pa nije cilj firme ugovoriti poslove, nego zaraditi od tog posla novac dioničarima!!! DLKV je lani još imao isplate od HAC-a i "sanaderovskih" poslova, ali ove toga više nema, bojim se da će sljedeća izvješća biti 0 ili gubitak jer su jako skidali vani gaće da dobiju poslove [embarass]
[/quote]
Nisu ih skidali, nego su u iste trpali proviziju za sebe, dok je dlkv radio za siću pod parolom "nije bitna zarada, nego hr. kvaliteta"
I onda iz tih "gaća" kupi kuću na Jarunu…pa za par mj. drugu za sina…..a onda hebiga, hoće svoj mir, pa kupi cijelu ulicu. Za dioničare mu se hebe, svoje dionice je ionako badava dobio, prenio na sina, a ovaj prodao. A kolike je samo poslove odhebo…….pa na +40 je u Kazahstan išao u dugim gaćama……uvjeren da će ih napuniti……ali oni mu ponudili samo za slip gaće.