DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 15:08
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,61
42.127
11,670
3,56
3,62
-3,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Je li netko zna kolika će biti dividenda.

Baš me zanima da "ubrzo" izlaze na Varšavu…, kako bi izgledao prospekt…, što bi ponudili dioničarima i po kojoj cijeni…

izgleda da DLKV te poslove vani dobija zbog damping cijena, pokrije si samo troškove i to je to. ako se preračunaju u nekom većem poslu, bit će gadno. dug im je ogroman i fali samo jedan malo veći kiks da sve ode do đavola

Pa tako je, to ja govorim unazad 2-3 mjeseca, ali me nitko ne sluša.
[/quote]

To su samo pretpostavke…, a pravu istinu ćemo tek vidjeti na idućim izvještajima……, ili pak da netko na skupštini društva postavi ovo pitanje…, pa da svi znamo na čemu smo…
[/quote]
Slažem se kolega, to ih treba pitati na skupštini……..a usput ih pitati i kada planiraju izlistanje na Varšavskoj burzi…….to je bitno…….ili nije?
[/quote]

Vjerujem da će skupština biti blago rečeno zanimljiva. Prije svega zato što je Erste dobro ovdje
zagazio, a koliko sam čuo oni baš nisu neki mekušci. Osobno se mogu složiti sa politikom firme da je trebalo braniti socijalu i nikome ne dati otkaz, ali biti glavni spoznor vaterpolo-eurolige, Hajduka, VK Mladosti, planinara, motorista i svih drugih koji im se jave, a u isto vrijeme prijaviti ovakovu neto dobit, e to mislim da više neće ići. Mogli bi im ovi što su im razgrabili komercijalne zapise (banke, fondovi, osiguravajuća društva) pokazati žuti karton.

@sasha
I dalje tvrdim da je dlkv odlična firma, ali dok ne maknu upravu, neće tu biti ništa bolje. Dobra je vijest da ima još samo 1. loša vijest, ali svi su ionako previše uplašeni i ogorčeni, da im stavljam sol na ranu.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

izgleda da DLKV te poslove vani dobija zbog damping cijena, pokrije si samo troškove i to je to. ako se preračunaju u nekom većem poslu, bit će gadno. dug im je ogroman i fali samo jedan malo veći kiks da sve ode do đavola

Pa tako je, to ja govorim unazad 2-3 mjeseca, ali me nitko ne sluša.
[/quote]

To su samo pretpostavke…, a pravu istinu ćemo tek vidjeti na idućim izvještajima……, ili pak da netko na skupštini društva postavi ovo pitanje…, pa da svi znamo na čemu smo…
[/quote]
Slažem se kolega, to ih treba pitati na skupštini……..a usput ih pitati i kada planiraju izlistanje na Varšavskoj burzi…….to je bitno…….ili nije?
[/quote]

Vjerujem da će skupština biti blago rečeno zanimljiva. Prije svega zato što je Erste dobro ovdje
zagazio, a koliko sam čuo oni baš nisu neki mekušci. Osobno se mogu složiti sa politikom firme da je trebalo braniti socijalu i nikome ne dati otkaz, ali biti glavni spoznor vaterpolo-eurolige, Hajduka, VK Mladosti, planinara, motorista i svih drugih koji im se jave, a u isto vrijeme prijaviti ovakovu neto dobit, e to mislim da više neće ići. Mogli bi im ovi što su im razgrabili komercijalne zapise (banke, fondovi, osiguravajuća društva) pokazati žuti karton.

[/quote]

A odaklem znaš da oni neće da prodaju sopstveni udel do skupštine?

Mislim, ovde se iznose teze zdravo za gotovo… pa nisu se oni pupčanom vrpsom vezali za akcije Dalekovoda… samo problem bi bio kome iskpiati toliku količinu u ovakvoj situasiji. A to da je Dalekovod dobra firma o tom bi se dalo i mnogo lošeg napričat… I Ingra je nekoć bila kobajagi dobra i pliva i mnogo njih… no vremena se menjaju, a oni koji na vreme prepoznaju trendove mogu to da iskoriste. Oni drugi, oni su ionako osudjeni na propast…samo im još to niko nije saopćio.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

A bre Fotije pa svi znaju da se kaže "saopštio"….

Fulaš fudbal ko pravi.., daj bar piši srpski da te ceo svet razume…, znaš ti to…

samo problem bi bio kome iskpiati toliku količinu u ovakvoj situasiji.

Recimo na ipo-u u varšavi? Usput prikupe kapital za projekte, blabla, samo treba smisliti dobru priču dok je još bull vani. Inače stvarno ovdje sve loše vijesti trenutno, mogla bi i koja dobra stić čisto da ne bude dosadno… [yawn]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

samo problem bi bio kome iskpiati toliku količinu u ovakvoj situasiji.

Recimo na ipo-u u varšavi? Usput prikupe kapital za projekte, blabla, samo treba smisliti dobru priču dok je još bull vani. Inače stvarno ovdje sve loše vijesti trenutno, mogla bi i koja dobra stić čisto da ne bude dosadno… [yawn]
[/quote]

A koji IPO, nikad nije bio pominjan IPO nego paralelni listing…. ako ide IPO onda je to dillution za vas… osim ako investitori kupe akcije znatno iznad trenutne cene… IPO se pravi kad kompanija cveta i ima viška para na marketu, a ne kad se kuburi za preživljvanje.

Zar ti misliš da bi strani investitori popušili foru na ove dugove u bilansu… Bi oni to kupili, al po 100 dinara.

Zapravo, cela Varšava je očito bila pričam ti priču… dok insajderi svoje pare iz Dalekvoda miču.

@sasha

I dalje tvrdim da je dlkv odlična firma, ali dok ne maknu upravu, neće tu biti ništa bolje. Dobra je vijest da ima još samo 1. loša vijest, ali svi su ionako previše uplašeni i ogorčeni, da im stavljam sol na ranu.

dajte molim vas i tu još jednu lošu podjelite s nama sad dok nas ništa više ni ne može razoćarati…

Dalekovod rekorder po "sad me vidiš sad me ne vidiš" nalozima kako na bidu tako i na asku. [cool]

Al što neki fond menadžerčići mlate pare na ovoj dionici pa to je strašno. Ponekad imam osjećaj da se svaki dan nađu ujutro na kavici i dogovore. Amo sad ovu amo, onu tamo i tako to. A pogotovo je manipulacija sa manje likvidnim dionicama, pa tu sa par sto kuna čudesa napraviš…

Ukratko ko ovde više para zaradi nego popuši, a nije Insider ili FM taj ima dosta soli u glavi. To ti je ko da igraš u gostima protiv jačega od sebe, sa 9 igrača, sudac totalno protiv tebe, a trener ti Slavko Goluža a ti dobiješ 2-0.
[thumbsup]

Krivo procjenjujete građevinare nisu oni Konzum da naplati svoje ćim je kupac izašao
niti im poslovi završavaju prema kvartalima
pitanje je koliko još DLKV ima nenaplaćenog posla što može biti jako puno
zato kod građevinara izvješća mogu jako varirati ovisno o završenim nezavršenim
nenaplaćenim i naplaćenim poslovima…..

Uostalom pa nije katastrofa nema nikakvog minusa ćemu ovoliki pad ovo je bezveze…
Zašto se ljudi iživljavaju na građevinarima pa izvješća su u biti puno bolja nego što je situacija
u Hrvatskoj i svjetu a cjene dionica građevinara idalje jako podcjenjene….

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Krivo procjenjujete građevinare nisu oni Konzum da naplati svoje ćim je kupac izašao
niti im poslovi završavaju prema kvartalima
pitanje je koliko još DLKV ima nenaplaćenog posla što može biti jako puno
zato kod građevinara izvješća mogu jako varirati ovisno o završenim nezavršenim
nenaplaćenim i naplaćenim poslovima…..

Uostalom pa nije katastrofa nema nikakvog minusa ćemu ovoliki pad ovo je bezveze…
Zašto se ljudi iživljavaju na građevinarima pa izvješća su u biti puno bolja nego što je situacija
u Hrvatskoj i svjetu a cjene dionica građevinara idalje jako podcjenjene….

Kakve veze ima naplata sa profitom il gubitkom?

Pa knjiži se sa datumom fakture, a ne naplate… prinsip fakturisane realisacije, a ne naplaćene.

***obrisano***

New Report

Close