DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Još malo o izvješću:

POTRAŽIVANJA:

Potraživanja od države i drugih institucija:

2009: 1.316.841,00
2010: 80.742.168,00

Otprilike za toliko su i prijavili manju neto dobi. Dakle ništa dramatično, što bi se reklo "lova je tu
ali nije sjela".

Nažalost nema to baš neke veze sa neto dobiti, to može imat samo utjecaja sa novčanim tokom, ali neto dobiti nikako

Mene jedino interesira komu su dali zajam od 135 mil HRK
31.12.2009 je bilo 60 mil HRK a 31.12.2010 195 mil HRK
I još je odobreno 25 mil HRK povezanima

Depozit kao garancija za izvršenje posla!

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

[/quote]

Hvala, preletio preko naslova, mada mi se čini da bi za to trebala B/G

A još mi nešto smeta primici od prodaje materijalne imovine na CF su u visini od 58 mil HRK, kolika je dobit od prodaje te imovine, da li su prodali amortiziranu imovinu u cijelosti.

Načelno dobit je tu, u doba krize što je dobro, da li je frizirana ili ne, tu je idemo dalje

Treba gledat na budućnost, uzmimo samo prugu Rijeka – Zagreb, sigurno bi utjecalo na popunjenje kapaciteta koje su citirali u PD-u ”Isto tako, na nešto lošije rezultate utjecala je i značajna neiskorištenost proizvodnih i montažerskih kapaciteta kompanije, kao i više cijene materijala i drugih inputa. ”

Moračeš si dati malo truda pa pročitati barem par članaka Zakona o tržištu kapitala, a koji se spominju na prethodnoj stranici…

Pa ja zaista nemam nikakva razloga istraživat, ali koliko se sećam i članovi Uprave i NO-a su obavestili berzu da prodaju akcije, a iz Dalekovoda nije bilo službene obavesti o listingu na Varšavskoj berzi. Poslovi su navešteni kako su ugovarani. Ja znam da mnogi niste srećni jer se osećate izrađeni, no to je berza, isto je tako i na najrazvijenijim marketima i ko ulaže na berzu, mora da s tim računa.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

[/quote]

Hvala, preletio preko naslova, mada mi se čini da bi za to trebala B/G

A još mi nešto smeta primici od prodaje materijalne imovine na CF su u visini od 58 mil HRK, kolika je dobit od prodaje te imovine, da li su prodali amortiziranu imovinu u cijelosti.

Načelno dobit je tu, u doba krize što je dobro, da li je frizirana ili ne, tu je idemo dalje

Treba gledat na budućnost, uzmimo samo prugu Rijeka – Zagreb, sigurno bi utjecalo na popunjenje kapaciteta koje su citirali u PD-u ”Isto tako, na nešto lošije rezultate utjecala je i značajna neiskorištenost proizvodnih i montažerskih kapaciteta kompanije, kao i više cijene materijala i drugih inputa. ”

[/quote]

Ili to ili nekoj ćerki… recimo TLM-u, ko zna kako izgleda konsolidovani izveštaj… jer sam ja gledao samo onaj nekonsolidovani. Iako oni tamo imaju manjinski udeo, ako se ne varam…

Šta ste se toliko nakačili na profit, on je uvek bio skroman kod ove kompanije… po meni su mnogo veći problem dugovi, zatim kešflou iz kojeg se finansira poslovanje, a koji je postao jako loš i na kraju ta potraživanja od kojih je moguće da bude dosta nenaplativih…

Ova je kompanija na putu da napravi turnaround…. jer se domaće tržište za nju pa skoro doslovno raspalo, a treba premostiti ova olovna vremena i naći posao u inostranstvu… To nije lak zadatak jer oni nisu bili mnogo vani prisutni, a da bi preživeli i dobili poslove moraju ići s dobrom cenom, a to radi pritisak na marže… Mnogo je ovde problema i ova će godina biti teška za Dalekovod.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

ogroman pad dobiti jasno ukazuje da poslove preko grane dobivaju damping cijenama na granici profitabilnosti… nedajbože da su se negdje preračunali (pogotovo poslovi koje rade u teškim uvjetima) jer će umjesto nule imati gubitke
osim toga, ovo je dokaz da kad nema 3x preplaćenih poslova, nema niti dobiti.
ako ove i idućih godina budu radili s nulom, bit će uspjeh, iako je gubitak izgledniji

Izgleda da ovdje nitko nema pamćenje duže od 3 sekunde, sam Luka Miličić je prošle godine najavio pad prihoda od 30-ak %. S obzirom na veliku zaduženost (ajmo reći fiksne troškove i ne možeš im uteć) moralo je doći do pada dobiti.
Vaš link

Bogme ništa od trgovine danas, svi pobjegli sa kupnje. Kome prodati dionice………. [lol]

http://www.poslovni.hr/vijesti/godisnja-dobit-dalekovoda-potonula-9476-najavljeno-restrukturiranje-172131.aspx

ovo restrukturiranje rade ko da im gori pod nogama.
čudno, dosad su samo obaviještavali o novim poslovima, nikad se problemi nisu spominjali, samo vjetanje 1000 svjetova[lol]

znao sam da nije Telegra dzabe iskrcala sve po 275 [cool]

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

Izgleda da ovdje nitko nema pamćenje duže od 3 sekunde, sam Luka Miličić je prošle godine najavio pad prihoda od 30-ak %. S obzirom na veliku zaduženost (ajmo reći fiksne troškove i ne možeš im uteć) moralo je doći do pada dobiti. Vaš link

Ma Nikson sve se zna naravno.Jednostavno kupci moraju uvaljat neki burek da im se neki naivac uplete u mrežu da bi onda posle govorili kak je nergetski sektor s najvećim ulaganjima i tak to.Firma je iskazala dobit to je najbitnije.Nisu luzeri.I hvala bogu da ide restrukturiranje šteta kaj nije još prije.

http://www.heroturko.org/movies-dvd/230272-learn-to-do-nude-yoga-in-the-privacy-of-your-home.html

Vaš link

Ja sam mislio da će biti i gore…

New Report

Close