Pa nisu oni jadni radnici , mi smo jadni koji bi im morali dati lovu !
Pa tko je još dobio otpremninu u tvrtki koja je kihnula zbog lošeg rada radnika .
– a jeste škrtavi.
– pa nećete vi dati lovu, lovu će dati država.
– kako mislite da će tu dioničari dizati dividendu ako radnici ne budu radili ???
– a problem je stvarno jednostavno rješiv.
– tu država ima 30.75% dionica.
– ako su gospon Todoriću prodavali firme za 1kn pa valjda mogu i tim radnicima to prodati za 1kn.
– potom radnici angažiraju burzovnog stručnjaka gospon Lopinu i eto im love na burzi koliko god hoće.
– usput se dodatno napravi jedna dokapitalizacija i eto love koliko vam drago.
– a potom ponovno mogu krenuti u novi ciklus magije kako nestaje pšenica iz silosa.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Zašto ovaj tekst nije objavljen na temi Best buy ?
Čobi je formalno u pravu kad kaže da država nije obvezna pomoći jer je pokrenut stečaj, ali sramotno je da:
1. je ta ista država u Đakovštini imala preko 30% vlasništva koje joj je propalo zbog nezainteresiranosti i lošeg vođenja firme (a to je bila imovina svih nas, ne jace ili čobija!!)
2. zbog nemara države oštećeni su i seljaci i radnici koji su osali bez plaća i otpremnina
3. ta ista država nekvalitetno je koristila svoj kontrolni aparat i puštala je da u Đakovštini radi tko što hoće i sad kažu jaca i čobi – a eto dogodilo se…i nikome ništa
da je ovo jedan slučaj, ajde….ali to je ovoj loše organiziranoj državi masovna pojava!
a di su pare koje je todorić dao za žito ? … , također upravi Đakovištine uzet imovinu + pare od žita i dat im firmu i eto ti kolike tolike namire
kolega Pero7,
Nikako da povjerujete kako u uređenom društvu postoji ljudi koji žele raditi ono što im šef kaže. Što više takova je većina. Malo je ljudi koji uopće imaju ambicija menađerskih konotacija, a puno više je onih koji svoj novac vide kao malu, ali sigurnu zaradu i time su zadovoljni. Osobno im zavidim jer znaju što žele u životu.
Kao poslodavac imao sam jednog izuzetnog sposopnog VSS djelatnika za puno položenih certifikata spec. jedinstvenih na području u kojem živimo i sve je funkcioniralo super između nas dokle je njegovo radno vrijeme o obveze obuhvaćalo 8 sati posla.
Kada sma mu podigao tempo, ali progresivno i plaću dao je otkaz iako su njegova neto primanja bila gotovo dvostruka, a za 40% više rada . Čovjek je samo želio i život osim novca.
Radnici Đakovštine niti su željeli niti trebali nadzirati rad uprave, a Đakovština po prirodi posla je bila tvrtka koja nemože propasti niti da želi, osim kod nas naravno.
Silni namješteni javni pozivi i natječaji koji su Agrkokoru i Žitu prodavali proizvode Đakovštine ispod cijene proizvodnje je direktna dogovorna pljačka . Da bi bilo moguće to napraviti trebalu su postojati prodavač i kupac ili dvije zainteresirane strane, a u našem slučaju uprava Đakovštine i Agrokor, ali uz blagoslov države. Kako bi se HDZ namirio kroz troškove raznim izbora i sl., Agrokor je to trebao financirati, a financirao je preko leđa i na štetu Đakovštine. Zar je to trebao znati i mogao spriječiti bilo koji radnik Đakovštine ? Nije naravno, a i da je pokušao samo bi otkaz dobio.
Danas imamo ; uništenu tvrtku Đakovštinu, nemali broj novih socijalnih slučajeva odnosno radnika Đakovštine na teret svih poreznih obveznika, ali bogatijeg Agrokora.
Silna nepravda, ali po zakonu !
Još nešto kolega Pero; svaki HR građanin koji ostaje bez posla ide na teret poreznih obveznika i to dvaput ( prvi za socijalnu pomoć, a drugi put za zdravstveno osiguranje ) , odnosno u prijevodu uzme nekoliko Kuna s vaše PLAĆE na koju ste tako jako ponosni i pametni. Vaša plaća će nadalje biti pod sve večim pritiskom i opterečenjem zbog sve većeg broja nezaposlenih i bolesnih, pa uživajte kolega Pero.
Što mora raditi država sada:
1. Preuzeti potraživanja radnika- prosvjednika-/ ISPLATITI IM SVA POTRAŽIVANJA / i nastaviti riješiti naplatu kroz stečajni postupak.
2. Odrediti osobu koja će riješiti administrativne poslove brže od uobičajenih za stečaj.
3. Utjecati na sudove samo u rokovima bržeg rada / -ne na odluke i presude, rješenja.
Uglavnom- srediti papire – i preuzeti potraživanja od bivših djelatnika. Koga dalje briga – kome će tvrtku uvaliti i popušiti. Nije to jedina stvar gdje su zeznuli …što prije bude gotovo. to bolje.
gđa. miami
to Agrokor upravo i želi, kao i sve tužne priče u RH od vladavine HDZ-a.
Zašto bi sada porezni obveznici, pogotovo kolega Pero snosio trošak Agrkokorovih zakonitih kađa ?
Lijepo se po hitnom postupku sazove Saborsko povjerenostvo, naprave kratku reviziju poslovanja Đakovštine zadnjih 4 godine ( netreba više ) i opale Agrokor da obešteti ljude i opet će Agrokor biti u plusu.
Ali ne, sada se Agrokoru pogoduje i preko plavog dizela ( "kojeg nema" ) da se uništi i posljedni HR seljak odnosno njegov urod, da bi Agrokor nesmetano uvezo jeftinu Mađarsku prehranu, na svojm policama je višetruko dobitno opladio i izfinacirao HDZ kampanju za izbore. Za to će dobiti i nagradu svih nas poreznih obveznika ili državne poticaje za uvoz Mađarske robe.
Što mislite zašto je Hanfa donijela Rješenje za Belje ? Pa to je poruka Agrokoru ili financiranje kampanje ili obveza pruzimanja, vrlo jednostavno.
Nešto se šuškalo da bi Todorić u politiku, a Hanfa mu je odmah poslala dobrodošlicu i objasnila gdje mu je mjesto. Ostavili su Todoriću da izababere gdje će popušiti, novac ili ego ?!
Kada je Todorić bio mali sigurno mu je mama lijepo govorila : ne igraj se s vatrom, općei će te ! Kao ja sada [sealed]
ali ima riješenja;
umjesto da radnici Đakovštine sebe oslabljuju i dovode u apatiju i nemoć neka zauzmu trgovinu Konzuma u Đakovu, lijepo se hrane i griju, a država će nači riješenje onda u 5 minuta .
Ovo sada im je Sizifov posao jer nema tu nemilosti pa ni Jospiović se nije oglasio !
guske u magli. stoka sitnoga zuba.gdje im je bio radnički savjet.odrekli su ga se.žao mi je te jadne, male, neobrazovane i opljačkane skupine balkanaca. sukrivci su za svoje stanje, kao i svi mi ostali za stanje u zemlji.
usporedbe radi.
jednom je jedan njemački filozof napisao, a u svezi nacizma, stradanja ljudi i ljudke neosjetljivosti za tuđu patnju i stradanje.otprilike je išlo ovako:" najprije su na red došli komunisti. nisam digao svoj glas protiv jer nisam komunist.onda su došli na red židovi. ni tada nisam digao svoj glas protiv jer nisam židov………, a onda sam na red došao ja. nitkog više nije bilo da digne svoj glas protiv.
Idealan interesni scenarij za našu Vladu bi bio da se ti i sl. ljudi što prije iscrpe, razbole i umru.
I tako su neuki i već opljačkani, a svakim danom imaju sve manje snage za borbu, ali ja sam siguran da sudbina tih ljudi leži u njihovim rukama !
Kolega Loris, ja nemam svoju Vladu – trenutno.
Za mene, ova Vlada više ne postoji. Pod VLADOM , mislim na novu- poštenu i socijalno pametnu
državu, koja će znati reagirati na ovakve situacije sa prosvjednicima.
I takvu Vladu , koja će u svom džepu – uvijek imati malen ali bitan novac za – tzv- prosjake….-
A na to su spali ovu ljudi koje danas mole pomoć za sebe…?
Što će mi takva VLADA , koja nema novaca da riješi problem , koji ima pred vratima?
VLADA JE TODORIĆ . I obratno.
Zajedno su podijelili sav dostupan novac. I Todorić će ga dobiti i za Mercator .
Danas ova dionica bilježi lepi porast, zadnja cjena 139. Nominala je 300 kuna, a knjigovodstvena vrijednost oko 450 kuna.Govorimo o prehrambenoj industriji, a osnovna osnovna djelatnost je mlinarstvo i svojim proizvodima pokriva više od 10% hrvatskog tržišta. Molio bih bolje upučene, da pokomentirajo ovo zbivanje. Meni se sve čini, da je posle Belja došo red na DKVS, ali fundamenti su tu puno bolji.[smiley2]
Ovo gore je napisano prije nekih 5 godina! Gdje je danas Belje, a gdje je Đakovština? Toda iz jednog društva prelio kapital u drugo koje je dobio za kunu i gdje je većinski vlasnik. Obije firme iz prehrambenog sektora, samo je razlika što se iz jedne "kralo" i prebacivalo u drugu, koju se u međuvremenu jačalo!
Recept jednostavan, dobit zagarantovana! [rolleyes]