ekipa koja druka na dolje ne misli to kupovati ni po jednu kunu, kaj se to još ne vidi?….kad to shvatite uhvati će vas takva panika da će te vi sami cijeni urušiti do ispod 8 kuna [bye]
To nije baš pametna ekipa.Mislim da su pametniji oni koji su jučer kupili istina nešto iznad 1 kn ,tj.za 15 kn i za desetak minuta mogli prodati po 16 do 16,50%, a sada se nalaze na prodaji
iznad 17 kn.Kupac sam bio i ja, sa posljednjim kešom.A nakon udara po bidu navrla kupnja preko
15 od gotovo 10.000 kom.Sasvim dovoljno da se iskrca bilo koji od najvećih dioničara osim
slavonca.Respektabilno velika kupnja.Otprilike to je bila kupnja jedne osmine/1/8/ovih dionica
koje vrtimo svakodnevno.Recimo na ATPL koja ima sličan broj dionica kao DKVS da se na kupnji malazi 20.000 dionica od 950 do 1.000.Takva vam je potražnja za DKVS.A vi nećete kupovati,nećete izgubiti,ali ni dobiti.A vi pišite bez honorara.Kupaca ima,prodavača
isto tako.Dionica radi i za nas špekulante to je najbitnije.
Ovdje se neki zgražaju na trejdere.Pametni trejderi su market makeri na svojoj dionici..Ako ja imam 1000 kom DKVS
stavljam na prodaju 10%/100/dionica na 10% veću cijenu ,a na gornju blokadu tj na 15% još 5% tj.ukupno 15%.Na ovaj način u slućaju rasta dionice moj udio u DKVS u ukupnom
portfelju ostaje isti.
Istu stvar radim i na kupnji.Ako dionica pada 10% ja kupujem ali ukupna izloženost riziku ostaje
ista.To može biti 10%,20% ili maksimalno 30% izloženosti u ovako rizičnim dionicama.Mislim da ozbiljniji investitori/cca 1mil kn/ne bi u rizičnim dionicama trebali imati više od 10% u jednoj.
Ako uđu u tri koje su rizične i trže se na petnaestinu 1/15 BV kao DKVD,valjda će jedna odraditi sa zaradom
od 200 do 300 % i sa zaradom u jednoj pokrije ulog u sve tri.A tih 200do 300 % se skine u kratkom roku.
Meni se za sada ova satrategija pokazala uvijek izvrsna i unosna.Naravno 2008.g. ne.Tada je sve
samo padalo da se nije bilo novaca za dokupljivati.Najčešće je samo sve padalo i padalo.I novac se topio.A naše tržište je u ovom trenu dovoljno nisko da se ne može očekivati kataklizma 2008.g.
Ali da je DKVS rizična dionica tu ste u pravu,ali i za kupca i za prodavača.Ona može i na 8,ali može i na 20,30,50….100 i više.Vi ćete se uključiti u kupnju kada bude sve jasno.A jasno nikada nije
ništa.Svaka kupnja je rizična kupnja.Veliki rizik,ali i veliki koeficijent u dobitku je DKVS.
Tko voli nek izvoli.
@lopina
svak ima svoj način ulaganja i procijena.
osobno se držim podalje ovakvih dionica -i procijena da bi morao ulagati u tri slične dionice -da bi imao stupanj uspiješnosti 30% od ukupnog kapitala uloženog u takve dionice.
VALJDA ĆE JEDNA ODRADIT SA ZARADOM-možda da ,a možda i ne- sve je u osobnoj procijeni i sklonosti riziku.
No-moram pridodati -svaka čast na smijelosti ,i želim veliki uspijeh i zaradu u navedenom trejdanju.
http://www.tszg.hr/cro/TS…nika-u-stecajnom-postupku ,,,,,,,,,,,, [undecid]
@golubv
link ne radi???
zasto je lacoste dobio jedinicu ? pa link stvarno ne radi LOL
Zato jer na ovim stranicama nije dragi gost.
Zato jer na ovim stranicama nije dragi gost.
[/quote]
Koliko sam primijetio, lacoste nigdje nije dragi gost jer ne radi ništa drugo nego ide od topica do topica i druka na pad svih dionica redom
Nego, ima nekih novosti oko SLPF jer ovako možemo još mjesecima ostat u pat poziciji, kuna gore-kuna dolje [yawn]
kuna gore,kuna dolje je dvije kune.Na sadašnju cijenu od 16 je 12,5%.Za trejdanje super.Meni dovoljno pola od toga jedanput sedmično.U toku jednog mjeseca da pogodim tri puta,a pogriješim
jedan skinut ću desetak posto mjesečno.Naravno da ne trejdam osnovni paket.Sa njim čekam
rasplet.Ili pukovnik ili pokojnik.
kuna gore,kuna dolje je dvije kune.Na sadašnju cijenu od 16 je 12,5%.Za trejdanje super.Meni dovoljno pola od toga jedanput sedmično.U toku jednog mjeseca da pogodim tri puta,a pogriješim
jedan skinut ću desetak posto mjesečno.Naravno da ne trejdam osnovni paket.Sa njim čekam
12,5% za trejdanje super hmmmm . Bas se i nebih slozio sa prometom od 30k dnevno i naravno da ne prodajes sam sebi tako da to opet cijepamo na ne znam koliko dijelova , pa da ubodes to 3 puta mijesecno mozda bi zaradio za burek i jogurt .
:)))
12,5% za trejdanje super hmmmm . Bas se i nebih slozio sa prometom od 30k dnevno i naravno da ne prodajes sam sebi tako da to opet cijepamo na ne znam koliko dijelova , pa da ubodes to 3 puta mijesecno mozda bi zaradio za burek i jogurt .
:)))
[/quote]
Niste baš skromni.10% mjesečno na recimo 10.000 kn je 1.000. Geometrijska progresija,
je 313%,dobit 212% godišnje.Gdje se dijeli toliko bureka i jogurta.Ima tu za puno bureka.Pa to vam je dnevnica za buljenje u monitor.I to treba
uzeti.Pa nije samo u igri DKVS.Uvijek se nešto skine,a naročito u bedacima.Tu se skida puno više.Igra
najbrži prst je najunosnija igra.Ali treba kopati da bi se otkrili budući biseri.A bit će ih i ima ih.
Pa igraj danas najbrzi prst na DKVS vise od 16,05 ne dam za nju . A ko voli nek je placa po 16,69 .
kolega nemojte se ljutiti ali to je totalna smijurija, jer će ionako 16,69 biti smijurija od cijene ili 4x više od cijene kad se cijela stvar raspetlja, tako da ovih cca.4% razlike o kojoj pričate je smijurija posebno na likvidnsti kakva je na toj dionici…