DKVS (Đakovština d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DKVS (Đakovština d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nismo li previše digli glavu.vrijeme je za SLPF da se istrese.Ili mu je ovo jeftino.Ipak ćemo se mučiti
dok se ne istrese.Evo mu prilike za 6.000 kom po 13 do 13,60.
Na prodaji jučerašnji kupci.Čak se ne guraju.To su pravi strpljivi špekulanti.Djeluju kao da su se dogovorili.Bravo.

Meni moj broker veli da bu tu neki okrenuli velike pare..A ja sam još uvijek ziheraš

Najskupljom slikom moglo se izgraditi 2000 kuća..usporedba funckionalnosti jedne "umjetničke" slike i 2000 kuća, snobizam=zlo

Meni moj broker veli da bu tu neki okrenuli velike pare..A ja sam još uvijek ziheraš

Sigurno da budu. Problem je jedino da tu bude većina spušila velike pare [wink]

[/quote]
Mislim da ste potpuno u pravu.FIMA i ZABA su već spušile 95%.Evo i SLPF puši preko 85%.
Većina koja je ulazila od 150 do 240 teško može očekivati zaradu.U najboljem scenariju će cijena
u vremenu od dvije godine biti na 200,ako se uspješno prebrodi stečaj.To je zaista teško očekivati,
ali moguće.

[/quote]
Mislim da ste potpuno u pravu.FIMA i ZABA su već spušile 95%.Evo i SLPF puši preko 85%.
Većina koja je ulazila od 150 do 240 teško može očekivati zaradu.U najboljem scenariju će cijena
u vremenu od dvije godine biti na 200,ako se uspješno prebrodi stečaj.To je zaista teško očekivati,
ali moguće.

[/quote]
nešto se kuha dobro u kotliću mogao bi bit dobar slavonski ćobanac

…Bilo je puno vjerovnika.Sada ih je manje jer je cca 2.200 vjerovnika namireno iz robnih rezervi i kako je ovo dala država ,koja je već i bila vjerovnik te se broj vjerovnika nije povečao ćak ni za jedan.Drugi najveći vjerovnik je 557 radnika koji potražuju ogromnih 6 mil kn,koji će biti brzo namireni.Kada se ta isplata izvrši,a stečajni upravitelj tvrdi da za to nema problema.
Dakle,vež smo se rješili gotovo 3.000 vjerovnika bez velikih novaca.Super.U tom trenutku i prestaje razlog za stečaj jer su ga radnici i pokrenuli radi svojih neisplačenih
plaća
.Naravno,da će odluku donijeti stečajni vjerovnici koji će vagati što im je isplativije.Sve na bubanj ili nastavak posla…

Da, stečaj su pokrenuli radnici zbog neisplate plaća, podržali su ga seljaci zbog nestalog žita i banka koja nije više znala što napraviti.
Sada radnici dobivaju plaće, oštećeni seljaci dobili su žito/novac…još ako reprogramiraju dugove prema banci, stečaj bi se stvarno mogao obustaviti, a onda Žito d.d. leti van odavde.
S državom će se Đakovština već dogovoriti jer država za tjedan-dva sprema model C pomoći za tvrtke u višegodišnjim problemima.
SLPF izgleda da ne prodaje ispod 20 kn, tako da bi uskoro opet mogao biti jači rast na ovoj dionici.
Sve to me potaknulo da nakon vaganja za i protiv opet uđem u DKVS jer je on sada u bitno boljoj situaciji nego prije tjedan dana, ali imam naloge i na oko 10 kn ako nekoga uhvati nervoza [wink]

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

Da dobro ste to rekli, ali radnici koji su pokrenuli stečaj su dobili plače od žita, seljaci su dobili naknadu od države koja prodaje svoj dio za kunu, i banke kojoj duže nekoliko stotina mili. kuna, sve vi to ljepo zamišljate ali ovo je samo ublaživač prema cijeni od 5kn koliko če na kraju đakovština i završiti, pogledajte sve druge "vozove", mislim da je hgspot na 38kn, i on je do 100 vozio, nemojte ljudi bitit naivni i da vas navuku oni koji su zaglavili u ovoj dionici

Sve se ovo moglo i trebalo riješiti bez stečaja, samo što je stečaj bio scenarij da Žito džabe preuzme firmu. S obzirom da se problem poprilično medijski eksponirao, može se očekivati i ponovni zaokret, tj. prekid stečaja i ponovni početak. To bi bio dobar "reklamni" potez Vlade da kaže javnosti, "evo ne bojte se stečaja to je dobar način da se posrnule firme stave na zdrave noge".

Sve se ovo moglo i trebalo riješiti bez stečaja, samo što je stečaj bio scenarij da Žito džabe preuzme firmu. S obzirom da se problem poprilično medijski eksponirao, može se očekivati i ponovni zaokret, tj. prekid stečaja i ponovni početak. To bi bio dobar "reklamni" potez Vlade da kaže javnosti, "evo ne bojte se stečaja to je dobar način da se posrnule firme stave na zdrave noge".

bit će to sve ok samo treba neka dobra vijest i ode ovo u nebesa a dobra vijest bi mogla bit uskoro bar se nadam

Da dobro ste to rekli, ali radnici koji su pokrenuli stečaj su dobili plače od žita, seljaci su dobili naknadu od države koja prodaje svoj dio za kunu, i banke kojoj duže nekoliko stotina mili. kuna, sve vi to ljepo zamišljate ali ovo je samo ublaživač prema cijeni od 5kn koliko če na kraju đakovština i završiti, pogledajte sve druge "vozove", mislim da je hgspot na 38kn, i on je do 100 vozio, nemojte ljudi bitit naivni i da vas navuku oni koji su zaglavili u ovoj dionici

Vi jednostavno ne poznajete stečajni postupak.Dionica Đakovštine će biti od 1 lipe do 200 kn.
Sve ćemo znati za godinu dvije.Kakvih pet,šest ili pedeset.Nitko ne može biti toliko pametan da bi
to mogao znati unaprijed.Imovina je toliko vrijedna,uhodani posao može biti jako rentabilan,
firma će sigurno nastaviti poslovanje tako da bi se za ovo blago uskoro mogao pojaviti i više kupaca.
Rizik od velikog gubitka,ali i šansa na višestruku zaradu.
Meni nije drago što se Đakovština daje u ruke Žitu Osijek,koji bi se uskoro mogao prikazati i kao
spasitelj,a ja mislim da je lešinar.A državi kao najvećem dioničaru ne vjerujem.Veliki interesi i
velika vrijednost koju bi svi rado zgrabili mukte.Što daju sadašnjim vlasnicima tj.dioničarima
manje njima ostaje više.
Nikako se ne mogu oteti dojmu da je SLPF odradio posao rušenje cijene ili sprečavanja rasta cijene.Da su baš toliki debili ne vjerujem.Već dva dana nisu prodali ni jednu dionicu.Ćini mi se
da ni danas nisu prodavali.

…a da neće možda janaf kupiti od đakovštine prazne ambare da u njima naftne rezervne drži ?
u tom slučaju đakovštini ima spasa…….

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Nikako se ne mogu oteti dojmu da je SLPF odradio posao rušenje cijene ili sprečavanja rasta cijene.Da su baš toliki debili ne vjerujem.Već dva dana nisu prodali ni jednu dionicu.Ćini mi se
da ni danas nisu prodavali.

Svoj udio SLPF može prodati sve sutra da hoće na 13-15 kn. Međutim, SLPF je odjednom stao s prodajom, što meni govori da je taj paket netko bezecirao kod SLPF za neku xy cijenu (vjerujem da je to po oko 25 -30 kn komad), pa dok se to ne sazna pokušava još pobrati na burzi što se dade uhvatiti ispod 20 kn. Zato se nemojte začuditi ako ovih dana bude naglo čišćenje u komadu sve prodaje do 20 kn, a onda će nastati opet urnebes kad pohlepa špekulanata proradi i moguć je opet rast do 30 kn [wink]

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

New Report

Close