A ako zarade pet šest puta,trebali bi nas voditi na janjetinu.Kakav će biti kraj ove priče,zaista se
ne može predvidjeti.Jedino u što sam siguran je da će DKVS nastaviti posao kao strateški važna
proizvodnja za podrućje Đakova, a ako sadašnji dioničari sačuvaju svoj vlasnički udio velika
zarada zagarantirana.Svaki investitor bi trebao znati da postoji i rizik velikog gubitka .
Vi vidite jedan kraj,mi koji imamo ovu dionicu vidimo drugi.Ja ne želim nikome podvaliti.Mogu
izaći sa visokom dobiti s obzirom na jefftini ulaz,ali me to ne interesira.
A što ako dođe do preuzimanja,a ja izađem.Živ bi se poija.Kakva bi to bila izgubljena dobit.I zato ću čekati,pa što bude.
[/quote]
pa vi ste sami rekli da trejdate, tko tu koga laže, ako trejdate znači da ste više puta prodali dionicu a tu pričate da neželite prodat šta ako naraste, toliko muljanja da nemogu vjerovat
[/quote]
Kada neki broj dionica želim držati u dužem razdoblju s njima ne šortam.Najprije kupim pa prodajem,kao npr.danas.Svaki investitor koji prati burzu uživo treba pokušati zaraditi dobru
mjesečnu plaćuJedva sam dočeka da DKVS uđe u redovno trgovanje radi dnevnog prometa.
Danas smo opet okrenuli 18.000 dionica.Gotovo 1/4 kojih se stalno vrte od ruke do ruke.Danas
su veliki tukli po ASKu ,počistili trejdere i ukoliko se u prodaju ne ukljući SLPF nedostajat će
dionica.Ako netko želi kupiti morat će platiti skuplje.Ili ćemo imati mali promet.
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/drzava-ce-potrazivanja-pretvarati-u-vlasnicke-udjele….gdje-je-tu-ina%3f,69664.html
Šuker bi ovaj tjedan trebao započeti razgovore sa socijalnim partnerima vezane uz mjere potpore od države, za tvrtke koje više ni krediti ne mogu spasiti. Detalji modela pomoći za sada nisu poznati, no jedan od modela za pojedine tvrtke koje kasne s plaćanjem poreza, doprinosa ili drugih davanja državi bit će ulazak države u njihovo vlasništvo, odnosno reprivatizacija. Time bi se povećao udjel u HFP-u, no predsjednik Fonda Vedran Duvnjak još nije želio nagađati koliki udjeli i koje bi se tvrtke našle na tom popisu.
Odabir u koje će se tvrtke ulaziti trebat će biti pažljiv, kažu stručnjaci, jer svakako nije isplativo ući u tvrtke koje su već gotovo obustavile proizvodnju i iz čijeg udjela država neće imati koristi te bi, dapače, mogla i dugoročno izgubiti.
[smiley]
Zbog ovog štiva će te smatrati drukerom i navlakačem.Da nemam dionice DKVS sutra bi bio na kupnji.Vjerovatno i ovi dušebrižnici razmišljaju o tome.
Na ovim stranicama pozicija i opozicija vode nelojalan rat.Počela se koristiti podebljana slova .
Jedino ja kao objektivan i korektan analitičar se ne koristim tim podvalama.
I dolazim u napast da i ja trinaesto pitanje za 250.000 kn postavim velikim slovima.
Ipak neću.
Pitanje :Zašto je Žito Osijek uzeo Đakovštinu u najam za 1Kn
Zakruži točan odgovor:
a)jer vlasnici Žita Osijek žele pomoći susjednoj općini
b)kao socijalno osjetljivi žele pomoći radnicima da se vrate na posao
obečali su na posao vratiti 400 radnika,a već ih je vraćeno 407,a uskoro i 15 koji bi u slučaju
gubitka posla postali socijalno ugroženi.Dalo bi se zaključiti da su vlasnici Žita Osijek visoko
socijalno senzibilirani
c)novci su novci,čakule su čakule
da najam 1 kn,plus troškovi pripreme za ponovno pokretanje proizvodnje,plus plaće radnika_akontacija,sirovina,energija,svi ostali troškovi je puno više od jedne kune
I sve to treba vratiti i debelo zaraditi
d)sa pozitivnim poslovanjem dokazati državi da je Đakovštinu šteta jeftino pustiti iz ruku
Predlažem da Žito Osijek dobije naziv:Dobrotvorno društvo Žito Osijek
Nadam se da će vanhallen,lacoste,dadodado i ostali iz opozicije odgovoriti na postavljeno pitanje.
a)…….
b)….
c)…..
d)….
e) zato što svaka budala može uzeti firmu (zgrade, silose, strojev….) za 1 kn mjesečno (12 kn godišnje), a da ogromne dugove i kredite od oko 600 milijuna kuna ostavi dioničarima i vjerovnicima da se snalaze kako znaju i umiju i da se naplate kroz stečajni postupak, pa što kome dopadne.
Žitu d.d. profit i zarada, a dioničarima i vjerovnicima… bolje da ne napišem
e) zato što svaka budala može uzeti firmu (zgrade, silose, strojev….) za 1 kn mjesečno (12 kn godišnje), a da ogromne dugove i kredite od oko 600 milijuna kuna ostavi dioničarima i vjerovnicima da se snalaze kako znaju i umiju i da se naplate kroz stečajni postupak, pa što kome dopadne.
Žitu d.d. profit i zarada, a dioničarima i vjerovnicima… bolje da ne napišem
[/quote]
Dakle,ipak se slažemo da ovo može biti unosan biznis.
Hvala,vam što potvrđujete i moje mišljenje.
Žito Osijek će ostvariti kratkoročno dobit,a nama kao vlasnicima /dioničarima/ostaje nada da ćemo
dugoročno sudjelovati u toj budućoj dobiti.A tko zna,možda se vjerovnici dogovore da i oni sudjeluju u toj budućoj dobiti.
Mesa ima za sve.To je bitno.A kako će se dijeliti.Vi smatrate da će država svojih 31% vlasništva
dati za ništa.Ja mislim da će uzeti najviše što može,a samim time će nešto biti i za nas.A to nešto
bi trebalo biti višestruko više od sadašnje cijene 322,78:17,50 =18,44
jučer smo se tržili na ispod osamnaestine BV.Jako jeftino.Najjeftinije na cijeloj burzi.
O.K.Đakovština je u stečaju.
A što ako izađe iz stečaja.Onaj koji može zarađivati postaje interesantan za preuzimanje.
"To su isprepleteni interesi i samo dokaz kako su se neki ljudi infiltrirali u Ministarstvo na štetu seljaka. Ništa se ne rješava. Zašto ne riješe Đakovštinu? Sada će našim novcima sanirati loše poslovanje i lopovluk umjesto da napokon stanu na kraju", rekao je Dukić kojeg smo podsjetili na priču koju je objavio Index kako je većina nestalog žita iz Đakovštine završila u Agrokoru.
http://www.seebiz.eu/hr/valute-i-robe/seljaci-dosta-nam-je-cobankovica-i-todoricevih-ljudi-u-ministarstvu!,69631.html
Gospodo, mislim da nećete više kupiti tako jeftino… morate malo podići naloge
DKVS d.d.u stečaju
Prosječni ulaz većine dioničara koji su ušli radi trejdanjaje je veći od sadašnje cijene i oni ne žele izlaziti sa gubitkom.Zadnja panika je bila u petak i tada su nesigurni izlazili.
U subotu i nedjelju su vanhallen i ekipa dodatno posijali paniku i dosta ih je izašlo.I sada više nema jeftine kupnje i ukoliko ne bude bitno novih vjesti idemo lagano od kuda smo i krenuli
tj,prema trideset.
Ovo nije nagovor na kupnju jer uvijek ovo može puno niže.
SLPF je jedina nada da počme prodavati jeftino .To svi i čekamo i zato nema kupnje po ASK.
Bojimo se slavonca.
Neka stavlja po desetak tisuća komada na 18 Rješiti ćemo ga do kraja semice.
A ako zarade pet šest puta,trebali bi nas voditi na janjetinu.Kakav će biti kraj ove priče,zaista se
ne može predvidjeti.Jedino u što sam siguran je da će DKVS nastaviti posao kao strateški važna
proizvodnja za podrućje Đakova, a ako sadašnji dioničari sačuvaju svoj vlasnički udio velika
zarada zagarantirana.Svaki investitor bi trebao znati da postoji i rizik velikog gubitka .
Vi vidite jedan kraj,mi koji imamo ovu dionicu vidimo drugi.Ja ne želim nikome podvaliti.Mogu
izaći sa visokom dobiti s obzirom na jefftini ulaz,ali me to ne interesira.
A što ako dođe do preuzimanja,a ja izađem.Živ bi se poija.Kakva bi to bila izgubljena dobit.I zato ću čekati,pa što bude.
[/quote]
pa vi ste sami rekli da trejdate, tko tu koga laže, ako trejdate znači da ste više puta prodali dionicu a tu pričate da neželite prodat šta ako naraste, toliko muljanja da nemogu vjerovat
[/quote]
Kada neki broj dionica želim držati u dužem razdoblju s njima ne šortam.Najprije kupim pa prodajem,kao npr.danas.Svaki investitor koji prati burzu uživo treba pokušati zaraditi dobru
mjesečnu plaćuJedva sam dočeka da DKVS uđe u redovno trgovanje radi dnevnog prometa.
Danas smo opet okrenuli 18.000 dionica.Gotovo 1/4 kojih se stalno vrte od ruke do ruke.Danas
su veliki tukli po ASKu ,počistili trejdere i ukoliko se u prodaju ne ukljući SLPF nedostajat će
dionica.Ako netko želi kupiti morat će platiti skuplje.Ili ćemo imati mali promet.
[/quote]
Kolega Vase postove nemoze nitko pobiti i vidim da nekima to smeta! Ocito im je zao sto nisu usli po 10 kn :-))) Upravo se danas to i dogadja da nema prometa jer ljudi ne zele prodavati po niskim cijenama a cini mi se da ni SLPF ne zeli bas vani…. 🙂
SLPF je jedina nada da počme prodavati jeftino .To svi i čekamo i zato nema kupnje po ASK.
Bojimo se slavonca.
Neka stavlja po desetak tisuća komada na 18 Rješiti ćemo ga do kraja sedmice.
Evo ti se nudi 2700 komada po 18kn.
Nemoj biti stidljiv.
[smiley]