SZIF ne može prodat svoju količinu na tržištu i o tome je besmisleno raspravljat.
il se igraju trejdanja, il prepuštaju svoj paket nekome tko želi preuzet kontrolu.
A zašto ne bi mogao? Uvijek je pitanje samo cijene. Na 5 kn će se naći dovoljno onih koji je će kupovati da uprosječe ulaz.
I ako nije problem, da li mi možeš objasniti o kakvom je preuzimanju kontrole riječ? Da su oni imali stvari pod kontrolom ne bi DKVS došla u stečaj. Shvatite već jednom da ovo bigger fool theory i da će većina ovdje plakati.
ja bi prije rekao da će dizati cijenu pa onda izlaziti ako će uopće izlaziti
braniti cijenu s 2000 kom ?? na cijeni blizu 17- ne bi rekao
prerizično
SZIF ne može prodat svoju količinu na tržištu i o tome je besmisleno raspravljat.
il se igraju trejdanja, il prepuštaju svoj paket nekome tko želi preuzet kontrolu.
A zašto ne bi mogao? Uvijek je pitanje samo cijene. Na 5 kn će se naći dovoljno onih koji je će kupovati da uprosječe ulaz.
I ako nije problem, da li mi možeš objasniti o kakvom je preuzimanju kontrole riječ? Da su oni imali stvari pod kontrolom ne bi DKVS došla u stečaj. Shvatite već jednom da ovo bigger fool theory i da će većina ovdje plakati.
[/quote]
jesi ti imao opće DKVS i zašto skroz pišeš tako negativno šta te briga tko će plakati a tko će se veselit ja sam ušao svjesno u ovaj rizik ako radnici popuše neka i ja popušim
http://www.blog.hr/print/id/1627233348/dakovstina-dd-pljacka-na-hrvatski-nacin.html
Šimo Orešković, citiram:
"Đakovština je propala zato što su bili loši gospodari u svojoj strukturi. Fondovi koji su imali 33% udjela u vlasništvu ni jednog člana nisu imali u Nadzornom odboru. Neprihvatljivo. Država je imala 32% i nije brinula o svojoj imovini. Neprihvatljivo. Radnici su imali 35% vlasništva i nisu brinuli o svojoj imovini. Neprihvatljivo. I to su razlozi zašto su oni propali. I ne samo prošle godine, oni padaju dugi niz godina, od kada su zemlju izgubili. Jer kada je došlo do raspada Đakovštine koja je zapošljavala tisuće radnika izgubila zemlju, IZGUBILA ZEMLJU izgubila poljoprivredu koja joj je isto tako politikom oduzeta, seli se na ovu razinu. Došlo je do katastrofe tih radnika, tih seljaka koji su žito tamo čuvali. Stečajni Zakon precizira da blokada može trajati 60 dana. Nakon 60 dana tijela Uprave moraju u roku od 21 dana podnijeti prijedlog za stečaj. To se kod nas ne događa. I onda se događa da ova situacija traje, traje, traje. Dolazi do blokade računa , milijunskih blokada i u toj blokadi Uprava pokušava sve moguće i nemoguće da spasi tvrtku, ne dijeli plače i dolazi do ovih situacija. Mi smo s Upravom imali sastanke prošle godine i oni su nam prikazali da je sve u redu. Plača je kasnila jedan mjesec. Mi smo računali da je sve u redu. Međutim kada se počelo po Đakovu pričati da robe nema, da žita nema i kada je došlo do ovoga vidjeli smo kolika je težina problema. Ja sam dobio podatak da trenutno u RH ima 29.000 tvrtki koje su blokirane. To je katastrofa. To znači da te tvrtke, ako imaju zaposlene, ne plaćaju apsolutno nikakve doprinose za te zaposlene, da rade na crno i sigurno je velika većina njih prošla tih 60 dana. Tu treba kontrolu vršiti, da se vidi preko čega i kako oni rade. Đakovština je radila preko nekog čudnog računa, isplaćivala neto plače, dogovarala nešto sa seljacima i došla na ovo na što smo došli. Mi smo kao sindikat podnijeli kaznenu prijavu protiv svih odgovornih u Đakovu i znamo da na tome kriminalistička policija radi“.
kakvo sad to spominjanje gubitka zemlje
ima li netko možda odgovor
james, lopina?
SLIKA HRVATSKE
Potrošnja: Raste samo prodaja kruha, tjestenine i pekarskih proizvoda
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB – Osim što je značajno, za više od 15 posto, kriza smanjila promet u trgovini na malo, ona je još značajnije promijenila i – potrošačke navike.
Kupuje se osnovno, pa su, kako kažu podaci Državnog zavoda za statistiku, u cijeloj prošloj godini, u odnosu na čitavu 2008. godinu, Hrvati kupovali 15 posto više onog najosnovnijeg – kruha, tjestenine i pekarskih proizvoda, a odricali se svega onog što za život nije nužno. Kruhom smo, može se slobodno reći, zavaravali glad!
– Kriza je definitivno promijenila navike potrošača, kako se i predviđalo, jer se u potrošnji štedi, a štednja na bankama, kažu podaci tih banaka, povećava. A dok je tako, Vlada građanima, koji potrošnjom mogu pokrenuti gospodarstvo, šalje potpuno pogrešne signale. Kad nam s vrha vlasti neprestano govore da će ova godina biti još i teža od prošle, mi automatski prestajemo trošiti, makar su nam primanja možda ostala ista, ističe Tanja Kesić, profesorica kolegija "Ponašanje potrošača i konzumerizam" s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.
Prema njenim riječima, ljudi su promijenili svoje potrošačke navike, čak i oni koji nisu u tolikoj financijskoj »stisci«, jer, slušajući neprestana upozorenja, i crne prognoze – i oni prestaju trošiti. Tako se, bez pozitivnih signala vladajućih, zaključuje profesorica, gospodarstvo neće pokrenuti, a onda ćemo ga, nakon što prođe »kriznija« 2010. godina, pokušavati vratiti u »normalu« još godinama.
Pozitivne signale, za razliku od Vlade, šalju sami trgovci, pokušavajući stvoriti dojam da potrošnja pokazuje uzlazni trend, što bi i kupce trebalo natjerati u trgovine. Službena ih statistika, međutim, opovrgava, budući da je promet svakog mjeseca iznova manji negoli u mjesecu prije. Ljerka Puljić, potpredsjednica Agrokora, ujedno predsjednica Udruženja trgovine pri HGK, pozvala je krajem prošle godine na »javno populariziranje optimizma potrošača«. Potrošnja, ističe ona, prekida gospodarski ciklus ako je u padu, odnosno pokreće ga ako je i sama u porastu. Gospodarska je situacija, zaključuju stručnjaci, dovela do promjena u navikama potrošača, jer se kupci ponašaju racionalnije, a da bi se ciklus ponovno pokrenuo, potrebno je kupcima slati optimistične poruke.
Bez naše neracionalnosti trgovci, očito, ne mogu opstati, no pitanje je, istovremeno, koliko mi možemo opstati i kupovati bez svojih poslova i plaća koje ćemo u trgovinama trošiti, uz porezni »harač« i najave novog povećanja PDV-a. Na Zavod za zapošljavanje lani je stiglo više od 50.000 otpuštenih, samo potkraj godine njih više od dvadeset tisuća, pa burza rada sada broji gotovo 310.000 nezaposlenih. Pritom, novih je nezaposlenih lani stiglo ponajviše iz sektora trgovine, u studenom njih 4.300. Jer, kako kako se mijenjaju potrošačke navike građana, tako i bez posla ostaje određeni tip trgovaca. Prodaja tehnike i namještaja u studenom prošle godine je, kaže službena statistika, bila manja za čak 27 posto u odnosu na studeni 2008. godine, pa u toj trgovini dolaze i nove najave otpuštanja radnika, a za dvadesetak posto smanjena je bila i prodaja računala, telekomunikacijske opreme, knjiga, igračaka, kućnih ljubimaca, satova i nakita. Najveći pad, od gotovo 60 posto, lani je, u odnosu na cijelu 2008. godinu, zabilježio promet motornim vozilima, dok je pala i prodaja alkohola, za 30-tak posto.
Kako kažu upućeni, ne pije se manje, nego se alkohol kupuje u sivoj zoni, onaj iz »domaće« proizvodnje. Zanimljiv je i statistički podatak prema kojem je lani, u odnosu na 2008. godinu, značajno opao čak i promet svom rabljenom robom, za 15-tak posto, što znači da Hrvati uistinu više – ne kupuju ništa. Događa nam se, međutim, krizni »efekt crvenog ruža«, kad se povećava, u našem slučaju za oko 3,5 posto, kupovina kozmetike. Ljudi se, a prvenstveno žene, okreću malim zadovoljstvi
[/quote]
Naravno da može, u teoriji, ali imaš neki primjer iz prakse da je prvi vlasnik prodao sve na tržištu?
Pa većina već plače odavno, cijena je pala sa 250 na 15kn, da nije malo kasno vikat "vuk"…
O preuzimanju većinskog vlasništva, reko si sam da je sve samo pitanje cijene.
Ja znam šta radim, isto što i na CKML na 2150kn, ak se sjećaš, svako za sebe mora znat.
I hunt therefor I am, harvest the land, taking the fallen lamb.
bez veze napadate bill gatesa, kolega piše konstruktivno na svim topicima, koncentrirajmo se na vanhallena i slične. [thumbsup]
..bez veze napadate bill gatesa, kolega piše konstruktivno na svim topicima, koncentrirajmo se na vanhallena i slične. [thumbsup]
Tako je, Bill Gates piše konstruktivno za razliku od tebe koji si običan navlakač koji si zaglibio ušavši u ovo na 30 kn, pa opet u petak kad si napravio katastrofalnu grešku dokupivši na 18 kn jer sad i sam uviđaš da kad br. 1 rasprodaje svojih 130.000 dionca da će DKVS ovaj tjedan potonuti ispod 10 kn i da više neće ni narasti iznad 10 kn jer ga NITKO OD VEĆIH IGRAČA NE KUPUJE !
Umjesto da navlačiš i dijeliš promašene savjete koncentriraj se radije na svoj portfelj jer tone poput Titanika! [bye]
http://www.blog.hr/print/id/1627233348/dakovstina-dd-pljacka-na-hrvatski-nacin.html
Šimo Orešković, citiram:
"Đakovština je propala zato što su bili loši gospodari u svojoj strukturi. Fondovi koji su imali 33% udjela u vlasništvu ni jednog člana nisu imali u Nadzornom odboru. Neprihvatljivo. Država je imala 32% i nije brinula o svojoj imovini. Neprihvatljivo. Radnici su imali 35% vlasništva i nisu brinuli o svojoj imovini. Neprihvatljivo. I to su razlozi zašto su oni propali. I ne samo prošle godine, oni padaju dugi niz godina, od kada su zemlju izgubili. Jer kada je došlo do raspada Đakovštine koja je zapošljavala tisuće radnika izgubila zemlju, IZGUBILA ZEMLJU izgubila poljoprivredu koja joj je isto tako politikom oduzeta, seli se na ovu razinu. Došlo je do katastrofe tih radnika, tih seljaka koji su žito tamo čuvali. Stečajni Zakon precizira da blokada može trajati 60 dana. Nakon 60 dana tijela Uprave moraju u roku od 21 dana podnijeti prijedlog za stečaj. To se kod nas ne događa. I onda se događa da ova situacija traje, traje, traje. Dolazi do blokade računa , milijunskih blokada i u toj blokadi Uprava pokušava sve moguće i nemoguće da spasi tvrtku, ne dijeli plače i dolazi do ovih situacija. Mi smo s Upravom imali sastanke prošle godine i oni su nam prikazali da je sve u redu. Plača je kasnila jedan mjesec. Mi smo računali da je sve u redu. Međutim kada se počelo po Đakovu pričati da robe nema, da žita nema i kada je došlo do ovoga vidjeli smo kolika je težina problema. Ja sam dobio podatak da trenutno u RH ima 29.000 tvrtki koje su blokirane. To je katastrofa. To znači da te tvrtke, ako imaju zaposlene, ne plaćaju apsolutno nikakve doprinose za te zaposlene, da rade na crno i sigurno je velika većina njih prošla tih 60 dana. Tu treba kontrolu vršiti, da se vidi preko čega i kako oni rade. Đakovština je radila preko nekog čudnog računa, isplaćivala neto plače, dogovarala nešto sa seljacima i došla na ovo na što smo došli. Mi smo kao sindikat podnijeli kaznenu prijavu protiv svih odgovornih u Đakovu i znamo da na tome kriminalistička policija radi“.
kakvo sad to spominjanje gubitka zemlje
ima li netko možda odgovor
james, lopina?
Ne radi se o nikakvom gubitku zemlje.Nisu je nikad ni imali.Đakovština je bila PIK.Bilo je destak OURa koji su pretvoreni
u desetak d.d.Poljoprivreda,stočarstvo itd.U toj početnoj podijeli Đakovština nije u posjed dobila
zemlju već silose,mlinove i tvornicu.Svi ostali su već bankrotirali.Još jedino se ona održala i
stanica za tehnički pregled vozila.
Neki ovo sigurno bolje znaju.
..bez veze napadate bill gatesa, kolega piše konstruktivno na svim topicima, koncentrirajmo se na vanhallena i slične. [thumbsup]
Tako je, Bill Gates piše konstruktivno za razliku od tebe koji si običan navlakač koji si zaglibio ušavši u ovo na 30 kn, pa opet u petak kad si napravio katastrofalnu grešku dokupivši na 18 kn jer sad i sam uviđaš da kad br. 1 rasprodaje svojih 130.000 dionca da će DKVS ovaj tjedan potonuti ispod 10 kn i da više neće ni narasti iznad 10 kn jer ga NITKO OD VEĆIH IGRAČA NE KUPUJE !
Umjesto da navlačiš i dijeliš promi to vjerovatno šene savjete koncentriraj se radije na svoj portfelj jer tone poput Titanika! [bye]
[/quote]
Bilo bi pametnije da si i ti bio u ĐAKOVŠTINI.Ovdje su spušili i fondovi jer su izlazili najjeftinije,a većina je profitirala.Meni je DKVS i pored pada na 17 kn još uvijek najpozitivnija stavka u
portfelju.Za r ne razumiješ da je James dokupljiva radi smanjenje prosječne cijene ulaza i izasša
saq dobitkom.Vrati nse ponovno u,vjerovatno sa ostvarenom dobiti.Duhovitost je karaskteristika
inteligentnih ljudi,a takvi kao vi negativci i destruktivci su štetni svima ,a najviše sebi.
Optimisti donose napredak.I zaradu.
Kako to da je rasla na 30 kn ako ih nitko od većih igrača ne kupuje ?
Da je DKVS kupovao itko od većih igrača onda bi se to vidjelo u top 10!
VELIKI NE KUPUJU DKVS, VELIKI PRODAJU DKVS!!!
Bilo bi pametnije da si i ti bio u ĐAKOVŠTINI.
Narvno, pogotovo od 40 kn kad si počeo drukati! Sad bih imao -60%
Meni je DKVS i pored pada na 17 kn još uvijek najpozitivnija stavka u
portfelju.
Kako da ne, ulazio si na 40, pa na 30 sigurno ti je prosjek debeli plus [bye]
Za r ne razumiješ da je James dokupljiva radi smanjenje prosječne cijene ulaza i izasša
saq dobitkom.Vrati nse ponovno u,vjerovatno sa ostvarenom dobiti.
Samo neka dokupljuje skupa s tobom, ako je prošli put izvukao živu glavu, ovaj puta ostat će bez svega!
Duhovitost je karaskteristika inteligentnih ljudi,a takvi kao vi negativci i destruktivci su štetni svima ,a najviše sebi.
Optimisti donose napredak.I zaradu.
O da, kako da ne! Zgodno bi bilo da se ovdje jave lopinine i jamesove žrtve koje su dotični navukli nedavno na kupnju na 29,49 k pa da nam malo iznesu svoje mišljenje o gubitku od skoro -50%, a za par dana bit će i -70%.
Onda da malo popričamo o njihovoj "zaradi"….ili je to ipak bila tvoja i jamesova zarada kad ste im prodavali na 29,49 a istovremeno pričali kao ide na 60 kn??! Ma kako te nije sram uopće ovdje više pisati kad si tolike unesrećio i upropastio!!!!