20.02.2006. 17:43
pogledajte i ukupna dugoročna zaduženja ove tvrtke, pa onda odlučite do koje će te cijene kupovati….a treba saznati da l’ to netko želi preuzeti, recimo Slavonski fond ili Todorić ili se to dokupljuje za Esop ili se samo cijena diže da bi se kasnije lakše prodao veliki paket po nekoj relativno dobroj cijeni…tako je do sada radio Slavonski kada se želio riješiti velikih paketa dionica….no, činjenica je da je uspostavljen uzlazni trend.
—————————–
ovo vam je post od 20.02.2006.-točno prije četiri godine…
zimzelen vam je već onda sve rekao o đakovštini, čovjek vam je već onda rekao da je đakovština već onda bila prezadužena [thumbsup]
[/quote]
Vuk dlaku minja,a ćud nikada.
Da li se SLPF promijenio.Prodaje 2.200 kom da nas obavijestija da izlazi i da bi bilo dobro da kupujemo to jeftinije.SLPF je ZIF i d.d.,dok su Fima i Zaba bili OIF koji su prodavali tuđe.
Većinsko vlasnici SLPF d.d. su Slovenci koji su odjendamput postali toliko duševni da su odlućili
da nas previše ne oderu.Prodavaće dionice DKVS što jeftinije da bi oni imali manje.Ne mogu od smija.
DKVS je bio u takvom uzletu da su na nekoliko fiktivnih naloga na kupnji od desetak tisuća kom
mogli napucati dionicu preko 30 i bez problema nas nakrcati preko 50,000 kom dionica po daleko
većim cijenama.Imali bi puna tri dana da nas nakrcaju.
Da li SLPF i inseideri žele jeftino kupovati,pitanje je sad?
Tko pogodi ima šanse na veliku zaradu.
Da DKVS nije prezadužen od stoljeća sedmog sada bi se tržio od 200 do 250 kn.
Normalan slijed:
1.Kratkoročna prezaduženost
2.Dugoročna nelikvidnost
3.Financijske inekcije države za produžavanje agonije
4.Blokada računa
5.Stečaj
6.Uspješan izlaz iz stečaja i nastavak rada firme ili
7.Neuspješan stečaji preustroj i likvidacija i isplata vlasnicima ako što ostane.
U svakom slućaju opomena za investitore da se prezadužene firme ne kupuju jer mogu u prah
i pepeo.Evo u Mađarskoj država preuzela mađarsku avikompanijuMalev d.d.Za dugove uzeli 95% vlasništva.a
ranijim vlasnicima ostalo 5%.
A Adriatica net d.oo dokapitalizacijom 35 mil EUR starim vlasnicima ostalo 2X1% tj.2% vlasništva.
Likvidacija nije rješenje za strateški važne proizvode usluge.
Da li DKVS strateški važna za podrućje Đakovštine?
Ovaj stečaj je med i mlijeko pošto u 90% slučajeva nakon stečaja nema ni jednog radnika i firma se ugasi a u Dkvs-u ostaje 300 od 400 radnika!!!! Pametnom dovoljno.
Početkom petog će cijena biti stabilizirana oko 30, ali treba peti mjesec dočekati i imati živaca gledati daljnji pad do tada.
Paradoksalno, ali smatram da se slavonskog treba najmanje bojati: on će možda neprimjećen iskrcati 10-20k komada, ali nakon toga kupnja nestaje. Tko će kupiti ostalih 100k?
Morat će si pronaći jako dobru izlaznu strategiju.
nemorate se bojat već to netko kupit netko je znao da će on poćet izlazit pa se postavio sa kupnjom po 2500kom po 16,85 i 2500 po 16,80 a da je tolika frka već bi on zbriso kad je vidio da cijena klizi prema dole u 15:56h je završilo rasipanje i do 16h nije više bilo transakcije
[/quote]
Ja sam nedavno izašao na oko 25 kn i mislio sam se vratiti ako opet padne na 15 kn, ali u ovoj situaciji gdje nitko veliki ne kupuje, a najveći dioničar rasprodaje, mislim da ulazak iznad 10 kn nema nikakvog smisla. Onima koji su već unutra, a misle u dokup savjetujem da sačekaju da opet ode ispod 10 kn pa odlučite želite li dokupiti. Sad kupovati po 10-15 kn je bacanje novaca u vatru i plaćanje bespotrebne premije SZIF-u pri izlasku, IMHO.
U svakom slučaju sretno kolege i držite se [smiley]
nemorate se bojat već to netko kupit netko je znao da će on poćet izlazit pa se postavio sa kupnjom po 2500kom po 16,85 i 2500 po 16,80 a da je tolika frka već bi on zbriso kad je vidio da cijena klizi prema dole u 15:56h je završilo rasipanje i do 16h nije više bilo transakcije
[/quote]
Ja sam nedavno izašao na oko 25 kn i mislio sam se vratiti ako opet padne na 15 kn, ali u ovoj situaciji gdje nitko veliki ne kupuje, a najveći dioničar rasprodaje, mislim da ulazak iznad 10 kn nema nikakvog smisla. Onima koji su već unutra, a misle u dokup savjetujem da sačekaju da opet ode ispod 10 kn pa odlučite želite li dokupiti. Sad kupovati po 10-15 kn je bacanje novaca u vatru i plaćanje bespotrebne premije SZIF-u pri izlasku, IMHO.
U svakom slučaju sretno kolege i držite se [smiley]
[/quote]
Na oko 25 nije izašao NITKO [tongue]
………..
Na oko 25 nije izašao NITKO [tongue]
16.02 cijena je bila 25 kn. Tada sam prodao 1/2 . Dokaz je moj post na str.259 ovog topica. Tada sam najavio da sljedeći dan prodajem drugu polovinu.
17.02. cijena je bila 29,49 kn. Tada sam prodao preostalih 1/2. Dokaz je moj post na str 262 ovog topica.
Pozdrav…
Bogme je…pardonišem se….
Tko kupuje ?
po 2000 i više na komada
očito s namjerom
očito,
osim ak se poskliznuo i u padu utipko: DKVS-R-A – 2000 – 16,85kn. [undecid]
Tko kupuje ?
po 2000 i više na komada
očito s namjerom
JA bih recimo rekao da je taj branio cijenu. Jedini problem je da se našao malo veći prodavač. Ma biće tu još svašta, ali mnogi će plakat na kraju.
SZIF ne može prodat svoju količinu na tržištu i o tome je besmisleno raspravljat.
il se igraju trejdanja, il prepuštaju svoj paket nekome tko želi preuzet kontrolu.
JA bih recimo rekao da je taj branio cijenu. Jedini problem je da se našao malo veći prodavač. Ma biće tu još svašta, ali mnogi će plakat na kraju.
[/quote]
Za sada mali ulagaći u prosjeku prolaze dobro.Fondoviu su izašli na prosječno desetak kuna.
Zadnja cijena je 17 kn.Dakle fondovi su za sada izgubili i mogu i plakati.Ali većina malih se ukrcala
na 17 do 29,50.Među prvih deset imamo dva nova po 8.000 kom koji su ušli na preko 23.Za sada su
oni gubitnici,a novac se slio u ruke onih koji su krenuli ranije.Oni se raduju.
Ali tko će plakati a tko će likovati ubuduće ne možemo znati.Ovdje može biti velikih iznenađenja,jer su sve ove cijene jako niske.
Za sada možemo zaključiti da najgore prolaze oni koji su ulazili na cijenama preko 100.Sve ove kupnje do 30 mogu biti u razdoblju od nekoliko mjeseci i posao godine.A sadašnji prodavaći i
najveći gubitnici.Neostvareni mogući dobitak je gubitak.
žito za cijelu đakovštinu ne da više od jedne kune, a vi ste spremni za samo jednu njezinu dionicu dati znatno više od jedne kune…pa dobro, tko je tu lud , Vi ili Žito ? Netko vala jeste…uskoro ćemo i to saznati, tajna ne može dugo ostati skrivena [smiley]