DKVS (Đakovština d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DKVS (Đakovština d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lijepo se prosipa!?

Izgleda da su dečki slušali radio, pa su im se raspale iluzije da će nešto ostati dioničarima. U svakom slučaju ne bi mi bilo ugodno provesti ni vikend u ovoj dionici [smiley]
[/quote]

Nema se što reći nego da je danas bila potvrda da je ovo teška navlakuša i pušiona. Suosjećam s jadnicima koje su navlakači navukli unutra na 23 kn neki dan [cry] …možda da razmislite o pokretanju tužbe radi naknade štete od navlakača?
Idući tjedan ide na 12-13 kn, ali nakon toga više nema rasta nego smrt firme u stečajnoj agoniji [bye]

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

SVE GORE I GORE [cry] [bye]

U Đakovštini prosvjedi zbog otkaza

Nakon što su im jučer, na kraju 30-dnevnog otkaznog roka, uručeni otkazi ugovora o radu, tridesetak dojučerašnjih radnika Đakovštine d.d. u stečaju okupilo se danas na ulazu u tvrtku prozivajući za gubitak radnog mjesta zakupca propale tvrtke, Žito iz Osijeka, stečajnog upravitelja Pericu Mitrovića te regionalnog povjerenika Sindikata poljoprivrede Šimu Oreškovića i sindikalnog povjerenika Đakovštine Marija Vukovića.

Ističu da je od dosadašnjih 527 radnika otkaze dobilo njih preko 150, da je zakupac nove ugovore o radu nudio radnicima koji su pred mirovinom znajući da ih oni neće potpisati, a potom ih nije nudio djelatnicima koji još uvijek mogu raditi.

Umjesto stalno najavljivanih 400 ugovora o radu, Žito je ponudilo tek nešto više od 300 ugovora. Sindikalni dvojac Orešković-Vuković nagovorio nas je na stečaj tvrdeći da će zakupac nastaviti proizvodnju i isplatiti plaće, a mlin stoji i ne radi, dobar dio starih kupaca Đakovštine ne želi kupovati njezinu robu sada kada je u nju ušlo Žito pa su skladišta puna neprodane robe, rekao je Rade Blažević, jedan od sudionika današnjeg okupljanja.

Radnici prozivaju zakupca da je, potpomognut sindikalnim dvojcem i stečajnim upraviteljem, otkaze dijelio bez ikakve socijalne i druge osjetljivosti te da su bez posla ostali ljudi s 20 i više godina radnog staža. Najveći rez u broju radnika zakupac je napravio u administrativnom aparatu Đakovštine, gdje je od 85 radnika na poslu zadržano njih dvadesetak.

Odgovarajući na prozivke, stečajni upravitelj Perica Mitrović kaže da su radnici otkaze dobili još kod otvaranja stečaja, 25. siječnja, a ne sada. "Zakupac je ponudio 400 ugovora, a prihvatila su ih 354 radnika. Nadalje, 13 radnika prihvatio je zakupac Stanice za tehnički pregled vozila, a 14 djelatnika angažirano je za potrebe stečajnog postupka. I po završetku otkaznog roka, ostavili smo svojevrsni zrakoprazni prostor u kojem ćemo ponovno razmotriti još neke slučajeve i zbog njihova teškog položaja naknadno im ponuditi ugovore o radu", kaže Mitrović.

I regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Šimo Orešković kaže da dio radnika Đakovštine otkaz nije dobio "ni jučer, ni danas, nečijom namjerom, nego propašću Đakovštine". Zakupac je ponudivši 400 ugovora ispoštovao jedan od tri glavna zahtjeva sindikata i Radničkog vijeća, kaže Orešković.

PD

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

Lijepo se prosipa!?

Izgleda da su dečki slušali radio, pa su im se raspale iluzije da će nešto ostati dioničarima. U svakom slučaju ne bi mi bilo ugodno provesti ni vikend u ovoj dionici [smiley]
[/quote]

Nema se što reći nego da je danas bila potvrda da je ovo teška navlakuša i pušiona. Suosjećam s jadnicima koje su navlakači navukli unutra na 23 kn neki dan [cry] …možda da razmislite o pokretanju tužbe radi naknade štete od navlakača?
Idući tjedan ide na 12-13 kn, ali nakon toga više nema rasta nego smrt firme u stečajnoj agoniji [bye]
[/quote]
Ovo nije nikakva navlakuša.Nakon informacije da su radnici nezadovoljni i da su prevareni od Žita
investitori udrili po bidu.Po mom uvjerenju spašavali glavu uz gubitak jer je većina unutra na dvadeset i više.
Biti će tu još iznenađenja.Danas su izlazili veći koji su pomno pratili najnovije
vijesti i na kraju dana donijeli odluku da izlaze.Hrabri,ali vjerovatno i neinformirani su bili na kupnji.Danas nisam trejda jer nije bilo kuna za kupiti,a da je bilo sigurno bi bio na kupnji.Tri dana pušione.Nije dobro.
Đakovština je bila u stečaju i svatko tko smatra da će se stečajni postupak obaviti bez potresa
je u krivu.Potvrdilo se očekivanje da Pipunić hoće Đakovštinu za što manje.Ipak će ovdje država
morati u pregovore sa radnicima sa kojim ima više od 50% vlasništva i pokušati naći strateškog
partnera.Toda bi mogao biti spasitelj.
Priča se nastavlja.
Ulaganje bilo rizično i na 8,5 kn,na 30 i sada na 17 do 18.

Lijepo se prosipa!?

[/quote]

[/quote]

nebudite zluradi kolega
svi normalni ljudi bi htjeli da se firma spasi a ne da ju tajkun kupi za kunu (što mi nekako smrdi)
osim toga stečaj nije isto što i bankrot
predlažem da kupite lider tiskovno izdanje broj 230 ima zanimljiv text o stečajima opštenito

Postanite Eu-robovi

Lijepo se prosipa!?

[/quote]

[/quote]
Za ovu dionicu će se na kraju dobiti 0 kn ili od 65 minimalno do 100_200 u slučaju uspješnog preustroja.A gdje će kratkoročno .Na 10 ili 30.Kako sada izgleda ide prema 15,ali možda ide i na više.O tome ne odlučuju "navlakaći"već informacije.Današnje informacije nisu dobre.
Ipak daleko je ponedjeljak .U ovim dionicama vlada velika ščiga.Ili rast ili pad.Ponašaju se
histerično.Tako će biti i dalje.

Sindikalni dvojac Orešković-Vuković nagovorio nas je na stečaj tvrdeći da će zakupac nastaviti proizvodnju i isplatiti plaće, a mlin stoji i ne radi, dobar dio starih kupaca Đakovštine ne želi kupovati njezinu robu sada kada je u nju ušlo Žito pa su skladišta puna neprodane robe, rekao je Rade Blažević, jedan od sudionika današnjeg okupljanja.
[thumbsup]

Najveći rez u broju radnika zakupac je napravio u administrativnom aparatu Đakovštine, gdje je od 85 radnika na poslu zadržano njih dvadesetak.
[thumbsup]

A pazi ovo, ko da je vanhallen osobno pisao tekst [lol]

Ističu da je od dosadašnjih 527 radnika otkaze dobilo njih preko 150, da je zakupac nove ugovore o radu nudio radnicima koji su pred mirovinom znajući da ih oni neće potpisati.

Radnici prozivaju zakupca da je, potpomognut sindikalnim dvojcem i stečajnim upraviteljem, otkaze dijelio bez ikakve socijalne i druge osjetljivosti te da su bez posla ostali ljudi s 20 i više godina radnog staža.
[lol] [shocked] [lol]

i magična riječ na kraju:

-Umjesto stalno najavljivanih 400 ugovora o radu, Žito je ponudilo tek nešto više od 300 ugovora.

Odgovarajući na prozivke, stečajni upravitelj Perica Mitrović kaže da su radnici otkaze dobili još kod otvaranja stečaja, 25. siječnja, a ne sada. "Zakupac je ponudio 400 ugovora, a prihvatila su ih 354 radnika. Nadalje, 13 radnika prihvatio je zakupac Stanice za tehnički pregled vozila, a 14 djelatnika angažirano je za potrebe stečajnog postupka.

[lol] [shocked] [lol]

daj mi još jednu jedinicu, majstore. [thumbsup]

Toda je rješenje

sve će to bit ok danas sam pratio razvoj trgovanja DKVS dva sata prije zatvaranje netko je stavio dva naloga na kupnju po 2500 komada na 16,85 i nije ih opće mico koda je znao da će se ovaj scenarij desit pred kraj i sad se ja pitam tko bi reskirao 84250 tis kn da zna će sve otić u P.M bilo bi još takvih naloga da je bilo vremena

Otpuštanje viška radnika (i to administrativnih i nevezanih za osnovno poslovanje) za ulagača je dobra vijest jer budi nadu da će "Žito d.o.o." preuzeti "Đakovštinu d.d. u stečaju"…

podržavam kolega lopinu

treba gledati pozitivno

samo otpuštanje radnika – je dobra vijest-…(iako zvuči strašno) -znači preustroj i rezanje troškova

New Report

Close