DKVS (Đakovština d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DKVS (Đakovština d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

što se ovdje zbiva? promet jadnih 50 K, pad cijene od -8%
izgleda da su imali pravi oni koji su rekli da je ovo obična navlakuša koja će završiti na 10-12 kn , nadam se da više nema forumaša unutra [undecid]

moje pisanje nije investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

shvatili da imovina dužnika u stečaju ne vrijedi ni pola njegove knjigovodstvene vrijednosti…a dug 500 milja

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

biti će to jednoga dana prava firma, samo tko zna tko će tada imati njene dionice

izgleda da su imali pravi oni koji su rekli da je ovo obična navlakuša koja će završiti na 10-12 kn , nadam se da više nema forumaša unutra [undecid]

kako tko ja sam danas dokupio po 18 i kusura

Dakle,na cijeni od 20 do 25 kn protrgovano oko 70.000 kom/zadnja četiri dana/
na 25 6.000
28,5 i 29,5 16.000

Ako se uzme u obzir da su nas FIMA i ZABA nakrcali jeftino cca 64.000 kom uglavnom na cijeni
od 8,50 do 12,30 znaći da su ti kupci prodali skuplje i većini je ulaz iznad 20.I kako je cijena niža
promet dionica je sve manji.Jednostavno kupci nerado prodavaju sa gubitkom.A ako netko želi kupiti veću količinu treba podići cijenu.
Dakle,uz eventualni daljnji pad očekuje nas i dalje mali promet.Sa rastom cijene rasti će i promet.
I tako će biti dok ne dobijemo neku dobru ili lošu informaciju koja će dati sm,jer.
Ja sam zadovoljan kako su danas mali investitori uglavnom strpljivo čekali na ask.To je dobar znak.
Napustili su nas najnesigurniji koji su stoplosirali ali ipak većina je kapitalizirala dobit.

Tako je nakon duge neizvjesnosti odlučeno o daljnjoj sudbini najveće tvrtke đakovačkog kraja čiji su višegodišnji problemi kulminirali krajem prošle godine kada su na površinu isplivale poražavajuće činjenice – tvrtka je više od godinu dana u blokadi u visini od 224 milijuna kuna, ogromne dubioze koje se navode u rasponu od 430 milijuna kuna do milijardu kuna, skladišta bez sirovina i neisplata plaća od listopada za ukupno 527 radnika.

Po riječima regionalnog povjerenika Sindikata poljoprivrede Šime Oreškovića, zahvaljujući pokretanju stečaja s preustrojem tvrtka će poslovati u novom obliku, s ciljem nastavka proizvodnje i zadržavanja što više radnih mjesta.
———————————-
http://www.jatrgovac.com/2010/01/dakovstina-ide-u-stecaj-s-preustrojem/

Na posao u tom slučaju može računati oko 400 radnika, dok oni koji rade na određeno, koji su na dugotrajnim bolovanjima, koji imaju uvjete za mirovinu i druge interese ‘nisu u toj situaciji’, rekao je Orešković te najavio da već danas ide na Trgovački sud u Osijeku sa zahtjevom za pokretanjem stečaja s preustrojem.

I na današnjem se skupu zaposlenika osječka tvrtka Žito navodila kao zainteresirana za ulazak u Đakovštinu kroz zakup imovine i radnika, a interes Žita potvrdio je i njegov vlasnik i direktor Marko Pipunić.

‘Čekamo rasplet situacije, a sada je sve na budućem stečajnom sucu i stečajnom upravitelju. I dalje smatram da ‘Žito’ može osigurati nastavak proizvodnje i posao za 400 radnika’, rekao je Pipunić. (H)

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

bilo je danas na TV da idući tjedan počinje povrat žita/novca pokradenim seljacima, a država će sve što isplati pokušati namiriti kroz STEČAJNI POSTUPAK. nema ovdje više dokapa, pretvaranja duga u dionice i sl. ,država je jednom to napravila i stradala, sad ide stečaj do kraja pa kome što dopadne

moje pisanje nije investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

Tako je nakon duge neizvjesnosti odlučeno o daljnjoj sudbini najveće tvrtke đakovačkog kraja čiji su višegodišnji problemi kulminirali krajem prošle godine kada su na površinu isplivale poražavajuće činjenice – tvrtka je više od godinu dana u blokadi u visini od 224 milijuna kuna, ogromne dubioze koje se navode u rasponu od 430 milijuna kuna do milijardu kuna, skladišta bez sirovina i neisplata plaća od listopada za ukupno 527 radnika.

Po riječima regionalnog povjerenika Sindikata poljoprivrede Šime Oreškovića, zahvaljujući pokretanju stečaja s preustrojem tvrtka će poslovati u novom obliku, s ciljem nastavka proizvodnje i zadržavanja što više radnih mjesta.
———————————-
http://www.jatrgovac.com/2010/01/dakovstina-ide-u-stecaj-s-preustrojem/

Na posao u tom slučaju može računati oko 400 radnika, dok oni koji rade na određeno, koji su na dugotrajnim bolovanjima, koji imaju uvjete za mirovinu i druge interese ‘nisu u toj situaciji’, rekao je Orešković te najavio da već danas ide na Trgovački sud u Osijeku sa zahtjevom za pokretanjem stečaja s preustrojem.

I na današnjem se skupu zaposlenika osječka tvrtka Žito navodila kao zainteresirana za ulazak u Đakovštinu kroz zakup imovine i radnika, a interes Žita potvrdio je i njegov vlasnik i direktor Marko Pipunić.

‘Čekamo rasplet situacije, a sada je sve na budućem stečajnom sucu i stečajnom upravitelju. I dalje smatram da ‘Žito’ može osigurati nastavak proizvodnje i posao za 400 radnika’, rekao je Pipunić. (H)

hvala na poznatim vjestima starim cca mjesec dana.Vidimo da je došlo do pomaka:
stečaj sa preustrojem na djelu
Pipunić u najmu
radnici rade,već su dobili akontaciju plaće
Žito nije ni izgubljeno ni ukradeno.

Sve izvrsne vijesti.Bolja situacija nego prije mjesec,dva.Veće šanse za dioničare za zaradu.
Vidim da ste napereni protiv DKVS.Sa ovim člankom činite kontraefekt
Mislim da nam pomažete.
Hvala!
Dug postoji.Stečajni vjerovnici potražuju cca 500 mil kn.I to je poznata stvar.I sada slijede pregovori kako dalje.To znaju i vrapci na krovovima.

bilo je danas na TV da idući tjedan počinje povrat žita/novca pokradenim seljacima, a država će sve što isplati pokušati namiriti kroz STEČAJNI POSTUPAK. nema ovdje više dokapa, pretvaranja duga u dionice i sl. ,država je jednom to napravila i stradala, sad ide stečaj do kraja pa kome što dopadne

Ne brzajte.U pitanju su interesi različitih skupina.
Radnici rade i nebi trebali ostati bez posla.Đakovština opstaje kao firma.
Ovo je najvažniji privredni subjekt od koga je ovisna cijela Đakovština/podrućje/
Vjerovnici bi htjeli naplatititi što više.Možda im bude odgovarao nastavak proizvodnje.
Vlasnici dionica,među kojima su i radnici sa cca 35% bi trebali nešto dobiti.
Toda ili ŽitoOsijek bi htjeli ovu veliku imovinu dobiti besplatno ili za jednu kunu.
Država bi trebala nastojati naplatiti što više,pa i zaraditi ako je moguće,ali država uvijek puši-naše

Čeka nas dugotrajni proces pregovora i nalaženje rješenja.Vaše je razmišljanje katastrofično i najgore moguće.
Pametnije bi bilo da se potrudite u iznalaženju rješenja i raznih pozitivnih mogućnosti za rješenje
ovog problema u zajedničkom interesu.

sutra za jednu đakovštinu nećete moći kod nas kupiti niti jedan puding [wink]

Kolega lopina,znam da se treba boriti za istinu na ovoj temi ,ali na temi BLSC vape za vama,pa čak vam i pripremaju solidnu novčanu naknadu, a Vi ništa.Ako mislite na ovo što sam izrekao nešto odgovoriti molim Vas da to bude na temi BLSC(nudi Vam se James Knox za šegrta).

klodovik

pa sta bi onda savjetovali sta da kupimo iz Vaseg asortimana cijenjeni doktore???
pofuk

New Report

Close