Da pitamo seljake bili se složili s ovim?
Oni su oštećeni, pokradeni i briga njih za dioničare, kapitaliste.
Dobro, to smo već znali, nismo znali u čijem se pakiranju nalazi. Znamo da je nestalo 26000 tona. Da li to steti Đakovstini ili Todorićevom koncernu? Tko je najslabija karika, tko će morati na kraju platiti? Tko je odgovoran: tvrtka, uprava, pojedinac ili država? Hmmm :
PEVEC
Ja se ispričavam ako sam krivo iznio kakav podatak, ali za sve imam odgovor, što se tiče podataka o vlasništvu predlažem da odete na stranicu skdd.hr i pogledate.
Firme koje ste naveli IGH i HDEL nitko nije rekao dali je to dobra ili loša investicija mislim na te dionice zadužene jesu ali nisu u stečaju što je u ovom trenutku JAKO velika razlika, kada odu u stečaj onda čemo njih procjenjivati.
Ovo što ste rekli o bilanci, u svu sumu koju navodite vi ubrajate: kratkotrajnu imovinu, zalihe, kratkoročnu financisku imovinu, plačeni troškovi budućeg razdoblja itd……
Razmislite malo, recimo koliku zalihu imaju kada su prazni silosi ili kolika je kratkoročna financiska imovina kada ne plačaju radnike, očito im je bila prekratka [proud].
Vlada u riješenju koji sam vam dao želi prodati svoj dio za 1KN, zašto bi se vlada odrekla svog "virtualnog" dijela kolača za 1KN, osim ako nisu stvarno virtualni novci, imate virtualnu burzu tu na poslovnom pa se igrajte, ovdje su pravi novci u pitanju a ne neke virtualne igrice.
Vi hvalite ovu dionicu a sami ste rekli "Normalno da i ja aktivno sudjelujem u trejdanju", pa tko je tu lud preporučujete ljudima da kupuju jel "virtualno" vrijedi a vi kupujete i prodajete te iste dionice i zarađujete na tim istim ljudima kojima ih preporučujete, ako toliko vrijedi zašto je ne kupite i onda samo dokupljujete još.
Shvatio sam da "virtualno" vrijedi puno, a realno -5kn, da minus, neče se moči ni namiriti svi kojima su dužni,
Nemojte nasjedati na manipulacije!!!!
Ovo što ste rekli o bilanci, u svu sumu koju navodite vi ubrajate: kratkotrajnu imovinu, zalihe, kratkoročnu financisku imovinu, plačeni troškovi budućeg razdoblja itd……
Razmislite malo, recimo koliku zalihu imaju kada su prazni silosi ili kolika je kratkoročna financiska imovina kada ne plačaju radnike, očito im je bila prekratka [proud].
Dobro ste naveli od čega se sastoji kratkotrajna imovina.Ali očito to ne vrijedi za DKVS.A za ostala
dionička društva vrijedi.Vi možete sumnjati da je ta vrijednost točno evidentirana i da to treba
diskontirati ,ali da ostaje točno 21 kn po dionici.To ne zna ni vidoviti Milan.
Ja tvrdim da je taj višak do 322,78 kn.
Imamo batinu koja ima dva kraja.
S jedne strane je nula ,a s druge strane 322,78.Danas ste za 20 kn imali priliku kupiti virtualnu
vrijednost od 322,78 kn tj,za šesnaestinu netto kapitala.I vi to nećete jer smatrate da to ne
vrijedi toliko.Nećete izgubiti ,ali ni zaraditi.A ja rizikiram.Isto za svoj novac.Inaće sve što kupujete
i prodajete na burzi je virtualni kapital,jer nigdje ne postoji sigurnost da si FI točna,tj da nisu
preparirana.To je poznata stvar.
Dobro ste naveli od čega se sastoji kratkotrajna imovina.Ali očito to ne vrijedi za DKVS.A za ostala
dionička društva vrijedi.Vi možete sumnjati da je ta vrijednost točno evidentirana i da to treba
diskontirati ,ali da ostaje točno 21 kn po dionici.To ne zna ni vidoviti Milan.
Ja tvrdim da je taj višak do 322,78 kn.
Imamo batinu koja ima dva kraja.
S jedne strane je nula ,a s druge strane 322,78.Danas ste za 20 kn imali priliku kupiti virtualnu
vrijednost od 322,78 kn tj,za šesnaestinu netto kapitala.I vi to nećete jer smatrate da to ne
vrijedi toliko.Nećete izgubiti ,ali ni zaraditi.A ja rizikiram.Isto za svoj novac.Inaće sve što kupujete
i prodajete na burzi je virtualni kapital,jer nigdje ne postoji sigurnost da si FI točna,tj da nisu
preparirana.To je poznata stvar.
To si dobro naveo, samo je pitanje koliko je tko voljan riskirati.
Ne znam da li vam je poznato kako firma koja se nalazi u blokadi od veljača 2009.može poslovati.
To je nemoguće jer je račun blokiran i preko njega se ne može poslovati.To je recimo kao da dobijete plaću na račun ,ali ne možete je podići jer je netko sjeo na na račun i uzima sve.Kako tada preživjeti.Bilanca vam se popravlja jer smanjujete dug,ali glad je na pragu.Kod fizičkih osoba
postoji socijalni minimum koji nitko ne može uzeti.U privredi kada je blokada
blokira se sve do podmire vjerovnika koji je stavio blokadu.DKVS je i u tim nemogućim uvijetima uspjela davati plaće devet mjeseci..Cesije,prebijanja,naturalna razmjena itd.su metode kojima su se služili.Blokada računa je stvorila dodatne rupe u kratkoročnoj imovini i dogodilo se
da je pokrenut stečaj.Logičan slijed zbog nelikvidnosti,ali ne i zbog insolventnosti.I uopće ne znaći
da je u svemu tome napravljen gubitak u poslovanju.Bili su prisiljeni na maksimalnu štednju da bi duže izdržali.Bit ćemo pametniji sa FI 2009.koji će potpisati stečajni upravitelj.
J
Vi hvalite ovu dionicu a sami ste rekli "Normalno da i ja aktivno sudjelujem u trejdanju", pa tko je tu lud preporučujete ljudima da kupuju jel "virtualno" vrijedi a vi kupujete i prodajete te iste dionice i zarađujete na tim istim ljudima kojima ih preporučujete, ako toliko vrijedi zašto je ne kupite i onda samo dokupljujete još.
Shvatio sam da "virtualno" vrijedi puno, a realno -5kn, da minus, neče se moči ni namiriti svi kojima su dužni,
Nemojte nasjedati na manipulacije!!!!
Ja aktivno sudjelujem na tržištu kapitala i to kao dnevni špekulant.Bože moj,jedva sam dočeka da
DKVS uđe u redovno trgovanje da mogu špekulirati.U ponedjeljak sam ušao 500 kom na 17 i uspio prodati na mislim
na 22 ili 23.Skinuo sam nešto preko 30 %.Danas sam spušija jer sam kupovao na 22 jer sam očekiva da će ići na 25 i više.I spušija.Sutra Jovo nanovo.U ćemu je problem.I što je u tome loše.Svaki
aktivan investitor koji aktivno prati tržište mora trgovati.Za dnevne troškove se može lako zaraditi.
Meni to uglavnom dobro ide.Zaradim u trejdanju dobru mjesečnu plaću.Da nije nas dnevnih
trejdera danas bi promet bio manji od 5mil kn.Burza nam umire.Dnevni trejderi su sol burze,a DKVS
s obzirom da je vrlo volatilna,tj.uhvatila je velika ščiga je idealna za takve poslove.
E vo mene iz Amerike šta ima kod nas, napolju se okreče 3 biliona A brokere nek slušaju Blomberg JER i amerikanci imaju Đakovštinu.Stvarno zaboravio pisat i gramatiku Dobar je program IBM voice.A google prevede sve Jeizike.Citiram ….Prije če Hr dobit upalu pluča ……Zbogom konzume kad bude bilo Brasna vračam se ……Ovisnik o Đakovačkom brašnu i hostijama TIP 550,Hvala nemam ništa protiv Beljskog ,Ali volim svoje 2.ekologija Koliko košta prijevoz od Belja do ĐAKOVA….Učemo mi u europu Ali kad se otvori burza u Albaniji pa da i tamo možemo radit pozdrav šok.
Zaboravih web Yahoo Finanze-business.Surfajte na valovima Pa čete znati kad se ide dole…
Nema promjena u top 10. Znate valjda šta to znači.
Da, tzv. konsolidacija.. 🙂