DKVS (Đakovština d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DKVS (Đakovština d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

01.02.10. | 20:15
Danas su bile ekstra zanimljive vijesti na Radio 101, sad kolko su rekla-kazala priče, kolko činjenice. [rolleyes]

http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-nestalo-zito-iz-djakovstine-zavrsilo-u-todoricevim-ducanima/477363.aspx

nakon tri tjedna je isplivalo tek.
[/quote]
Svaka čast,Toda majstore.Ako želiš keš odma diskont 50%.Sve po zakonu.

Nestalo žito iz Đakovštine završilo u Todorićevim dućanima
………

Dobro, to smo već znali, nismo znali u čijem se pakiranju nalazi. Znamo da je nestalo 26000 tona. Da li to steti Đakovstini ili Todorićevom koncernu? Tko je najslabija karika, tko će morati na kraju platiti? Tko je odgovoran: tvrtka, uprava, pojedinac ili država? Hmmm :8

01.02.10. | 20:15
Danas su bile ekstra zanimljive vijesti na Radio 101, sad kolko su rekla-kazala priče, kolko činjenice. [rolleyes]

http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-nestalo-zito-iz-djakovstine-zavrsilo-u-todoricevim-ducanima/477363.aspx

nakon tri tjedna je isplivalo tek.
[/quote]
Svaka čast,Toda majstore.Ako želiš keš odma diskont 50%.Sve po zakonu.
[/quote]
kupovat ukradenu robu nije po zakonu.

Ali možda Toda nije znao da kupuje ukradenu robu…….???

http://www.kucilooro.webs.com/

Naravno da nije. [thumbsup]

Ova informacija da žito nije pokradeno i nije nešto neočekivano.Ja sam tvrdio da mi se ćini da se ne radi o krađi već o produžavanju posla pod svaku cijenu ,pa čak i nezakonitim uzimanjem uskladištenog seljačkog žita.
Ovo je dobra vijest za nas koji smo unutra,ali i prilika da vanhallen i niz ostalih,koji su najavljivali
katastrofalne manjke u bilanci ,a nema ih, sutra požure na kupnju i potaknu rast.
Šansa traje kratko.

Istina volio bih da nas Toda nije ovako odera.

Roba nije ukradena nego nezakonito posuđena.A što ste mislili da će uprava dozvoliti da se prestane
raditi.Svaki od njih je imao po nekliko zaposlenih iz najbliže rodbine,a sigurno i dobrih prijatelja.
I donijeli plemenitu odluku-rađe u zatvor nego da radnici dobiju otkaz.A ostali tjeraju radnike na ulicu i neće da "posuđuju".Da je više ovakvih uprava imali bi punije zatvore,ali bi bilo više zaposlenih.Čak bi i Jaca i Šuki bili zadovoljniji.

Po zakonu,ako kupiš ukradeno,isto se oduzima,naravno,bez nadoknade .Ako se dokaže da si svjesno kupio ukradeno,onda si su-učesnik krađe .

Toda…

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Pratim neko vrijeme ovu dionicu zbog naravno rasta i pada, prvo da kazem da je ovo sve moje razmišljanje, prvo bi se osvrnuo na ovo sa todom, toda nema evidenciju odakle su oni nabavili žito niti ga to zanima što je razumno, ako ti netko ponudi jeftino ti kupiš ako platiš preko računa i sve legalno kod tebe nisi ni kriv ni odgovoran tako da iznos za žito ce se namirivati iz imovine "družine" koja ga je prodala
drugo vidim da neki pojedinci na forumu iznose neistine o broju slobodnih dionica na tržištu, đakovština ima 1 053 563 dionica svaka nominalne vrijednosti od 300kn, znači vrijednost firme je 316 068 900kuna, 50,23% pripada top10 što ispadne da na tržištu ima 524 358 slobodnih dionica tj. dionica u rukama malih dioničara.
Kada sam pogledao izvješče na zagrebačkoj burzi uvidio sam pod stavkom dugoročne obveze 138 mil.kuna, a kratkoročne obveze 326mil kuna sto ispada 464 mil.kuna su dužni, znači 148 mil. kuna iznad temeljnog kapitala pa sam malo prolistao net i naišao na zanimljive dokumente koje vam tu prilažem.
Kako sam ja izračunao (225+9+23,5+36=293,5) 293,5 mil. kuna su dužni vjerovnicima koji su se do sada javili, 316mil-293,5mil=22,5mil ostaje poslje ovih vjerovnika kada se oni namire, ako proces nebude trajao predugo što za sobom povlači i kamate koje se namiruju od ovih 22,5mil. Podijelimo li 22,5mil na broj dionica ispada da dionica vrijedi 21,36kn (22,5:1 053 563).
I to je ukoliko se ni jedan drugi vjerovnik nejavi, a ako se nevaram da su i oni u svom izvješču napisali da su dužni 464mil. kuna, a to znači da če se javiti još.
Znači došli smo do zaključka da dionica vrijedi 21,36kn ako se niti jedan drugi vjerovnik nejavi, a svi bi mi oprostili milijune zar ne?,
Za kraj prilažem vam dokumente iz kojih sve možete pročitati, što se tiče izvješča firme možete ih nači na zagrebačko burzi, i ljudi nemojte nasjedati tuđim lažima nego se uhvatite i sve pročešljajte, laku noć

Vidim da na Index forumu već uključuju branitelje itd.U to vrijeme bavio sam se prodajom u Vinkovcima,nebojte se sve to neko mora platit ,ako naši forenzičari ne utvrde ima kolega Caruzo ,schorti dođi u VK.Danas je to samo 2 sekunda e-majl.2009 nas je pogodila suša pa je ito ostavilo posljedice na psihu i materijalno stanje seljaka.Po mojem mišljenju vjerovatno neko želi izazvati nemire,,,presudite sami .I samo tiha v……….deere

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Pratim neko vrijeme ovu dionicu zbog naravno rasta i pada, prvo da kazem da je ovo sve moje razmišljanje, prvo bi se osvrnuo na ovo sa todom, toda nema evidenciju odakle su oni nabavili žito niti ga to zanima što je razumno, ako ti netko ponudi jeftino ti kupiš ako platiš preko računa i sve legalno kod tebe nisi ni kriv ni odgovoran tako da iznos za žito ce se namirivati iz imovine "družine" koja ga je prodala

U pravu ste ali samo djelomično.Žito nije pokradeno već je korišteno za nastavak proizvodnje i
u bilanci DKVS se pojavljuje kao naplačena prodaja ili kao potraživanje.I to se ne može potraživati
od "družine".To je već naplaćeno.Od družine se može naplačivati samo šteta koja je nastala iz tih transakcija jer je prerađeno žito/brašno ili oblatne,ili štrudeli/ prodavano po nižim cijenama te je za firmu mogla nastati šteta.I jedna i druga stavka za nas vlasnike dionica dobra vijest jer nam
povečava desnu stranu batine tj,BV odnosno ne smanjuje ga.Dakle,sa izvješčem ne očekujem
značajan pad BV i značajnije smanjenje šansi na veliku zaradu.

drugo vidim da neki pojedinci na forumu iznose neistine o broju slobodnih dionica na tržištu, đakovština ima 1 053 563 dionica svaka nominalne vrijednosti od 300kn, znači vrijednost firme je 316 068 900kuna, 50,23% pripada top10 što ispadne da na tržištu ima 524 358 slobodnih dionica tj. dionica u rukama malih dioničara.

Očito niste dobro imformirani.
država 30,70% ,radnici ESOP cca 35% SLPF 12,50 cca 78

razliku je 22% tj. 232.000 dionica kod malih dioničara

od tih 232.000 slobodnih dionica cca 64.000 smo dobili od FIME i ZABA investa,a ovaj ostatak do 232.000 tj.168.000 dionica je kupljen uglavnom od 150 do 240 kn.I normalno da smo pošli od
pretpostavke da ti vlasnici neće prodavati sa gubitkom od 90 do 95 %.To mogu raditi fondovi,Oni ne prodavaju svoje nego naše,pa mogu lakše gubiti.
I pak smo ovih 64.000 dionica podigli na 70.000 do 75.000 jer je bilo za očekivati da će i neki individualni ulagač spašavati glavu.Pod geslom:Bolje išta, nego ništa.Ali takvih je jako malo.
I zato će se do 30 pa eventualno do 35 nešto i tržiti.Na tim razinama bi veliki uspjeli skupiti većinu dionica koje su uglavnom kupljene od 8,5 do 12,5.Većina špekulanata je to već prodala skuplje.Ali kako vrijeme teće prosijek ulaza sve više raste i za kupiti veću količinu treba dignuti letvicu.

New Report

Close